Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

I kto tutaj jest zindoktrynowany?

Ty. To oczywiste.

Argumentujesz metodą odwracania kota ogonem w znany z historii sposób. Zwolennicy Wujka Józka (wąsate słoneczko narodów) również twierdzili, że stalinizm to szczytowa, najwyższa i najdoskonalsza forma demokracji, a to co się działo w wolnym świecie nazywali "tyranią i zniewoleniem".

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Kiedy światło dzienne ujrzały wypowiedzi polityków z "taśm prawdy" ? - za PO.

Czy którykolwiek z wypowiadających się, a utrwalonych na tych taśmach poniósł jakieś konsekwencja prawne ? - nie.

Czy to o czym mówią podsłuchiwani politycy jest prawdą ? - nie.

Czym za tym innym są "taśmy prawdy", jak nie doskonale zaaranżowanym przedstawieniem i tylko po to, aby powoli zabijać ducha w narodzie i ten naród upokarzać.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Bo kiedy już wszystko zostało wyprzedane (zostały tylko lasy) i Polacy rzuceni fizycznie na kolana, dla dopełnienia dzieła zniszczenia pojawiają się upokarzające "taśmy prawdy", czyli etap mentalnego i psychicznego upokorzenia Polaków.

Argumentujesz metodą odwracania kota ogonem

Jakieś przykłady? Mówienie o aktualnym stanie naszej gospodarki, to według Ciebie odwracanie kota ogonem? Może jeszcze dodasz: kota Alika? To byłoby na Twoim poziomie.

Zwolennicy Wujka Józka (wąsate słoneczko narodów) również twierdzili, że stalinizm to szczytowa, najwyższa i najdoskonalsza forma demokracji, a to co się działo w wolnym świecie nazywali "tyranią i zniewoleniem".

Tak, akurat w kwestiach komunizmu to Ty tutaj jesteś ekspertem.

Kuzyn murzyna

Jakieś przykłady? Mówienie o aktualnym stanie naszej gospodarki, to według Ciebie odwracanie kota ogonem?

Będąc sam zindoktrynowanym aż do bólu - zarzucasz to innym. To nazwałem odwracaniem kota ogonem.

Tak, akurat w kwestiach komunizmu to Ty tutaj jesteś ekspertem.

Miło mi.

miałeś coś na sumieniu

Tak tyrałem w soboty niedziele i na koniec mnie oszukali. Nic znaczącego, ale zawsze jakiś znak czasu. Oszukali mnie ludzie chodzący do kościoła, wyznawcy wartości (chyba) więc niech nikt nie mówi że oni reprezentują jakieś wartości. Widzę jak ci od wartości patrzą na moją niepełnosprawną córkę. Nie życzę tego nikomu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Będąc sam zindoktrynowanym aż do bólu - zarzucasz to innym.

A czym, według Ciebie objawia się ta moja indoktrynacja? Ja nie gadam od rzeczy, na ten przykład, o zabijaniu duszy!

Kuzyn murzyna

Bo te "wartości" to jest w znakomitej większości przypadków nic nie znaczące hasełko do wypisywania na sztandarach i do świecenia nimi innym w oczy. Nic więcej. W poprzednim ustroju wypadało mówić, że jest się kierowanym zasadami Marksizmu-Leninizmu i że się popiera kierowniczą rolę partii. Teraz wypada się powoływać na wspominane "wartości". I wtedy i teraz były to i są puste słowa i czcze deklaracje bez pokrycia.

A czym, według Ciebie objawia się ta moja indoktrynacja? Ja nie gadam od rzeczy, na ten przykład, o zabijaniu duszy!

Na popieraniu ciemnogrodu i odmienianiu przez wszystkie przypadki słowa "leming".

Gość rydz

(Konto usunięte)

Już dwa razy próbowali

By rządzić , trzeba wyczyścić wszelkie " kór***wo ", miałeś coś na sumieniu ?

Tak tyrałem w soboty niedziele i na koniec mnie oszukali.

Bo nie zdążyli wyplenić tych co trzeba .

Bo nie zdążyli wyplenić tych co trzeba .

To nie od tego zależy. Nie sądzę że ci co oszukiwali robili to z przekonania. Oni też byli w trudnej sytuacji sprowokowanej przez innych cwaniaków. U mnie tymi cwaniakami byli "stoczniowcy". Kto wie może ci od tego drugiego Dudy. Oczywiście nie bezpośrednio.

Żeby coś wyplenić trzeba zacząć zmieniać prawo a nie na początek budować pomniki i szukać teorii spiskowych w Smoleńsku. Do tego potrzebny jest spokój.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Na popieraniu ciemnogrodu i odmienianiu przez wszystkie przypadki słowa "leming".

Do tej pory najwięcej pisałem o stanie naszego państwa. Zaznaczam ten fakt, bo go nie dostrzegłeś. Ale w PO myślą podobnie jak Ty - każdy, kto widzi otaczającą rzeczywistość trochę inaczej niż pokazują to wiodące media to ciemnogród i oszołom. I dlatego ta opcja przegra najbliższe wybory.

A tak na marginesie Rysiu. Powiedz mi, skąd Ty do nas piszesz? Bo im dłużej przebywam na Bocznicy, tym bardziej dociera do mnie, że jestem w mniejszości, która została w Polsce. "Najlepsze" rady na naprawę naszego kraju płyną z Niemiec, Francji, Anglii czy też Irlandii.

Kuzyn murzyna

Gość rydz

(Konto usunięte)

Lechu , mój post poniżej tyczył trochę innego kontekstu .

By rządzić , trzeba wyczyścić wszelkie " kór***wo ", miałeś coś na sumieniu ?

Nawiązuję do rządzenia PIS w 2006 r.

Gdyby wtedy udało się wyczyścić " zło " ogólnie pojęte , można by naprawiać / budować silny Kraj .

Tak tyrałem w soboty niedziele i na koniec mnie oszukali.

Naród budował wartość ojczyzny przez 50 lat i zobacz co dostał !

A nawet nie dostał, bo za taki papierek musiał zapłacić 20 pln. , co przy kosztach

druku oznaczało, że 19.60 pln wracało do fundatora tej zabawy .... Pomysłowe ?

Rozdali papierki i za to przytulili ~ 500 000 000 pln. / chyba tyle były warte te spółki ! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

50 lat budowania majątku narodowego tak zostało wycenione ... tyle dostał naród ... a resztę ONI ! :)

Ukryta Zawartość

Nacjonalizm to nienawiść do innych narodów.

Co ty p***sz człowieku???

Mówisz o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia.

Powinieneś się wstydzić swojej ignorancji i czasem coś poczytać. Nie samą Wyborczą człowiek żyje...

Otóż w definicji nacjonalizmu nie ma absolutnie nic demonicznego - jest to po prostu prąd w myśleniu politycznym wyrażający przekonanie, że naród powinien być suwerenny na zamieszkiwanym przez siebie terytorium. Kropka.

Wszystko inne - komentarze, interpretacje, posłowia, glossy i suplementy - jest jedynie lewackim dodatkiem do tej prostej jak drut definicji.

Przestałbyś publicznie robić z siebie błazna.

Przeciwieństwem nacjonalizmu jest internacjonalim, który zapewne wyznajesz.

Ale - cokolwiek wyznajesz - NIE DAJE CI TO LICENCJI NA PUBLICZNE PISANIE KŁAMSTW.

Doucz się, chłopcze.

Szanuję patriotów. Gardzę nacjonalistami.

No i kolejny idiotyzm. Nie można być patriotą jeśli się nie jest jednocześnie nacjonalistą. Wynika to z definicji powyższych oraz z umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Lemingoza to jednak ciężka choroba.

Bez dwóch zdań.

Terapia będzie długa i bolesna. :)

To bardzo kontrowersyjne zdanie nawet w domenie historycznej.

Co konkretnie jest w nim kontrowersyjnego? Czego Polacy mają się uczyć od Europy? Komunizmu, faszyzmu, nazimu czy innych odmian lewactwa? Mamy się nauczyć jak organizować masowe mordy na epicą skalę? Jak okradać całe kontynenty? Tego mamy się nauczyć?

W Polsce rządziło PRAWO gdy ciemna Europa nosiła kajdany tyranii. To Polsce oni wszyscy zazdrościli bogactwa i potęgi. To Polski się bali.

A dziś?

Karlejemy... a Excalibur wciąż wbity w skałę czeka, aż przyjdzie Król Artur i go wyciągnie.

Czy się doczeka?

Czemu Polska mając taką możliwość nie ominie etapu ciemnogrodu ?

Absolutnie nie powinna! Powinna pozostać na etapie Ciemnogrodu i kultywować swoje własne wartości a nie "europejskie".

Bądźmy po prostu krajem gdzie mężczyzna jest mężczyzną, kobieta jest kobietą a dziecko jest dzieckiem.

Kościół, szkoła, strzelnica. :)

Na razie doszliśmy do etapu, gdzie piętnastolatka nie może kupić legalnie szklanki piwa a pigułkę wczesnoporonną - bez problemu.

Ta "nowoczesna Europa" pcha nas w objęcia cywilizacji śmierci.

Naprawdę tego nie widzisz?

"Najlepsze" rady na naprawę naszego kraju płyną z Niemiec, Francji, Anglii czy też Irlandii.

Z daleka widać więcej - lepsza perspektywa. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Generalnie w wypadku Bobcata kompletnie nie powinno to dziwić.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

Nie ma krajów biednych, są tylko źle zarządzane. Na tym polega istota problemu Polski. Nasza bieda stała się tylko bardziej nowoczesna - twierdzi prof. Leszek Dziawgo z UMK. Jego zdaniem ostatnie ćwierćwiecze to czas niewykorzystanych szans, w którym utrwalił się prymitywny model gospodarczy: eksportu jabłek na Wschód, a ludzi na Zachód.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma krajów biednych, są tylko źle zarządzane. Na tym polega istota problemu Polski. Nasza bieda stała się tylko bardziej nowoczesna - twierdzi prof. Leszek Dziawgo z UMK. Jego zdaniem ostatnie ćwierćwiecze to czas niewykorzystanych szans, w którym utrwalił się prymitywny model gospodarczy: eksportu jabłek na Wschód, a ludzi na Zachód.

Sama prawda!

Teraz wypada się powoływać na wspominane "wartości".

Te wartości to polska wolność, otwartość i narodowa duma.

"Gdy w roku 1572 francuscy „lobbyści” zabiegali o polski tron dla Henryka Walezjusza, stawali przed niełatwym wyzwaniem: wieści o masakrze w noc świętego Bartłomieja gruntowały w świadomości Polaków przekonanie o przewadze cywilizacyjnej wolnej, otwartej i zasobnej Sarmacji nad nietolerancyjną, ksenofobiczną i podupadłą Francją. Bynajmniej niełatwo było wyzbyć się poczucia wyższości, skoro rok później negocjatorzy z Krakowa natrafiali w Paryżu na elementarne trudności komunikacyjne: na francuskim dworze królewskim znajomość języków ograniczała się na ogół do jednego (francuskiego), podczas gdy w polskim poselstwie łaciną władali podobno nawet pachołkowie od koni. Wówczas to Jan Zamoyski w słynnej uczonej mowie grzecznie i wyczerpująco tłumaczył kandydatowi-elektowi, o co chodzi z tą wolnością szlachecką. Tak, tak – Polacy uczyli Francuzów standardów demokratycznych.

Notabene: przykra degradacja i degeneracja biologiczna, dająca się wówczas zauważyć nad Sekwaną – rezultat między innymi popularności infekcji zwanej w Polsce „francuską chorobą” (alias „francą”) – nasuwała nawet niektórym rosłym i zdrowym Sarmatom przekonanie o własnej odrębności gatunkowej i wyższości rasowej. Słowem: nasi przodkowie uważali się, a mieli po temu naprawdę sporo dobrych powodów, za szczególnie obdarowanych przez Boga – by nie rzec, za „nadludzi”."

Całość:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

"Sukces Polski opiera się na niskich płacach i złych warunkach pracy"

"Dlaczego?" - pyta Schuller i proponuje, by odpowiedzi szukać w statystyce gospodarczej. - Sukces Polski opiera się na niskich płacach i złych warunkach pracy - pisze dziennikarz. Wskazuje też na ciągle wysokie bezrobocie, szczególnie wśród osób poniżej 24 lat. Ci, którzy mają pracę, zatrudnieni są często na "umowach śmieciowych" - zauważa Schuller.

Jego zdaniem pokolenie przywódców w rodzaju Komorowskiego czy Kaczyńskiego "zużyło się". Od ich antykomunistycznej działalności upłynęło już 30 lat - podkreśla dziennikarz, dodając, że młodzież ma do nich podobny stosunek jak pokolenie hippisów do swoich naznaczonych wojną rodziców. - Nie mogą już słuchać dawnych opowieści - podkreśla autor. Pomysł Kaczyńskiego, by w czasie kampanii wyborczej schować się i wysłać "młot pneumatyczny" Dudę, był rzeczywiście genialny - ocenia "FAZ

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co ty p***sz człowieku???

Powinieneś się wstydzić swojej ignorancji i czasem coś poczytać.

Ty mnie będzeisz uczył? Bądź łaskaw mnie nie rozśmieszać. Nie ja jestem autorem przytoczonego przeze mnie podziału patriotyzm - nacjonalizm, lecz mój znajomy. Jakby Cię intersowało kim on jest: księdzem. Akurat w tej sprawie się z nim całkowicie zgadzam.

jest to po prostu prąd w myśleniu politycznym wyrażający przekonanie, że naród powinien być suwerenny na zamieszkiwanym przez siebie terytorium.

To jest jedna z definicji patriotyzmu.

Wszystko inne - komentarze, interpretacje, posłowia, glossy i suplementy - jest jedynie lewackim dodatkiem do tej prostej jak drut definicji.

Prawacki bełkot bez treści.

Przestałbyś publicznie robić z siebie błazna.

Nie obawiaj się konkurencji z mojej strony. Nigdy Ci nie zagrożę. Nie potrafię. Nikt nie zrobił z siebie i cały czas, każdym wpisem nie robi większego błazna niż bezpaństwowy przybłęda z Irlandii udający zatroskanego losem kraju "patriotę", a tak naprawdę stale na ten kraj plujący.

Ale - cokolwiek wyznajesz - NIE DAJE CI TO LICENCJI NA PUBLICZNE PISANIE KŁAMSTW.

Doucz się, chłopcze.

Więc dlaczego kłamiesz? Masz takową licencję?

No i kolejny idiotyzm. Nie można być patriotą jeśli się nie jest jednocześnie nacjonalistą. Wynika to z definicji powyższych oraz z umiejętności czytania ze zrozumieniem.

To są Twoje własne defincje. Odmienne od powszechnie obowiązujących.

Absolutnie nie powinna! Powinna pozostać na etapie Ciemnogrodu i kultywować swoje własne wartości a nie "europejskie".

Oto kolejny przykład kretynizmów, jakie wypisujesz.

Ta "nowoczesna Europa" pcha nas w objęcia cywilizacji śmierci.

Co to jest "cywilizacja śmierci"? Jakaś kolejna nowomowa pochodząca wiadomo skąd.

Z daleka widać więcej - lepsza perspektywa. :)

Z daleka g..no widać, czego jesteś najlepszym przykładem.

Przepraszam - moja pomyłka powyżej w linkowaniu.

Tutaj macie link do całego tekstu Brauna o Sarmatach i o poniżaniu Polaków wciąż tym samym jak się okazuje od 300 lat.

Wszystko już było - zwolennicy "oświecenia" i "nowoczesności" od 300 lat nie zmieniają repertuaru.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nasza bieda stała się tylko bardziej nowoczesna - twierdzi prof. Leszek Dziawgo z UMK

I co w związku z tym ? Pewnie trzeba naszą biedę wzmocnić zacofaniem.

mi nie placa za rady,ja mam od tego pracowników,premiera,prezydenta ,rząd,,to ich zajecie.

tydzień temu zwolniłem jednego z nich,,,za 6 miesięcy zwolnie kolejnego,nie spelnil oczekiwan.

A nawet nie dostał, bo za taki papierek musiał zapłacić 20 pln. , co przy kosztach

druku oznaczało, że 19.60 pln wracało do fundatora tej zabawy .... Pomysłowe ?

Rozdali papierki i za to przytulili ~ 500 000 000 pln. / chyba tyle były warte te spółki ! :)

A nie pięćdziesiąt? Czy pięćdziesiąt to była ich wartość nominalna??? Bo już ni epamiętam, czy te kwitki dostawałem czy nie. Na pewno wstemplowywali w Dowód Osobisty - ten taki co miał formę jeszcze podobna do książeczki paszportowej.

Pomysł Lewandowskiego. A Potem NFI w których siedzieli jego koleżki zajmowały się doprowadzaniem spółek do upadłości. Nawet byłym przy tym jak to robili - zarządzający firmami tworzyli kolejne spółki kosztowe które generowały straty aż firma zarządzana przez NFI upadała na skutek konsolidacji kosztów. Była likwidowana - cześć sprzedawali na zewnątrz zachodniemu kapitałowi a to czego nie zdołali było kupowane przez inne spółki w NFI oczywiście ze stratą, która je również po jakimś czasie pogrążała finansowo. I tak wyglądało zarządzanie NFI pomysłu tuzów polskiego liberalizmu.

Społeczeństwo lemingów mimo, że jest okradane i wyzyskiwane na wszelkie możliwe sposoby przez władze, którym tak ufają, nie jest w stanie nic zrobić nawet gdy wyraźnie przedstawi im się twarde dowody na to w jakim systemie żyją. Nawet przy silnym naświetleniu problemów finansowych, bądź gospodarczych czy rozmaitych innych argumenty lemingów ograniczają się jedynie do stwierdzeń typu "takie życie, trzeba żyć dalej, nic na to nie poradzimy, trudno" itp, a jako rozwiązanie problemu promują więcej harowania i więcej aktów kujonizmu u uczniów i studentów, co wedłuch nich ma zapewnić lepsze perspektywy, a w rzeczywistości podtrzymać zarazę lemingozy i totalnej ciemnoty."

Jeśli upraszczająć, uprawnionych do głosowania było 30 mln, do głosowania poszła połowa czyli 15 mln i te 15 mln również podzieliło się na pół oznacza że w Polsce mamy 7.5 mln złodziei a dokładnie 8 112 311

I tak wyglądało zarządzanie NFI pomysłu tuzów polskiego liberalizmu.

Przecież wiadomo, że gospodarka neo-liberalna to jeszcze większa patologia niż komunistyczna gospodarka centralnie sterowana.

Roman Dmowski:"Antysemityzm to protest przeciwko potędze żydów i ich zabójczemu wpływowi na społeczeństwa europejskie." Wilhelm II" Żyd nie może być prawdziwym patriotą. On jest jak złośliwy owad. Trzeba go trzymać z dala od miejsc gdzie może czynić szkody. Nawet za pomocą pogromów". Otto Von Bismarck: "Bezmyślność charakteru polskiego pod względem dóbr doczesnych, czyniła zawsze z Polski eldorado dla żydów"

podobno 4mln

Przepraszam - moja pomyłka powyżej w linkowaniu.

Tutaj macie link do całego tekstu Brauna o Sarmatach i o poniżaniu Polaków wciąż tym samym jak się okazuje od 300 lat.

Wszystko już było - zwolennicy "oświecenia" i "nowoczesności" od 300 lat nie zmieniają repertuaru.

Ukryta Zawartość

To jak to jest że silni i dumni dają się poniżać od 300 lat ? Jak na silnego to dość nietypowe.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.