Skocz do zawartości
IGNORED

harmonix - zasilajace

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie,a jak mam bi wiring,to razem będzie cztery...

miliony :)

Dalej ¥ ? jeśli tak to 120'000PLN

To audio strasznie rozpasane jest, ech!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dalej ¥ ? jeśli tak to 120'000PLN

To audio strasznie rozpasane jest, ech!

E tam... Nowe topowe głosnikowe Transparenty są ponad dwa razy droższe...i to bez Vatu i cła:)

No właśnie,a jak mam bi wiring,to razem będzie cztery...

miliony :)

Wkrotce będę się do Ciebie zwracał Mój Ty Multimilonerze;)

Stefek, w innym wątku wspomniałeś o nadchodzącym interkonekcie Harmonixa "Million". Szukam informacji w necie i jakoś nic nie mogę znaleźć. Podzielisz się informacją skąd masz taką wiedzę?

W necie są chyba tylko zdjęcia,w przyszłym tygodniu mają być dostępne u dystrybutora,

taką przynajmniej dostałem informację,gdy zapisywałem się w kolejkę do wypożyczenia :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

bilion

Stronę to mają już od dawna :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sęk w tym,że to właśnie nie są niuanse,inaczej bym sobie nie zawracał tym głowy :)

Trzy tygodnie w torze, miesiąc rozłąki i chciał nie chciał, klamka zapadła - pierwszy zasilający Milion Maestro zamówiony. Mój przetwornik cały czas suszy mi głowę o niego i dla świętego spokoju uległem. ;-)

Trzy tygodnie w torze, miesiąc rozłąki i chciał nie chciał, klamka zapadła - pierwszy zasilający Milion Maestro zamówiony. Mój przetwornik cały czas suszy mi głowę o niego i dla świętego spokoju uległem. ;-)

Dobrze,że jadę na urlop,przynajmniej nie muszę się spieszyć,choć rezerwację trzeba było zrobić,bo ilość znacznie ograniczona :)

Lepiej powiedz jak tam nowe interkonekty,wpięte już?

Chodzi o to?

Ukryta Zawartość

A tak na marginesie w tym roku pierwszy raz posluchalem dobrze grajacego calego systemu Reimyo w Monachium i powiem ze gra to dobrze, chociaz gora przeslodzona i przelukrowana, ale lepsze to niz jazgot. Sluchalem kilka razy cale Reimyo i zawsze cos bylo nie tak, nie wiem moze cos poprawili albo lepiej zestawili.

Ukryta Zawartość

Lepiej powiedz jak tam nowe interkonekty,wpięte już?

Mają dotrzeć jutro. Tak więc najwcześniejsze wstępne obserwacje w sobotę i to na prawie jeszcze martwych kablach.;-)

Dobrze,że jadę na urlop,przynajmniej nie muszę się spieszyć,choć rezerwację trzeba było zrobić,bo ilość znacznie ograniczona :)

I to jest trochę niepokojąca informacja, gdyż jedna sztuka nie rozwiązuje do końca sprawy źródła. ;-)

Czyli co? Potrzeba i do transportu i do DAC-a?

Ja nie wiem,bo jeszcze nie miałem dwóch jednocześnie :)

Hehehe... mam obecnie 3 kable Harmonixa MM i chyba faktycznie spróbuję do końcówek i do dac-a.

Do pre już próbowałem i pozostałem przy "starym" rozwiązaniu.

Stefek te kable to jakiś towar reglamentowany jak papier toaletowy za komuny i trzeba jakieś zapisy na niego robić?!

Jak jest jakiś komitet kolejkowy to daj namiary ,żeby mnie ktoś nie wykolegował ;)

trzeba jakieś zapisy na niego robić?

Z tego co wiem,od znajomych,którzy już mają Milliony,a korespondowali bezpośrednio z panem Kazuo,to ilość jest mocno ograniczona,

i nie będzie więcej niż już jest.

Ja rezerwację zrobiłem i mogę jechać na urlop :)

I pamiętaj,że Harmonixy nie lubią być za szybko przepinane,muszą trochę pograć,Kazuo Kiuchi jak był na Audio Show,to pamiętam jak w czasie rozmowy,podkreślał,

że to jest bardzo istotne w jego kablach.

podkreślał,

Tak też robię zawsze z kablami , posłucham przez cały weekend a potem w poniedziałek przepnę z powrotem i porównam.

Udanego urlopu życzę ;)

Udanego urlopu życzę ;)

Dzięki.

Nawiasem mówiąc,to zazdroszczę Ci,że Ty już masz te swoje trzy Milliony!!! :)

I pamiętaj,że Harmonixy nie lubią być za szybko przepinane,muszą trochę pograć,Kazuo Kiuchi jak był na Audio Show,to pamiętam jak w czasie rozmowy,podkreślał,

dokładnie tak - dotyczy to wszystkich kabli o budowie litz, czyli AN, Kondo, Cardas... - trzeba poczekać i przepuścić trochę sygnały zanim się każda nitka ułoży i wszystkie razem zagrają, kierunek też jest ważny, i lutowanie - więc jak to milion, uda się albo trzeba płacić... - pozdrowienia dla wszystkich hiendowców - wspaniałych wakacji życzę :-)

no tak, ale litz to litz, to jakby cienkie solid cory odizolowane od siebie, które biegną w jednym kierunku od startu do mety i żeby zdążać muszą rywalizować i się dogadywać, jak zdążą razem dobiec to mamy miliona ;-) - a solid to solid, jest prosty drut i tyle, za dużo nie podziałasz. ps Stasiek i 747 powinni znać te technologie - może cuś więcej rozjaśnią ;-)

Ty myślisz o pojedynczym drucie. To nasz rację. W wielu kablach AC są jednak układy kilku Solid corowych drutów o różnym przekroju dającym np 5.5mm2 z kilku drutów i każdy ma swoją izolację.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.