Skocz do zawartości
IGNORED

Co zrobimy sami dla obrony kraju - propozycja

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Panowie, ponieważ my tak sobie dyskutujemy tutaj swobodnie o polskiej armii, o sytuacji na Ukrainie, zagrożeniach dla Polski, w końcu doszedłem do wniosku, że trzeba dać szansę kolegom. Oto propozycja współudziału w czymś, w czym sam partycypuję:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapraszam serdecznie do kontaktu, wyjaśnię co trzeba zrobić, żeby uczestniczyć w szkoleniach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niewiele z tej informacji wynika.

To jakiś paintball z podchodami dla znudzonych korporacyjną pracą w biurze?

Czy coś w rodzaju obozów szkoleniowych dla islamskich terrorystów?

Oj tam, taka zabawa dużych chłopców, jak któryś złamie paznokieć wezwą lotnicze pogotowie ratunkowe...

Ale krzywdy nikomu nie robią - niech się bawią....

A co Pytania. Uroczyście ślubuję stać w obronie RP (mimo posiadania dwóch paszportów) w drugim szeregu i bronić jej do ostatniej kropelki tego co mam w żyłach.

Pod warunkiem iż w pierwszym szeregu staną nasi posłowie, senatorowie, premierzy, prezydenci wraz ze swoimi dziećmi, wnukami, itd. Tak mi dopomóż panie B...

Jeśli pierwszego szeregu nie będzie, trudno wtedy ślubuję wysłać do Polski parę paczek żywnościowych przez czerwony krzyż....

P.S. Sorry za cynizm, Pomysł zabawy w wojsko jest dla mnie zabawą, ale w słusznym celu.Mam nadzieję iż nikt się nie poczuł urażony. Jeśli tak to sorry, ale ponoć mamy jeszcze demokrację ????

No i dużo frajdy z tej inicjatywy życzę - szczerze, bez ironii (szanuję każde hobby nie szkodzące innym)

Ja uroczyście przysięgam wiać stąd jak najdalej, gdy tylko zrobi się gorąco.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

A co Pytania. Uroczyście ślubuję stać w obronie RP (mimo posiadania dwóch paszportów)

O tym nie pomyślałem. W ramach obrony ojczyzny powinienem się bardziej postarać. O drugi paszport.

A o to zadbała moja mamuś rodząc przyszłą zakałę rodziny w pewnym dalekim kraju. Także zero mojej zasługi :(

Ja po urodzeniu od razu wrzask podniosłem iż chce z powrotem, ale życie wredne jest :( ( i zawsze kończy się tak samo)

• Moderatorzy

takie szkolenia warto przejść, można skuteczniej i w trudniejszych warunkach spieprzać

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

nie ma sie co oszukiwac.W pierwszym czy drugim mało istotne bo niektorym sie wydaje ze nawet jak nie beda chcieli to unikna koniecznosci..Istotne jest zeby wiedziec z ktorej strony karabin strzela i jak.

A o to zadbała moja mamuś rodząc przyszłą zakałę rodziny w pewnym dalekim kraju.

Tylko nie mów, że zgodnie z konstytucją tego kochającego wolność i równość kraju masz teraz czynne prawo wyborcze na Prezydenta USA ;)

Pod warunkiem iż w pierwszym szeregu staną nasi posłowie, senatorowie, premierzy, prezydenci wraz ze swoimi dziećmi, wnukami, itd.

Istotne jest zeby wiedziec z ktorej strony karabin strzela i jak.

W takim razie jak zajdzie konieczność to stanę z tym karabinem. Za pierwszym szeregiem.

Uczyli mnie skakać ze spadochronem, skutecznie mordować-dla Ojczyzny. Tej bee Ojczyzny sprzed 89 roku. Wnukowi poradzę: uciekaj przez zieloną granicę w razie czego-- dzisiejsza Ojczyzna będzie też bee -- dla następnych polityków. Patriotyzm jest wymysłem polityków. Fachowca inżyniera potrzebują wszyscy - nie będzie Ojczyzn- technologia pozostanie.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Jestem przeciwnikiem tego rodzaju prywatnych przedsięwzięć. Co innego, gdyby polski rząd zdecydował się reaktywować Obronę Narodową na wzór tej z II RP - oczywiście dostosowana do obecnych czasów. Wtedy służę swoja osobą. W II RP były społeczne formy wspierania obronności państwa. Np. ziórki pieniężne na uzbrojenie od ckm po ORP "Orzeł" - tu tez jestem za.

Czy to ma znaczenie, co kto będzie robił? :(

Polska nie jest już na dawnej pozycji, by decydować o czymkolwiek. Jeśli więc nasza armia nie nadaje się dziś nawet do służby wartowniczej, to jakże można liczyć na cywili, tym bardziej, że rządy komunistyczne i postkomunistyczne zadbały o jego rozbrojenie.

Zrobiono wszystko, by tego kraju nie było warto bronić, by nie było warto o niego walczyć, by nie było warto w nim żyć.

Dlatego też myślę,że jedyną rozsądną postawą w razie draki będzie - zwijać żagle i to jak najszybciej!

Oddawać życie za to by Komorowski, Kopacz, Schetyna i reszta tej ubeckiej bandy mogli dalej kręcić swoje lody?

Bez żartów, proszę.

Ze swojej strony mogę zaoferować jedynie pomoc dla Rządu Polskiego na Uchodźstwie, a i to jedynie pod warunkiem właściwego kierunku politycznego owego rządu.

Jeśli będą w nim pełowcy, pisowcy i reszta tej bandy to olewam, bo to znowu nie będzie polski rząd.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ze swojej strony mogę zaoferować jedynie pomoc dla Rządu Polskiego na Uchodźstwie, a i to jedynie pod warunkiem właściwego kierunku politycznego owego rządu.

Jedyne, co należy się dla Polskiego Rządu na Uchodźstwie, to ołów.

Jedyne, co należy się dla Polskiego Rządu na Uchodźstwie, to ołów.

Gdyby ten rząd miałby być kontynuacją obecnych to masz 100% racji! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A co, lepszy szybciutki zamach stanu i Ozjasz Goldberg Krul u władzy?

Krul to krul... dla mnie spoko. Ale Grzegorz Braun to IMO dużo lepszy kandydat.

Jakby co, to znowu część Polaków skończy w lesie z karabinem, część ucieknie - gdzieś, a część da dupy najeźdźcy lub zamknie się w czterech ścianach wychodząc tylko po chleb i do kościoła..

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W II RP były społeczne formy wspierania obronności państwa. Np. ziórki pieniężne na uzbrojenie od ckm po ORP "Orzeł"

Niech płacą Ci, którzy uwłaszczyli się na sprzęcie wojskowym po zmniejszeniu armii z 300 000 do 100 000 !

Co się stało z tym wyposażeniem, pojazdami, itp ... ? Jakoś tego tematu nikt nie dotyka - zmowa milczenia.

skończy w lesie z karabinem,

Lasy już nie te... w erze dronów i termowizji klasyczna partyzantka to przeżytek.

Teraz tylko partyzantka miejska, jak w Iraku.

Lasy już nie te... w erze dronów i termowizji

E, tam...Predatora pierwszego oglądał?

Błota ci u nas dostatek.

Teraz tylko partyzantka miejska, jak w Iraku.

Na "Parasole" "czy "Zośki" w dobie biedroniów i grodzkich bym nie liczył, a kibole to obciach.

Pozostaje nam wielka nadzieją partyzantki Bronisław "Wielki Łowczy" Komorowski.

Nazwisko zobowiązuje.

Wsie i przedmieścia padną pierwsze?

Ależ skąd, tam grozę siać będą chłopskie bataliony związane z PSL.

Oni nawet nad jabłkami płaczą.

Gromadzą teraz aby z procy wielkokalibrowej w rukskiego strzelać, a co.

Na "Parasole" "czy "Zośki" w dobie biedroniów i grodzkich bym nie liczył,

Krzysiek Grodzka dziś oświadczył że zamierza budować V RP! :)

Oświadczył to na łamach "Faktów i Mitów" gdzie pracował (czy może wciąż pracuje) Piotrowski - jeden z morderców ks.Popiełuszki.

Numer RP nie ma znaczenia - to Postpolska.

Także na Krzyśka w Zośce bym nie liczył... ;)

Niech płacą Ci, którzy uwłaszczyli się na sprzęcie wojskowym po zmniejszeniu armii z 300 000 do 100 000 !

Co się stało z tym wyposażeniem, pojazdami, itp ... ? Jakoś tego tematu nikt nie dotyka - zmowa milczenia.

Jaka zmowa milczenia ? Nie bądź śmieszny. Cała masa pojazdów i sprzętu poszła do demobilu przez AMW (a teraz stoi na Allegro :) ), część odsprzedano koncesyjnie (broń i podobne). Podobnie cała kupa terenów i budynków powojskowych jest wystawiona na sprzedaż. Wejdź sobie na strony AMW i poczytaj o przetargach, których jest multum. Wszystko jak na talerzu. Sądząc też po innych topicach, tylko ci spiski w głowie :)

P.S.

Inna sprawa, że IMO zbyt lekkomyślnie pozbyto się wielu rzeczy, przydatnych jako rezerwy strategiczne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.