Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Skoro ma takie drewniane, propagandowe wpisy to co? Mam go pochwalić?

Bocznica to doskonałe miejsce do zwalczania wpisów (ale nie ich autorów), z którymi się nie zgadzamy. Jakość naszej argumentacji może doskonale obnażyć słabości naszego adwersarza.

Wracając do prezydenta Dudy. Jakoś nikt nie pokusił się o szczegółową analizą jego przemówienia. Na przykład, że jego stwierdzenie o przestrzeganiu prawa międzynarodowego było zbyt ogólnikowe, bo uderzało w FR i USA jednocześnie. Natomiast ogólnikowe napisanie, że było złe lub dobre przeważnie powodowało atak, a nie rozpoczynało dyskusję.

Zresztą obawiam się, że zbyt szczegółowe oceny też byłyby przedmiotem ataków i prześmiewania.

Jakoś nikt nie pokusił się o szczegółową analizą jego przemówienia.

A po co analizować przemówienie Głowy PIS-u ? Jak A.D. zastanie prezydentem prawdziwym (przez duże P) to można będzie analizować jego przemówienia. Dopóki jest przewodniczącym kampanii wyborczej PIS to trzeba o tym zapomnieć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

No nie, aż tak, to nie.

Przemówienie pewnie pisał Szczerski, ale jest odbiciem myślenia Prezesa przefiltrowanym przez Szczerskiego właśnie. Co nie znaczy, że nie warto się temu przyjrzeć, bo w jakiś sposób sygnalizuje myślenie PiS, czyli najsilniejszej obecnie polskiej partii politycznej.

Przy czym muszę się zgodzić, że Dudy nie ma co w to mieszać, bo na razie jakiejś własnej myśli jeszcze nie wyartykułował.

Jestem Europejczykiem.

Przy czym muszę się zgodzić, że Dudy nie ma co w to mieszać, bo na razie jakiejś własnej myśli jeszcze nie wyartykułował.

Chyba rzadko się zdarza żeby prezydenci pisali swoje przemówienia. Prezydent to głównie postać wizerunkowa. Może tylko stroić miny jak Duda przed Putinem ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Chyba rzadko się zdarza żeby prezydenci pisali swoje przemówienia. Prezydent to głównie postać wizerunkowa. Może tylko stroić miny jak Duda przed Putinem ;-).

Pisałem nie tylko o tym przemówieniu, ale też o całokształcie dotychczasowej działalności.

Niestety na razie Pan Prezydent jest głównie tubą propagandową jednej partii wbrew temu, co zapowiadał przed wyborami. No ale tym, którzy na niego głosowali pewnie to wisi, a ci którzy na niego nie głosowali spodziewali się takiego podejścia i do obowiązków i do obietnic.

W sumie szkoda, bo miał szansę której nie wykorzystał.

Jestem Europejczykiem.

Spadaj drewniak z tą swoją nachalną robotą PiSowskiego propagandzisty, tu jest wątek o Panu Prezydencie.

Sam notorycznie prowokujesz do personalnych zaczepek.

Nic dodać nic ująć,palant to palant.

Na poważne argumenty ma tylko arogancję w zestawie odpowiedzi.

Już ci pisałem propagandzisto POpapranych,że nie jestem z elektoratu PiSdrackiego.

Jarusiu.

Najdroższy.

Niestety na razie Pan Prezydent jest głównie tubą propagandową jednej partii

POdobnie jak ty.

A po co analizować przemówienie Głowy PIS-u ? Jak A.D. zastanie prezydentem prawdziwym (przez duże P) to można będzie analizować jego przemówienia

A Komorowski nie był czasami prezydentem jednej partii POwskiej?Tylko prawidłowość jest taka,że Prezydent Duda w odróżnieniu od Komorowskiego jest z innej i nie twojej partii.Tu jest problem.

Czy to nie trąci hipokryzją,lub nie jest nią w rzeczy samej?

Skoro ma takie drewniane, propagandowe wpisy to co? Mam go pochwalić?

Ty masz betonowe i żyjesz.

A Komorowski nie był czasami prezydentem jednej partii POwskiej?

Możliwe że tak. Nie analizowałem tego dogłębnie bo Komorowski nie obiecywał takiej ilości "gruszek na wierzbie" jak Duda, więc nie był tak groźny dla gospodarki jak duet Duda - Szydło. Nie ma tu żadnej hipokryzji tylko chłodna analiza skutków obietnic dla gospodarki.

Nie analizowałem tego dogłębnie bo Komorowski nie obiecywał takiej ilości "gruszek na wierzbie"

Jak byś analizował to byś był zaskoczony.Nie analizowałeś bo był z twojej opcji a to jest właśnie hipokryzja.

W sumie szkoda, bo miał szansę której nie wykorzystał.

Może po wyborach parlamentarnych się to zmieni ? ;-) W końcu jego szansa będzie trwała jeszcze prawie 5 lat (niestety). Oczywiście również wątpię w jej wykorzystanie.

Jak byś analizował to byś był zaskoczony.Nie analizowałeś bo był z twojej opcji a to jest właśnie hipokryzja.

Wyobraź sobie że nie był z mojej opcji.

Najdroższy modrzewiu, drewniany propagandzisto!

Przez szacunek dla Włodzimierza (bo niestety nie dla ciebie) odpowiem grzecznie, zwięźle i do rzeczy.

"Na poważne argumenty ma tylko arogancję w zestawie odpowiedzi. Już ci pisałem propagandzisto POpapranych,że nie jestem z elektoratu PiSdrackiego."

Zachowujesz się jak PiSowiec i piszesz jak PiSowiec. Udajesz kogoś innego, tylko nie bardzo ci to wychodzi.

O jakich "poważnych argumentach" mówisz, o takich:

"No!Taka sama jak ta z taśm prawdy? O czym to było w tych taśmach?O kamieniach,kupie i jakimś h*ju? Chociaż nie tylko.Przypomnieć?" co było odpowiedzią na wpis o Dudzie. Gdzie tu jakiekolwiek argumenty???

Co do mojego insynuowanego po chamskui i "na beszczela" poparciu dla PO zacytuję jeden swój wpis (gdzieś sprzed tygodnia):

"PO doszła do władzy na bazie własnego programu, Później pokłóciła się z PiS, a ponieważ realizowanie programu sprawiało jej problemy zaczęła grać na straszenie PiS-em i braćmi K. Dzięki PiSowskiemu straszakowi PO utrzymywała się przy władzy, ale ten straszak przestał działać. Dlatego wrócono do pomysłów programowych, ale teraz mało kto już w to wierzy. Bo jaka jest gwarancja, że gdy jakimś cudem PO jednak zdobędzie władzę po raz kolejny nie schowa swojego programu do szuflady? Przecież jednym z niewielu sensownych argumentów PiS przeciw PO jest właśnie nierealizowanie własnych pomysłów w sferze prawodawstwa, gospodarki i sfery społecznej. Dlatego ja np. nie mam zamiaru głosować na PO w najbliższych wyborach."

Wytłuszczenie z oryginału, ale przeczytaj sobie łaskawie ostatnie zdanie. Zapamiętaj je i przestań wypisywać bzdury.

Jestem Europejczykiem.

Może po wyborach parlamentarnych się to zmieni ? ;-) W końcu jego szansa będzie trwała jeszcze prawie 5 lat (niestety). Oczywiście również wątpię w jej wykorzystanie

Nadzieja umiera ostatnia :)

Zachowujesz się jak PiSowiec i piszesz jak PiSowiec.

Te cytaty niczego nie dowodzą poza stwierdzeniem prawdy.Taśmy pokazały prawdziwe oblicze Platformy....tylko.Natomiast nie widziałem złego komentarza na Komorowskiego z twojej strony,czyżby był taki idealny?Dla mnie jest oczywistym fakt ciągłego utyskiwania na jednego i brakiem takowego na temat drugiego.Fakt - po której stronie jesteś.Przecież robisz to samo - ze mną.Ja tylko to odwracam chcąc ci coś udowodnić.Co?Wystarczy pomyśleć.

Raz żeś coś generalnie - niegłupio rzekł.

Coś się zmieniło?

Nie potrafię.

Wiem, zwolennicy Dudy i Szydło tak jak oni są ludźmi bez wyobraźni. Żal tylko straconego prawdopodobnie czasu.

Te cytaty niczego nie dowodzą poza stwierdzeniem prawdy.Taśmy pokazały prawdziwe oblicze Platformy....tylko.Natomiast nie widziałem złego komentarza na Komorowskiego z twojej strony,czyżby był taki idealny?Dla mnie jest oczywistym fakt ciągłego utyskiwania na jednego i brakiem takowego na temat drugiego.Fakt - po której stronie jesteś.Przecież robisz to samo - ze mną.Ja tylko to odwracam chcąc ci coś udowodnić.Co?Wystarczy pomyśleć.

Coś się zmieniło?

Pieprzysz modrzew, że aż dupę z żalu ściska.

Cała twoja działalność polega na głupkowatych wrzutkach i odpowiedziach w stylu pięciolatka który na hasło "twój tata jest łysy" automatycznie odpowiada: "nie, to twój tata jest łysy", choćby mówił o Murzynie z bujną fryzurą afro.

Jestem Europejczykiem.

hehehe albo jesteś zbudowany jak cep,albo nic do ciebie nie dotrze boś zakodowany.Ciekawe przez kogo.Jeśli uważasz,ze "Taśmy prawdy"to głupkowata wrzutka,to pozostało Boga prosić o zdrowie bo o rozum już jest za późno......stracony.

Pieprzysz modrzew

Cała twoja działalność

Muszę cię rozczarować-nie prowadzę żadnej działalności.O politycznej nie wspominając....nawet.

.Ciekawe przez kogo.Jeśli uważasz,ze "Taśmy prawdy"to głupkowata wrzutka,to pozostało Boga prosić o zdrowie bo o rozum już jest za późno......stracony.

Które taśmy "prawdy" może np. ta z nagraniem "teraz ku.wa my" ? Przypomnij kto był wtedy nagrany ?

Każde!Pokazują prawdziwe oblicze nagranych.Nie nagrywających.

Zgadza się dlatego ja zastanawiam się nad wyborem jakiejś trzeciej opcji (nie PIS i nie PO), która nie chce być za wszelką cenę przy "korycie" choć oczywiście to we wstępnej fazie jest nieuniknione. W końcu do władzy idzie się po to żeby być "przy korycie". To smutne, ale niestety prawdziwe. Byle następni "władcy" przy korycie nie doprowadzili tego kraju do katastrofy ekonomiczno-politycznej a na to się na razie zanosi (analiza obietnic wyborczych).

zastanawiam się nad wyborem jakiejś trzeciej opcji

Której?

Bo każda jest na jakiś taśmach...nawet Kukiz :)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zgadza się dlatego ja zastanawiam się nad wyborem jakiejś trzeciej opcji (nie PIS i nie PO)

Dokładnie tak.Zastanawiać się trzeba czy jest taka trzecia siła.Światełko w tunelu się tli ale nie będe prowadził agitacji.

Nie każda.

Której?

To moja prywatna sprawa.

Bo każda jest na jakiś taśmach...nawet Kukiz

Taśmy nie mają dla mnie większego znaczenia. Są tylko obrazem danego człowieka. Liczy się program ugrupowania od którego zależy powodzenie lub klęska kraju w którym żyję. Na razie wiem że PIS tej krainy wiecznej szczęśliwości na pewno nie zapewni (analiza obietnic wyborczych). Najwyżej sprowadzi na nas syndrom grecki. Tylko ciemnogród jest w stanie uwierzyć w to że PIS to wybawcy Polski. Wiara w świecie rzeczywistym niestety cudów nie czyni. Liczy się tylko wiedza.

Zastanawiać się trzeba czy jest taka trzecia siła.

Wszystko jedno czy jest. Niech się uczą. Gdzieś muszą się nauczyć. Dochodząc do władzy i tak nic nie zepsują bo z reguły niczego nie obiecywali. Psuć mogą tylko ci co obiecują bez pokrycia. Oczywiście o ile te obietnice zrealizują.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Prezydent zawetował (moim zdanie i dobrze, że to zrobił) ustawę autorstwa Anny Grodzkiej o uzgodnieniu płci.

"W komunikacie Kancelarii Prezydenta napisano: "W opinii Prezydenta RP ustawa ta jest pełna luk i nieścisłości, a także stoi w sprzeczności z dotychczasową praktyką orzeczniczą. Rozwiązania przyjęte przez parlament dopuszczają m.in. wielokrotną zmianę płci metrykalnej na podstawie uproszczonych procedur oraz nie wymagają wykazania trwałości poczucia przynależności do określonej płci. Ustawa dopuszcza także zawarcie małżeństwa przez osoby tej samej płci biologicznej oraz adopcję przez takie pary dzieci". http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,147963,18953563,tv-republika-duda-zawetuje-ustawe-o-uzgadnianiu-plci-kancelaria.html

Decyzję Prezydenta RP zrecenzowała Dorota Pudzianowska z HFPC:

"Weto prezydenta nie sprawi, że nie będzie dochodziło do uzgodnienia płci, tylko spowoduje, że procedura nadal będzie ułomna i w postępowaniu procesowym będzie trzeba pozywać rodziców - powiedziała Dorota Pudzianowska z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka." http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Helsinska-Fundacja-Praw-Czlowieka-zaskoczona-decyzja-prezydenta-Andrzeja-Dudy,wid,17886682,wiadomosc.html?ticaid=115b1a&_ticrsn=5

Prezydent jest tu wyrazicielem poglądów większości Polaków. Skorzystał ze swoich konstytucyjnych uprawnień. Nie rozumiem dlaczego przedstawicielka HFPC mówi o ułomności procedury, skoro w tej materii istnieje już od dawna praktykowana droga sądowa.

Nie rozumiem dlaczego przedstawicielka HFPC mówi o ułomności procedury, skoro w tej materii istnieje już od dawna praktykowana droga sądowa.

Ona może i rozumie ale nie rozumieją ci co za nią stoją!

A ci nie tyle nie rozumieją co nie chcą....zrozumieć.

Prezydent zawetował (moim zdanie i dobrze, że to zrobił) ustawę autorstwa Anny Grodzkiej o uzgodnieniu płci.

To temat zastępczy. Niech Duda (jeszcze nie Głowa Państwa tylko Głowa PIS) ustosunkuje się do swoich obietnic wyborczych. Merytorycznie (w związkach z gospodarką - rachunki) a nie politycznie/populistycznie pod "ciemnogród".

Pezydent jest tu wyrazicielem poglądów większości Polaków. >>>>Jak wiekszosc miszczuniu??? .Zacznji od procentów jak wieszcz co to.,Tak naprawde w tym dobrym prawie chodziło tylko o procedury ktore mialy byc jednakowe i mial orzekac jedyny sad w Łodzi.I tyle miszczu nad miszczami.A durziarz zamknał oczka i nie podpisał.

Której?

Na których taśmach jest PiS? Coś przeoczyłem?

To jednoznacznie pokazuje kto był zleceniodawcą podsłuchów.

To jednoznacznie pokazuje kto był zleceniodawcą podsłuchów.

A jest jakaś różnica kto zlecił nagranie w kontekście treści nagranych?Stanowisko nagranych mi wisi.

A tak naprawdę to nikt tego nie dowiódł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.