Skocz do zawartości
IGNORED

Nadszedł... Michał Szpak "Real Hero"

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Ale rozbieżność głosów na Szpaka między jury a publicznością chyba rekordowa (u 'ekspertów' 25-ty, przedostatni a u publiki na podium, trzecie miejsce). Szansa na wygraną była w sumie duża - gdyby nie jurorzy i dwaj nasi wschodni sąsiedzi ;) Rzadko się mi zdarza wysyłać konkursowe sms-y, ale podczas występu Ukrainki-'Tatarczynki' coś mi drgnęło w gardle i głos poszedł. Oczywiście, że obecna sytuacja polityczna miała tu znaczenie, ale piosenka naprawdę dobra a głos jeszcze lepszy, wręcz wyśmienity. Ciekawa była propozycja rosyjska - muzycznie raczej taka sobie, ale choreografia wizualna - majstersztyk.

A poza tym prawie zwycięska (u jurorów wygrała, u publiki 4) Australia - witamy w Europie, hehe. Choć muzycznie oceniam jej przedstawicielkę nieco niżej niż zawyrokował to europejski elektorat.

He, he, Ukrainka Jamala pośpiewała o tatarskiej krzywdzie i wygrała, za rok jak wiadomo konkurs zorganizuje zgodnie z zasadami właśnie Ukraina i tak sobie myślę, że może by tam coś o Rzezi Wołyńskiej zaśpiewać?

He, he, Ukrainka Jamala pośpiewała o tatarskiej krzywdzie i wygrała, za rok jak wiadomo konkurs zorganizuje zgodnie z zasadami właśnie Ukraina i tak sobie myślę, że może by tam coś o Rzezi Wołyńskiej zaśpiewać?

Można tylko trzeba zaśpiewać na takim poziomie jak w tym roku zaśpiewała Ukraina :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Z tą rzezią wołyńską nie przeszłoby, piosenka musi być wcześniej zgłoszona i nikt chyba nie wątpi, że organizatorzy nie dopuściliby do wykonania takiej piosenki.

Dla mnie wątpliwe jest w ogóle uczestnictwo w takim cyrku. Ani wykonawcy na tym nie korzystają, ani kraj-organizator...

W czasach przed powstaniem internetu była to jakaś promocja "artystów", teraz nikt o piosenkach choćby z przed roku nie pamięta, co najwyżej o niektórych kuriozalnych wykonawcach (kobieta z brodą).

A pan Szpak, choćby śpiewał jak skowronek, nie zrobi żadnej " kariery" jeśli sam nie potrafi napisać piosenki, bo w Polsce dobrych producentów muzyki pop po prostu nie ma.

Wyświetl postUżytkownik kulawy24 dnia 20.03.2016 - 08:27 napisał

Głos głosem, ale Eurowizji nie wygra, bo polityka jak zwykle zdecyduje.

O. Kolejny.

I co k........... miałem rację. Wygrała Ukraina, znowu je.... polityka

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)
  • 1 rok później...

Świeżutki Michał Szpak w sam raz na zbliżające się lato. Trochę przypomina New Romantic z lat '80, aczkolwiek z dużą domieszką syropu glukozowo-fruktozowego, he he:

O, już go dorwali zawodowi kanciarze od muzyki.

Szkoda, dobry z niego był herbatnik.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A wysłać Gracjana na następną eurowizję. Repertuar ma stosowny

Może duecik ze Szpakiem?

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Może takie wspłczesne 2+1, czyli Szpak, Gracjan i Gosia Andrzejewicz (ewentualnie Mandaryna) na fleciku?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

A to do wideoklipu reklamowego docelowo się nada ?

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Może takie wspłczesne 2+1, czyli Szpak, Gracjan i Gosia Andrzejewicz (ewentualnie Mandaryna) na fleciku?

Porównanie zupełnie nie na miejscu:)

Kruk potrafił pisać dobre piosenki.

Kruk tak, ta trójca powyżej zdecydowanie nie.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Kupa to eufemizm, tam nie ma ani krzty artyzmu, nic, zero, null.

Teraz w produkcjach ważniejsze celowanie w targety - materiał nie istotny.

Ludowi nie potrzeba subtelnych podtekstów - spektakularny festyn dla mas z reguły znajduje mecenasa i odpowiednie budżety.

Pompowane chałtury przecież jednoczą spożywaczy w konsumpcji.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ludowi nie potrzeba subtelnych podtekstów - spektakularny festyn dla mas z reguły znajduje mecenasa i odpowiednie budżety.

Pompowane chałtury przecież jednoczą spożywaczy w konsumpcji.

Przecież tak bylo zawsze, więc co tu biadolić.

Porównaj piosenkę estradową z lat 70-tych z tym co teraz jest, jednak można trochę pobiadolić :-)

Porównaj piosenkę estradową z lat 70-tych z tym co teraz jest, jednak można trochę pobiadolić :-)

dookładnie tak. kiedyś człowiek sobie nucił fajne melodie a teraz to przeważnie nic ciekawego pomijając o czywiście Zenak Niecika i innych pse....stów

Szpak powinien zostać wokalistą Sabatonu i zaspiewać numer o żołnierzach wyklętych i pannach morowych.

...masz coś do Sabatonu, Żołnierzy Wyklętych czy Bohaterek Powstania Warszawskiego ? ..................................................................... ?

Ja bym dyskutował czy stężenie niezamierzonego kiczu w tej muzie nie jest nie mniejsze niż w Scorpions czy Bon Jovi. Choć do takiego Nightwish jeszcze trochę brakuje :)

a Ty jakiego kiczu słuchasz - chętnie się dowiem. Scorpions to jeden z najważniejszych zespołów hard rockowych w historii, ale Ty zapewne znasz jjeden ich utwór...może dwa. Co do Bon Jovi - nagrali 2-3 fajne płyty,...Szpaka przemilczę ;)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

...masz coś do Sabatonu, Żołnierzy Wyklętych czy Bohaterek Powstania Warszawskiego ? ..................................................................... ?

a Ty jakiego kiczu słuchasz - chętnie się dowiem. Scorpions to jeden z najważniejszych zespołów hard rockowych w historii, ale Ty zapewne znasz jjeden ich utwór...może dwa. Co do Bon Jovi - nagrali 2-3 fajne płyty,...Szpaka przemilczę ;)

Ja mam, przede wszystkim do tych żołnierzy przekletych. Ssbaton tez kiszka a ze Scorpions to chyba trochę przesadziles.

dookładnie tak. kiedyś człowiek sobie nucił fajne melodie a teraz to przeważnie nic ciekawego pomijając o czywiście Zenak Niecika i innych pse....stów

Teraz tez sobie nucą fajne melodie:)

To ten samo poziom co tego goscia od baloników dla gruźlików.

Widzę, że poprawność polityczna działa również tutaj. Zwroty " kodziarz" i "lewak" zostały wykropkowane przez moda , ale " żołnierze przeklęci" już może być :(

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.