Skocz do zawartości
IGNORED

Debata Prezydencka 2015 - kto wygrał?

neomammut

Kto wygrał debatę?  

95 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygrał debatę?

• Andrzej Duda
      53
    • Bronisław Komorowski
      30
    • Uppps, nie widziałem/łam.... :(
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Kto wie, może by paru rozliczył, a może by go zabili. Z czerwonym rdzeniem nie ma zabawy. Smoleńsk wyśmiano, a przy okazji kilkanaście osób niewygodnych dla sprawy w dziwnych okolicznościach nagle zmarło. Nooo... to oczywiście samobójstwa były i... fiksacje.

Wierzysz w zamach?

Michalczewskiemu od ciosów obsunął się musg...........na buty.Teraz ma pustke w głowie.

I straszny bul glowy.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Wierzysz w zamach?

Nie chodzi o zamach. To dziś drugorzędna kwestia. Kilkanaście niewygodnych osób zmarło (samobójstwa, napady szału itd.) to jest tak grubymi nićmi szyte, że dziecko w wieku przedszkolnym zapyta; jak to możliwe? Wszyscy umówili się na wspólny termin zgonu, akurat po tej "katastrofie"?

Obejrzałem drugą debatę w TVN. Gajowy pierdzieli takie bzdury, że słuchać tego nie można. Media "polskie" stoją murem za tym czubem. Czym to się skończy, czas pokaże. Jeśli ten skończony idiota wygra po raz drugi, to już dziś możecie zacząć zbierać pieniądze na podatek katastralny. To niemożliwe! W czasie wyborów do Sejmu 4 lata temu ostrzegałem, że wybór PO to najgorsza opcja z możliwych. "Wybierzmy Tuska, nic to nie zmieni, ale będzie wesoło!" - tak brzmiała odpowiedź młodego pokolenia. No i zrobiło się wesoło, a jeśli dojdzie do powtórki z rozrywki będzie jeszcze weselej. ;)

PiS z Kaczyńskim, Macierewiczem, Ziobro mogą zainstalować mi kamerę w domu. Osobiście nie mam absolutnie nic do ukrycia. ;) W niedzielę idę zarżnąć gajowego, bo jego stan psychiczny osiągnął apogeum. Ten klient nadaje się do leczenia zamkniętego.

Z mojej strony EOT.

Wiesz czemu PIS nie wygrywa wyborów? Dlatego, że ma takich piewców jak ty. Te dwa pogrubione zdania powinno się pokazywać we wszystkich możliwych materiałach propagandowych, wszystkich partii konkurujących z PISem. Z podpisem: tak myślą i zachowują się wyborcy Kaczyńskiego i Dudy. Lepszego hasełka zniechęcającego do głosowania na PIS trudno wręcz znaleźć.

Nie głosowałem w pierwszej turze i nie miałem zamiaru w drugiej. Dzięki tobie zmienię zamiar i pójdę. I gajowy będzie miał 1 głos więcej. Gratuluję skutecznej agitacji wyborczej.

Jak kiedyś powiedział Marszałek: wam kury macać, nie politykę robić.

Dzięki tobie zmienię zamiar i pójdę. I gajowy będzie miał 1 głos więcej. Gratuluję skutecznej agitacji wyborczej.

Nie rób tego. Szkoda Polski na takie głosowanie "na złość babci".

Skoro już MUSISZ iść głosować to poprzyj mniejsze zło jakim jest niewątpliwie Duda.

Ja wiem, że to leczenie dżumy cholerą ale nawet Myszka Miki by była lepszym kandydatem na prezydencki fotel, niż Gajowy.

Choć przyznaję, że obydwie debaty gdyby miały mnie przekonać do głosowania na Dudę, to by mnie absolutnie nie przekonały.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie ma Dudy jako kandydata na Prezydenta. Jest nawet nie polityk, a funkcjonariusz partyjny drugiego, jeśli nie trzeciego szeregu wypchnięty na scenę przez Kaczyńskiego, który sam stchórzył, bojąc się kolejnej porażki. Plastikowy, niewiarygodny i ślepo posłuszny woli prezia. Pacynka czy kukiełka, nic więcej. Prezydentura w polskim ustroju nie ma wielkiego znaczenia. Znaczenie ma, co tu dużo gadać marginalne. Ale mimo to i biorąc pod uwagę ewentualność wygrania wyborów parlamentarnych przez PIS i to, że Komorowski w drugiej kadencji może wreszcie uwolnić się od kurateli Donka dla mnie jest właśnie owym mniejszym złem. Nie było w tych wyborach nikogo na kogo mógłbym głosować z przekonaniem. Więc nie głosowałem. Widzę wady Komorowskiego, ale cóż. Jeśli mają nami rządzić ludzie wyznający podobną filozofię jak Mrok to pora ruszyć dupę w fotela i przestać się z zaciekawieniem, choć biernie tylko przyglądać...

To była ewidentna ustawka - parasol ochronny ciągle działa - są zesrani po pachy, że posuwają się do

takich numerów wobec "przeciwnika", który nieświadomy podstępu poszedł do jaskini lwa na pojedynek.

Jeśli Pochanke zadaje nagle w debacie pytanie o 1500 syryjskich Chrześcijan a Komorowski „przypadkiem”

pamięta,że Duda nie był akurat na tym jednym glosowaniu w Europarlamencie związanym z syryjskimi uchodźcami,

i w mig wszystko odtwarza, to nie mam najmniejszych wątpliwości że Komorowski wiedział, że to pytanie zostanie

zadane… i tyle na temat "debaty", tej stacji i tzw.dziennikarki… Szkoda, że nie miał tak dobrej pamięci gdy

zeznawał w medialnie ukrywanej sprawie Sumlińskiego w zeszłym roku ... wielka szkoda !

Bul niczym nie zabłysnął, mimo tego, że czymś go tam szprycują aby był świeży - nie bardzo mu to jak widać służy.

Przyjął kilka podbródkowych i coś jak zwykle PObełkotał - szybko potrzebował reanimacji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co do innych zarzutów, to polecam dotrwać i przeczytać poniższe - uważnie i do końca.

" Zyje prawie 50 wiosen na tym padole i szczerze powiem ze nie rozumiem tego fenomenu. Przezylem troche komuny, znam nieco historie

ale nigdy, przenigdy nie spotkalem sie z taka zajadloscia i nienawiscia przeciwko komukolwiek z politykow jaka spotykała Kaczynskiego! Szczerze, mozna go nie lubiec. Osobiscie jest mi on obojetny bo po prostu nie funkcjonuje w polityce od dluzszego czasu. Powiedzcie

szczerze coz takiego on zrobil i komu ze jest tak znienawidzony? Kolesiostwo i zlodziejstwo ma sie w najlepsze a Kaczynski co zrobil?

Co z tego ze ma kota i nie ma prawka? Co mnie to obchodzi? Najwyzej sie moza usmiac ale zeby tak na chlopie psy wieszano to po

prostu sie w glowie nie miesci. Dajcie chlopu spokoj, swoje juz dostal od zycia. Z czystej przyzwoitosci nie ma sie co nad nim pastwic.

Wielki a moze niewielki przegrany, wzrostu sobie nikt nie wybieral ale odpuscie juz. Wystarczy!

PiS rządził dwa lata. Wszystkie afery zostały wyciągnięte na światło dzienne. Nastąpił wtedy wściekły atak na to ugrupowanie. Kogo -

przede wszystkim platformy. Ciągłe obrzydzanie, wyszydzanie, obśmiewanie. Wreszcie straszenie wyssanymi z palca i przeinaczanymi Informacjami. Jednocześnie czego dotknęła się PO to jak nie wtopa to afera. Przy tym próby wykorzenienia patriotyzmu zastępując go "nowoczesnym patriotyzmem" i tu porażka. Polacy patriotyzm mają we krwi. Do tego rozzuchwaleni politycy nie starając się nawet o

zachowanie pozorów kłamali i kłamią bez zahamowań. I Polacy mówią dość. Cały czas mówicie o nienawiści jaką dookoła sieje PIS.

Przeczytajcie swoje komentarze, spójrzcie w lustro i mam nadzieję, że na waszych twarzach pojawi sie purpura wstydu. Zacznijcie myśleć

a nie powtarzać to co usłyszycie w ,niezależnych mediach,. W mediach w których jak w czasach naszych rodziców panowała cenzura i

siedzieli tam poplecznicy panujących. Dziś cofamy się w czasie? Czy zauważyliście, za Pan prezydent nie żąda od nikogo przeprosin w

związku z jego ,domniemanymi, kontaktami z ,pracownikami, WSI. Dlaczego, skoro to ,kłamstwo,? Dlaczego został usunięty program w TVP? Ponieważ znalazła się tam niewygodna prawda? Dlaczego Pan prezydent nie zgadzał się na debatę u Kukiza? Bo miała tam być gościem

osoba, która napisała o nim niewygodną książkę? Dodając- książka jest wycofywania przez władze ze sprzedaży w księgarniach. Przejrzyjcie

na oczy, przestańcie być kukiełkami. Gdzie wasz rozum i wolna wola? Odpowiedźcie sobie sami - kto i dlaczego zaszczepił w Was taką

automatyczną nienawiść - potraficie to sobie szczerze wyjaśnić ? "

Czy nie warto się poważniej zastanowić ?

Ukryta Zawartość

że czymś go tam szprycują aby był świeży

Niewątpliwie musiał jechać na jakiejś pochodnej amfetaminy bo to zupełnie inny człowiek był na debatach niż normalnie.

Inna sprawa, że dawka świetnie dobrana, bo go nie nosiło - po prostu sprawiał wrażenie świeżego i sprawnego umysłowo. ;)

Stawiam na Ritalin czyli polski Medikinet. Concerta za wolno działa żeby można było precyzyjnie sterować efektem.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ukryta Zawartość

Polecam do przeczytania szczególnie tym którzy chcą popróbować sił w manipulacji tłuszczą....

Gość jest perfekcjonistą - wyrazy uznania... To nie złośliwość, to szczere uznanie...

Lemingom podpowiem - sprawdźcie kogo szkoli ten pan (czytaj: kto podpisuje mu czeki zazwyczaj) I z tą wiedzą pomyślcie czyj żelazny elektorat jest większy. Kto by wygrał wybory jakby elektorat Kukiza nie został w domu i zagłosował. A kto przegra jak niezdecydowani zostaną w domu.

I teraz z tą wiedzą przeczytać jeszcze raz artykuł z linku...

Tak się robi wynik, a nie znikające długopisy, kosmici, czy inne takie....

P.S. Przecież nikt tego nie ukrywa iż pytania znały oba sztaby - gdzie tu sensacja, bo nie kumam ???

U Kukiza miały nie znać i dlatego nie doszło do spotkania w Lublinie...

Ukryta Zawartość

Wiesz czemu PIS nie wygrywa wyborów?

Jak kiedyś powiedział Marszałek: wam kury macać, nie politykę robić.

Dlatego że, dla sporej części wyborców nie jest ważna treść, a tylko i wyłącznie oprawa, tak jak dla Ciebie erudyto. Gówno Wam można polać bitą śmietaną, a zjecie je z apetytem.

Mrok to pora ruszyć dupę w fotela i przestać się z zaciekawieniem, choć biernie tylko przyglądać...

Uprzejmie proszę żebyś mną nie wycierał swojej pachnącej jadem poprawności politycznej gęby. Fakt że będziesz głosował za aparatczykiem świadczy tylko i wyłącznie o Twojej inteligencji. Doskonale zdaję sobie sprawę z braku medialnego przygotowania Dudy, ale w świetle ewidentnych kłamstw gajowego trzeba być pozbawioną mózgu rośliną, żeby na niego oddać głos. To czy poczułeś się urażony maksymalnie mi bimba.

powtarzał te same bzdury co w pierwszej debacie, właściwie to kłamał bo dzisiaj już wiadomo że pewne sprawy mają się zupełnie inaczej. Duda agresywniej ale jeszcze za słabo, miał możliwość zmieść myśliwego.

Jeśli Pochanke zadaje nagle w debacie pytanie o 1500 syryjskich Chrześcijan a Komorowski „przypadkiem”

pamięta,że Duda nie był akurat na tym jednym glosowaniu w Europarlamencie związanym z syryjskimi uchodźcami,

i w mig wszystko odtwarza, to nie mam najmniejszych wątpliwości że Komorowski wiedział, że to pytanie zostanie

zadane… i tyle na temat "debaty", tej stacji i tzw.dziennikarki… Szkoda, że nie miał tak dobrej pamięci gdy

zeznawał w medialnie ukrywanej sprawie Sumlińskiego w zeszłym roku ... wielka szkoda !

przecież wymogiem uczestnictwa Komorowskiego w każdej debacie jest wcześniejsza znajomość pytań, o czym tu rozmawiać ? debata to była tylko z nazwy i niewiele wnosi do tematu, takie gadanie o niczym. Jedyne co pokazały te debaty to różnice w wychodzeniu i wykształcaniu obu panów, Bronek do pięt nie dorasta Andrzejowi.

Jeżeli ktoś na tym forum i w tym temacie wieży iż ktoś pod wpływem jego złotych myśli zmieni swoje przekonania to ja mu z pełną odpowiedzialnością za słowo radzę zmienić psychiatrę - ten go oszukuje...

Także do zobaczenia w poniedziałek, w nowej/starej Polsce...

Z panem B.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wczorajsza debata w TVN: spokojny, opanowany, merytoryczny i rzeczowy Komorowski kontra prymitywne i prostackie chamstwo Dudy. Tyle w temacie.

Duda ma niełatwe zadanie w czasie debaty.

Komor wytyka mu populistyczne zagrywki jego zwierzchników, a Duda nie może nawet tego skomentować, no bo na czas kampanii prezes i parówkowy specjalista są w zamrażarce. Podobnie ich poglądy.

Więc nie może ostro zaatakować, odszczeknąć tylko powtarza miałkie slogany. Stąd taki wynik debat.

Siłą PIS-u są prymitywne smoleńskie bzdury i antyeuropejska, promoherowa stylistyka.

Tu jej użyć nie mogą bo celują w szerszy elektorat więc niewiele z ich siły i przebojowości zostaje.

Ukryta Zawartość

Polecam do przeczytania szczególnie tym którzy chcą popróbować sił w manipulacji tłuszczą....

Gość jest perfekcjonistą - wyrazy uznania... To nie złośliwość, to szczere uznanie...

Może nie łapię o co Ci chodzi, ale powyższy link, to czysta agitka z wprowadzaniem w błąd,

to jawna manipulacja tępym odbiorcą - zakłamany dobry wujek wyprowadzający na manowce.

Tymochowicz to koń kuty na 4 nogi - specjalista od manipulowania. Widać w co i jak gra ...

Ukryta Zawartość

Debata jest już nieistotna. Ważna jest NIEDZIELA. Po Mszy czy bez trzeba iść i zagłosować przeciwko Komorowskiemu i PO, której nagle, na oczach milionów telewidzów, zaczął się brzydzić.

Kłamca jeden, obrzydliwy.

Dla głównego nurtu sytuacja jest tragiczna, skoro nawet na chwilę przestali atakować Millera i SLD.

Mimo lewicowych, ale nie lewacko zboczonego światopoglądu będę głosował przeciwko Komorowskiemu i oddam ważny głos.

Do tego zachęcam wszystkich, którzy negatywnie oceniają prezydenturę Komorowskiego.

Uważam, że Duda jest szansą zmiany na lepsze. Minimalną, ale zawsze. Nawet taką należy wykorzystać.

Debata TVN-owa podobnie jak pierwsza ustawiona pod Komorowskiego. Wszystkie pytania tak skonstruowane żeby Bronek mógł z każdej pozycji zaatakować rywala.

Bronek miał wszystkie odpowiedzi wykute na blachę nawet sam się mylił przy tym "recytowaniu".

Przypominało to trochę ucznia klasy 1-3 który recytuje wierszyk i czasem się pomyli.

Jak można tego nie widzieć ?

Nigdy bym nie przypuszczał że doczekam takich czasów.

Podobnie jak Włodzimierz zagłosuję na DUDĘ.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Wczorajsza debata w TVN: spokojny, opanowany, merytoryczny i rzeczowy Komorowski kontra prymitywne i prostackie chamstwo Dudy. Tyle w temacie.

spiacy,sepleniacy momentani,bledy jezykowe co chwila,notorycznie bekajacy,schorowany czlowiek,

to widzialem ja

Ty zapewne ogladales przez "rozowe" okulary propagandy,,

Debata TVN-owa podobnie jak pierwsza ustawiona pod Komorowskiego. Wszystkie pytania tak skonstruowane żeby Bronek mógł z każdej pozycji zaatakować rywala.

Bronek miał wszystkie odpowiedzi wykute na blachę nawet sam się mylił przy tym "recytowaniu".

Przypominało to trochę ucznia klasy 1-3 który recytuje wierszyk i czasem się pomyli.

No jak ktoś ma sporo do stracenia to automatycznie tego nie widzi :)

Ja głosuję na DUDĘ. Dość już tej patologii!!!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

6a7b2a559a855a066bee021379d8717e.jpg

06c1b5a68b2770498f278651755346df.jpg

"Newsweek" pod batutą Lisa robi co może, aby wspomóc upadającego Komorowskiego: "O ile pierwsza debata poważnie nadwerężyła miesiącami konstruowany wizerunek Andrzeja Dudy, to druga, czwartkowa, obróciła go w pył. W studiu TVN ów Duda z marketingowego obrazka ledwie tylko przemknął, pozostawiając za sobą wspomnienie po nowym liderze prawicy, polityku dynamicznym i pełnym pomysłów, wprowadzającym do tradycyjnego PiS-owskiego zestawu odświeżające wątki."

Ukryta Zawartość

To samo robi Żakowski, który oczernia Dudę, jak tylko może i inni tacy. Ci oni przygotowują społeczeństwo na sytuację w stylu, głosowali jak chcieli, wybrali Komorowskiego. Oby tylko głosów nieważnych znowu nie było wyjątkowo dużo.

Ukryta Zawartość

Ale jazda ! ! !

Bul w Toruniu impra zamknięta, za jego plecami na stopniach stoi młodzież z tabliczkami - nagle młody chłopak z tablicą zaczyna krzyczeć WSI , Pro Civili - zza Bula pleców !!! Szok ... w sekundę został wywleczony... Młody bohater ... KOZAK ! :)

Wyciągali na Dudę co mogli nawet słowa jego współpracowników, które padły ponad 10 lat temu a i tak strzał w kolano, no ale jak widać debili którzy to łykają nie brakuje

Duda ma niełatwe zadanie w czasie debaty.

Komor wytyka mu populistyczne zagrywki jego zwierzchników, a Duda nie może nawet tego skomentować, no bo na czas kampanii prezes i parówkowy specjalista są w zamrażarce. Podobnie ich poglądy.

Więc nie może ostro zaatakować, odszczeknąć tylko powtarza miałkie slogany. Stąd taki wynik debat.

Siłą PIS-u są prymitywne smoleńskie bzdury i antyeuropejska, promoherowa stylistyka.

Tu jej użyć nie mogą bo celują w szerszy elektorat więc niewiele z ich siły i przebojowości zostaje.

Gdyby nie tacy jak Ty Duda miałby bardzo proste zdanie, nie musiałby nic robić. Ty jako wyborca Platformy i obecnego prezydenta jesteś poszkodowany najbardziej bo to Ciebie okłamują i Ciebie mają za głupa i zapewne mają rację skoro tego nie dostrzegasz mimo że mówią to wprost. Jako ich wyborca powinieneś rozliczać a nie ślepo wierzyć. Komorowski powinien zostać rozliczony ze wszystkiego co zrobił, obecny prezydent powinien mieć najgorzej bo miał swoją szansę, w przeciwieństwie do innych którzy mogą na dzisiaj opowiadać bajki jak on to robił poprzednio.

Ja też Ci powiem że jesteś głupi, podobnie jak PO oczekuje za to wdzięczności i lizania.. butów.

soundchaser

Użytkownicy

3593 postów

Napisano wczoraj, 20:57

Nie jestem zwolennikiem ani jednego, ani drugiego, ale muszę stwierdzić, że Komorowski zmiażdżył Dudę w tej debacie."

Taaa walcem go normalnie rozjechał na placek kartoflany LOL

Ludzie to maja jednak fantazję. A najlepsza mają hi-endowcy.

Bul w Toruniu impra zamknięta, za jego plecami na stopniach stoi młodzież z tabliczkami - nagle młody chłopak z tablicą zaczyna krzyczeć WSI , Pro Civili - zza Bula pleców !!! Szok ... w sekundę został wywleczony... Młody bohater ... KOZAK ! :)

jak mu zniszczą życie to się oduczy.

Adalbert95

Użytkownicy

135 postów

Napisano dziś, 04:04

Nie ma Dudy jako kandydata na Prezydenta. Jest nawet nie polityk, a funkcjonariusz partyjny drugiego, jeśli nie trzeciego szeregu wypchnięty na scenę przez Kaczyńskiego, który sam stchórzył, bojąc się kolejnej porażki. Plastikowy, niewiarygodny i ślepo posłuszny woli prezia. Pacynka czy kukiełka, nic więcej."

A to zupełnie tak jak ty. Na cudzym palcu siedzisz.

Panowie odpowiedzcie na jedno pytanie ; skąd Komorowski wiedział że Dudy nie było na głosowaniu w parlamencie UE w/s uchodźców ?? Czy można się aż tak przygotować zeby wiedzieć "w ciemno" co robi kontrkandydat każdego dnia??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.