Skocz do zawartości
IGNORED

Platforma antywibracyjna czy podstawki?

magico79

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w d...co ktoś o mnie myśli. Nie rozumiem teraz twojej tezy, że transporty CD mogą grać różnie. A dlaczego miałyby grać różnie? Podają te sam cyferki do DAC-a. Sumy kontrolne się zgadzają, cyferki też, to skąd miałyby być zmiany?

Mam w d...co ktoś o mnie myśli. Nie rozumiem teraz twojej tezy, że transporty CD mogą grać różnie. A dlaczego miałyby grać różnie? Podają te sam cyferki do DAC-a. Sumy kontrolne się zgadzają, cyferki też, to skąd miałyby być zmiany?

Bo np. jeden będzie podawał sygnał z dokładniejszym taktowaniem. Ale nie będzie miało znaczenia czy CD to kopia czy oryginał, pod warunkiem że kopia była prawidłowo zrobiona.

Ale co z tego, że taktowanie zegara będzie dokładniejsze, skoro jak mówicie te same cyferki będą wysyłane do DAC-a, czyli musi być to samo. Czy inne taktowanie zegara zmieni zawartość cyferek w sygnale muzycznym?

Ale co z tego, że taktowanie zegara będzie dokładniejsze, skoro jak mówicie te same cyferki będą wysyłane do DAC-a, czyli musi być to samo. Czy inne taktowanie zegara zmieni zawartość cyferek w sygnale muzycznym?

Nie musi jeden dac będzie miał w nosie jaki dostanie sygnał a inny będzie wybrzydzał.

Ale odbiegamy od tematu kpin.

Ty próbujesz wmówić że np ja twierdzę że wszystko gra tak samo bo uważam że CD skopiowane prawidłowo jest tożsame brzmieniowo z oryginałem.

Twoje twierdzenie o wyższości oryginału nad kopią pokazuje tylko jakim poziomem wiedzy dysponujesz.

Że nie jest on wysoki to widać.

Jeśli całą swoją wiedzę opierasz tylko na własnym doświadczeniu to szczerze współczuje.

Proponuje czasem tak dla rozrywki posłuchać (poczytać) kogoś kto jest specjalistą z danej dziedziny.

Powiem Ci bo może o tym nie wiesz ale oni też nie opierają się tylko na własnym doświadczeniu.

Tak to jest w nowoczesnym świecie że nie trzeba skakać z wieżowca by wiedzieć o tym że upadku raczej się nie przeżyję.

Ale próbować nikt nikomu nie zabrania ;)

Własne doświadczenia są przecież bardziej wartościowe niż jakaś tam wiedza.

Jeśli całą swoją wiedzę opierasz tylko na własnym doświadczeniu to szczerze współczuje.

Proponuje czasem tak dla rozrywki posłuchać (poczytać) kogoś kto jest specjalistą z danej dziedziny.

Powiem Ci bo może o tym nie wiesz ale oni też nie opierają się tylko na własnym doświadczeniu.

Tak to jest w nowoczesnym świecie że nie trzeba skakać z wieżowca by wiedzieć o tym że upadku raczej się nie przeżyję.

Ale próbować nikt nikomu nie zabrania ;)

Własne doświadczenia są przecież bardziej wartościowe niż jakaś tam wiedza.

po co sie klocisz z gosciem, ktory opowiada ci bajki bez samodzielnego sprawdzenia tematu. chyba ze sie myle i sly30 przekopiowales jednak 100 x jedna plyte, tak czy nie?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

To pokaż tu nam efekty swojego, lepszego wykształcenia. Pokaz swój system.... :-)... Pokaż kpiarzu, co masz do audio i co masz w garażu?... :-))

Ja tam mu zazdroszczę, chciałbym tyle podróżować co on, mieć takie grabki co on, resoraki i wszystko w dupie, korzystać z dobrodziejstw tego świata i żyć po prostu korzystać i żyć

Mi się wydaje ze nade mną ktoś wisi ale obiecałem sobie ze jak się zawinę z tego świata to się odegram tym gnojom w piekle i daj Boże przed zawinięciem tym na ziemi

Dlaczego? Niektóre kable są kierunkowe i mają strzałki. A inne nie mają ale mają napisy. Co mi szkodzi ułożyć zgodnie z napisami?

No i kolejny raz udowodniłeś swoją ignorancję.

Jak byś wiedział na czym polega kierunkowość niektórych kabli to byś nie przejmował się kierunkiem napisów na kablu lan.

Ja wymiękam.

To już nawet nie jest śmieszne to jest żenujące.

Ale on w to wierzy i to jest śmieszne :) gość nawet nie pojmuje, że prąd w kablu np. głośnikowym płynie w obie strony i jakiekolwiek faworyzowanie tego stanu np. przez włączenie diody prostowniczej spowoduje obcięcie sinusoidy i gigantyczne zniekształcenia sygnału. No ale tak się nie dzieje, bo to tylko mit a sam kabel nie jest w żaden sposób kierunkowy dla prądu.

Pisząc a kablach kierunkowych miałem na myśli np. takie które mają ekran z podłączony tylko z jednej strony.

Jeżeli Sly30 wieży w to że tali kabel lan gra inaczej w zależności od tego jak go podepnie to już tylko dobry specjalista jest mu tylko w stanie pomóc.

Ja nie rozumiem ludzi którzy mają jakąś pasję a nie wykażą minimum samozaparcia by pogłębiać swoją wiedzę.

Nie wyobrażam sobie np. fotografa który nie wie jaki ma wpływ czasu otwarcia, iso, migawki, przesłony, obiektywu itp. na efekt końcowy.

Chyba tylko audiofile jest tak specyficzną grupą hobbystów, którzy tylko testują bez ładu swoje klocki nie widząc co z czym się je.

Mam nadzieje że taki Sly jest ekstremalną formą a nie regułą bo w innym przypadku marnie widzę rozwój branży audio.

A gdzie napisałem, że wierzę iż kabel LAN gra inaczej w zależności od kierunku podpięcia? Kiepsko z czytaniem koleżko. Poza tym chętnie wszyscy tu zobaczą jak wyglada system audio kogoś z taką dużą wiedzą jak twoja czy twoich koleżków kpiarzy. Pokaż swój system.... :-) Bądź wiarygodny.

Kiepsko z czytaniem koleżko.

Czytam między wierszami ;)

Samo stwierdzenie że zwracasz uwagę w którą stronę idzie napis świadczy o tym że bierzesz pod uwagę że może to mieć jakiś wpływ.

Powiedz kto tak robi?

A co mnie obchodzi kto tak robi? Zresztą wiem, że robi tak wiele osób. Przy podłączaniu systemu trzymają się pewnych zasad. Zawsze faza w tym samym miejscu, kable powinny się krzyżować pod Max kątem, żeby stykały się jak najmniejszą powierzchnią i wszystkie kable układa się zgodnie ze strzałkami jeśli są, a jeśli nie ma to zgodnie z napisami. Przeszkadza to Tobie? To układaj sobie inaczej. Lepiej pokaż swój system!

Poza tym chętnie wszyscy tu zobaczą jak wyglada system audio kogoś z taką dużą wiedzą jak twoja czy twoich koleżków kpiarzy. Pokaż swój system.... :-) Bądź wiarygodny.

Co ma system do tego o czym piszę czyli o tym że bzdurą do kwadratu jest odmienne brzmienie poprawnej kopii CD. Nie mówiąc o podłączaniu kabla lan zgodnie z napisami.

A co mnie obchodzi kto tak robi? Zresztą wiem, że robi tak wiele osób. Przy podłączaniu systemu trzymają się pewnych zasad. Zawsze faza w tym samym miejscu, kable powinny się krzyżować pod Max kątem, żeby stykały się jak najmniejszą powierzchnią i wszystkie kable układa się zgodnie ze strzałkami jeśli są, a jeśli nie ma to zgodnie z napisami.

Jeśli stosujesz tę zasadę do kabli lan to świadczy to tylko o tym że nie masz zielonego pojęcia po co robi się to w przypadku innych kabli. I robisz to bo robią to inni.

Przeszkadza to Tobie? To układaj sobie inaczej.

Ależ skąd. Mnie ten zabieg w przypadku kabla lan po prostu śmieszy.

Lepiej pokaż swój system!

A niby dlaczego.

Jak chcesz to sobie poszukaj.

Ma bardzo dużo. My głupi audiofile tkwimy w swojej głupocie i braku wiedzy, a wy ludzie światli i wykształceni wiecie lepiej o co w tym chodzi. Realna wiedza zawsze musi być wymierna i widać efekty takiej wymiernej wiedzy. W audio jest to dobrze dobrany system w pokoju o odpowiednio zrobionej adaptacji akustycznej. Pokaż nam więc jaki jest realny i wymierny efekt twojej wiedzy. Bo takie puste gadanie to każdy jeleń może uskuteczniać. W gębie to każdy jest mocny. Każdy gówniarz przed klawiaturą jest wielkim kozakiem, a w prawdziwym życiu najczęściej zerem. No ale ty z taką wiedzą na pewno masz dobrze złożony system i pewnie za rozsądne pieniądze. Pokaż więc innym jak się to robi. Taka wiedza przyda się innym osobom i chętnie z niej skorzystają. Po co mają wywarzać otwarte drzwi i bezmyślnie testować kolejne sprzęty jak robię to ja, co bez problemu zauważyłeś. Oszczędź im czasu i kasy i pokaż jak ty to zrobiłeś!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.