Skocz do zawartości
IGNORED

Lumin T1 w Audiostyl Katowice - 13.03.2015

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

PC Audio zaczęło grać dopiero jak towarzystwo się rozeszło ;-) Tylko kolega Mickey6 uczestniczył w porównaniu PC + DAC vs Lumin.

Tak powstają legendy :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafael ,dlaczego tak bije od Ciebie nienawiść do Piopio?Uwierz mi,to widać.

Może inaczej, na gruncie prywatnym to bardzo sympatyczny, trochę uparty człowiek. Dla czego uparty, no bo tłumaczyliśmy mu wielokrotnie ze jak coś demonstruje to musi być wcześniej przygotowany!!! Cały pokaz w Katowicach powinien być przygotowany i dopięty na ostatni guzik przed przybyciem słuchaczy a nie po ich wyjściu! Ludzie uparci maja to do siebie że do czegoś dochodzą w życiu i to u kolegii Piopio cenię jego upór i prace włożona w jego produkt! Nie cenię za to radosnej prowizorki która kolejny raz występuje!!!

Wytłumacz mi Zizieno dla czego on jest uparty także w tej kwestii?

Może inaczej, na gruncie prywatnym to bardzo sympatyczny, trochę uparty człowiek. Dla czego uparty, no bo tłumaczyliśmy mu wielokrotnie ze jak coś demonstruje to musi być wcześniej przygotowany!!! Cały pokaz w Katowicach powinien być przygotowany i dopięty na ostatni guzik przed przybyciem słuchaczy a nie po ich wyjściu! Ludzie uparci maja to do siebie że do czegoś dochodzą w życiu i to u kolegii Piopio cenię jego upór i prace włożona w jego produkt! Nie cenię za to radosnej prowizorki która kolejny raz występuje!!!

Wytłumacz mi Zizieno dla czego on jest uparty także w tej kwestii?

Było aż tak źle?

Czy w porównaniu uczestniczył tradycyjny grajek czy tylko Piopio vs Lumin i kto wygrał?

jeżeli w dużym mieście ,na darmowym pokazie sprzętu za grubą kasę nie można zgromadzić kilkunastu osób-to jaki jest realny zasięg naszego hobby.?

Piopio-następnym razem zaproś kilku kolegów,napiszą ci laurki-po kiego silić się na obiektywne testy.

Oby tylko nie byli z Krakowa..

W sumie to koledzy mają rację. Nasuwają się 2 głównie wnioski. Pierwszy to Piopio sam sobie strzela w nogę jeśli pokaz nie był przygotowany i jego komp zagrał dopiero po jakimś tam czasie, gdy nikogo już to nie interesowało. To poważny błąd taktyczny, biznesowy i wizerunkowy tym bardziej, jeśli nie jest to pierwszy raz co potwierdzają niektóre wpisy. Od dawna wiadomo, że komputery do audio są upierdliwe, wiadomo, że zwykły PC jest nędzny do audio, a dobry PC Audio jest zaledwie niezły i nadal nie wygrywa z dedykowanymi strumieniowcami czy transportami plików jak Aurender, Lumin czy Linn. A tu po raz kolejny wpadka w postaci jakichś tam problemów z tym, żeby to po prostu zagrało. To nie zachęca do PC Audio w postaci komputera, nawet dedykowanego do Audio. Nadal taki Linn czy Lumin okazuje się po prostu lepszy, pewniejszy, stabilniejszy i wygodniejszy.

A druga kwestia to fakt, że zainteresowanych prawie nie było. To smutne ale dobrze dla Piopio bo byłby trochę obciach. Ludzie nie powinni być wpuszczeni póki taki komp nie zagra perfekcyjnie. A smutne dodatkowo, że ludzie nie interesują się muzyką w dobrym wydaniu.

Koledzy !!!

To była prezentacja LUMINA !!! a nie mojego PC !!! Zresztą przygotowana specjalnie dla mnie. To nie miała być publiczna prezentacja ! Napisałem o tym, bo pomyślałem, że może będzie ktoś chętny wpaść i posłuchać muzyki na dobrym sprzęcie.

To nie był żaden pokaz !

Uruchomiłem PC na końcu dla siebie aby porównać w Luminem. Poza Mickey6 nikt nie słyszał jak gra PC + DAC.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Witam,

Dzięki uprzejmości salonu Audiostyl w Katowicach w piątek 13.03.2015 o godz. 16.00 będzie grał system złożony z:

kolumny KEF Blade

wzmacniacz - jakiś topowy Mark Levinson

źródło Lumin T1

Celem odsłuchu jest zapoznanie się z sygnaturą brzmieniową Lumina T1 - czy rzeczywiście jest tak blisko analogu jak o nim mówią.

W ramach porównania podłączę swój PC i jakiś DAC.

Zapowiada się niezła audiofilska uczta.

Zapraszam wszystkich zainteresowanych z pendrive-ami z własną muzyką !

CD nie będą honorowane ;-)

To czegoś nie rozumiem, chyba wprowadziłeś uczestników tego spotkania, w tym mnie w błąd. Wiedziałeś, że jest to prezentacja tylko dla ciebie, a mimo to zaprosiłeś inne osoby.Obsługa Audio Stylu nie wiedziała o odsłuchu dla większej ilości osób i była tym faktem nie dokońca uradowana. Miałem nie pisać, w tym wątku by nie podgrzewać niepotrzebnie atmosfery ale twoje wpisy mnie do tego skłoniły. Warto być mężczyzną i wziąć na tzw. "klatę" swoje niedociągnięcia, a nie brnąć w kłamstwa. Wiem już napewno, że na żadne organizowane przez ciebie spotkanie ja się już nie stawię. O dzwięku nie będę pisał ale ta prezentacja mnie nie porwała.

Ludzie ! Czego Wy chcecie ?

Umówiłem się w Audiostyl na odsłuch Lumina w dobrym systemie. Pomyślałem, że może warto ogłosić to na forum - może ktoś skorzysta z możliwości posłuchania dobrego systemu. Zadzwoniłem do Audiostyl i spytałem się o zgodę - zgodę uzyskałem. Ale jak się okazało chyba nie wszyscy w Audiostyl o tym wiedzieli i byli zdziwieni.

W który miejscu kłamię ? Chciałem coś zrobić dla innych a oskarżany jestem o kłamstwo. Coraz dziwniejszy jest ten nasz światek audio. Szkoda energii żeby coś robić dla zawistnych "kolegów".

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

I też wdzięczności, że ktoś coś zorganizował i można było posłuchać dobrego sprzętu.

Przez publiczną prezentację rozumiem pokaz zorganizowany z wielką pompą przez dystrybutora lub salon nagłośniony w mediach.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

I też wdzięczności, że ktoś coś zorganizował i można było posłuchać dobrego sprzętu.

Przez publiczną prezentację rozumiem pokaz zorganizowany z wielką pompą przez dystrybutora lub salon nagłośniony w mediach.

Ale na co liczyłeś że jak będzie ?

Odsłuch był zorganizowany z mojej inicjatywy a nie Audiostylu (dlatego nie nazywam go publicznym). Pierwotnie tylko dla mnie ale zmieniłem koncepcję (pomyślałem o kolegach z forum) i za zgodą Audiostylu ogłosiłem na forum, że można razem ze mną przyjść i posłuchać KEF,ML i Lumina.

Czy jeszcze jest coś niejasne ?

jeżeli w dużym mieście ,na darmowym pokazie sprzętu za grubą kasę nie można zgromadzić kilkunastu osób-to jaki jest realny zasięg naszego hobby.?

Coraz mniejszy. Czytając to forum i widząc co się tutaj dzieje od jakiegoś czasu i ile tu jest negatywnej energii to wcale się temu nie dziwię.

Obsługa Audio Stylu nie wiedziała o odsłuchu dla większej ilości osób i była tym faktem nie dokońca uradowana.

Czy piszesz to w imieniu Panów z Audio Stylu? Czy obsługa wyraziła w jakiś sposób swoje niezadowolenie - a jak tak to w jaki sposób? Czy dlatego większość osób wyszła przed prezentacją Piopio? Może zbyt dużo pytań za co przepraszam, byłem zainteresowany uczestnictwem w spotkaniu, jednak nie wyszło. Niemniej to co czytam przeraża mnie. Żadnych konkretnych informacji o spotkaniu, tylko same negatywne emocje.

Kiedy Audio Styl zorganizuje następne spotkanie, tylko tak żeby było wszystko dogadane? :) nie chciałbym się poczuć jak nieproszony gość.

Nie, nie w imieniu Audio Stylu. Wchodząc zostałem poinformowany, że nie ma odsłuchu tylko prezentacja dla jednego klienta i byłem tym faktem mocno zdziwiony. Potem właściciel Audio Stylu rozmawiał z Piopio o tym, że nie wiedział o spotkaniu grupowym i że nie są przygotowani do spotkania, były dopiero przynoszone pufy by część osób mogła usiąść.

Po prostu wyszło nie tak jak powinno być, organizacja była nie do końca dopracowana, a przy takiej prezentacji w moim odczuciu powinno to być lepiej zorganizowane. Co do wyjścia przed prezentacją to nie będę się wypowiadał za każdego z uczestników.

Fakt, pewne informacje nie dotarły do właścicieli Audiostylu. Ale to był krótki zgrzyt i potem wszystko poszło gładko. Za co jeszcze raz dziękuję ! ;-)

A to tam właściciel decyduje co robić w sklepie a nie kierownik? No chyba, że właściciel jest kierownikiem. No ale jak jest kierownikien to powinien siedzieć na dupie w sklepie.

Może już zamknąć ten wątek, wyszło jak wyszło, ważne żeby następnym razem nie robić Piopio tych samych błędów.

Będzie dobrze przecież pracujesz nad tym :)

Właściciel=kierownik. I siedzi na dupie w sklepie. I robi to dobrze ;-)

Nie, nie w imieniu Audio Stylu. Wchodząc zostałem poinformowany, że nie ma odsłuchu tylko prezentacja dla jednego klienta i byłem tym faktem mocno zdziwiony. Potem właściciel Audio Stylu rozmawiał z Piopio o tym, że nie wiedział o spotkaniu grupowym i że nie są przygotowani do spotkania, były dopiero przynoszone pufy by część osób mogła usiąść.

Po prostu wyszło nie tak jak powinno być, organizacja była nie do końca dopracowana, a przy takiej prezentacji w moim odczuciu powinno to być lepiej zorganizowane. Co do wyjścia przed prezentacją to nie będę się wypowiadał za każdego z uczestników.

Dziękuję za informację!

Swoją drogą inicjatywa Piopio warta pochwalenia. Poprawić przepływ informacji i mogłoby być ciekawie, chyba że Audio Styl nie jest zainteresowany, ale to już pytanie na które tu nikt nie zna odpowiedzi ;)

Malwas.pl - jesteś widać strasznie wymagający skoro małe niedociągnięcia popsuły Ci całą zabawę ...

Odsłuch był ? Był ! Miejsca do siedzenia były ? Były ! Po co więc narzekać ?

Kiedyś słuchaliśmy sprzętów w piwnicy, siedzieliśmy na ziemi i nikt nie narzekał i wszyscy byli zadowoleni ;-)

Widać teraz inne czasy nastały ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.