Skocz do zawartości
IGNORED

Raspberry Pi (Malinka) z DACiem - HiFi - swietny odtwarzacz sieciowy

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, nikifor napisał:

A czy jest taka opcja aby przez volumio odtwarzać TIDAL oraz transmitować filmiki z you tuba? aby ten dac który dokupie do rasberry pi przetwarzał dzwieki z tych mediów?

Hej do youtuba masz wtyczkę w volumio (popatrz w zakładkę wtyczki ) , Tidala odtwarzasz po wykupieniu subskrypcji w myvolumio pakietu za 3 euro miesięcznie dzięki temu możesz odtwarzać z tidala  na volumio. 

Pozdrawiam 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zainstalowałem tą ftyczke do you tuba i jak odtwarzam przez przegladarkę you tub to gra z karty zintegrowanej w laptopie,nie chcę przez volumio

internet mam po module bezprzewodowym wi-fi nie po kablu

Po wejsciu w przegladarkę you tube w volumio wywala mi error

12 minut temu, nikifor napisał:

zainstalowałem tą ftyczke do you tuba

Na pi chodzi co do x86 to nie mam doświadczeń , udzieliłeś volumio dostępu do swojego konta google ?

Trzeba wejść na tą stronę i wpisać kod który wyświetla się we wtyczce na volumio :

Ukryta Zawartość

potem to chwilę trwa i masz dostęp do youtuba przez volumio 

Pozdrawiam  

Ukryta Zawartość

Hej, zrobiłem  wg powyższych poleceń, ale na razie nic się nie dzieje. Czekać dalej?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marteo1981

u mnie to samo tak samo wywala taki błąd nawet po wpisaniu kodu

już działa,musiałem poczekać kilka godzin

coś lipa bo odtwarza tylko dzwieki a nie całe filmiki

• Moderatorzy

Jak chcesz filmiki to zainstaluj kodi

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

1 godzinę temu, marteo1981 napisał:

Czekać dalej

10 minut temu, nikifor napisał:

wywala taki błąd nawet po wpisaniu kodu

Hej u mnie przez chwilę też pokazywało ten błąd potem wyłączyłem / włączyłem wtyczke ponownie , wszedłem w volumio w zakładkę z źródłami kilka razy wybrałem YouTube i za trzecim czwartym razem błąd sie nie pojawił i wszystko działa .

Pozdrawiam 

Ps. wtyczka youtube na volumio odtwarza tylko dźwięk bez obrazu .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez catdragon
  • Moderatorzy

Do obrazu kodi i tam jest wtyczka youtube

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

• Moderatorzy

W volumio masz wtyczkę kodi

a co jest waszym zdaniem lepsze,ta malina czy konwerter usb amareno combo i usb z laptopa oraz aplikacj tidal? 

• Moderatorzy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Witam. Mam pytanie do użytkowników. Miał ktoś problem jeśli chodzi o temperaturę ? Wczoraj słuchałem muzyki przez ok. 12 godzin,po tym czasie zaczęła mi przerywać muza. Zdjęłem górną obudową komputerka i wszystko wróciło do normy. Chip w dacu był strasznie gorący, wydaje mi się że muszę mu założyć radiotor. Na procku jest ale na chipie dac-a który jest tuż nad nim już nie.  Mowa tutaj o Asusie thinker board S i karcie HiFi Barry Dac+ dsp. Szczerze mówiąc to nie podobają mi się te temperatury. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam

Cześć. Mam pytanie do użytkowników Allo Isolator. Dziś przyjedzie do mnie płytka. Do kompletu mam Raspberry i Hifiberry Digi+Pro. Zastanawiam się jak to optymalnie zasilić. Do tej pory miałem zasilacz na LT1083 wpięty w Digi i stamtąd zasilanie szło do maliny. Jak powinno być w tym wypadku ? Instrukcja nie podaje informacji o kartach innych producentów. 

Aktualizacja. Dostałem najnowszą rewizję płytki 1.3. Nie wiem czy to w ogóle będzie działać bo działa tylko z kartami master (nie ma możliwości wyboru trybu master/slave). Dodatkowo gniazdo zasilania jest USB typu C. Kupię potem kabelek z taką wtyczką ale jak podlaczyć kabel od zasialcza 5v i masa. Pod które piny w takiej wtyczce? Będę wdzięczny za pomoc. 

1 godzinę temu, Mateusz Wielgos napisał:

Pod które piny w takiej wtyczce?

USB-Types-and-Pins-Explained.jpg

Hej, nie będzie tak prosto jak z usb A , też jestem ciekawy czy Ci to zadziała Hifiberry, bo w materiałach piszą że jest tylko kompatybilne z Katana i Boss.

Pozdrawiam  

Ps. +5V pod Vbus , masa pod GND , ale pewnie wiesz .

Edytowane przez catdragon

Dzięki. Na stronie Botland jest pierwszy Isolator, ja dostałem ten najnowszy.  Jeden z kolegów pisał, że używał takiego rozwiazania. Znalazłem info, że Hifiberry działa w trybie Master, więc chulać to powinno. Swoja drogą Allo chyba nie wyrabia bo dokumentacja jest słaba ,support z tego co widziałem również. Dam znać wieczorem czy się udało. 

Isolator v1.3 działa z Hifiberry Digi. Po przeczytaniu dokumentacji Allo zrobiłem tak, że stronę brudną zasila malina podłączona zwykłym zasilaczem sciennym. Stronę czystą zasila zasilacz stabilizowany 5V wpięty w Hifiberry. Nie mam w tej chwili z czego złożyć drugiego zasilacza bo nie zamówiłem trafka. Słucham ze dwie godziny i jest efekt wow. Napiszę coś więcej kiedy minie wzwód spowodowany zmianami. Zastanawiam się czy DigiOne gra tak prosto z pudełka jak Digi+Isolator bo wtedy można mieć jednego hata. 

27 minut temu, Mateusz Wielgos napisał:

Zastanawiam się czy DigiOne gra tak prosto z pudełka jak Digi+Isolator bo wtedy można mieć jednego hata. 

najnowsza digione też jest dwu płytkowa :

Ukryta Zawartość

a co do trafka to tu można sobie zmówić z precyzyjnie dobranymi parametrami , nie grymaszą i ceny też przyzwoite :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem na myśli zwykłe Digione, które zawiera w sobie isolator bo to porównywalne cenowo z moim combo. Fakt wersja signature pewnie urywa suty ale kosztuje +-1000pln. Wydaje mi się, że te dwie setki na Isolator były warte wydania. To co od razu uderza to głębia sceny na duży plus. Bardzo dobre efekty przestrzenne. I coś czego nie było lub było mniej słyszalne to jakby to nazawać ? Pogłosy ? W sensie, że słychać lepiej otoczkę poszczególnych uderzeń i dźwięków. Basisko też jakby masywniejsze. Muszę dopracować zasilanie a tymczasem lecę słuchać. Pozdrawiam

te wszystkie wyprowadzenia I@S w rasberry pi sa strasznie pogmatwane,dla każdego daca są inne nie da sie bezposrednio podłaczyć takiego daca oddzielnie bo nie działa,po podłaczeniu do rasberry normalnie działa,nie ma ogulnego wyjscia z rasberry pi I2S tak jak w amanero combo,w rasberry pi jest tysiace ombinacji,j mam takiego daca bez nazwy ,czyli na 2x sabre9023 i z irdą z boku do pilota,cholera wie co to za dac i jak to się nazywa,działa na wszystkich ustawieniach volumio,co bym mu nie wklepał jakiej nazwy daca to i tak zadziała,po co wogóle tam jest tyle sterowniów na co to jak i tak działa na byle jakim ustawieniu.

Jest to czarna płytka kilkowarstwowa i za cholere nie wiem jak idą wyprowadzeni do tego razberry pi z tego daca,

Ponawiam pytanie,czy jako transport po i2s do daca lepsza jest malina czy Amanero combo???

4 minuty temu, nikifor napisał:

te wszystkie wyprowadzenia I@S w rasberry pi sa strasznie pogmatwane,dla każdego daca są inne nie da sie bezposrednio podłaczyć takiego daca oddzielnie bo nie działa,po podłaczeniu do rasberry normalnie działa,nie ma ogulnego wyjscia z rasberry pi I2S tak jak w amanero combo,w rasberry pi jest tysiace ombinacji,j mam takiego daca bez nazwy ,czyli na 2x sabre9023 i z irdą z boku do pilota,cholera wie co to za dac i jak to się nazywa,działa na wszystkich ustawieniach volumio,co bym mu nie wklepał jakiej nazwy daca to i tak zadziała,po co wogóle tam jest tyle sterowniów na co to jak i tak działa na byle jakim ustawieniu.

Jest to czarna płytka kilkowarstwowa i za cholere nie wiem jak idą wyprowadzeni do tego razberry pi z tego daca,

Z wyjściem I2S jest reclocker od Allo. Hifiberry Digi+Pro i Dac Pro również je posiadają. Z Digi+Pro nawet próbowałem i działa pięknie ale nie używam bo za duża plątanina kabli i połączenie nieporęczne bo daca mam bez wejścia I2S. Wpinałem się bezpośrednio w rezystory kabelkami. Problemem może być chińska płytka z dziwnym opisem albo bez. Wklej fotkę płytki w dziale Diy na pewno ktoś pomoże rozpracować

DAC ES9023 dla Raspberry PI RCA

To to cholerstwo

DAC ES9023 dla Raspberry PI RCA

odlutowałem ten układ który jest za sabre es9023 i wychodzi na to że pod nim idą przelotki bezpośrednio od listwy do rasberry pi,od tego układu posprawdzałem przejścia i dochodzą one na drabinkę rezystorową za turą bezpośrednio są połączone nogi z sabre es9023 więc według mnie jest to uład irda sterowania głośnością  pilota irda który po zmianach wysyła sygnał do sabre,bo płytka działa bez tego układu bez problemu jeśli chodzi o dzwięk,oba te układy są połączone e sobą równolegle,czyli linie i2s są ze sobą razem połączone tak że jeśli nawet wyjmiemy jeden z układów sabre,to i tak jeden kanał powinien nam grać.

Niestety nie potrafię rozszyfrować wszystkich wejśc z rasberry pi i do tego celu przydał by mi się amanero combo,aby tą płytkę połączyć bezpośrednio na sztywno z amanero,i porównac oba transporty,SCLK linię zegara nie podłączał bym od amanero bo płytka ma swój zegar,więc aby szanse były wyrównane,nie mogę podłączać tych zegarów z amanero.

jeśli chodzi o dzwięk układów sabre es9023 to to nie jest moje granie,owszem slychać że jest to układ nowoczesny i grający precyzyjie i przestrzennie ale ta wywalona średnica i brak muzykalnośći dyskwalifikuja układy sabre jako układy ciekawe dzwiekowo dla mnie,nie pomogły nawet kondensatory zielone nichicony mouse BP przy zasilaniu opa w moim wzmacniaczu słuchawkowym diy,a sa to bardzo muzykalne kondensatory,spróbojcie poupychać takowe do swoich przetworniczków zamiast tych firmowych elektroitów to zobaczycie co się stanie,:) dzwiek zacznie śpiewać i to bardzo muzykalnie,niestety nierzadko kosztem szczegółów,co kto lubi:0

Dla mnie zdecydowanie przepuscił bym to przez lampy mullarda,sabre jest stworzony do lamp

Nie do końca rozumiem koncepcje. Z tej płytki chcesz pobierać sygnał I2S do innego daca ? Czy podać do niego sygnał z innego źródła niż malina. Możesz napisać coś więcej o swoim setupie ? Odnosząc się do Sabre to na przykładzie 9018 w aplikacji od Audio-Gd na pierwszym miejscu wg mnie ważna jest jakość zasilania. Bez tego mamy dzwięk właśnie taki jak piszesz. Dlatego nie osądzałbym grania na podstawie tej płytki.

Panowie,  w malinowym temacie : zakupić chcę to jako Streamer pod kątem Tidal,  do wyjścia na lampowy DAC zewnętrzny. Poradźcie proszę laikowi  w trzech słowach optymalny zestaw/ konfigurację. Nie wiem,  czy będzie to krok do przodu w stosunku iEast m20, ale kusi gdy tyle osób zachwala. 

3 minuty temu, brbr napisał:

Panowie,  w malinowym temacie : zakupić chcę to jako Streamer pod kątem Tidal,  do wyjścia na lampowy DAC zewnętrzny. Poradźcie proszę laikowi  w trzech słowach optymalny zestaw/ konfigurację. Nie wiem,  czy będzie to krok do przodu w stosunku iEast m20, ale kusi gdy tyle osób zachwala. 

Zacząć trzeba od tego jakiego wejścia w dac zamierzasz używać i ile chcesz wydać.

Gość

(Konto usunięte)
37 minut temu, Mateusz Wielgos napisał:

Nie do końca rozumiem koncepcje. Z tej płytki chcesz pobierać sygnał I2S do innego daca ? Czy podać do niego sygnał z innego źródła niż malina. Możesz napisać coś więcej o swoim setupie ? Odnosząc się do Sabre to na przykładzie 9018 w aplikacji od Audio-Gd na pierwszym miejscu wg mnie ważna jest jakość zasilania. Bez tego mamy dzwięk właśnie taki jak piszesz. Dlatego nie osądzałbym grania na podstawie tej płytki.

Kolega ma rację z tym sabre, ono tak gra i tyle. Jednym sabre pasuje a drugim nie, nie ma nad czym tu dyskutować. Należę do osób którym też się nie podoba to granie z sabre, dlatego pomiędzy OPPO a wzmacniacz mam wystawiony Dac który mi pasuje.  Pozdrawiam

Godzinę temu, Mateusz Wielgos napisał:

Zacząć trzeba od tego jakiego wejścia w dac zamierzasz używać i ile chcesz wydać.

Oczywiście najlepszego ;) Do dyspozycji mam coax i usb w Citrone Tube DAC

• Pokaż nowe odpowiedzi