Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

9 minutes ago, toptwenty said:

Już to nieraz pisałeś. Zapytałem:

- dlaczego oni nie chcą zostać w Polsce?

Na przykład w takiej Wlk. Brytanii po Brexicie mają duże braki na rynku pracy i z tego powodu nie działają różne firmy produkcyjne i usługowe.

Czy tamtejsi legalni i nielegalni imigranci przybyli na Wyspy, tylko żeby się wylegiwać na socjale? 

Bo w Polsce nie znajdują tego, na czym im zależy, a więc wygodnego życia (w preferowanym kulturowo środowisku) jak najmniejszym nakładem pracy.

UK - to jest bardziej skomplikowana "ekonomia". Na szczycie (poza nielicznymi jednostkami przedsiębiorczymi - ichnią "magnaterią") są ci, którzy nie muszą pracować, bo mają oficjalny status, kilka konkubin / żon i masę dzieci, na które biorą benefity czy dostają mieszkania socjalne - często służby socjalne wynajmują im całe domy, żeby każde dziecko miało swój pokój bo "prawa dziecka". Oni są niejako "szlachcicami". Nielegalni z kolei funkcjonują znacznie mniej komfortowo, pracując w różnych "dziuplach" i usługując "szlachcicom", w nadziei że kiedyś zalegalizują pobyt i sami zaczną ściągać swoich pociotków. Ew. znajdą miejscową księżniczkę z bajki - znajome dziewczyny pracujące w UK opowiadały mi o uroczych manierach i akcencie owych księciuniów pustyni. A wszyscy oni żyją w swoich gettach (z których wykurzają miejscowych) po swojemu i w lubianym przez siebie klimacie z kawiarniami, fajkami wodnymi itd.

W Polsce takie coś nie ma szansy zaistnieć bo "zasilanie" jest za słabe. Więc przyjeżdżają nieliczni, którzy kontentują się pracami typu McD za stawki wyższe niż mogą dostać w Indiach. Ostatnio widziałem pracującą w takim przybytku kobietę o mocno "etnicznym" wyglądzie, która stojąc była wyraźnie niższa niż ja siedząc na krzesełku. Numer z imigranckim życiem na 500+ udaje się właściwie tylko nielicznym Czeczenom.

1 minutę temu, misiomor napisał:

Bo w Polsce nie znajdują tego, na czym im zależy, a więc wygodnego życia

Podpada o antypolonizm.

3 minuty temu, misiomor napisał:

Ostatnio widziałem pracującą w takim przybytku kobietę o mocno "etnicznym" wyglądzie, która stojąc była wyraźnie niższa niż ja

Wredna baba. Zajęła miejsce Twojej córki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

5 minutes ago, toptwenty said:

W żadnym razie. Zwyczajnie i po ludzku dziwię się tylko ludziom, którzy mimo wszystko pchają się w takie uwarunkowania.

Może zaczynają od tego? Początki bywają trudne. 

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Podpada o antypolonizm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 1.10.2021 o 17:13, MSki napisał:

Czy ktoś się już zadeklarował, że przyjmie pod swój dach rodzinę uchodźców ? Pytam, bo może mi coś umknęło.

A czy ja jestem państwem, które podpisało umowy międzynarodowe? Które sygnowało konwencję genewską? Które ma konstytucję? I ty mi płacisz podatki? I wybrałeś mnie, żebym rządził?

To jest idiotyczne porównanie. 

Gdybym poprosił jakąkolwiek osobę o przyjęcie uchodźców, a sam bym tego nie robił, byłaby to hipokryzja. 

Ale w tym przypadku chcę, aby mój rząd (a nie osoba fizyczna) podjął działania, ponieważ rząd ma dostęp do publicznego schronienia, policji, bezpieczeństwa i pieniędzy.

Gdyby którykolwiek z tych "uchodźców" zjawił się na przejściu granicznym i poprosił o azyl, to podanie by przyjęto, rozpatrzono i umieszczono go w zamkniętym ośrodku do czasu rozpatrzenia. I tak jest to nadmiar dobrej woli, bo oni nie są represjonowanymi obywatelami Białorusi, tylko ludżmi, którzy przyjechali tam dobrowolnie i z własnej inicjatywy.

Problem w tym, że oni wcale nie chcą być trzymani pół roku na Dębaku (celem sprawdzenia czy np. nie są terrorystami) tylko wejść do Polski nielegalnie, następnie wsiąść do umówionego samochodu i dyla do Niemiec.

Żadna władza nie może się zgodzić na coś takiego, bo to oznaczałoby utratę kontroli nad granicą, wpuszczenie przy okazji ew. "zielonych ludzików" czy innych funkcjonariuszy nieprzyjaznych nam reżimów.

3 minuty temu, misiomor napisał:

Gdyby którykolwiek z tych "uchodźców" zjawił się na przejściu granicznym i poprosił o azyl, to podanie by przyjęto, rozpatrzono i umieszczono go w zamkniętym ośrodku do czasu rozpatrzenia.

A oni złośliwie zjawiają się na iglicy PKiN zamiast na granicy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

52 minuty temu, MSki napisał:

Czytałeś tytuł tematu ?

Skoro tytuł tematu jest kretyński, to wszyscy są zobowiązani pisać debilne posty?

29 minut temu, misiomor napisał:

Gdyby którykolwiek z tych "uchodźców" zjawił się na przejściu granicznym i poprosił o azyl, to podanie by przyjęto, rozpatrzono i umieszczono go w zamkniętym ośrodku do czasu rozpatrzenia.

Kłamiesz.

1 hour ago, zetempowiec said:

Kłamiesz.

Jeżeli pojawi się kolejka na przejściu, to przyznam Ci rację i sprostuję.

3 godziny temu, toptwenty napisał:

Robią to.

Ukryta Zawartość

a powinno być to

image.thumb.png.18739def1a4986d2ca5e2c357cf873b7.png

a co 5m to

image.thumb.png.5a84c19d1d55fbb01080b7198fb45300.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Posprzątne już macie? Okna umyte? Bo chłopaki jadą! 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

22 minuty temu, il Dottore napisał:

Posprzątne już macie? Okna umyte? Bo chłopaki jadą! 🙂

Prawie same dzieci.

O mój Boże!

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

1 minutę temu, Amator 2b napisał:

Prawie same dzieci.

GDZIE SĄ DZIECI??? 🙂

?jwtsig=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

FAn6AclWQAErnby?format=jpg&name=medium

15 godzin temu, il Dottore napisał:

FAn6AclWQAErnby?format=jpg&name=medium

Zipper do kompresji przygotowałeś . Bo nie wiem czy wiesz że na mm 1 ^ 2  masz przyjąć miliard uchodźców łącznie z plemnikami .

Kolejny wątek w którym stare komuchy liżą sobie zady z walniętymi prawakami sławiącymi mordowanie komuchów.

Socjologicznie może i ciekawe.

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Kolejny wątek w którym stare komuchy liżą sobie zady z walniętymi prawakami sławiącymi mordowanie komuchów.

Widocznie kolega testuje na sobie już śmierć głodową z wyziębieniem łagodząc bolesne skutki wyziębienia i głodu suplementami diety , no ale skutki uboczne w postaci uszkodzenia mózgu spowodowane głodem  wyziębieniem i suplementami diety są nieodwracalne.

1 minutę temu, Wojtek 1959 napisał:

skutki uboczne w postaci uszkodzenia mózgu spowodowane głodem  wyziębieniem i suplementami diety są nieodwracalne.

No to Ci współczuję.

17 minut temu, bolo_senor napisał:

Jadą dzieci robić dzieci.

Trzymamy kciuki!

Jestem Europejczykiem.

A kuku! 🙂 Białorusini dowożą kolejne kobiety i dzieci! 🙂

h_AwZ9cj?format=jpg&name=900x900

Bezprzykładne bestialstwo funkcjonariuszy SG! 😞

?jwtsig=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

A żebyś wiedział. To zjawisko prawactwa i lewactwa skrajnego, które znajduje wspólne obszary ideologiczne jest durne, ale ciekawe. Choć bardziej psychologicznie. Jak zaczniesz drążyć podobieństwa, to strasznie się motają. I jedni i drudzy.

14 hours ago, Jaro_747 said:

Lepsze to niż nieświęty sojusz lewicowo-liberalnych mediów z łukaszenkowską propagandą.

A są jakieś "święte" sojusze, aaaaa chyba, że tych jedynie słusznych prawicowych mediuffff.

😁

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

9 hours ago, zetempowiec said:

A żebyś wiedział. To zjawisko prawactwa i lewactwa skrajnego, które znajduje wspólne obszary ideologiczne jest durne, ale ciekawe.

Jeżeli tym wspólnym obszarem ideologicznym jest obrona granicy państwowej, to nie nazwałbym tego durnym. W 1920-tym zwycięstwo nie byłoby możliwe bez szerokiego porozumienia różnych sił politycznych - od socjalistów Daszyńskiego, przez ludowców aż po endeków.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.