Skocz do zawartości
IGNORED

Okrucieństwo i przemoc! Czy można w porę zareagować i jak?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

KARA ŚMIERCI powinna być w naszym kraju wprowadzona

Poważnie to piszesz? Zresztą tzw. "kara śmierci", to bardziej zemsta aniżeli faktyczna kara. Jak widzę, że rodziny zamordowanych, które idą zobaczyć egzekucję mordercy, to mi się ciśnienie podnosi, a jak jeszcze walą górnolotne frazesy, to... lepiej nie gadać. Tak jest w Stanach, nie w Polsce - wiem, ale musiałam to napisać.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Zresztą tzw. "kara śmierci", to bardziej zemsta aniżeli faktyczna kara.

Wyświechtany frazes lansowany przez przedstawicieli Frontu Obrony Przestępców, którzy uważają że życie bandyty ma większą wartość niż życie jego niewinnej ofiary.

Nie, ja ich nie bronię. Uważam, że siedząc w pi&^%lu do usranej śmierci zdadzą sobie sprawę ze swych czynów i będą cierpieć psychicznie do końca swego zafajdanego życia. To jest kara!

Nie jest to żadna kara. Bandyci i tak wykonują wyroki śmierci i co więcej robią to całkowicie bezkarnie w poczuciu, że im włos z głowy nie spadnie, albowiem ich życie jest prawnie gwarantowane przez państwo. Jedyne co ich może spotkać to dożywotnie nieróbstwo na koszt podatników w pensjonacie zwanym więzieniem, gdzie będą mieli zapewnione bezpłatne wyżywienie, bezpłatne zakwaterowanie, bezpłatną opiekę zdrowotną i telewizor w celi.

Gdzieś czytałem, że tych stanach USA, gdzie przywrócono karę śmierci ilość przestępstw zaliczanych przez ichnie prawo do Kategorii 1 (czyli najcięższych) spadła o 82%.

A ja gdzieś czytałam, że nie należy zabijać NIKOGO ;-) Bądź tu mądry ;-)

Życie przestępcy nie jest bardziej cenne niż jego ofiary. Najskuteczniej powstrzymać ich może świadomość, że targając się na czyjeś życie - ryzykują własne życie. Inaczej będą swoje robili dalej w poczuciu bezkarności.

Życie przestępcy nie jest bardziej cenne niż jego ofiary. Najskuteczniej powstrzymać ich może świadomość, że targając się na czyjeś życie - ryzykują własne życie. Inaczej będą swoje robili dalej w poczuciu bezkarności.

Bobcat'cie drogi - było o tym milion razy; nawet tu na Forum czas jakiś temu była dyskusja o karach dla pedofili. Tam wyjaśniłem moje stanowisko. Powtórzę w skrócie:

Jest tu na Forum kilku Kolegów, którzy wiedzą, że o karze śmierci dla morderców dumałem i mocowałem się bardzo długo. Z powodów rodzinnych...

I doszedłem do wniosku, że tylko dożywotnie więzienie jest karą adekwatną do popełnionej zbrodni.

Szubienica jest, jak pisze Keef - tylko zemstą i odwetem.

To tyle.

Pozdrawiam - Jacek.

Kolejna lumpen-liberalna bzdura. Balcerowicz od samego początku ma w d.... interes Polski i Polaków, gdyż był i jest pachołkiem międzynarodowego kapitału spekulacyjnego i pozostaje na jego garnuszku.

Wprost przeciwnie. Jest to sytuacja chora.

Postudiuj temat, zamiast się ośmieszać powtarzaniem sloganów.

Owszem. Byłem tam dziesiątki razy, odwiedziłem mnóstwo miejsc. Dwa lata w ogóle mieszkałem i pracowałem w Pekinie. Więc chyba coś wiem na ich temat.

Socjalizmu tam nigdy nie było, a nazwa rządzącej partii o niczym nie świadczy, została nadana z przyczyn pragmatycznych i w określonych uwarunkowaniach historycznych. Nie czas tu i nie miejsce na rozmowę o tym. Tam zawsze był i jest staro-chiński model organizacji w nowoczesnym wydaniu. Sukces zawdzięczają właśnie nadrzędnej roli państwa w gospodarce, co wielokrotnie podkreśla prof. Joseph Stiglitz w swoich pracach.

To nie są slogany, tylko szczera prawda.

Tu masz prawdę o Chinach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek w kraju ma permanentne poczucie życia w stałym zagrożeniu, co ciągle zmusza go do nieskończonej pogoni za podstawowymi wartościami i środkami do życia, pomijając zupełnie swój rozwój duchowy. Człowiek żyje pod presją, której daje upust w formie przybierającej czasami niewłaściwy kierunek. To właśnie państwo stwarza podwaliny na których opiera się całe życie jego obywateli (i działania firm prywatnych też, bo pewnie o to Tobie chodziło).

no przecież właśnie prawactwo chce, żeby twoim życiem kierowały "potrzeby" wolnego rynku. Co to pieprzysz o jakichś samorealizacjach? Praca w korpo nieźle realizuje. Ale tylko korpobiczyz.

To nie są slogany, tylko szczera prawda.

Tu masz prawdę o Chinach:

Ukryta Zawartość

Pobożne życzenia lumpen-liberałów, którzy nie są w stanie pogodzić się z faktem że centrum światowej gospodarki przestaje być na Wall Street, a staje się nim Daleki Wschód. I od kiedy TVN jest źródłem poważnej, szczerej informacji oraz poważnych analiz naukowych?

Szubienica jest, jak pisze Keef - tylko zemstą i odwetem.

Jestem innego zdania i konsekwentnie uważam, że brak kary śmierci za szczególnie drastyczne przestępstwa, np zabójstwo z premedytacją jest przejawem szkoły myślenia chroniącej przestępców i cenienia życia bandytów wyżej od życia ich ofiar.

A jak wygląda w praktyce owe rzekome "dożywocie" wszyscy wiemy. Po kilku latach przepustki na święta do domu i po 10 latach przedterminowe zwolnienie "za dobre sprawowanie". I można mordować ludzi dalej. Przecież nasze chore prawo bardziej troszczy się o przestępców niż o porządnych obywateli.

Ukryta Zawartość

Na tytułowe "czy można w porę zareagować?" odpowiem tak - pewnie można, teleekran w każdym domu i zakaz oddalania się z jego zasięgu. Do tego armia kontrolerów do analizy filmów.

Nie róbmy z rzadkich tragicznych incydentów uzasadnienia totalnej kontroli wszystkich.

Znajdź jakiegokolwiek człowieka, który chciałby siedzieć do końca żywota z w więzieniu o zaostrzonym rygorze.

Do Bobcat.

Kara śmierci ma jeden plus. Jesli ktoś jest zdegradowany to po co go utrzymywać w więzieniu na cale życie? Zlikwidować. Jak kapitalizm to kapitalizm minimalizacja strat.

chwilowy brak działalności w audio.

Znajdź jakiegokolwiek człowieka, który chciałby siedzieć do końca żywota z w więzieniu o zaostrzonym rygorze.

Do Bobcat.

Do końca życia? Patrz mój wpis o 17:29.

Janusz Korwin-Mikke nie jest w sprawach politycznych, społecznych i gospodarczych bohaterem mojej bajki, wprost przeciwnie, ale w jednym zgadzam się z nim w 100%: należy przywrócić karę śmierci.

Było zresztą kiedyś badanie opinii publicznej. Większość społeczeństwa jest również za przywróceniem.

Taa... Niech se Kórwinek jej chce, jestem za zlikwidowaniem tego debila. ;-) (żartuję)

Oczywiście, że to polityczny pajac, ale potrafię przyznać rację nawet wrogowi, jeśli w jakiejś konkretnej sprawie uważam, że ją ma.

Pajac? To chyba eufemizm Drogi Kolego ;-) Korwinek to skończony debil.

Chciałeś być delikatny, a jesteś za karą śmierci? ;-)

Ślepa jestem. Twój emotek się uśmiecha, nie?

I od kiedy TVN jest źródłem poważnej, szczerej informacji oraz poważnych analiz naukowych?

Nie ważne, co się mówi, ważne - kto to mówi?

Brawo.

centrum światowej gospodarki przestaje być na Wall Street, a staje się nim Daleki Wschód

Jeśli tak stanie się naprawdę (a w co nie wierzę), odczujesz to negatywnie na własnej skórze.

Będziesz tęsknił do tych wrednych Amerykanów. A oni Ci pokażą, wiesz co?

Nie ważne, co się mówi, ważne - kto to mówi?

Brawo.

Oczywiście że ważne kto mówi. Chyba masz (jak każdy) w kręgu swoich znajomych gości, których nie traktujesz poważnie i nie uważasz ich za wiarygodnych.

Naprawdę uważasz, że każda wiadomość miła dla Twojego ucha jest rzetelna i wiarygodna z definicji, bez względu z jakiego źródła pochodzi? Brawo.

Oczywiście że ważne kto mówi. Chyba masz (jak każdy) w kręgu swoich znajomych gości, których nie traktujesz poważnie i nie uważasz ich za wiarygodnych.

Jak długo mówią głupstwa.

Jeśli tak stanie się naprawdę (a w co nie wierzę), odczujesz to negatywnie na własnej skórze.

To się właśnie dzieje. Zresztą co do faktu, że krajem o największym PKB staną się niebawem Chiny wszyscy są zgodni. Różnice występują tylko w ocenie kiedy: za dwa lata czy pięć. Odczuję na własnej skórze? In plus na pewno. Jak pisałem znam tamten rejon świata.

Będziesz tęsknił do tych wrednych Amerykanów. A oni Ci pokażą, wiesz co?

Znów ekspresja pobożnych życzeń.

aprawdę uważasz, że każda wiadomość miła dla Twojego ucha jest rzetelna i wiarygodna z definicji,

W każdym razie nie każda wiadomość niemiła dla mego ucha jest nierzetelna.

Jak długo mówią głupstwa.

Skąd wiesz czy przestali skoro robili to przez ostatnich ileś-tam lat? Uważasz się za nieomylnego aby to ocenić?

W każdym razie nie każda wiadomość niemiła dla mego ucha jest nierzetelna.

Ja się podpieram autorytetami światowych nauk ekonomicznych, np prof. Joseph Stiglitz. A Ty kim? TVN?

Byłeś, widziałeś? Cud swój Chiny zawdzięczają odstąpieniu od socjalizmu w gospodarce.

Jeśli ktoś miał dolara a teraz ma dwa, to poprawił sobie stopę życiową o 100 procent. Nie ekscytujmy się tak do końca tymi Chinami.

Do końca życia? Patrz mój wpis o 17:29.

Janusz Korwin-Mikke nie jest w sprawach politycznych, społecznych i gospodarczych bohaterem mojej bajki, wprost przeciwnie, ale w jednym zgadzam się z nim w 100%: należy przywrócić karę śmierci.

Było zresztą kiedyś badanie opinii publicznej. Większość społeczeństwa jest również za przywróceniem.

Tylko że brak kary śmierci to celowe działanie skorumpowanych i powiazanych z przestepcami środowisk. Tzw. Zabezpieczenie przed osodzeniem władzy w ten sposób. Tak samo dwuznaczne prawo. Także dla mnie społeczeństwo z kara śmierci (demokratyczne albo chociaż pseudodemokratyczne) = społeczeństwo rozwojowe.

Jeśli ktoś miał dolara a teraz ma dwa, to poprawił sobie stopę życiową o 100 procent. Nie ekscytujmy się tak do końca tymi Chinami.

Bez przesady. To niebawem będzie kraj o największym PKB.

A społeczeństwo gdzie większość jest za kara śmierci a takiej nie ma to społeczeństwo które stoi w poprzedniej epoce a tylko udaje rozwojowe.

Tylko że brak kary śmierci to celowe działanie skorumpowanych i powiazanych z przestepcami środowisk.

Sejm zatwierdza projekty aktów prawnych, przygotowywanych gdzieś w zaciszu akademickich gabinetów. Od dawna stoję na stanowisku, że skoro prawo nasze w tak ewidentny sposób chroni interes świata przestępczego, a nie uczciwych obywateli - to albo wspomniane środowiska akademickie składają się dyletantów, ignorantów i zwyczajnych głupców, albo... No właśnie. Albo są na garnuszku przestępczego podziemia i tworzą prawo pod nich, w ich interesie. Dlatego środowisko to powinno być jaknajspieszniej prześwietlone przez odnośnie służby właśnie pod tym kątem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.