Skocz do zawartości
IGNORED

Lewica - czy w końcu zdechnie?

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

artur

Użyłem nazwy Polska jako skrótu myślowego.Chodziło o I Rzecz. a konkretnie wschodnią część korony czyli Ukrainę.

Osiedlali się tam zarówno zbiegli chłopi jak i osadnicy.

"~przeciwnik 1 godzinę i 29 minut temu

Warszawa, za 2-3 lata: Uwaga, dzieci, dochodzimy do ulicy Lecha Kaczyńskiego, która przez wiele lat była nazywana Krakowskim Przedmieściem - mówi pani nauczycielka. - Jak to? Przecież przed chwilą byliśmy na ulicy Lecha Kaczyńskiego! - Oj, Piotrusiu, znowu nie uważałeś. To nie była ulica, tylko aleja, i nie Lecha Kaczyńskiego, tylko Prezydenta Kaczyńskiego. - Psze pani, a co to za budynek? - To Sanktuarium Lecha Kaczyńskiego Jedynego Prezydenta IV RP, dawniej był to Pałac Prezydencki. Chciałabym wam zwrócić uwagę na stojące przy bramie krzyże. Wiecie skąd się wzięły? - Kogoś tu ukrzyżowali? - Nie, Wojtusiu. No jak to? Nie wiecie? - Nie wiemy, psze pani. - No przecież macie w tygodniu po 5 lekcji z historii życia Lecha Kaczyńskiego. - No tak, ale w podstawówce przerabia się tylko młodzieńcze lata Kaczyńskiego, ostatnio mieliśmy lekcje o Pierwszej Komunii pana prezydenta. - Jak to młodzieńcze lata? A reszta? - Resztę żywota Lecha Kaczyńskiego przerabia się dopiero w gimnazjum i liceum, psze pani. - Aaaa, chyba, że tak. No więc słuchajcie, drogie dzieci. Ten wielki krzyż postawiono tu po śmierci pana prezydenta, aby oddać cześć jego pamięci i przez długie lata toczono walki, aby mógł tu pozostać. Na szczęście teraz może tu stać i nikt go nie zabierze. - Psze pani, a można sobie przy nim zrobić zdjęcie? - Można Martynko, ale uważaj, aby go nie dotknąć, bo jest na nim metalowa siatka, która jest pod wysokim napięciem. To takie zabezpieczenie, gdyby ktoś próbował zabrać stąd krzyż. - A ten mniejszy krzyż to skąd? - Ten mniejszy postawiono, aby uczcić pamięć tych, którzy bronili tego dużego krzyża. - Psze pani, a wejdziemy do środka pałacu? - Niestety, nie możemy, bo właśnie jest w nim remont. Włoscy malarze malują olbrzymi fresk na suficie. - Psze pani, a co to jest fresk? - Takie malowidło na suficie, widzieliście przecież fresk w Kaplicy Sykstyńskiej. - Ja nie widziałem. - Jak to, Wojtusiu? Nie byłeś z nami rok temu na wycieczce Śladami Wielkiego Męża Stanu - misje zagraniczne Lecha Kaczyńskiego? - Nie, bo byłem wtedy chory. - A, psze pani, a co będzie na tym fresku namalowane? - Arcydzieło, moje drogie dzieci. Będzie na nim przedstawione jak Bóg przekazuje Lechowi Kaczyńskiemu berło i koronę, aby zaprowadził porządek na Ziemi. - Oj, to szkoda, że nie można wejść do środka i zobaczyć. - Mówi się trudno, ale możemy obejrzeć pałac, to znaczy sanktuarium z zewnątrz, też jest co oglądać. - Ooo, a co to są za tablice? - To 14 stacji przedstawiających mękę Lecha Kaczyńskiego, jaką przeszedł w czasie swojego życia. - "Stacja 7 - Lech Kaczyński kłóci się z Donaldem Tuskiem o krzesło w Brukseli po raz drugi" - fajne! - A patrzcie tu: "Lech Kaczyński przez Niemców kartoflem nazwany"! - No już starczy, musimy iść dalej - mamy jeszcze tyle do zobaczenie w Warszawie. - O kurcze! Patrzcie to! Co to za wielkie bryły, psze pani? - Oj, Piotrusiu, przecież widać, że to buty. - A po co ktoś postawił taki wielki pomnik butom? - To nie jest pomnik butów, tylko pierwszy element budowanego pomnika Lecha Kaczyńskiego. Na razie zrobili mu tylko buty, ale cały czas budują resztę postaci. - Ale psze pani, ten pomnik będzie tak wielki, że jego głowy w ogóle nie będzie widać z ziemi! - No, w Warszawie na pewno nie da się zobaczyć twarzy pana prezydenta, ale za to z Moskwy jego srogie spojrzenie będzie widoczne doskonale."

źródło - wp.pl

A czy za 2-3 lata nadal będziecie pisać takie pierdołowate szmoncesy zamiast zając się rozbijaniem oligarchicznego monopolu dla naprawy gospodarki ??? Kto będzie wtedy szmoncił radośnie na forach - jeszcze PO czy już PB - PetruBalcerowicz ?

A czy za 2-3 lata nadal będziecie pisać takie pierdołowate szmoncesy zamiast zając się rozbijaniem oligarchicznego monopolu dla naprawy gospodarki ??? Kto będzie wtedy szmoncił radośnie na forach - jeszcze PO czy już PB - PetruBalcerowicz ?

To zależy. Niektorzy tak jak ty KukizoJarkiem będą nawijać.

czesciowo cie to dotyka.Twoje monogamiczne myslenie to wyraz choroby czy ograniczonosci??

czy moze wolisz doswiadczyc calozyciowej pracy na roli...u ksiedza.

Czy moze teraz po pracy lewicy stales sie tak odwazny ze stawisz czolo ksiedzu??

i jego pierdolom.

Drogi mulsie. Przepisz to jeszcze raz, tylko z polskimi znakami, to może coś sensownego Tobie odpiszę. Bo w tej formie to jakieś brednie tobie wychodzą.

A Ty opieraj swoją "erudycję" oraz "wiedzę" na Wikipedii. Gratuluję źródła.

IPN nie pasuje, Wikipedia nie pasuje. Niestety, Rysiu nie mam dostępu do archiwów WUML, więc moje szanse na przekonanie Ciebie są zerowe.

Kuzyn murzyna

IPN nie pasuje, Wikipedia nie pasuje. Niestety, Rysiu nie mam dostępu do archiwów WUML, więc moje szanse na przekonanie Ciebie są zerowe.

Może Ci pomogę biedaku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość skynyrd

(Konto usunięte)

"~przeciwnik 1 godzinę i 29 minut temu

Warszawa, za 2-3 lata: Uwaga, dzieci, dochodzimy do ulicy Lecha Kaczyńskiego, która przez wiele lat była nazywana Krakowskim Przedmieściem - mówi pani nauczycielka. - Jak to? Przecież przed chwilą byliśmy na ulicy Lecha Kaczyńskiego! - Oj, Piotrusiu, znowu nie uważałeś. To nie była ulica, tylko aleja, i nie Lecha Kaczyńskiego, tylko Prezydenta Kaczyńskiego. - Psze pani, a co to za budynek? - To Sanktuarium Lecha Kaczyńskiego Jedynego Prezydenta IV RP, dawniej był to Pałac Prezydencki. Chciałabym wam zwrócić uwagę na stojące przy bramie krzyże. Wiecie skąd się wzięły? - Kogoś tu ukrzyżowali? - Nie, Wojtusiu. No jak to? Nie wiecie? - Nie wiemy, psze pani. - No przecież macie w tygodniu po 5 lekcji z historii życia Lecha Kaczyńskiego. - No tak, ale w podstawówce przerabia się tylko młodzieńcze lata Kaczyńskiego, ostatnio mieliśmy lekcje o Pierwszej Komunii pana prezydenta. - Jak to młodzieńcze lata? A reszta? - Resztę żywota Lecha Kaczyńskiego przerabia się dopiero w gimnazjum i liceum, psze pani. - Aaaa, chyba, że tak. No więc słuchajcie, drogie dzieci. Ten wielki krzyż postawiono tu po śmierci pana prezydenta, aby oddać cześć jego pamięci i przez długie lata toczono walki, aby mógł tu pozostać. Na szczęście teraz może tu stać i nikt go nie zabierze. - Psze pani, a można sobie przy nim zrobić zdjęcie? - Można Martynko, ale uważaj, aby go nie dotknąć, bo jest na nim metalowa siatka, która jest pod wysokim napięciem. To takie zabezpieczenie, gdyby ktoś próbował zabrać stąd krzyż. - A ten mniejszy krzyż to skąd? - Ten mniejszy postawiono, aby uczcić pamięć tych, którzy bronili tego dużego krzyża. - Psze pani, a wejdziemy do środka pałacu? - Niestety, nie możemy, bo właśnie jest w nim remont. Włoscy malarze malują olbrzymi fresk na suficie. - Psze pani, a co to jest fresk? - Takie malowidło na suficie, widzieliście przecież fresk w Kaplicy Sykstyńskiej. - Ja nie widziałem. - Jak to, Wojtusiu? Nie byłeś z nami rok temu na wycieczce Śladami Wielkiego Męża Stanu - misje zagraniczne Lecha Kaczyńskiego? - Nie, bo byłem wtedy chory. - A, psze pani, a co będzie na tym fresku namalowane? - Arcydzieło, moje drogie dzieci. Będzie na nim przedstawione jak Bóg przekazuje Lechowi Kaczyńskiemu berło i koronę, aby zaprowadził porządek na Ziemi. - Oj, to szkoda, że nie można wejść do środka i zobaczyć. - Mówi się trudno, ale możemy obejrzeć pałac, to znaczy sanktuarium z zewnątrz, też jest co oglądać. - Ooo, a co to są za tablice? - To 14 stacji przedstawiających mękę Lecha Kaczyńskiego, jaką przeszedł w czasie swojego życia. - "Stacja 7 - Lech Kaczyński kłóci się z Donaldem Tuskiem o krzesło w Brukseli po raz drugi" - fajne! - A patrzcie tu: "Lech Kaczyński przez Niemców kartoflem nazwany"! - No już starczy, musimy iść dalej - mamy jeszcze tyle do zobaczenie w Warszawie. - O kurcze! Patrzcie to! Co to za wielkie bryły, psze pani? - Oj, Piotrusiu, przecież widać, że to buty. - A po co ktoś postawił taki wielki pomnik butom? - To nie jest pomnik butów, tylko pierwszy element budowanego pomnika Lecha Kaczyńskiego. Na razie zrobili mu tylko buty, ale cały czas budują resztę postaci. - Ale psze pani, ten pomnik będzie tak wielki, że jego głowy w ogóle nie będzie widać z ziemi! - No, w Warszawie na pewno nie da się zobaczyć twarzy pana prezydenta, ale za to z Moskwy jego srogie spojrzenie będzie widoczne doskonale."

źródło - wp.pl

Przez niektórych, byłeś szanowany jako mod. Na pewno przeze mnie. Szanowałem na tym forum dwóch modów - Ciebie i Paltona

Szanowałem również Jozwę. Dawał mi bany, ale wiedziałem za co.

Dlaczego zrobiłeś z siebie kompletnego idiotę? Czy jesteś w stanie to wytłumaczyć?

To, takie jaja, że nie żyje Prezydent? Zwariowałeś?

To co zrobiłeś jest dla mnie zdumiewające.

To nie pierdolenie moje-mulsa-xniva czy dżamaba w zwykłych pyskówkach. Te forum nigdy nie było "czyste", była kłótnia polityczna, dla niektórych bardzo bolesna.

Ty Sukinsynu, powinieneś stać jak żandarm i gasić pożar. wk***iłeś mnie.

A teraz sieknij mi bana - tylko napisz w pv na ile.

A cóż to tak ubodło? Cyniczne i wyrachowane żerowanie na pamięci Lecha Kaczyńskiego i wykorzystywanie tragicznej w końcu śmierci w celach politycznych, uprawiane do tego przez jego własnego brata? Czy kpina z tego haniebnego i obrzydliwego procederu?

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

To 14 stacji przedstawiających mękę Lecha Kaczyńskiego, jaką przeszedł w czasie swojego życia. - "Stacja 7 - Lech Kaczyński kłóci się z Donaldem Tuskiem o krzesło w Brukseli po raz drugi" -

Doskonały dowcip - Nie miałem pojęcia, że SITE sankcjonuje debili.

Co tam będzie dalej? - mulsowa "kaczka po smoleńsku"? czy "Krwawa Mary" - jaja jak berety!

Nie byłem fanem Prezydenta Kaczyńskiego, a tym bardziej Prezydenta Komorowskiego, nie chcę pisać dosadniej, ale trochę bym się uspokoił - tak dla dobra SITE

A cóż to tak ubodło? Cyniczne i wyrachowane żerowanie na pamięci Lecha Kaczyńskiego i wykorzystywanie tragicznej w końcu śmierci w celach politycznych, uprawiane do tego przez jego własnego brata? Czy kpina z tego haniebnego i obrzydliwego procederu?

Ano ubodło - robisz to, o czym napisałeś? Guzik obchodzi mnie, co robią inni. On już leży w grobie. Trupami się nie szasta. Możemy im oddać cześć, lub przemilczeć.

Gdyby nie szastanie jeszcze nie ostygłym trupem w postaci pochówku na Wawelu, krzyżem na Krakowskim, całej szopki pod nim, itd, ipt, nie było by tej, przyznaje niezbyt smacznej kpiny. Co by nie gadać o naszym społeczeństwie, to trupy się u nasz szanowało. Niestety po 2010 nie kosmici a Kaczyński (ten żyjący) doprowadził do sytuacji, gdy albo się je otacza bałwochwalczą czcią albo nienawidzi...

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Gdyby nie szastanie jeszcze nie ostygłym trupem w postaci pochówku na Wawelu, krzyżem na Krakowskim, całej szopki pod nim, itd, ipt, nie było by tej, przyznaje niezbyt smacznej kpiny. Co by nie gadać o naszym społeczeństwie, to trupy się u nasz szanowało. Niestety po 2010 nie kosmici a Kaczyński (ten żyjący) doprowadził do sytuacji, gdy albo się je otacza bałwochwalczą czcią albo nienawidzi...

No widzisz - dla mnie nie było szastania - zginął nasz Prezydent. Nie ma znaczenie z jakiej opcji. To co odegrało się nad trumną, było poniżej wszelkich oczekiwań.

Jeżeli znasz historię, to wiesz, co działo się z pochowaniem Piłsudskiego.

Szopka na Krakowskim? Oglądasz jakąkolwiek tv - Joanna od krzyża czy Chadacz byli agentami PO, zobaczyła to cała Polska.

Nie ma potrzeby, wprowadzać nienawiść, pomyśl chwilę.

I tyle.

Kartofle były kartoflami. Zysk z zamachu ma wyłącznie Prezes Jarosław.

I jeżeli był zamach, to brat zabił brata. To jest ciężka prawda dla PiS.

Nie masz racji.

Jeśli wszystko było OK to dlaczego pozostawili śledztwo w rękach ruskich? Dlaczego pozwolili na liczne przypadki fałszowania dowodów rzeczowych? Skąd przypadki tajemniczych śmierci wokół sprawy? Dlaczego śledztwo polskiej prokuratury ślimaczy się w nieskończoność? Co ze śladami trotylu na wraku? Czemu euro(p)osły PO uporczywie blokują uruchomienie międzynarodowej komisji śledczej w tej sprawie? Czemu prokuratura niemiecka chce się zająć Smoleńskiem? Jak wytłumaczyć rewelacje z tej niemieckiej książki?

Pytania można mnożyć. Dopiero wygrana PiS w wyborach 2015 powinna pchnąć sprawę do przodu bo społeczeństwo domaga się odpowiedzi na te wszystkie pytania.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

społeczeństwo domaga się odpowiedzi na te wszystkie pytania.

Nie. Społeczeństwo jest tym zmęczone. Bo ile można na tym jechać?!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Dlaczego zrobiłeś z siebie kompletnego idiotę?

...

To, takie jaja, że nie żyje Prezydent?

To nie są jaja że nie żyje prezydent, lecz z kultu jednostki jaki się teraz wokół niego buduje.

Ty robisz w siebie idiotę, nie pierwszy raz zresztą. Nie @vlado.

Nie masz racji.

"Nie masz racji?" - tylko tyle?

Przecież to debilny komentarz - godny skur-nów od banera o zimnym lechu wówczas w Krakowie.

Nie. Społeczeństwo jest tym zmęczone. Bo ile można na tym jechać?!

Jest zainteresowane tym ale nie jazdą na tym tak jak to robi peło (wyciąga zawsze przed wyborami, zawsze gdy coś trzeba przeforsować, gdy pisem trzeba postraszyć) i jak robi to Pis kiedy nie robi tego PO.

Ludzie, którzy jeszcze pamiętają 2010-2011 oburza postawa rządu i wierchuszki peło, postawa godna potępienia, postawa i działania, które de facto

właśnie jątrzyły i dzieliły ludzi.

lecz z kultu jednostki jaki się teraz wokół niego buduje.

Jaki kult jednostki? Więcej przez ostatnie 10 lat było opluwania jego osoby. Za życia jak i po śmierci.

Młodzi bardzo młodzi nawet niewiedzą już kto to był, starsi już to mają tylko w tyle głowy.

Był prezydentem i pamięć mu się należy. Wszystko i życie toczy się dalej.

Kult jednostki to miałeś niedawno przed wyborami prezydenckimi.

Zysk z zamachu ma wyłącznie Prezes Jarosław.

Gdyby tak było to nie wystawiłby Dudy do wyborów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"Nie masz racji?" - tylko tyle?

Przecież to debilny komentarz - godny skur-nów od banera o zimnym lechu wówczas w Krakowie.

Zrozum mnie... mam 9 punktów, więc tymczasowo nie mogę nazywać rzeczy i ludzi po imieniu. ;)

Ale cieszę się z Twojej prawidłowej reakcji. :)

ile można na tym jechać?!

Aż poznamy prawdę.

Dlaczego zrobiłeś z siebie kompletnego idiotę? Czy jesteś w stanie to wytłumaczyć?

Dla pewnego typu ludzi to znamienne zachowanie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

doktorku

Ciebie prawda nie interesuje bo masz tylko swoją prawdę i nie ma takiego dowodu na świecie,który mógłby spowodować zmianę zdania.Ale w tej kwestii jest osobny wątek.

Jeżeli znasz historię, to wiesz, co działo się z pochowaniem Piłsudskiego.

Porównywanie Kaczyńskiego do Piłsudskiego jest co tu dużo mówić uwłaczające dla Marszałka. I jasno dowodzi do jakiego stopnia wyznawcom LK w łbach się poprzewracało.

Jest zainteresowane tym ale nie jazdą na tym tak jak to robi peło (wyciąga zawsze przed wyborami, zawsze gdy coś trzeba przeforsować, gdy pisem trzeba postraszyć) i jak robi to Pis kiedy nie robi tego PO.

A to nie Prezydent elekt w parę dni po wyborze wspomina o pomniku?

Gdyby tak było to nie wystawiłby Dudy do wyborów.

Udajesz amnezję? On się już raz wystawił i przegrał. I wystawił Dudę wyłącznie dlatego, że w czasie kiedy go wystawiał był to kandydat skazany na porażkę. Kaczyński w głosowaniu bezpośrednim nigdy już szans na prezydenturę mieć nie będzie. A Duda wygrał miedzy innymi dlatego, że nie jest Kaczyńskim.

Ludzie, którzy jeszcze pamiętają 2010-2011 oburza postawa rządu i wierchuszki peło, postawa godna potępienia, postawa i działania, które de facto

właśnie jątrzyły i dzieliły ludzi.

Naturalnie. Miesięcznice na Krakowskim, zespół parlamentarny Maciarewicza, itd.

doktorku

Ciebie prawda nie interesuje bo masz tylko swoją prawdę i nie ma takiego dowodu na świecie,który mógłby spowodować zmianę zdania.Ale w tej kwestii jest osobny wątek.

Wojciech

To działa również w drugą stronę. Twoja prawda jest ta podana w raporcie Millera. I nic tego nie zmieni. Nawet to, że raport się kupy nie trzyma, że generuje dużo pytań bez odpowiedzi.

A to nie Prezydent elekt w parę dni po wyborze wspomina o pomniku?

Wspomina odpowiadając na pytanie dziennikarza.

Nie manipuluj.

Udajesz amnezję?

Udajesz głupszego niż jesteś?

Nie o tym pisałem.

Naturalnie.

Ciebie nie oburza to co robił rząd platformy po "sprawie" i w sprawie.

Generalnie jak rozumiem jesteś z tych co poszli by i nasikali...

A taka, nie inna odpowiedź na pytanie to nie jest naturalnie wspominanie o pomniku? Na pytanie można odpowiedzieć tak by nie była to deklaracja polityczna.

Ja manipuluję?

Generalnie jak rozumiem jesteś z tych co poszli by i nasikali...

Oto mamy najlepszy przykład jak wyznawcy PIS traktują tych, którzy sympatykami PIS-u nie są. Bo jak za komunizmu: kto nie zna nami ten przeciw nam. Otóż przyjmij do wiadomości, że można uważać za pospolite draństwo to co z trupem LK PIS wyprawia i jednocześnie nie mieć ochoty sikać na niczyj, w tym LK pomnik. To, że samą idee sikania na czyjeś groby tu podnosisz jasno dowodzi, że gdyby była odpowiednia mogiła wyznawcy PISu z ochotą to czynili.

Nie sądź wszystkich swoją miarą...

Na pytanie można odpowiedzieć tak by nie była to deklaracja polityczna.

Ja manipuluję?

Jak miał odpowiedzieć skoro jest za takim a nie innym rozwiązaniem?

Miał się wić jak jakiś zasrany pełowiec albo przyklasnąć walcowi w głupocie?

Własne zdanie o pomniku nie jest deklaracją polityczną, tak jak nie jest nią odpowiedź dziennikarzowi.

traktują tych, którzy

Jak mam Ciebie traktować jeśli przyklaskujesz bredniom i powtarzasz jako własny manifest.

Może troszkę poszukaj i poczytaj o traktowaniu tej drugiej strony.

Porównywanie Kaczyńskiego do Piłsudskiego jest co tu dużo mówić uwłaczające dla Marszałka. I jasno dowodzi do jakiego stopnia wyznawcom LK w łbach się poprzewracało.

Jaki był koniec rządów Marszałka i wyznaczonych przez niego następców, wszyscy wiemy. Marny nasz los jeżeli będziemy to traktowali jak najlepszy i niedościgły wzorzec. I to byłby chyba jeden z większych zarzutów względem Kaczyńskich.

To nie pierdolenie moje-mulsa-xniva czy dżamaba w zwykłych pyskówkach. Te forum nigdy nie było "czyste", była kłótnia polityczna, dla niektórych bardzo bolesna.

Egon ty stary furiacie. Nie zdejmujże okularów jak czytasz to forum. Przecież jak byk zaznaczyłem, że to cytat z WP.pl. Tam takie wizje przyszłości wyPISują. To nie moje dzieło żebyś jechał po mnie jak po suce.

Serdecznie jak zawsze.

Włodek.

To nie moje dzieło żebyś jechał po mnie jak po suce.

vlado tylko po co to gówno wrzucać na forum.

Mamy przecież swoje i obce nam nie jest potrzebne :)

Poza tym cytat ów jest tak wrednie nędzny choćby dlatego, że jednostronny.

Musiałeś się liczyć z reakcja taką czy inną. Jeśli nie, to tracę wiarę w Ciebie :)

vlado tylko po co to gówno wrzucać na forum.

Mamy przecież swoje i obce nam nie jest potrzebne :)

Poza tym cytat ów jest tak wrednie nędzny choćby dlatego, że jednostronny.

Musiałeś się liczyć z reakcja taką czy inną. Jeśli nie, to tracę wiarę w Ciebie :)

No właśnie oczekiwałem reakcji. Oczywiście takiej jak się dalej toczy. Reakcji na ten paszkwil, a nie na tego który go przytoczył. A tutaj oczywiście zawsze po polsku. Nie ganić patologię, lecz tego kto ośmiela się ją wskazać :-)

Nie ganić patologię, lecz tego kto ośmiela się ją wskazać :-)

...a nie lepiej było własnymi słowami, pewnie wyszło by lepiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.