Skocz do zawartości
IGNORED

Dyktat korporacyjny chce likwidacji polskiego węgla.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Lokalni kacykowie oraz ich mocodawcy w stolicy chcą się przysłużyć, żeby znowu ich wybrano. "Co Pani/Pan dla nas zrobił w tej kadencji?"

Taka jest cena demokracji. Ale lepsze to niż utopijne sterowanie wszystkim z centrali.

I wszystko w temacie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Il Dottore. Pracuję w branży górniczej. Znam to wypracowanie. Czytaliśmy nieraz wyjątki z tego dzieła, kiedy chcieliśmy poprawić sobie humor. Raoprt świadczył o całkowitej niekompetencji w temacie. Myślę, że razem przy butelce whisky napisalibyśmy na kolanie coś o wiele mądrzejszego.

Pisałem już wcześniej, że cała ta hucpa sterowana jest z Niemiec i miałem rację.

Pisałem już wcześniej, że cała ta hucpa sterowana jest z Niemiec i miałem rację.

Niemcy zapewne chcą przejąć Śląsk z jak najmniej wyeksploatowanymi złożami.

To logiczne i nie można im się dziwić.

Dziwić się należy natomiast postawie POLSKIEGO(?) rządu który gra w 100% pod dyktando Berlina.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Cudownie ocalona, wymieniana w mediach jako wzór Kop Silesia, to kapitał czesko-niemiecki zarejestrowany na Cyprze. Z punktu widzenia skarbu państwa jaki to zysk?

<br />Dziwić się należy natomiast postawie POLSKIEGO(?) rządu który gra w 100% pod dyktando Berlina. <br />

Pod dyktando Berlina Polskie firmy transportowe mają płacić stawkę jak za Niemiecką płacę więc być mniej konkurencyjni .

Co na to KOPACZ ? porozmawia z Merkel .

Oni nie są od gadania tylko załatwiania takich spraw .

Tym się właśnie różnią Niemieccy politycy działają nasi porozmawiają sobie po o fakcie już dokonanym .

To do Dzieła Kopacz Polscy pracownicy pracujący w Niemieckich Bankach na terenie Polski od jutra mają mieć płacone tyle samo po 3000 tyle że nie w zł a w Euro .

Z punktu widzenia skarbu państwa jaki to zysk?

Nie trzeba dopłacać do interesu

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Pod dyktando Berlina Polskie firmy transportowe mają płacić stawkę jak za Niemiecką płacę więc być mniej konkurencyjni

A dlaczego ich konkurencyjnosc ma się opierac na zanizaniu płac pracownikom?? Dopuśćmy wiec kradzieże. Złodziej zawsze będzie konkurencyjniejszy od uczciwego, bo ma mniejsze koszty "produkcji".

A dlaczego ich konkurencyjnosc ma się opierac na zanizaniu płac pracownikom?? Dopuśćmy wiec kradzieże. Złodziej zawsze będzie konkurencyjniejszy od uczciwego, bo ma mniejsze koszty "produkcji".

a kogo polscy pracodawcy okradaja?

Kurcze! Ja głupi myślałem, że skoro tam sa to muszą zarabiać.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Nie trzeba dopłacać do interesu

My zgodnie z taką mądrością zwijamy wszystkie interesy. :)

A kiedyś mówiło się, zę za komuny to nawet na Sacharze dopłacalibyśmy do piasku.

A teraz się okazuje, ze dopłacamy do wszystkiego. Zadłużenie jest wielokrotnie wyższe a ludziom żyje się dostatniej :)

A teraz się okazuje, ze dopłacamy do wszystkiego.

Prawie do wszystkiego... co państwowe

Less is more

<br />A dlaczego ich konkurencyjnosc ma się opierac na zanizaniu płac pracownikom?? <br />

Też jestem za europejską pensją ale mały wyjątek . Duże firmy na owocnych kontraktach dadzą radę nawet wypowiadali się duzi przewoźnicy że tyle i tak płacą swoim kierowcom więc dla nich to żadna zmiana ale te mniejsze które biorą mniej dochodowe przewozy i ich kierowcy zarabiają duuuuuużo mniej przy wzroście płac mogą splajtować .

Prawie do wszystkiego... co państwowe

A co nie państwowe za to przynosi zyski obcemu kapitałowi. My zaś staliśmy się ekwiwalentem dla emgrantów z krajów trzeciego świata. Wystarczy jedynie utrzymawać wysoki poziom bezrobocia i jest super. Z tym tez nie ma problemu, naszego przemysłu już nie ma. Był rzeczywiście nieopłacalny - tylko nie dla nas.

Faktycznie wokół Poznania ostatnio jak grzyby po deszczu powstawały firmy przewozowe ogłoszenia do nich do pracy na zachodzie są non stop . Więc Merkel się zajęła tematem .

Ciekawe że w mediach nic nie mówią o przegranych sprawach przez Banki z klientami dotyczącymi niedozwolonych klauzul w umowach hipotecznych i o tym że na ich podstawie frankowicze mają szansę rozwiązać umowę i spłacać kredyty po cenie z dnia zawarcia umowy . O pozwach zbiorowych też wygranych przez kredytobiorców także cisza . No ale lecą reklamy banków to nie będzie ta sama tv robiła nagonki że banki oszukują bo przecież leci reklama że one pożyczają :)

lepiej mieć kasę z reklam .

A co nie państwowe za to przynosi zyski obcemu kapitałowi.

Lepsze to + kasowanie podatków niż dopłacanie.

Przynosiłoby zyski polskiemu kapitałowi w większym stopniu, gdyby polski kapitał nie był niszczony (Optimus, JTT).

Przypomina mi się, że kapitał podobno nie ma obywatelstwa.

Less is more

epsze to + kasowanie podatków niż dopłacanie

Te bileter, skasuj jakaś korporację. Chyba jak do niej pójdziesz z kolegami wołomińsko-pruszkowskimi.

Kurcze! Ja głupi myślałem,

no to się nie przyznaj.

Przypomina mi się, że kapitał podobno nie ma obywatelstwa

Ale płaca minimalna ma. Dlatego nie ma wolnego rynku.

PS. A dużo masz tego kapitału?

<br />Cudownie ocalona, wymieniana w mediach jako wzór Kop Silesia, to kapitał czesko-niemiecki zarejestrowany na Cyprze. Z punktu widzenia skarbu państwa jaki to zysk? <br />
totalna bzdura i megalomania.

lepiej mieć kasę z reklam .

Taaa...

Jest partia która nieźle żyje z kasy takiej jednej kasy co niby nie jest bankiem, a jakby była.

Jestem Europejczykiem.

>>Napisano dziś, 16:07

Wyświetl postUżytkownik Less dnia 22.01.2015 - 14:46 napisał

Przypomina mi się, że kapitał podobno nie ma obywatelstwa<<

Ale płaca minimalna ma. Dlatego nie ma wolnego rynku.

PS. A dużo masz tego kapitału?

On to zapewne ma trzy kompletne wydania ... Kapitału. Tyle że z żadnego nic nie zrozumiał.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mnie zastanawia jedna rzecz. Ceny ropy na giełdach lecą w dół. I my na stacjach to odczuwamy. Oczywiście spadek ceny na stacjach nie jest proporcjonalny no ale jest odczuwalny.

Cena benzyny jest prawie 30 niższa niż była.

Ceny węgla hurtowe też lecą w dół. I też znacznie. A ceny na składach są w zasadzie niezmienne.

Jak to jest?

<br />Pisałem już wcześniej, że cała ta hucpa sterowana jest z Niemiec i miałem rację. <br />
trzeba dodac ze z niemiec a dokladnie zydow niemieckich , baloniarzy i pracownikow szaletów miejskich..

wam to juz dymi sie z tych czubkow .

Ceny węgla hurtowe też lecą w dół. I też znacznie. A ceny na składach są w zasadzie niezmienne.

Jak to jest?

Brak konkurencji?

<br />On to zapewne ma trzy kompletne wydania ... Kapitału. Tyle że z żadnego nic nie zrozumiał. <br />
a ty po jednym stales sie jego milosnikiem.

i tak ciagniesz kwartał.

<br />Jest partia która nieźle żyje z kasy takiej jednej kasy co niby nie jest bankiem, a jakby była. <br />
dziwne ze naczelny lekarz irlandyji znany apolegeta kas jakos zamilkł.Moze tez wtopił.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.