Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś uważałem ,że lampa jako wzmacniacz jest rozwiązaniem optymalnym ale po posłuchaniu dobrego (mocnego) tranzystora w klasie A nie ma powrotu do lampy jako wzmocnienia.

Bas , prowadzenie kolumn , dynamika jest wg. mojej opinii lepsza niż w lampie.

Lampa w dac-u. czy ew. w pre jak najbardziej mile widziana ;)

Trochę w zgodzie z Twoją opinią - moje wrażenia z tegorocznego systemu Waszczyszyna. Grał tym razem bez lampy, a brzmienie było pierwsza klasa!

Trochę w zgodzie z Twoją opinią - moje wrażenia z tegorocznego systemu Waszczyszyna. Grał tym razem bez lampy, a brzmienie było pierwsza klasa!

:)

Jak wiadomo nie ma róży bez kolców.

Tranzystorowi przeważnie brakuje tej magii i czaru lampy.

Coś za coś.

Dlatego ja jak na razie bez dopalenia dźwięku jakąś lampą nie wyobrażam sobie dźwięku mając w systemie same tranzystory.

Gdy kiedyś pisałem, że dobre granie wcale nie wymaga lampy to Jarek i inni jechali po mnie... :-) a teraz jakie zmiany, zmiany, zmiany...Dudała... :-)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W Sobieskim też podobało mi się kilka systemów:

1. Znakomicie zagrały monobloki Einsteina z malutkimi kolumnami AudioMachina CRM II. Jak na wielkość tych miniaturek system generował niesamowicie obszerny i wielce komunikatywny dźwięk.

2. Odkryciem wystawy są kosztujące wg producenta 4.500zł kolumny litewskiej firmy Audio Solution.

3. Jak zwykle znakomicie zagrał Amplifon (po raz pierwszy na wystawie) SET 42 zasilający kolumny Studia 16 Hertz.

4. Bardzo wyrafinowanym dźwiękiem zagrał jak zwykle system Reimyo z kolumnami T&F własności Umki. Niestety całościową ocenę brzmienia obniża sposób reprodukcji basu, co jest w głównej mierze spowodowane specyficznymi właściwościami ścian z dykty w hotelu Sobieski, aczkolwiek ma w tym również udział zbyt wielka ilość zastosowanych kabli Hijri. Tu aż się prosi coś w rodzaju Nordosta czy choćby Vovoxa.

5. Bardzo przyjemnie zabrzmiał system w pokoju DIY, składający się z kolumn autorstwa kolegi Laska oraz wzmacniacza stworzonego przez kolegę Piotr1.

6. Generalnie w Sobieskim ewidentnie lepiej spisywały się kolumny podstawkowe, akustyka tego hotelu jest dramatyczna i jakiekolwiek większe i pełnopasmowe kolumny generowały od razu fale stojące co w połączeniu z rezonatorem w postaci kartongipsu dawało efekty zbliżone do trzęsienia ziemi w San Francisco...

To morze zagłosujemy na najgorszy dźwięk wystawy;) ja stawiam na Zeta Zero

Były gorsze...

w Grobel Audio była po prostu muzyka i tam bardzo przyjemnie spędzało sie czas...doceniam Ktemy pięknie zagrały

ale trzeba pamiętać jaki wzmacniacz napędzał :):......od dziś ten wzmacniacz będzie prowadził moje kolumny do tańca:)

w Grobel Audio była po prostu muzyka i tam bardzo przyjemnie spędzało sie czas...doceniam Ktemy pięknie zagrały

ale trzeba pamiętać jaki wzmacniacz napędzał :):......od dziś ten wzmacniacz będzie prowadził moje kolumny do tańca:)

Cieszymy sie Twoim szczęściem...no i chyba masz lepsze kable niż miał Grobel;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jak chodzi o Stadion Narodowy to jestem bardzo mile zaskoczony panującymi tam warunkami akustycznymi. Obawiałem się przeszklonych galerii, a tymczasem środowisko to było o wiele bardziej sprzyjające dobremu dźwiękowi niż hotel Sobieski.

Jak dla mnie najpiękniejszy dźwięk wydały z siebie kolumny Lumen White napędzane elektroniką Ayon-a. Niesamowite przeżycie.

Nie dane mi było posłuchać bo wejście do sali zagrodzili krzesłem...

Jak chodzi o Stadion Narodowy to jestem bardzo mile zaskoczony panującymi tam warunkami akustycznymi. Obawiałem się przeszklonych galerii, a tymczasem środowisko to było o wiele bardziej sprzyjające dobremu dźwiękowi niż hotel Sobieski.

I z basem Twoim zdaniem było ok? Mi się na SN spodobała prezentacja Rocportów...spore kolumny a nie chuczało i góra była sympatyczna. No i HIFI Club odtwarzał dziś tam fajną muzykę z dobrego VPI...

Hanseny w Soundclubie też nie łomotały basem ale czasami wysokie tony irytowały...

Wielu kolegów chwaliło tu system Grobela. Ktema z Jadisem i szpulowcem grały bardzo ładną średnicą i przyjemnymi wysokimi co nie dziwi bo to potrafiło wiele kolumn Serblina. Natomiast dziwi mnie, że mało kto dostrzegł, że bas jaki tam można było usłyszeć był IMO nijaki, zgaszony, miernie artykułowany. Podobnie jak to często ma miejsce w kolumnach Amati. Może zastosowanie monobloków Jadisa poprawiłoby sytuację...

Masz rację że bas nie był mocną stroną tego systemu bo basu poniżej środka basu już po prostu NIE BYŁO choćbyś

go chciał szukać nawet do samej Wisły......niski bas był owszem ale brakowało tego średniego.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

I z basem Twoim zdaniem było ok?

Krzychu, na pewno było lepiej niż w Sobieskim... Tam potrafiły załomotać nawet z definicji lekkie i zwiewne kolumny, takie jak choćby Harpie. Akustyka w Sobieskim jest w zasadzie nie do ogarnięcia, dlatego należy brać poprawkę przy ocenie systemów tam grających.

Szort ad hoc odnośnie 19. A-V SH.

Zwiększenie ilości obiektów i ich odległości wymusza konieczną formułe 3-dniową.

Inaczej nie da się na spokojnie odwiedzić poszczególnych wystawców z ich zabawkami.

Tulip zastąpił Bristola.

Sobieski pozostał jak był - Mordorem.

Narodowy wskazał na narodową (tak, tak!) rolę tego przedgwiazdkowego wydarzenia oraz wypełnił dosłownie rolę miejsca, gdzie "East meets West".

Jeśli o wystawcach i wystawianych zestawach to:

- zauważalny był napór aktywnych zespołów głośnikowych,

- istna mnogość odtwarzaczy strumieniowych, procesorów DSP i innych akcesoriów i filigranów do słuchania, czyli fun dla młodzieży

- wykwintne odprężenie przy solidnych ( wręcz imponująco ) dopracowanych wzorniczo meblach niosących abstrakcyjny przekaz dla reszty rodziny.

(Na razie tylko tak ogólnie. Bardziej szczegółowo będzie może, kiedy się prześpię po tym niespiesznym maratonie; teraz jeszcze mam kakofonię na uszach :)

Dobrze, że bazar ma się tak dobrze mimo aury dość dokuczliwie nasilonej w tych 3 dniach i wieczorach weekendowych.

Solidne dachy i fundamenty i chwała niebiosom, że tak jest.

Pozdrawiam.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Masz rację że bas nie był mocną stroną tego systemu bo basu poniżej środka basu już po prostu NIE BYŁO choćbyś

go chciał szukać nawet do samej Wisły......niski bas był owszem ale brakowało tego średniego.

Trzeba było sobie siąść w ostatnim rzędzie tam się pojawiał ,

Mnie bardziej się podobała zeszłoroczna prezentacja. Miałem też takie wrażenie że głowica w magnetofonie jest przynajmniej do czyszczenia spirytusem.

Same najnowsze Jadisy moim zdaniem fajnie grały bas i słabszą jego prezentację winił bym raczej kolumny ta lampa daje 80W na kanał!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Krzychu, na pewno było lepiej niż w Sobieskim... Tam potrafiły załomotać nawet z definicji lekkie i zwiewne kolumny, takie jak choćby Harpie. Akustyka w Sobieskim jest w zasadzie nie do ogarnięcia, dlatego należy brać poprawkę przy ocenie systemów tam grających.

Wszystko się da tylko trzeba trochę wiedzy i dużo serca oraz zaangażowania. Dziś wielu wystawcom się za bardzo nie chce ,,powalczyć" z Sobieskim a drzewnej bywało tam całkiem fajnie.

W zeszłym roku na AS jak mnie pamięć nie myli całkiem spore Zingali grały dość przyjemnie w jednym z pokoi...

moje największe rozczarowanie....to wizyta w pokoju docet lector....chciałem ten cdp sprowadzić do siebie na odsłuch

ale po rozmowie z dystrybutorem stwierdziłem że lepiej będzie dla mnie abym dał sobie spokój..... wyleczyłem się z Lectora

a raczej mnie wyleczyli :)

Może czas by Elb wreszcie zrezygnował z Sobieskiego? Jest tyle innych hoteli.

Pytanie czy inne hotele chcą Audio Show i czy mają odpowiednią ilość odświeżaczy powietrza aby hotelowi goście nie składali masowych reklamacji;)

moje największe rozczarowanie....to wizyta w pokoju docet lector....chciałem ten cdp sprowadzić do siebie na odsłuch

ale po rozmowie z dystrybutorem stwierdziłem że lepiej będzie dla mnie abym dał sobie spokój..... wyleczyłem się z Lectora

a czemu? Asertywni byli?

No tak, krzesło stało, gdy w środku odbywały się prezentacje. Cieszę się, że miało to taką formę bo krew by mnie zalała gdyby podczas tego spektaklu dźwiękowego ciągle ktoś by wchodził i wychodził. Uważam to za rozsądne rozwiązanie. Ja sam byłem dziś dwa razy na prezentacji i mógłbym tam siedzieć cały dzień. W tej sali była magia...

I z basem Twoim zdaniem było ok? Mi się na SN spodobała prezentacja Rocportów...spore kolumny a nie chuczało i góra była sympatyczna. No i HIFI Club odtwarzał dziś tam fajną muzykę z dobrego VPI...

Hanseny w Soundclubie też nie łomotały basem ale czasami wysokie tony irytowały...

małe sprostowanie Hanseny granie górą i dołem pasma bez wypełnienia na środku, jak dla mnie nie pięknie to grało.

Rockportami się po prostu rozczarowałem w zeszłym roku nie zdążyłem ich posłuchać a w tym z Makami było tak sobie!

Fatalnie wypadła prezentacja Deviaeta z Wilson Audio bas zupełnie nie kontrolowany a na dodatek nie schodzący nisko. Kolejna sprawa cała reszta to takie sobie granko, nie wiem o co tu komu chodziło z tą prezentacją?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

wyleczyłem się z Lectora

Przeżyłem dokładnie to samo. Specjalnie zabrałem mojego młodego kolegę z Warszawy, któremu polecam ten CDP żeby go posłuchał. Pierwsze rozczarowanie to dźwięk z podłączonych kolumn, nawet nie wiem i nie chcę wiedzieć co to było... Drugie takie, że w zasadzie nie ma możliwości posłuchania tego CD w Polsce, brak jakiegokolwiek na stanie. To jest chyba najgorsza z marketingowego punktu widzenia sytuacja. Szkoda, bo w ten sposób zarzyna się zacną markę... Ewidentny brak profesjonalizmu dystrybutora.

Ja sam byłem dziś dwa razy na prezentacji i mógłbym tam siedzieć cały dzień. W tej sali była magia...

Robert Szklarz potraktował tę prezentację bardzo poważnie. Zauważ, że oni zaczęli odsłuchy dopiero w sobotę. Byliśmy wraz z Marslo u Roberta w piątek i muszę stwierdzić, że chłopaki wykazali się 100% profesjonalizmem w przygotowaniu odsłuchów. Stąd takie a nie inne wrażenia. Bardzo wielu moich znajomych było również zachwyconych dźwiękiem systemu Ayona.

Same najnowsze Jadisy moim zdaniem fajnie grały bas i słabszą jego prezentację winił bym raczej kolumny ta lampa daje 80W na kanał!

Najnowsza integra Jadis 88Si mk.2 to nawet 2 x 100W a 90W na bank.

Fajnie zagrały niemieckie kosmiczne wynalazki MBL i German Physiks

Co roku jet inaczej, w zeszłym roku MBL-e grały znacznie lepiej w Sobieskim.

German Physiks to zupełnie inne granie niż MBL takie sobie granko moim zdaniem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.