Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór Tv 47-48 cali?

Gregory86

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę dotyczącą wyboru TV. Po przeczytaniu wielu opinii wybieram spośród następujących modeli:Samsung UE48H6400, Samsung UE48H6700 ( czy warto dopłacać za Micro Dimming ?) oraz Philips 47PFS7509 (zastanawiam się jak spisze się Ambilight - TV będzie stal w kącie, a jego krawędzie to koniec ścian jakby przeciwprostokątna w trójkącie prostokątnym) . Zależy mi na dobrym obrazie siedząc bokiem do ekranu z dobrą czernią.Wiem że matryce VA są lepsze pod względem czerni ale przegrywają z kątami w IPS. Jest jakiś model na kompromis na matrycy VA ale żeby w miarę się oglądało z boku ewentualnie IPS dobry pod względem czerni. Telewizor będzie używany do oglądania filmów wieczorem(najczęściej z urządzeń zewnętrznych: laptop, pendrive), meczy piłkarskich oraz gier na konsoli. Proszę o poradę

https://www.audiostereo.pl/topic/119751-wyb%C3%B3r-tv-47-48-cali/

Witaj,

Przemyśl proszę model 48 AS 640 od Panasonica. To lepsza konstrukcja od Samsunga. Dająca więcej przyjemności z oglądania. Faktycznie telewizory Philipsa ostatniego czasu p[prezentują dobra jakość obrazu.

Jeśli możesz dołożyć nie wahaj się do modelu AS 650 lub 651

Ten Philips jest w pewnym sensie dobrym kompromisem, bo wprawdzie posiada matrycę IPS, ale ambilight między innymi wpływa na naszą optykę w ten sposób, że będziemy widzieli na ekranie głębszą czerń (więcej światła zwęża nasze źrenice).

Witaj,

Przemyśl proszę model 48 AS 640 od Panasonica. To lepsza konstrukcja od Samsunga. Dająca więcej przyjemności z oglądania. Faktycznie telewizory Philipsa ostatniego czasu p[prezentują dobra jakość obrazu.

Przecież as640 i as650 to zupełnie inne matryce....VA i IPS..... więc nie rozumiem dlaczego polecasz dołożyć do generalnie gorszej matrycy z gorszym kontrastem(bez czerni) czyli IPS ( lepsze kąty). .....

Rodzice mają 650 i ten ISP z czernią taki tragiczny nie jest, starsze popularne TV na CCFL nie mają startu.

Kwestia pokoju i ustawienia.

"Tragiczny nie jest"....... napisałeś.....

.....to kwestia oczekiwań i punktu odniesienia..... :) ;)

Odkąd mam ambilight TV to wiem, że nic innego nie zapewni tak fajnej atmosfery.

Bierz Phila.

47PFS7109 stoi na wyspie w EURO AGD Wawa ul. Malborska (obok Sony CENTER) za 2 590 zeta. Elegancki biały pilot "radiowy".

Stare Sony i Samsungi na CCFL miały często lepszą czerń i kontrast niż ledy na Va

Dla mnie matryca IPS bez wielu stref wygaszania nie nadaje się do telewizora.

Moim zdaniem zdecydowanie lepszy jest AS640.

"Tragiczny nie jest"....... napisałeś.....

.....to kwestia oczekiwań i punktu odniesienia..... :) ;)

weź pod uwagę że jest to jest bardzo tani TV, porównuj sobie inne model z tego segmentu i wtedy się wypowiedź.

weź pod uwagę że jest to jest bardzo tani TV, porównuj sobie inne model z tego segmentu i wtedy się wypowiedź.

Wypowiedziałem się i porównałem ,wczesniej ( post #4).... as640 bedzie miał o niebo lepszy kontrast niz ten "Twój" IPS z nietragiczną czernią... ;) :) ... a wiec przy wieczornym ogladaniu zdecydowanie lepszej jakości obraz....

Jakbyś czytał co piszą inni to byś zauważył że o 640 słowem nie wspomniałem, po za tym Gregory86 napisał wyraźnie że to TV siedzi bokiem więc VA odpada.

Po za tym wybrał sobie modele TV, zadał konkretne pytania a tu standardowo jak na forum przystało kupuj pan panasa i głowy nie zawracaj.

Ktoś kiedyś napisał że AS640 / 650 jest zaje... (a nie jest ! ale jest tani) i teraz wszyscy to powtarzają. Nie na tym polega dyskusja nie do tego służą fora.

Czytam co piszą Inni.... została podana autorowi alternatywa (as640).... niestety nie ma tak dobrze aby w tej klasie cenowej mieć w miare czerń i katy... a autor chce te dwie rzeczy.... niestety nie da rady.... albo w miare dobra czerń i gorsze katy lub vice versa.....

Facet napisał takze ze do wieczornego ogladania.... wiec IPS odpada... ;) :)

Przemyśl proszę model 48 AS 640 od Panasonica.

Nic dodać, nic ująć! Od zawsze miałem Panasonica i tak już raczej zostanie...

Nic dodać, nic ująć! Od zawsze miałem Panasonica i tak już raczej zostanie...

Jesli chodzi o awaryjność i wykonanie to do panasa także nic nie mam ... porządny sprzęt... nawet teraz kiedy inne firmy ( są wyjątki) produkują chłam....

Jesli chodzi o awaryjność i wykonanie to do panasa także nic nie mam ... porządny sprzęt... nawet teraz kiedy inne firmy ( są wyjątki) produkują chłam....

ja bym raczej powiedział że wszystkie są tak samo smartzjebane, które to produkują taki chłam a które nie ? Panas jest na tyle dobry że nie potrafi zrobić płynnej obsługi.

Ktoś wypuszcza TV, okazuje się że fiasko, słaba sprzedaż bo w testach obraz przeciętny. Wypuszczamy nowy soft, ponownie dajemy do testów i się okazuje że TV wypada całkiem dobrze i mamy hit na dany sezon.

Mnie nigdy smart bajery nie interesowały.....liczy się tylko jakość obrazu.....i wg tych założeń nabywałem, nabywam i będę nabywał sprzęt video....

...ale każdy ma prawo do swoich priorytetów.....

Jeśli chodzi o jakość obrazu to nie da się konkretnie odpowiedzieć że dana firma to chłam bo byłbym nieobiektywny.... bo w każdej zdarzają się przyzwoite modele....

Oczywiście biorąc pod uwagę daną klasę..... bo nie można oczekiwać że tv w tym samym rozmiarze za 3k zł zaświeci jak tv za 6k.....

Jeśli chodzi o jakość obrazu to nie da się konkretnie odpowiedzieć że dana firma to chłam bo byłbym nieobiektywny.... bo w każdej zdarzają się przyzwoite modele....

Oczywiście biorąc pod uwagę daną klasę..... bo nie można oczekiwać że tv w tym samym rozmiarze za 3k zł zaświeci jak tv za 6k.....

Oczywiście, że tak, ale są określone wymagania i określony budżet. Autor wyraźnie napisał, że istotnym kryterium zakupu są kąty widzenia, tutaj właściwie pomimo tego, że widzę alternatywy dla wspomnianego Philipsa, nie polecałbym niczego innego.

• 2 tygodnie później...

W klasie cenowej Philipsa 47PFS7509 i to z kalibracja profesjonalną - nic lepszego nie dostaniesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.