Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dyskusja z tobą to strata czasu. Nie rozumiesz swojej religii, słów których używasz, porównujesz legalną imigrację i uchodźców, którzy wypełnili mnóstwo formalnych powinności żeby zamieszkać w Polsce, do najazdu rozwydrzonych, roszczeniowych, pasożytniczych dzikusów z Afryki. A na koniec atakujesz doktorka, który legalnie pracuje za granicą, że taki zły jest. Szczyt paradoksu!

Jak nie chcesz ze mną dyskutować to po co do mnie piszesz ? Czy to jest dla ciebie zbyt trudne ? Jeśli tak to powtórzę - Nie pisz pod moim adresem . Dziękuję .

...there is no spoon...

tak samo pisała prasa w Austrii w latach 90 o Polakach. przyjemne co nie?

CZęsto opinie bierze się na podstawie mniejszości a biorąc pod uwagę co wyprawiali niektórzy nasi krajanie i kto wyjeżdżał wcześniej trudno się czasem dziwić .

tak samo pisała prasa w Austrii w latach 90 o Polakach. przyjemne co nie?

Polacy ciężko pracują za granicą.

W Austrii zapracowali sobie na opinię, ponieważ niektórzy kradli, a niektóre kobiety się puszczały z bogatszymi Austriakami.

A dzisiaj byś takiego Austriaczka i tak w rączkę pocałował i jaki z tego wniosek?

Z uchodźcami jest tak jak z miłośnikami footballu . Absolutna większość jest porządna ale zainteresowanie i emocje budzą tylko kibole . Ich bójki , ustawki i hamstwo .Tak mamy postrzegać wszystkich zainteresowanych sportem ?

...there is no spoon...

Z uchodźcami jest tak jak z miłośnikami footballu . Absolutna większość jest porządna ale zainteresowanie i emocje budzą tylko kibole . Ich bójki , ustawki i hamstwo .Tak mamy postrzegać wszystkich zainteresowanych sportem ?

Wiesz ale mi ,, sportowcy " ani prawdziwi ani pseudo nie pchają się na siłę do mojego domu i jak nie chcę mieć z nimi do czynienia to mogę zrezygnować z pójścia na mecz .

Nie jest rozwiązaniem przyjmować przesiedleńców tylko zrobić porządek z syfem przez który uciekają ze swojego domu a te młode byki co się tu pchają świetnie się nadają żeby walczyć o swój kraj nie sądzisz ?

Edytowane przez jacm

Jak nie chcesz ze mną dyskutować to po co do mnie piszesz ? Czy to jest dla ciebie zbyt trudne ? Jeśli tak to powtórzę - Nie pisz pod moim adresem . Dziękuję .

1. No przecież napisałem że nie warto i nie zamierzam pisać pod twoim adresem, więc po co drążysz temat.

2. Co dla mnie jest zbyt trudne?

3. To coś w rodzaju dodatkowego polecenia, abym nie pisał? Polecić możesz list na poczcie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Syryjczycy sami bronią się przed kłamstwem o pseudo emigrantach .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jacm

Dawno temu mieszkałem w West Ham pod Londynem; pech chciał, że nieopodal stacji metra.

Trzykrotnie kibolstwo zniszczyło mi auto i wiesz co? Tak wtedy postrzegałem wszystkich tych miłośników kopanej.

A Tobie i niektórym innym, którzy tak tęsknicie do "uchodźców" rzeknę, że z Waszej strony to nierozwaga i nieroztropność. A człek dorosły winien być roztropny i mądry przed faktem, nie po.

No, chyba że to co reprezentujecie, to tzw lewactwo lub najczystszej wody głupota...

Ps - Doktorkaś już z pogawędki wykluczył, arturp.

A co ze mną, skoro w Polsce płacę podatki i mam mieszkanie? Że o Familli nie wspomnę:-)

Pozdro - Jacek.

11999052_1529876560636157_7109291482299806963_n.jpg

No co chcesz? Przeca walczom o robotę, taka ich mać...

Znajomy remontuje takim uchodźcom co żyją z socjalu domy oni nie pracują ale mają kasę ale jak powiedział znajomy on sobie z żoną nie jeb... Za granicą 7 dzieciaków żeby żyć na nich ot różnica w mentalności . 4 lata temu powiedział tez że jak Europa nie z likwiduje socjalu dla obcokrajowców to będzie miała problem z ich zalewem .

Dawno temu mieszkałem w West Ham pod Londynem; pech chciał, że nieopodal stacji metra.

Trzykrotnie kibolstwo zniszczyło mi auto i wiesz co? Tak wtedy postrzegałem wszystkich tych miłośników kopanej.

A Tobie i niektórym innym, którzy tak tęsknicie do "uchodźców" rzeknę, że z Waszej strony to nierozwaga i nieroztropność. A człek dorosły winien być roztropny i mądry przed faktem, nie po.

No, chyba że to co reprezentujecie, to tzw lewactwo lub najczystszej wody głupota...

Ps - Doktorkaś już z pogawędki wykluczył, arturp.

A co ze mną, skoro w Polsce płacę podatki i mam mieszkanie? Że o Familli nie wspomnę:-)

Pozdro - Jacek.

No co chcesz? Przeca walczom o robotę, taka ich mać...

Jacek , czy ty masz większe prawo od nich do szukania lepszego życia ? Oni mogą zginąć . To realne zagrożenie .Tobie nic nie groziło a wyjeżdżałeś do pracy , nauki itp . Im tego prawa odmawiasz ?

...there is no spoon...

Skoro mogli zginąć to dlaczego zostawili kobiety i dzieci? Jacek wyjeżdżał do pracy, nauki itp. a oni na socjal.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Za granicą 7 dzieciaków żeby żyć na nich ot różnica w mentalności . 4 lata temu powiedział tez że jak Europa nie z likwiduje socjalu dla obcokrajowców to będzie miała problem z ich zalewem .

Jest tak jak mówisz. Niemcy (wbrew obecnym przekonaniom) zawsze planowali długoterminowo. Myślę, że wychodzą z założenia, że utrzymywanie tej rodziny im się opłaca, bo te 7 dzieciaków, które już chodzą do niemieckich przedszkoli i szkół wyrosną na "Niemca" pracującego. Nie znam statystyk, ale to się chyba sprawdza. Znałem bądź spotykałem kupę pracujących,również bardzo ciężko, (młodych, już urodzonych w DE turków). W godzinach pracy, na ulicach widuje się raczej Muzułmanów starszych, kobity z dziećmi, młodzież uczącą się, bądź świeżych, którzy nie znają języka.

cytuję za TVN24 ,,7 proc. Polaków zamierza emigrować zarobkowo w ciągu następnych dwóch lat. To odsetek podobny jak w ostatnich latach. Najczęściej wskazywanymi kierunkami są Niemcy i Wielka Brytania - wynika z najnowszej Diagnozy Społecznej, której wyniki przedstawiono w środę."

Irlandczycy , Brytyjczycy , Holendrzy i Niemcy zaraz zaczną budować zasieki na granicach . Kto chce przyjąć kolejna falę ciemnych katoli , złodziei samochodów , leserów którzy biorą zasiłek na gromadę dzieci , brudasów , prostaków i nieuków , którzy nie znają nawet języka gospodarzy .

Innym odmawiamy prawa do imigracji ale sami z niego korzystamy na skalę milionową .

...there is no spoon...

Ty My ich przyjmiemy . Sorka ale Ty chyba nie masz nic do gadania . Ty już nawet nie chcesz być Polakiem bo nie planujesz powrotu tylko dalszą emigrację . Twój głos już nie ma znaczenia w tej dyskusji .

Raczej mów za siebie i nie wypowiadaj się za wszystkich Polaków. Chcesz ich przyjmować? Bardzo proszę. Może jednak zrób coś lepszego, sprzedaj swój cały majątek, weź forsę w kieszenie i wal na granicę węgierską albo na Hauptbahnhof do Wiednia. I tam osobiście przekaż im kasę. Na pewno ci podziękują. Będą mieli na lepsze ciuchy, komóry i jeszcze większe transparenty.

A to że ci niby uciekinierzy są zwykłymi zdrajcami i dezerterami to już pisać nie wolno.

Bo kto zostawia swój kraj w potrzebie, będąc majętnym, w sile wieku i zdrowiu?

Irlandczycy , Brytyjczycy , Holendrzy i Niemcy

Byłeś choć jeden dzień w tym kraju o którym piszesz?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Raczej mów za siebie i nie wypowiadaj się za wszystkich Polaków. Chcesz ich przyjmować? Bardzo proszę. Może jednak zrób coś lepszego, sprzedaj swój cały majątek, weź forsę w kieszenie i wal na granicę węgierską albo na Hauptbahnhof do Wiednia. I tam osobiście przekaż im kasę. Na pewno ci podziękują. Będą mieli na lepsze ciuchy, komóry i jeszcze większe transparenty.

A to że ci niby uciekinierzy są zwykłymi zdrajcami i dezerterami to już pisać nie wolno.

Bo kto zostawia swój kraj w potrzebie, będąc majętnym, w sile wieku i zdrowiu?

Byłeś choć jeden dzień w tym kraju o którym piszesz?

Twoja teoria o porzuceniu życia doczesnego dla zbawienia duszy poprzez pomoc uchodźcom jest oczywiście głupawa ale z jednym się zgodzę - tylko cieniasy uciekają z własnego kraju zamiast walczyć o dom , rodzinę i honor .

Z drugiej strony Polaków uciekło ostatnio 2,7 miliona do lepszego życia , nawet im nic nie groziło . To my Polacy chyba jesteśmy już zupełnym dnem . Tak myślisz ? Chyba zabłądziłeś ... Widzisz wady u innych ale u ,,swoich" już nie .

...there is no spoon...

Raczej nie porównuj emigrujących Polaków czy innych Europejczyków do tej wrzeszczącej i roszczeniowej hołoty.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Raczej nie porównuj emigrujących Polaków czy innych Europejczyków do tej wrzeszczącej i roszczeniowej hołoty.

Nie bądź naiwny . Dla zachodnich Europejczyków jesteśmy nadal hołotą , która odbiera im pracę a protesty pod hasłem ,,Polacy do domu " są ciągle - ostatnio w Irlandii .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez arturp

...there is no spoon...

:-D , właśnie o to chodzi ,ze wyjeżdżam co roku ,czasem nawet kilka razy i uczę się szacunku dla innych narodów . Ubawiłeś mnie . Przez kilka lat prowadziłem przedstawicielstwo francuskiej firmy w Polsce ,potem pracowałem dla dwóch firm niemieckich w tym banku itd itp .

A wakacje oczywiście w Afryce północnej - u Arabów :-)

Edytowane przez arturp

...there is no spoon...

Kilka kwestii tak jakoś dziwnie przemilczasz:

1. Fala "uchodźców" składa nie z osób którym bomby lecą na głowę, a ludzi, którzy wyjechali lub uciekli z Syrii do obozów w sąsiednich państwach. A wiec i nie grozi im śmierć, a jedynie bieda. Z zimna też nie umrą.

2. "Uchodźcy" w Europie to tylko ci, którzy byli w stanie "przewoźnikom" zapłacić, a wiec uciekając czy wyjeżdżając z Syrii zdołali jakoś majątek spieniężyć. Prawdziwe ofiary wojny oprócz ran i zabitych w rodzinie nie mają nic. A, że nie mają to i wycieczki do Europy nie są w stanie opłacić.

3. 2.7 mln Polaków do pracy wyjechało LEGALNIE.

4. Że "uchodźcy" nigdy jako zwykli imigranci zarobkowi legalnie do Europy wpuszczeni by nie zostali, to pod płaszczykiem skądinąd okrutnej wojny próbują to zrobić na siłę.

5. Nie rozumiem postawy Angeli, bo Turcy do Niemiec przyjmowali byli jako siła robocza i rolę tą akceptowali, bo układ był jasny i czytelny. Obecna fala którą przyjęła nie chce pracy, chce socjalu, więcej nigdy Niemcy nie mieli problemów religijnych z Turkami. Teraz będą. Także argumenty o długofalowej i przemyślanej polityce są mocno kontrowersyjne. Dzisiejsza rezolucja PE pod przewodnictwem w końcu Niemca, jasno dowodzi ze Angela mocno przegięła i teraz próbuje się choć częściowo problemu pozbyć wciskając na siłę tych których już, z zagadkowych dla mnie powodów przyjęła, choćby nam. Niemieccy komentatorzy już głośno krzyczą, że Angela z racji swego pochodzenia (dawne DDR) pojęcia nie ma o emigrantach i problemach z nimi związanych.

6. Z powodów religijnych, moralnych czy jakichkolwiek innych chcesz pomóc autentycznym ofiarom wojny, ślij pomoc materialną do obozów wokół Syrii. Albo przyjmij nie tych którzy robią zadymę na Węgierskiej granicy ale tych z obozów w Egipcie, Libanie, Turcji.

Edytowane przez Adalbert95

Nie bądź naiwny . Dla zachodnich Europejczyków jesteśmy nadal hołotą , która odbiera im pracę a protesty pod hasłem ,,Polacy do domu " są ciągle - ostatnio w Irlandii .

Ukryta Zawartość

Jak tak czytam to forum - to trochę ich rozumiem :-)

Ukryta Zawartość

No ale my tu gadu gadu a uchodźcy i tak zostaną do Polski przyjęci . Przyjadą odpoczną i wyjada do Szwecji , Niemiec , W.Brytanii , Holandii itd . Za kilka lat temat przyschnie ale smród o Polaczkach , którzy nie chcieli się zając głodującymi Syryjczykami zostanie i nadal będziemy traktowani jak ciemny zaścianek .

I pomyśleć ,że kiedyś my musieliśmy uciekać do Europy przed zawieruchą wojenną , prześladowaniami państw rozbiorowych czy własną komunistyczną tyranią . I czego nas to nauczyło ? Czy my nadal jesteśmy tym bydłem , które pomagało Niemcom wyłapywać Żydów czy jesteśmy potomkami ludzi ryzykujących własne życie dla uratowania życia kilku Żydów .

Kiedyś Żydzi a teraz Syryjczycy . Boicie się czarnego luda ? Wszystko co inne napawa was strachem i nienawiścią ?

Dajcie spokój . Przyjdą a my ich przyjmiemy jak należy . Potem odejdą bo nie chcą żyć w Polsce tak jak miliony Polaków które uciekły za granicę . W Niemczech mają rodziny i zamożne życie . Więc odejdą a my zyskamy w Unii opinię wielkodusznych i pieniądze . A na dodatek chwałę w Niebie . Ze wszech miar warto im pomóc . Czy 12 tysięcy to dużo na Polskę ? Więcej rocznie przyjmujemy imigrantów zarobkowych z Ukrainy . I co ? Potomkowie UPA mordują nas po nocach ?

...there is no spoon...

Polska przez lata przyjęła prawie 100 tyś. Czeczenów. Też w większości muzułmanów. Na własny koszt i bez rozgłosu. I co z tego mamy? Dobrą opinię na północnym Kaukazie i tyle. Czy jest nam potrzebna dobra opinia o Polsce w Syrii?

Tę "chwałę w niebie" będziesz miał szybciej niż przypuszczasz. Przynoszą ze sobą do Europy to, przed czym uciekają.

Edytowane przez Tadeiro

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

a my zyskamy w Unii opinię wielkodusznych i pieniądze . A na dodatek chwałę w Niebie . Ze wszech miar warto im pomóc .

Nie zyskamy ani pieniędzy, ani opinii wielkodusznych bo dla bogatych społeczeństw zachodu wielkoduszni mogą być tylko bogatsi od nich, a nam to przez dziesięciolecia przynajmniej nie grozi. Zresztą sama wielkoduszność w słowniku pragmatycznych np. Niemców nie występuje. Występuje natomiast pojęcie zysku politycznego. I w imię tego zysku i absolutnie niczego więcej jakąś grupę "uchodźców" przyjąć jednak powinniśmy.

wyjechało LEGALNIE.

Oczywiście ,że legalnie . A ta masa uchodźców chce nielegalnie . No to niech zdychają :-D Masz rację .

Gdzie ty masz coś legalnego lub nielegalnego jak ci kule gwiżdżą , głód , smród i bez widoków na poprawę .

Zróbmy tak . Ja będę do Ciebie strzelał a ty nie przebiegaj przez ulicę w miejscu niedozwolonym bo to nielegalne :-D

Q..wa , całe biuro kwiczy ze śmiechu .Od rana nic nie zrobiliśmy tylko trwa zażarta dyskusja . A terminy gonią . Trzeba przyjąć Syryjczyków do pomocy :-DDD

...there is no spoon...

A terminy gonią . Trzeba przyjąć Syryjczyków do pomocy :-DDD

To na co czekasz?Goń szybko i przyjmuj pod swój dach,daj przykład innym.

Jakoś nikt nie żałuje Kurdów, którzy jako jedyni walczą zbrojnie i regularnie z państwem islamskim, za co są bombardowani przez Turcję?

Ja przyjmę tych uchodźców . Ze stu. Samych zdrowych chłopów z przygotowaniem militarnym i bronią , którą oczywiście przemycają do sukmanami - bo to przecież terroryści ! Wiadomo.

Potem poprowadzę ich na świętą wojnę przeciwko ksenofobom , katolom, kibolom , Ojcu Rydzykowi , CocaColi , francuskim winom z siarczynami , szczerbatej pani z kiosku i drącemu japę po nocach kotu sąsiadów . Będą gwałcić nasze kobiety i kozy ( bo to miłosnicy blondynek i zoofile ) , mordować odważnych potomków Lecha stawiających im mężnie czoła w zbrojach husarii z Muzeum Narodowego ( bo innego uzbrojenia nie ma ) oraz tchórzliwych dezerterów uciekających do państw ościennych swoimi Skodami Fabia . Zjemy ich psy i rybki akwariowe - bo wieprzowiny nie jedzą . A jak już całe zło wybijemy to wprowadzimy szariat i Polska stanie się kalifatem ! A dalej to już tylko zalejemy inne kraje Unii i nic nas nie powstrzyma przed podbojem Ameryki i zgwałceniem pierwszej damy !!

Allah jest wielki !

...there is no spoon...

złodziei samochodów

Nie znam ani jednego przypadku by Polak ukradł auto w IRL, znam natomiast wielu Polaków którym Irlandczycy ukradli auta.

Ale i tak wiesz swoje i będziesz publicznie plótł bzdury...

Większość aut "ukradzionych" przez Polaków w Reichu i Austrii była "kradziona" na zamówienie właściciela, który dostawał od "złodzieja" 20% wartości auta plus odszkodowanie z firmy ubezp.

Tacy są owi "uczciwi" Niemcy i Austriacy... poza tym skończ z pedagogiką wstydu bo opinia o Polakach wyrażana przez ludzi, którzy w latach 1939-45 rozkradli nam CAŁY KRAJ a nie kilka głupich samochodów powinna nas obchodzić jak śnieg zeszłoroczny.

To są MEGAZŁODZIEJE. Niemcy i Austriacy a nie Polacy.

Mów prawdę. Jesli nie chcesz brać przykładu z "tępych katoli" to chociaż bierz z Apaczów.

chciałeś lepiej żyć ale innym ludziom odmawiasz prawa do tego

ODMAWIAM! Bo ja pracuję i płacę podatki a oni chcą na mnie i na Tobie PASOŻYTOWAĆ!!!

Na pasożyty jest tylko jedna metoda, znana medycynie od lat.

już w Polsce nie mieszkasz i nie chcesz mieszkać . Ty My ich przyjmiemy . Sorka ale Ty chyba nie masz nic do gadania .

W tym problem, że Irlandia też zamierza kilka tys. z nich z moich podatków utrzymywać. Oczywiście dużo mniej niż bogata Polska.

Inaczej to bym się tylko śmiał a tak to wcale do śmiechu mi nie jest.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.