Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

A mi najbardziej podobał sie Audio Note. Dźwięk bardzo muzykalny,plynny, bdb zdefiniowany.

nie bylo zle.przynajmniej w sobote po 18. podobal mi sie starszego pana kolo 80tkimowiacego do zony...'a tu kolumny wcisniete w rog i nie podbija basu'.

jedna lekcja przy takiej imprezie. pierwszy dzien jak najwiecej, a pozniej jeszcze raz dla weryfikacji. kto mi powie czemu magico gralo tak strasznie? slyszalem model nizej pare tygodni temu i gralo o niebo lepiej.

dwa razy dzis sluchalem reymio i ten system mnie poprostu urzekl. czesko wloskie xaviany z norma tez bardzo ladnie ale nie moge przekonac sie do mysli posiadania podstawkowych glosnikow. art gralo dzis wieczorem poprawnie ale nie az tak jak na solution na wyspach. goldmund dla mnie za mocno na gorze. mam wrazenie ze szyba , sciany i sufit ostro podbijaly te rejony. i jakos to bylo chyba generalnie problelem. wiem teraz napewno ze b&w to nie moje brzmienie. za duzo niemieckich marek jak dla mnie. fiio x7 okazal sie zimniejszy i delikatnie mniej energiczny od mojej kanapki z x5. hugo mojo czy jak to sie zwie pomylka, ssssselesci.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

dzieki za info, lece do smietnika, moze ja jeszcze znajde i jakos przykleje

z ta opaska to troche jaja. w tulipie musialem leciec do pokoju do smietnika po podarta opaske bo 'przepisy'. W sobieskim opaska owienieta w okol palca wywolala usmiech, zastanowienie i zrozumienie, a na narodowym profesjonalna konsultacje i prawo do nadania nowej. wiec tak sobie siedze teraz jak pies ;) przypomina mi sie czemu nie moglem nigdy sie zmusic do noszenia zegarkow.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Jestem pod dużym wrażeniem wystawy na Stadionie. Spędziliśmy z synem mega fajny dzień, z super prezentacjami, muzyką i obrazem prezentowanymi wreszcie w godnych warunkach. On był zainteresowany głownie słuchawkami a tu pole do popisu było wprost ogromne! Na codzień słucha na Sennheiserach a tu odkrył choćby Audio-Technikę.

Co najbardziej mi się spodobało?

Video - projektor laserowy Epsona

Audio - Rockporty, Zeta Zero i Harbeth M40.2

Merytorycznie - prezentacje załogi HDTVPolska

Poza tym miła rozmowa i wspólne zdjęcie z Kevem Foxem od Smolika, który też jest audiofilem :)

Super wystawa i mega fajny dzień!

Wlasnie wrociłem do domu. 800km i AS2015 dla mnie zakoncozne. Pokój 7mln niewypał - gralo ladnie, ale było lepiej np. w T+A.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

U Ayona było miło, profesjonalnie no i wino dali

Andrzej Piwowarczyk obiecał, że za rok pokaże więcej i lepiej. Trzymam za słowo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-10168-0-54393100-1446928855_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U Ayona było miło, profesjonalnie no i wino dali

Andrzej Piwowarczyk obiecał, że za rok pokaże więcej i lepiej. Trzymam za słowo.

Ten Amplifon i studio 16hz niesamowicie mnie zaskoczyło. W tak małym pokoju świetny dźwięk za normalne pieniądze. Muszę wypożyczyć ten wzmacniacz na próbę. Oni robią jakieś końcówki albo monobloki?

U Ayona wreszcie jakieś normalne i estetyczne ustroje.

TVP też ( jak co roku ) o tej imprezie trąbiła :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumen White troche blaszanie i niespójnie ale całkiem całkiem.

Ma AS naliczyłem 3 gm70 wszystkie szły gładko ale Ampli grał najlepiej - no dobrze było dopóki bas nie dochodził do głosu.

Ten Amplifon i studio 16hz niesamowicie mnie zaskoczyło. W tak małym pokoju świetny dźwięk za normalne pieniądze. Muszę wypożyczyć ten wzmacniacz na próbę. Oni robią jakieś końcówki albo monobloki?

normalne pieniądze :)), szczególnie monobloki na 833!! :))

ciągłe zmiany ...

Zwiedzony Tulip (wczoraj) i Stadion (dzisiaj), Sobieskiego zostawiłem na jutro.

Na razie największe wrażenie zrobił na mnie system FM Acoustics - w zeszłym roku oczarowała mnie prezentacja p. Manuela, w tym mogłem spokojnie, bez limitu czasu posłuchać, z czego skwapliwie skorzystałem. To chyba najlepsza iluzja "żywej muzyki" jaką słyszałem kiedykolwiek (czego ni cholery nie mogę napisać o "siedmiobańkowym' systemie, którym jarają się dziennikarze we wszystkich relacjach). Koncert Andrei Celeste przy akompaniamencie systemu FMA byl już tylko wisienką na torcie. :)

Przy okazji: dziś po południu Elb udzielał wywiadu dla Polsat News przy Orfeuszu. Nie wiecie czy i kiedy to wyemitowano? Na stronie stacji jest jakaś wideorelacja z AVS, ale tego fragmentu nie zawiera. A chyba załapałem się jako aktor drugoplanowy. :)

Na narodowym były kolumny tubowe takie co mialy z boku nie wiem co - ktos kojarzy firme?

Bardzo chcialem tego posłuchać, a puszczali tak cicho, że pokoje obok zagłusząly i dupa.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

W kwestii kolumn, a zwłaszcza tego "jedynego" głośnika nie znalazłem ponownie konkurencji dla TAD'a. Nawet z... Naimem! ;)

Oprócz tego całościowo Goldmund, ale tu nawet nie wiem o jakiej kasie rozmawiamy, choć zawsze warto zauważyć, że odchodzi koszt kabelków! ;)

Tegoroczna wystawa to raj dla słuchających przez słuchawki. Na Narodowym to robiło wrażenie! Ktoś policzył ile słuchawek można u nas posłuchać. Czy są to już tysiące?

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Owszem odpadają kable i wzmacniacze bo to aktywna kolumna, ale są...2 ale...jedne to jest to kolumna przyjmująca cyfrowy sygnał z procesora DSP Goldmunda. Czyli system w pełni cyfrowy. I dla jednych to dobrze, dla drugich gorzej. Zdanie są podzielone. Druga kwestia to cena, jedyne ok 260 000....euro, za same kolumny, bez procesora.

Owszem odpadają kable i wzmacniacze bo to aktywna kolumna, ale są...2 ale...jedne to jest to kolumna przyjmująca cyfrowy sygnał z procesora DSP Goldmunda. Czyli system w pełni cyfrowy. I dla jednych to dobrze, dla drugich gorzej. Zdanie są podzielone. Druga kwestia to cena, jedyne ok 260 000....euro, za same kolumny, bez procesora.

No i jak na dłoni mamy całą tajemnicę dobrego brzmienia.... Pozostaje tylko kwestia "audiofilskiej" ceny. ;)

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Gość jarokar

(Konto usunięte)

No i niestety powraca jak bumerang temat ubioru, znowu jak co roku w Sobieskim tabuny zapoconych niedomytych w kurtkach i grubych sfetrach gosci biega po pokojach i skutecznie odstraszaja od wejscia po prostu masakra. Elb prosze zrob cos z tym, obowiazek kupna biletu tylko po pozostawieniu wierzchniej o dzierzy w szatni i znajdz sponsora na bezpłatny antiprespirant.

Przy okazji: dziś po południu Elb udzielał wywiadu dla Polsat News przy Orfeuszu. Nie wiecie czy i kiedy to wyemitowano? Na stronie stacji jest jakaś wideorelacja z AVS, ale tego fragmentu nie zawiera. A chyba załapałem się jako aktor drugoplanowy. :)

Widziałem z 10min temu. Czyżby to tobie ściągnęli z głowy te słuchawki za 120kzł :)

No i jak na dłoni mamy całą tajemnicę dobrego brzmienia.... Pozostaje tylko kwestia "audiofilskiej" ceny. ;)

Aktywna kolumna to nie jest żaden CUD świata jak sądzisz i bardziej nadaje się do studia nagrań niż do domu.

Ceny Goldmunda to przysłowiowe straszaki dla łowienia jeleni których nie brakuje.Ich sprzęty można kupić za

przyzwoicie rozsądne kwoty, tylko trzeba się dobrze znać w które urządzenia należy zainwestować kasę.

Ktos ma jakąs fajną galerię z wystawy? Nie robiłem zdjęć bo szkoda mi było czasu, ale chętnie bym sobie te zestawy poukładał naocznie

Nie słuchałem tych Goldmundów, ale skoro się podobają znaczy, że większa ilość osób miała wreszcie okazję posłuchać kolumny skorygowane przez procesor DSP wyższej klasy. Mało kto u nas miał z czymś takim styczność. Ale chcąc iść tą drogą wcale nie trzeba wydawać aż takiej kasy na DSP. Najlepszy obecnie procesor do takich bajerów to Trinnov i jest kilka wersji. Preamp + DSP+DAC, z aktywną zwrotnicą na 4 sekcje czyli 4 drogi aktywne to koszt ok 19000 euro. No i wtedy musimy mieć 4 pary wzmacniaczy lub 4 końcówki stereo.To nadal dużo kasy ale w zestawie z innymi dobrymi kolumnami nie wyjdzie milion złotych jak w przypadku Goldmunda.

Lumen White troche blaszanie i niespójnie ale całkiem całkiem.

dla mnie to "blaszanie" to naturalność instrumentów, -) "blaszanie" to ślimaki ale w Lumen White ta mini metaliczność jest zaleta.

a "niespójność" hmm, będę musiał znowu i dokładniej ich posłuchać

mi się wydało, dynamicznie, szybko, z rozdzielczością i scenicznie

Nie było źle, jak to instrumenty to spoko ale myśle że do dopracowania/dotarcia.

Goldmund bardzo wysoko granie. Apropos cen te małe komputerówki 15kz!

Co do Audio Research DS właśnie gra jak nie D.

ciągłe zmiany ...

Nie słuchałem tych Goldmundów, ale skoro się podobają znaczy, że większa ilość osób miała wreszcie okazję posłuchać kolumny skorygowane przez procesor DSP wyższej klasy. Mało kto u nas miał z czymś takim styczność. Ale chcąc iść tą drogą wcale nie trzeba wydawać aż takiej kasy na DSP. Najlepszy obecnie procesor do takich bajerów to Trinnov i jest kilka wersji. Preamp + DSP+DAC, z aktywną zwrotnicą na 4 sekcje czyli 4 drogi aktywne to koszt ok 19000 euro. No i wtedy musimy mieć 4 pary wzmacniaczy lub 4 końcówki stereo.To nadal dużo kasy ale w zestawie z innymi dobrymi kolumnami nie wyjdzie milion złotych jak w przypadku Goldmunda.

Zaczynamy myśleć? ;) To cieszy! Wyjdzie nawet sporo taniej. Nawet o parę zer! - Ale to jak już rzeczywiści dobrze pomyśleć! ;) Później już tylko z górki!

Kto wie co to za marka lamp, ponoć właścicielowi się odeszło. Konfrontacja diabełki a gm-ki całkiem ciekawa. Po zmianie diabłów na GM70 bólu nie było. Na początku niemal nie odczułem zmian! Oj dobrze to świadczy o 6C33C se myślę, i taniej :) Jednak gieem ma to j......e całym pasmem, aż chce się pogłaśniać.

Fajne kolumny szerokopasmowe.

Następnie przetwornik - pełen hi-res na AK ileś_tam za 2,5kz. Razem fajnie grało.

Ukryta Zawartość

post-16359-0-15097600-1446935218_thumb.jpg

post-16359-0-88322600-1446935265_thumb.jpg

post-16359-0-18444400-1446935295_thumb.jpg

post-16359-0-59505300-1446935308_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciągłe zmiany ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.