Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Świetne Reimyo z Trennerami.

Byłem w piątek zaraz po 16, poprosiłem o puszczenie mojej płyty Keisuke Toyama Szopena. Po 9 miunutach tyle trwał utwór Pan Kazuo Kiuchi podszedł do mnie i usprawiedliwił się, że jutro system zagra lepiej, był wyraźnie zadowolony, że posłuchaliśmy tego utworu. bardzo miły akcent pobytu w tym pokoju.

szatnia somoobsługowa w Golden Tulipie, to raj dla kieszonkowców. Tyle apeli o pozostawianie płaszczy i kurtek, ale to rozwiązanie jakieś takie nie za zbytnie.

Och i pomyśleć, że przez 3 godziny wisiała tam kurtka z moim pełnym portfelem, dobrze że daleko daleko pod ścianą i nie dotarli kieszonkowcy :)

Nie mają do tego wzmacniaczy to dobrze, że nie podłączali. Gorzej zrobili z Tannoyami w Monachium podłączając je. Akurat obok stały Kingdom Royal w carbonie i ładnie wyglądały. Chciałem je kupić do drugiego systemu. Ale gdy posłuchałem modelu oczko niżej to zrezygnowałem. Za darmo bym nie wziął. Fabryczne Bose w aucie gra mi lepiej.

Tomasz tez go cenil dla mnie bas to porazka ale to zapewne wina pomieszczenia i glosnikow. Scena imponujaca.

To nie byl jednak dla mnie najlepszy dzwiek. Najlepszy dzwiek w Sobieskim dzisiaj to litewskie monitory z wloska integra, drugi zestaw RCM z Einsteinem i gramiakiem SME i zestaw Amare z kolumnami Harpii. Niestety kolumny w studio 16 Hz z SET 42 mialy powazny problem z basem, rowniez zestaw Audio Note buczal basem.

Oczywiscie to moje zdanie i po bardzo pobieznym zwiedzaniu. Jutro reszta.

Generalnie dobrze graly monitory, duze kolumny z klopotami.

Z czym grały Harpie i który model?

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

I jak zagrało Reimyo z Trennerami?

Jak pisalem wczesniej jedyny system ktory moglem sluchac i sluchac. 3dni tam chodzilem i za kazdym razem przyjemnosc z muzyki ktorej nie slucham. innym sie nieudalo tego zbytnio zrobic.

To chyba dpbrze, że nie podłączali Utopii? Ich dźwięk co roku przypominał kaszel świni.

Na ten kaszel to kiedyś mieli lekarstwo.

Na pierwszej prezentacji x lat temu Utopie grały z SET mono niewielkiej mocy i nie było klinicznie, twardo, nienaturalnie za to kolumny stały prawie na środku a wokalistka chodziła po pokoju.

ciągłe zmiany ...

Reimyo to jeden z lepszych dźwięków wystawy. Na palcach jeden ręki można policzyć systemy które potrafiły zaprezentować coś z mikrodynamiki. Ogólnie to zazwyczaj za duże głośniki w stosunku do pomieszczenia i co za tym idzie wiadomo bas przytłaczający resztę. Co mnie zastanawia to poziomy głośności w większości pokoi. Ludzie wy jesteście głusi? w domu tez tak słuchacie? Jakoś jadis z ktemami nie trzeba było rozkręcać aby usłyszeć przejrzystość góry i średnicy.

Tam, gdzie nie ma w graniu odpowiedniej dynamiki i zróznicowania, gdzie srednica jest nijaka, nadrabia sie głosnością.

Taki odruch, że by "pokazać" więcej niż jest. ;)

Super wystawa. I jak troszkę tak jak już ktos wspominał to jak mekka dla muzułmanów.

Dla mnie dzisiaj najlepiej grało to: i tam był DAC który będę już w następnym tygodniu używać u siebie :-)

Pan z tego pokoju "nawet nie wiem jaki to dystrybutor " żałował że nie zakupiłem u nich La Scala MKII zamiast mi pogratulować zakupu! A drugi pan mi już insynuowal że może ten który idzie z Włoch do mnie to może być trafny bo pytał kiedy był produkowany itp. Zobaczymy za zagrywki!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

coprawda nie umiem opisac dobrze tego co slusze pewnie z braku doswiadczenia jak i sposobu odbierania dzwieku. ale dla mnie ten system robil takie wrazenie jak kiedys film JFK o ole dobrze pamietam. Chodzi o ujecia. pierwszy raz widzialem tak dobrze i ciekawie zrobiony obraz ktory mial tyle ujec piersiowych i zblizen.a do tego wciagal niesamowicie. ja tam nie slyszalem sceny w sylu trabka z boku, wolak po srodku itd. (ktor mysle byla szeroka ale nie najprecyzyjniesza) tam bylo raczej usta rozmiaru przedniej sciany czarnego wokalisty jezzoweo. jakby rosly w odpowiednich momentach i mozna bylo 'zobaczyc' kazda zmaszczke na wargach. co jakby chwytalo mnie w srodku i czekalem na wiecej.

I jak zagrało Reimyo z Trennerami?

Reimyo + Trenner & Fiedl to drugi system po Goldmundzie który grał na dobrym poziomie. Jadis 88i mk.2 + Ktemy + Revox gdzieś pomiędzy tymi dwoma ale zdania były podzielone.

Slaj, ale i tak wszyscy przyjdą do domu i powiedzą:

- Eeee, w domu najlepiej :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zgadza się,ale...

niektórzy mają ku temu jakieś podstawy,a dla niektórych to pobożne życzenia :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Może trochę o słuchawkach. Słuchałem tego trochę, bardzo fajnie zagrał Lampizator razem chyba z DT880? Trochę dla mnie było za "wolno", ale bardzo przyjemnie.

Sennheiser Orpheus z 91 roku, hmmm, fajnie budowały scenę, ale jakoś tak za ciepło, bez jaja, dopiero w sobotę, przed zamknięciem się rozegrały.

Beyerdynamic T1-2 bardzo fajnie zagrały, do mocnego rockowego grania razem z firmowym wzmakiem idealne.

A na koniec Staxy pozamiatały wszystko co wcześniej wydawało się fajne :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Po 3 dniach ..

Nr 1 bezwzględnie - FM Acoustics..długo nic a potem

Electrocompaniet+Wilson Benesch, Wilson+DCS, Ktema+Jadis, TAD+Naim, Goldmund, MBL Cabasse+Studer, Pass+Elac

raczej niedosyt : 7baniek, AudioTekne, Tenor Audio, Magico, Everesty, Sonus+ARC

słabo : Mac+MartinLogan, Focal+Cyrus,

Coś w tym jest bo jak przyszedłem i włączyłem kilka utworów zapamiętanych z AS to pomyślałem, że fajnie gra.

Ja byłem tylko w sobotę i tylko w Sobieskim. Dla mnie najlepszym systemem był NAIM + TAD. Nie mogliśmy się z kolegą oderwać. Wracaliśmy tam 3 razy. Szkoda tylko, że mało było grania a więcej gadania przez Panów reprezentujących obie firmy (zresztą bardzo miłych). Ten system grał tak, że szczęka opada. W pokoju Sonus Faber też było nieźle tyle, że sprzęt zajmował 1/3 pokoju a w pokoju NAIM + TAD parę nie za dużych klocków a wymiatanie nieziemskie !!!

Z budżetówek bardzo mnie ujęły kolumny Bodnar Audio.

Za to Audio Academy ze swoimi RHEA bardzo mnie rozczarowały.

Z czego składał się ten system za "7 baniek"?

Koncowki , pre, dac i kable od Kondo, transport CEC, kolumny Living Voice Vox Olimpian.

Zasilanie do sekcji basowej poprzez zewnetrze 3 fazowe moduly, ktore laduja bateri, a te zasilaja te wielkie skrzynie basowe.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.