Skocz do zawartości
IGNORED

harmonix - zasilajace

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

A jak tam z Harmonix "Milion...". Stefek czy jesteś już w stanie podzielić się jakimiś wnioskami na temat tego cuda ?

Wnioski są takie,że trzeba wziąć się do roboty,by zarobić na ten pierwszy "Million" :)

Kabel jest nie prawdopodobny,ciekaw jestem co napisze redaktor Pacuła,który zdaje się testował w kwietniu tego Harmonixa.i pewnie w majowym numerze go opisze.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ale kolorki to ma na fest :)

X-CD_Million_Maestro.jpg

Stefek i powiesz mi jeszcze, że tak się ładnie gnie? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To może przypomnimy:

X-DC Studio Master “Million” Maestro

•Wire material: Purest PCOCC (directional)

•Plug: WattGate 330i-RH or 390i-RH Rhodium, meets RoHS standards

•IEC Connector: 350i-RH Rhodium, meets RoHS standards

•Cord Lengths: X-DC15SM-MR 1.5 meters and X-DC20SM-MR 2.0 meters

*Custom lengths available on request (original box not included)

X-DC “Million” review by Image HiFi, Mar/April/2014:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>Stefek

Ale, tak jak mówiłeś, gdybyś tylko miał hajs... :D

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Spoko, z góry, w imieniu paru głuchych, dziękuję za zaproszenie :)

Koledzy chętnie przygarnę do siebie ( odpłatnie ) Harmonix X-DC350 lub DC350 M2R tylko europejska wersja na wtykach Wattegate :)

Jak coś macie to na e-mail dajcie [email protected]

Pozdrawiam zacny klub.

Sprawdzałem SM350 a mam w systemie dwie sztuki SM350M2R. Starszy model jest ok, ale był słabszy od np. Acro 7500. Nowy to ta sama półka co Acro, ale inny charakter. M2R jest nasycony, co może być czasem odbierane jako przyciemnienie, ale tak nie jest bo góra nie jest ograniczana, bardzo fajna i urzekająca średnica i mocny i naturalnie miękki bas. Generalnie granie z dużą klasą. Acro 7500 wydaje się przy nim bardziej dynamiczny, otwarty i szczegółowy, ale to po prostu inaczej położone akcenty. Obie sztuki, które mam (kupione od dystrybutora) mają rodowane wtyki Wattgate do ściany i rodowane Furutechy IEC, czego powodem jest złe spasowanie IEC Wattgate'a do gniazd w większości urządzeń. Gdyby tylko te kable nie miały tej koszmarnej żółto-czarnej koszulki...

Czyli duże prawdopodobieństwo, że jak wymienimy wtyki w SM350 na rodowane to będzie SM350M2R. Tylko, że symbol 350 sugeruje wtyk rodowany IEC Wattgate a nie Furutech. Rozumiem też, że koszulka to ściema żeby ukryć "stary" kabel.

Czyli duże prawdopodobieństwo, że jak wymienimy wtyki w SM350 na rodowane to będzie SM350M2R. Tylko, że symbol 350 sugeruje wtyk rodowany IEC Wattgate a nie Furutech. Rozumiem też, że koszulka to ściema żeby ukryć "stary" kabel.

Bzdury, mam 350 i MR2 obydwa na rodowanych wtykach, brzmią zupełnie inaczej , mniej więcej tak jak opisuje enzo.

Firmowe SM 350 na rodowanym wtyku Furutech? Bez własnych przeróbek? Przecież 350 to oznaczenie wtyczki Wattgate IEC złoconej.

350 M2R oznacza Model Mark 2 na wtyku Wattgate rodowanym. No chyba, że oznaczenia świadomie wprowadzają w błąd.

Rodowanych.

A SM 350 złotych. Wattgate. Jak był na IEC Furutech to SM nie miał symbolu 350. 350 to symbol wtyku Wattgate.

Przepraszam , oczywiście mój bład. Moje porównanie dotyczyło Master "bez 350" na rodowanych wtykach Furutecha. Nie wiem jak gra 350 na złotych więc nie wypowiem się na temat różnić w stosunku do MR2.

ok

czyli porownywales studiomaster na rodowancych wtyczkach do MR2.

oba tak samo konfekcjonowane z obu stron rodem - iec wattgate audiograde i schuko furutech fi35

Master : Wattgate / Furutech rod

MR2 : Wattgate lub Furutech ( nie jestem pewien ) / Wattgate rod

Z tego co znalazłem w sieci, nie ma podobno dużych różnic pomiędzy Mater a Master 350, te drugie są trochę szczegółowsze. IMO MR2 raczej nie jest przebrandowanym 350, zbyt duża i innego typu skala zmian niż zmiana typu wtyczki. A przy okazji jeśli komuś Harmonix gra za ciemno lub za wolno, to polecam przyjrzeć się wtykom "IeGo pure silver" Daja sporego kopa energii w górze pasma i szybkości na dole, przy czym maja neutralny charakter brzmienia bez rozjaśnienia kojarzonego ze srebrem.

zaobserwowales jakies roznice w prezentacji sceny?

Nie potrafię powiedzieć, nie odczuwałem dotąd potrzeby robienia porównań w tym zakresie. Używam mieszanki obu typów i jeśli chodzi o głębokość sceny, aurę wokół instrumentów itp, to jak na razie determinowana jest przez zmiany w akustyce i elektronice i nie mam wrażenia żeby te kable były ograniczeniem.

Master : Wattgate / Furutech rod

MR2 : Wattgate lub Furutech ( nie jestem pewien ) / Wattgate rod

Z tego co znalazłem w sieci, nie ma podobno dużych różnic pomiędzy Mater a Master 350, te drugie są trochę szczegółowsze. IMO MR2 raczej nie jest przebrandowanym 350, zbyt duża i innego typu skala zmian niż zmiana typu wtyczki. A przy okazji jeśli komuś Harmonix gra za ciemno lub za wolno, to polecam przyjrzeć się wtykom "IeGo pure silver" Daja sporego kopa energii w górze pasma i szybkości na dole, przy czym maja neutralny charakter brzmienia bez rozjaśnienia kojarzonego ze srebrem.

No dobrze a dla czego na kartonie oryginalnym przewodu Harmonix X-DC studio master jest w dolnym narożniku po prawej stronie taki mały napis ( 350 1.5 m) amowa tu o końcówkach IEC Wattegate 330 i Furutech FI-25R ? .

Ja myślę że różnica w modelach wynika tylko z zastosowania innej wtyczki , a przewodnik jest ten sam :)

no ale wtyczki tez maja swoej do powiedzenia

choc z moich doswiadczen roznica miedzy zlotymi furutechami i wattgate audiograde jest nieduza. przy zalozeniu ze miedzy rodowanymi jest podobnie nie bedzie mialo to wiekszego znacznia. wattgate mikluje przed zloceniem i rodowaniem. furutech tylko zloci. sonicznie wattgate ma ciut wiecej basu i nie tak lagodna srednice jak furutech ale graja w tej samej lidze

no ale wtyczki tez maja swoej do powiedzenia

choc z moich doswiadczen roznica miedzy zlotymi furutechami i wattgate audiograde jest nieduza. przy zalozeniu ze miedzy rodowanymi jest podobnie nie bedzie mialo to wiekszego znacznia. wattgate mikluje przed zloceniem i rodowaniem. furutech tylko zloci. sonicznie wattgate ma ciut wiecej basu i nie tak lagodna srednice jak furutech ale graja w tej samej lidze

No właśnie tak jest ale wtyki wyciskają wszystko co daje podstawa w tym przypadku przewód więc można códować z wymianą wtyków w Harmonixie ale zabawa nie warta świeczki .

Takie jest moje zdanie . W tej lidze to można naprawdę się pogubić spostrzeżeniami i interpretacją wynikającą z różnic w dźwięku.

"Cuś" nowego :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie,no skąd :)

Znalazłem w necie.

To zdaje się niższy model od tych,które posiadam,więc nie będą raczej w kręgu moich zainteresowań,ale warto wspomnieć.

nie - zmienili dizajn

w X-DC2 beda teraz inne koszulki i tez rodowane wtyczki

Ukryta Zawartość

post-983-0-25319200-1431010520.jpg

post-983-0-39202400-1431010525.jpg

post-983-0-93370200-1431010530_thumb.jpg

post-983-0-52983900-1431010536.jpg

post-983-0-49970000-1431010546.jpg

post-983-0-47444900-1431010552.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Idzie Million do Milliona :)

Ukryta Zawartość

post-4406-0-24790100-1434467067_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taaak. .... znakomite kable ale cena równie "znakomita" ;)

Mam obecnie zasilający i wg.mojej opinii to najlepszy miedziany kabel AC jaki miałem w swoich rękach.

Nieznacznie mniej rozdzielczy niż Siltech ale do końcówek mocy może być najlepszym mozliwym wyborem.

Mam obiecany drugi kabel za ok. tydzień i wtedy spróbuję do końcówek.

Zobaczymy jak wypadnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.