Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin MS-30L

Rekomendowane odpowiedzi

54 minutes ago, [email protected] said:

No zmieniono kondensatory w zasilaniu, rezystory w torze audio i bocznikowanie kondów elektrolitycznych, zwiększenie pojemności w zasilaniu, kosmetyka. Dodam, że lewy kanał od nowości grał mi ciszej, tak samo miałem w moim starym Rotelu i myślałem, że to problemy ze słuchem?. A tu po upgreadzie oba kanały teraz grają równo.

To zwracam honor, szkoda że nie pokusiłeś się od razu na wymianę na jakieś bardzo dobre elektrolity mundorf mlytic lub kaisei w zasilaniu. Szkoda że nie pisałeś wcześniej że to również idzie do wymiany. Teraz to już dupa. Ale na pewno jesteś zadowolony, można z takiej lampy wycisnąć bardzo dużo. Jak z cytryny. Bo drzemie tam spory potencjał. 

Różnica na kanałach może mieć wiele przyczyn.

Edytowane przez gustwao
8 minut temu, gustwao napisał:

To zwracam honor, szkoda że nie pokusiłeś się od razu na wymianę na jakieś bardzo dobre elektrolity mundorf mlytic lub kaisei w zasilaniu. Szkoda że nie pisałeś wcześniej że to również idzie do wymiany. Teraz to już dupa. Ale na pewno jesteś zadowolony, można z takiej lampy wycisnąć bardzo dużo. Jak z cytryny. Bo drzemie tam spory potencjał. 

Różnica na kanałach może mieć wiele przyczyn.

Na razie zrobiłem tyle, na ile mnie było stać. Ale dzięki za radę. Może w przyszłości się przydać.

11 godzin temu, [email protected] napisał:

Na razie zrobiłem tyle, na ile mnie było stać. Ale dzięki za radę. Może w przyszłości się przydać.

Otóż to , z czasem jak się znów uzbierają środki można kolejne tematy usprawnić ? 

300B DualMono SingleEnded by SinusAudio

• 2 tygodnie później...

Ok, więc ruskie lampki dotarły. Efekt jest zauważalny, szczególnie jeszcze lepsza kontrola basu, poprawa rozdzielczości. Generalnie są bardzo transparentne, niczego nie psują, a do tego świetnie wyglądają, dużo ładniej wyglądają niż chińskie. Po w/w modyfikacjach jedynie co można byłoby poprawić, to ciutkę najwyższej góry. Ale kondy się jeszcze wygrzewają, więc czekam.

Edytowane przez [email protected]
30 minutes ago, [email protected] said:

Ok, więc ruskie lampki dotarły. Efekt jest zauważalny, szczególnie jeszcze lepsza kontrola basu, poprawa rozdzielczości. Generalnie są bardzo transparentne, niczego nie psują, a do tego świetnie wyglądają, dużo ładniej wyglądają niż chińskie. Po w/w modyfikacjach jedynie co można byłoby poprawić, to ciutkę najwyższej góry. Ale kondy się jeszcze wygrzewają, więc czekam.

Mówisz o ruskich sterujących? 

Jeśli tak to one fajne są na dole, warto pomieszać sterujące np. Dwie ruskie i dwie RCA z USA. Wtedy będziesz miał wszystko co chcesz czyli fajny dół i fajną górę. 

35 minut temu, gustwao napisał:

Mówisz o ruskich sterujących? 

Jeśli tak to one fajne są na dole, warto pomieszać sterujące np. Dwie ruskie i dwie RCA z USA. Wtedy będziesz miał wszystko co chcesz czyli fajny dół i fajną górę. 

Spróbujemy, dzięki. 

Muszę Cię niestety zmartwić ale dźwięk zarejestrowany komórką nie odda faktycznej barwy dźwięku, jakkolwiek wspaniale to brzmi w "realu". Nawet na fantastycznym sprzęcie.

Z Twojego telefonu na pewno.

?

17 godzin temu, qqrydza napisał:

Muszę Cię niestety zmartwić ale dźwięk zarejestrowany komórką nie odda faktycznej barwy dźwięku, jakkolwiek wspaniale to brzmi w "realu". Nawet na fantastycznym sprzęcie.

?

Wiem, ale musiałem z kimś się podzielić?

4 godziny temu, [email protected] napisał:

Wiem, ale musiałem z kimś się podzielić?

Fajnie gra !

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

W dniu 7.07.2020 o 23:53, qqrydza napisał:

?

Wiadomo, przynajmniej mój telefon gra wysokimi, ale na dobrych słuchawkach jakiś obraz tego co wychodzi z Yaqina, jest. Mocno otwarty dźwięk, bez żadnego zamulenia, a gitarki dźwięczne, ale bez ostrości.

Ok, muszę się z Wami podzielić?. Ruskie lampki się wygrzały, Audyny też i jak pisałem, nie miałem do zarzucenia nic, oprócz najwyższej góry. Brakowało tych delikatnych wybrzmień talerzy, słodkości w wokalach i odrobiny zmiękczenia. Cała reszta cudowna, barwna, dynamiczna, gęsta i przestrzenna. A teraz napiszę coś, w co sam nie mogę uwierzyć. Wpadłem na pomysł, że podepne pod kolumny moje stare Klotze LY225. I stało się. Kabel za 7 zeta, bo za tyle kupowałem, dopełnił wspaniale górne rejestry. Talerze, skrzypce, wokale, gitary klasyczne zaczęły wybrzmiewać w najwyżych częstotliwościach. Stały się wyraźne, ale subtelne . Wspaniała słodycz, bo nie umiem znaleźć innego słowa. Wszystko co wrzucę w odtwarzacz brzmi spektakularnie ?. Jest jednocześnie rozdzielczość, bardzo nisko schodzący, dobrze kontrolowany bas, mega efekt 3D. Osiągnąłem nirwanę. Klotz zastąpił Chorda Odyseja 2(posrebrzana miedź). I tu ciekawostka. Chorda kupiłem po odsłuchach, ponieważ to na moim pierwszym wzmacniaczu Rotela z Klotzem brakowało mi najwyższych rejestrów. Chord spisywał się na prawdę nieźle. A z lampą niestety nie do końca. Góra jakaś taka sucha, wysokie schowane gdzieś w tyle. Także, sporo ludzi goniąc króliczka zmienia lampy, a tu taka niespodzianka z kablami. 

Godzinę temu, [email protected] napisał:

Chord spisywał się na prawdę nieźle. A z lampą niestety nie do końca. Góra jakaś taka sucha, wysokie schowane gdzieś w tyle. Także, sporo ludzi goniąc króliczka zmienia lampy, a tu taka niespodzianka z kablami. 

Warto trzymać stare kable i po zmianach znów próbować, fakt. Ja grałem długo też na Chordzie, ale Clearway, polecanym przez niektórych jako kabel wybitny mimo niskiej ceny. I faktycznie, miał coś w sobie, taką świetlistość. Potem kupiłem znacznie droższy kabel z superczystej miedzi i wiele się zmieniło na plus w dolnym i średnim rejestrze, ale góra zmatowiała, niestety. Kiedyś do niego wrócę, gdy powymieniam jeszcze to i tamto, może znów zostanie na dłużej ?

Z mego małego doświadczenia , z lampą sprawdzają mi się lepiej zwykłe miedziane tanie kable , niż 5x droższe które właśnie górę "gasiły"

300B DualMono SingleEnded by SinusAudio

• 1 miesiąc później...
22 godziny temu, Winiarek napisał:

A jakbyście mieli porównać MS-30L z MS-34B? Niestety 30L jest ciężko dostępny obecnie, a 34B to podobno następca. Słuchaliście?

O co chodzi z tą trudno dostępnością 30L ?

1 minutę temu, broniasz napisał:

O co chodzi z tą trudno dostępnością 30L ?

Że nie ma go u dystrybutora w kilku sklepach w których szukałem i które mają je w ofercie na stronie 

Kupiłem w Q21 bez problemu z dostępnością

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Może mieli chwilowe problemy obiektywno-subiektywne z importem, ale już tam pewnie chińscy supermeni nadganiają z produkcją ;-)

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

No,to ciężki kloc i się grzeje.
Gra fajnie,właśnie wymieniłem lampy sterujące.
Zobaczymy...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

20 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Zobaczymy...

Bardzo ładnie kolejny oświecony zakupił lampkę i trafił do panteonu maniaków hiFi na pewno, na hi-end? Czas pokaże. 

14 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Zobaczymy...

Pokombinuj z lampami mocy, bo choć chińskie fabryczne nie są złe, to wbrew wielu opiniom tu na forum zmiana lamp mocy może być bardziej słyszalna od tych sterujących. Piszę z doświadczenia...

Wiem,czekam na wypłatę:P

W dniu 22.09.2020 o 18:58, gustwao napisał:

Bardzo ładnie kolejny oświecony zakupił lampkę i trafił do panteonu maniaków hiFi na pewno, na hi-end? Czas pokaże. 

Dobrze jest posłuchać eksperta

Takie pytanie, ile realnie trzeba dać za tytułowy wzmacniacz? Mówię o nowym w salonie. Wiadomo, cennik a realna kwota do zapłaty to dwie inne bajki. Marże są ogromne i pole manewru dla sprzedawcy też.

4 minuty temu, Wito76 napisał:

Wiadomo, cennik a realna kwota do zapłaty to dwie inne bajki. Marże są ogromne i pole manewru dla sprzedawcy też.

Żebyś się nie zdziwił. Konkretne, znaczące dla portfela obniżki to są przy sprzętach powyżej dychy... Tu myślisz, że ile ugrasz ? 30% ? O słodka naiwności, aż mnie bolą kości.....:-)))))))))))

Dziękuję za konkret.
Na sprzęcie poniżej 5k cennikowo zdarzało mi się dostać 30% rabatu więc nie dziwię się, że niektórych bolą kości.

20 minut temu, Wito76 napisał:

Dziękuję za konkret.
Na sprzęcie poniżej 5k cennikowo zdarzało mi się dostać 30% rabatu więc nie dziwię się, że niektórych bolą kości.

no mi też się raz udało na sprzęcie poniżej 5k ok 30% zaoszczędzić , kabelki do ramienia gramofonowego , były o dwadzieścia kilka złotych tańsze , normalnie 70 zeta. ☺️

Edytowane przez bolo_senor
  • Pokaż nowe odpowiedzi