Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

to jest chyba pierwsza kostka która z pcm robi dsd

A co się dzieje jak podajesz sygnał DSD ? Omija tę kość, czy upsampluje w tym chipie ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A co się dzieje jak podajesz sygnał DSD ? Omija tę kość, czy upsampluje w tym chipie ?

w naszym dacu ,dsd robimy poza kostka prosto z usb pomija kostkę daca

Ten AKM ma taką możliwość w każdą stronę, ale to decyzją implementatora.

- Input sample rate range : 2.8224 MHz to 11.2896 MHz

- Output sample rate range : 2.8224 MHz to 11.2896 MHz

w naszym dacu ,dsd robimy poza kostka prosto z usb pomija kostkę daca

Czy w którymś momencie przy pracy pure DSD występuje sygnał I2R? Jak to wygląda dla wariantu pracy z USB a jak gdy współuczestniczy AKM?

Emission Labs

Najlepsze lampy obecnie produkowane,moim zdaniem :)

że ich pre na tych lampach jest bardzo dobre

Sylwek proponowalem Ci odsluch preampa,nie skorzystales,a moze by Ci przypasowal ,oszczedzilbys sporo kasy:))

I dlatego prosiłem o skan dokumentu potwierdzającego zasadność umieszczenia tego oznaczenia na obudowie.

Swoją drogą nie mogę się doszukać w necie informacji o FCC urządzeń lampizatora.

Może ktoś pomóc?

Jeżeli jest to Conformité Européenne to gdzie są klatki na lampy, niezmywalne napisy i bezpieczna budowa wewnętrzna? Czy producenta nie stać na 6kzł aby oddać to urządzenie na zewnętrzny audyt i ustalić jakie wymogi powinno spełniać?

Gość damboo

(Konto usunięte)

Może rabaty dla klakierów to spora dziura w budżecie?

Jeżeli jest to Conformité Européenne(...)ć?

Jesteś w błędzie.

CE w tym wypadku jest skrótem of francuskiego wyrażenia Claque Edition.

Gadacie :-)

Wszyscy wiedzą że CE to

China export :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Swoją drogą nie mogę się doszukać w necie informacji o FCC urządzeń lampizatora.

FCC jest potrzebne na terenie Usa tylko, tak mi sie zdaje, w EU normy dotyczace zaklocen i kompatybilnosci elektromagnetycznej okresla CE. Wydaje mi sie ze w EU wystarczy miec solidne CE i jest juz wszystko co potrzeba. Jesli sie myle prosze mnie poprawic.

Nie ma co dokuczac Lampizatorowi niech chlop poprawi to co mowimy i nie robi obciachu na swiat, tym bardziej przy kwocie 22kEU.

Jeżeli jest to Conformité Européenne to gdzie są klatki na lampy, niezmywalne napisy i bezpieczna budowa wewnętrzna? Czy producenta nie stać na 6kzł aby oddać to urządzenie na zewnętrzny audyt i ustalić jakie wymogi powinno spełniać?

Obawiam sie ze przy 'Zlotej Bramie' potrzebny bylby zupelnie nowy projekt, aby bylo CE.

Podziwiam Lampizatora za odwage ze sprzedaje takie urzadzenia na terenie USA, w EU jeszcze takie numery przejda ale w USA to znajac ich standarty moze byc bardzo malo milo.

Dzieki Bogu Fikus jest juz na tyle duzym graczem,ze moze miec was w d.... minelo troche czasu i jak sprawy? tworzycie juz ten bezinteresowny super projekt DIY Z wyjsciem DHT zeby udowodnic kunszt i wiedze? Oczywiscie nie na chinskich pcb tylko szwajcarskich i na mam nadzieje conajmniej tajlandzkich trafach i dlawikach? Sa juz pierwsze schematy ukladu i zasilaczy? Jak tam panowie, czachy dymia?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Niekoniecznie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tam człowiek wyraźnie zaznacza:Wyrób DIY. A u Fikus-a nie ma informacji,że zbudowano z elementów DIY.....

U Fikus-a też widziałem elementy w kupione u tego producenta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampizator to wielki gracz na rynku. Wspaniała manufaktura ociekająca jakością.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Panowie. Sami tu widzicie flustrację niektórych kolegów. Mnie to nie dziwi.. Ja wcale nie twierdze ,że mój system jest najlepszy. Dla tego zwróciłem się o mozliwość upgrade do Lampizatora ale brak odpowiedzi.

Choć byś tu nie wiem jak kabel strugał Fikusowi to nie zrobi Ci upgrade dlatego,że dawno temu napisał o tym na stronie.A po drugie to się nie da bo to amelinowe jest.

Oczywiscie nie na chinskich pcb tylko szwajcarskich i na mam nadzieje conajmniej tajlandzkich trafach i dlawikach? Sa juz pierwsze schematy ukladu i zasilaczy? Jak tam panowie, czachy dymia?

Jak narazie to Filkus ciagle robi na chinskich plytkach i najtanszych chinskich czesciach, oczywiscie sa tez i jego plytki i bardzo dobre czesci, ale w dalszym ciagu wiekszosc czesci w jego DAc-u za 22kEuro to najtanszy szmelc z Chin! ;)

Nikt nie moze miec w d...e certyfikacji i CE nikt, nawet potentaci w roznych branzach stosuja sie scisle do wymogow CE i placa duza kase aby byc w porzadku w stosunku do obowiazujacego prawa. Taki brak CE grozi nawet dla najwiekszych firm powaznymi konsekwencjami i docelowa plajta. Nikt tego jakos nie lekcewazy, a Ty pisze ze on jest duzym graczem, raczysz zartowac, Lampizator jesli olewa CE to moim zdaniem ma cos powaznego z glowa raczej. ;)

Ile razy jeszcze będziecie pier**lić w kółko to samo?

Tego już się nawet czytać nie da bo na wymioty człowieka bierze ...

I tu się z kolegą przedmówcą muszę zgodzić.Pod względem technicznym dokładniej już nie można....

Może ktoś wreszcie porówna ten przetwornik D/A do posiadanego obecnie bądź też posiadanego niegdyś.

Względem sonicznym czy jak by to poeta napisał wciągającym w bezkres euforii..

Opinie kolegi forumowego Elberoth-a jakże pożądane były by na ten czas.A i Marso proszę o takową.Zaiste jeśli to możliwe.

Być może ciekawość ma próżna to prosić nie omieszkam.

I tu się z kolegą przedmówcą muszę zgodzić.Pod względem technicznym dokładniej już nie można....

Może ktoś wreszcie porówna ten przetwornik D/A do posiadanego obecnie bądź też posiadanego niegdyś.

Względem sonicznym czy jak by to poeta napisał wciągającym w bezkres euforii..

Opinie kolegi forumowego Elberoth-a jakże pożądane były by na ten czas.A i Marso proszę o takową.Zaiste jeśli to możliwe.

Być może ciekawość ma próżna to prosić nie omieszkam.

Słuchałem u siebie BIG7 i opisałem kilka razy co o tym urządzeniu sądzę.

Nie ma chyba sensu abym po raz kolejny pisał to samo.

Mnie wizualnie i jakościowo to urządzenie nie odpowiada ale chodzi mi o BIG7.

Dźwiękowo jest to przyzwoity poziom ( przy jego ówczesnej cenie ) ale do najlepszych "trochę" mu jeszcze brakuje.

GG nie miałem więc się nie będę wypowiadał.

Słuchałem u siebie BIG7 i opisałem kilka razy co o tym urządzeniu sądzę.

Nie ma chyba sensu abym po raz kolejny pisał to samo.

Mnie wizualnie i jakościowo to urządzenie nie odpowiada ale chodzi mi o BIG7.

Dźwiękowo jest to przyzwoity poziom ( przy jego ówczesnej cenie ) ale do najlepszych "trochę" mu jeszcze brakuje.

GG nie miałem więc się nie będę wypowiadał.

Tak Big7 jeszcze byl dobrze ustawiony cenowo, ale Zlota Brama dostala kilka troche lepszych kondensatorow dodana zostala symetria, nowe plytki a cena poszybowala w gore jak ruska rakieta dajac moim zdaniem malo w zamian. Nie sluchalem Zlotej Bramy tylko Big7 ale patrzac na konstrukcje to tam nie bedzie jakiegos przelomu, z pewnoscia cena jest z sufitu i na pewno nie odzwierciedla jakosci dzwiekowej jak i z pewnoscia konstrukcyjnej.

Tak Big7 jeszcze byl dobrze ustawiony cenowo, ale Zlota Brama dostala kilka troche lepszych kondensatorow dodana zostala symetria, nowe plytki a cena poszybowala w gore jak ruska rakieta dajac moim zdaniem malo w zamian. Nie sluchalem Zlotej Bramy tylko Big7 ale patrzac na konstrukcje to tam nie bedzie jakiegos przelomu, z pewnoscia cena jest z sufitu i na pewno nie odzwierciedla jakosci dzwiekowej jak i z pewnoscia konstrukcyjnej.

Proszę ja i nie tylko.

Jak to gra i w jakiej klasie,a nie jaka cena lub/bądź co tam za specjałów użyto i za ile.Skończmy z tymi bazarowymi pyskówkami.Proszę.

Podoba się,czy się podoba NIE? Jest lepsze/gorsze i dla czego

Ciekawe, ile jeszcze można wylać jadu na produkty Lampizatora?

Przecież nie trzeba kupować, jak komuś z pewnych przyczyn nie odpowiadają;-)

A jaki to wszystko przyniesie skutek?

Dwa wątki poświęcone Lampizatorom - kto jeszcze nie znał firmy - musiał poznać, czy chciał, czy nie;-)

Więc może spokojniej i merytoryczniej, zwłaszcza, że większość piszących, włącznie ze mną nie słuchała tych produktów, o których z taką pasją piszą (słuchałem wcześniejszych, niestety bez nirvany;-)

I nie odbierajmy innym użytkownikom prawa do własnych wyborów, nawet jeśli ich nie rozumiemy......

• Moderatorzy

Ciekawe, ile jeszcze można wylać jadu na produkty Lampizatora?

Przecież nie trzeba kupować, jak komuś z pewnych przyczyn nie odpowiadają;-)

A jaki to wszystko przyniesie skutek?

Dwa wątki poświęcone Lampizatorom - kto jeszcze nie znał firmy - musiał poznać, czy chciał, czy nie;-)

Więc może spokojniej i merytoryczniej, zwłaszcza, że większość piszących, włącznie ze mną nie słuchała tych produktów, o których z taką pasją piszą (słuchałem wcześniejszych, niestety bez nirvany;-)

I nie odbierajmy innym użytkownikom prawa do własnych wyborów, nawet jeśli ich nie rozumiemy......

A ile tego jadu było wylewane, nim kilku wzmacniaczy nie zaczęło na lewo i prawo zachwalać Lampiego? Przecież Fikus znany jest w środowisku od lat, jego urządzenia mają swoich zwolenników i przeciwników, ale póki nie pojawił się w audio nirwanach i nie był zachwalany w co drugim wątku na AS nie było żadnego problemu... Proponuje zacząć od końca, niech ochłoną "przyjaciele marki" to i "nasycone jadem wpisy" przestaną się pojawiać - tak przynajmniej było wcześniej.

-----------------

• Moderatorzy

Tych trzech wątków nikt,ale to nikt nie połączy.Nawet Fikus z tego pajęczyny nie uplecie.

Eee tam, dałby rade:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-----------------

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.