Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie?

Stadion Narodowy - strefa słuchawek.

pytanie do organizatora

zamówiłem 3 karnety na AS i wczoraj dostałem wiadomość że bilety zostały przekazane firmie wysyłkowej

natomiast firma ma 11 dni na wysłanie.... jest szansa ze dostane przed AS :)

Nie mam pojęcia - napisz do nich. Najbezpieczniej jest zawsze wybierać wersję do samodzielnego wydrukowania. Drukujemy w domu lub w pracy i po kłopocie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie mam pojęcia - napisz do nich. Najbezpieczniej jest zawsze wybierać wersję do samodzielnego wydrukowania. Drukujemy w domu lub w pracy i po kłopocie.

nawet nie przypuszczałem że jest najbezpieczniejsza wersja....zamawiając karnety byłem przekonany na sto procent

że otrzymam na czas...

jeżeli pieniądze wpłynęły na konto to powinienem otrzymać bilety w 3 góra 4 dni tak myślę ...ale 11 dni to duża przesada ....

jako organizator powinieneś to usprawnić..... mam nadzieje że nie przyjdzie mi stać w kolejce:)

Wzorem lat ubiegłych, zorganizowaliśmy dla Was oferty lunchowe.

1. Stadion Narodowy

Lunch I + II danie 25zł

Miejsce: Restauracja na +1

Menu:

MENU NA 06.11.2015, PIĄTEK

DANIE GŁÓWNE

Kurczak w sosie tymiankowym, ziemniaki pieczone lub ryż, mix warzyw z masłem ziołowym

Lub

Dorsz Puree z dyni , ziemniaki pieczone lub ryż, mix warzyw z masłem ziołowym

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Pierogi ruskie okrasa z cebulki

ZUPA

Krem z pomidorów

MENU NA 07.11.2015, SOBOTA

DANIE GŁÓWNE

Pieczona karkówka w sosie pieczeniowym, kluski śląskie, buraczki zasmażane

Lub

Filet z pstrąga w sosie z porów, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Torellimi ze szpinakiem z suszonymi pomidorami i brokułami

ZUPA

Krem z białych warzyw

MENU NA 08.11.2015, NIEDZIELA

DANIE GŁÓWNE

Kurczak w sosie curry, ziemniaki cajun, warzywa z masłem ziołowym

Lub

Dorsz w sosie koperkowym , ziemniaki cajun, warzywa z masłem ziołowym

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Penne z neapolitana/ pesto bazyliowe / parmezan

ZUPA

Krem z marchwi z imbirem

Płatność: tylko na miejscu gotówką lub kartą

2. Hotel Golden Tulip

Lunch I + II danie - 35zł.

Miejsce: Restauracja Hotelowa

Menu: do wyboru kurczak curry z ryżem lub lassagne wegetariańska

3. Hotel Radisson Blu Sobieski

Lunch I + II danie - 49zł

Miejsce: Restauracja Hotelowa

Menu: bufet lunchowy

W Sobieskim najdrożej - rok temu było to też 35zł, ale hotel stwierdził, że rok temu wystawcy narzekali, więc w tym roku będzie lepiej, ale ... drożej. PS. Osoba, która narzekała rok temu, proszona o wystąpienie przed szereg - abym mógł ją osobiście zamordować :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

najsmaczniej pewnie wypadną: Pierogi ruskie okrasa z cebulki albo Pieczona karkówka w sosie pieczeniowym, kluski śląskie, buraczki zasmażane :-)

ale może jeszcze inni forumowicze się wypowiedzą? - najbardziej liczę na głos starego audiofila w temacie "Dorsz Puree z dyni , ziemniaki pieczone lub ryż, mix warzyw z masłem ziołowym" ;p-))

Ilość gości zagranicznych jakich będziemy mieli w tym roku na Audio Video Show też pobije rekordy. Jeden przykład, RCM Audio:

Volker Bohlmeier - Einstein Audio

Annette Heiss - Einstein Audio

Hans Ole Vitus - Vitus Audio

Britta Mogensen - Vitus Audio

Alexander Vitus Mogensen - Alluxity

Roland Gauder - Gauder Akustik

Rumen Artarski - Thrax Audiuo

witam

te jedzonko to tylko dla wystawców lub czy wcześniej trzeba rezerwować bo w tamtym roku w Sobieskim odbiłem się od drzwi.Miła pani w recepcji hotelu nic o ogólnodostępnym bufecie nic nie wiedziała

Czujesz, Tomku?:-)

Nie miałem pierogów.

Tylko chlebuś, masełko, szyneczka i (dzięki Niebiosom)- polska musztarda!:)

Bo się tych obs..nych wedlin francuskich nijak zjeść nie daje, jak tylko z musztardą.

Pozdro.

Kurcze, o ciekawych eventach na własnej wystawie można się dowiedzieć czytając ... zagraniczne portale :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Natural Sound (ludzie od Audio Tekne / FMA), planuje ciekawy event live:

This year Natural Sound is pulling all the strings to bring highly exotic, musically captivating products and even the live performance. Performance? Yes, they’re inviting Andrea Celeste and Roberto Vigo from Analogy Records at the Warsaw's High-End Audio Show. Celeste will perform (live) at least twice a day with the backing tracks on reels operated by Roberto. This will be a special occasion and more then worthy of listening. If you’re heading to the Poland show, do not miss this unique opportunity.

Here is a bit more Andrea Celeste's info, photos and muscial background:

Mezmerizing, powerful, stylish “ is how the voice of this young singer-songwriter has been described by critics.

Born in 1986, Andrea Celeste is a Tuscan singer and songwriter. When she was eleven, she began studying classical singing and piano with Maestro Vittorio Scali. At the same time she developed a passion for Afro-American music, especially for Gospel and Jazz, and began to sing at several recording studios all over the Northern Italy, where she had the chance to experiment with different musical genres and develop her versatility.

Andrea Celeste won both the public's, and the critics' heart with her albums “My Reflection” (Zerodieci/Shake Records 2008), Enter Eyes (Zerodieci/Incipit 2009) and “Something Amazing” (Zerodieci 2012), including precious original songs, composed by her, as well as unique renditions and arrangements of famous international hits, mixing pop, soul and jazz.

On December 16th, 2013 she released her first album in Italian, “Se stasera sono qui” (If I Am Here Tonight - Zerodieci 2013), an awsome collection of songs written by songrwrites from Genoa, such as Bindi, Tenco, Lauzi, De Andrè, Fossati, De Scalzi, Mannerini, and rendered by Andrea Celeste with great class and intensity, thus proving her outstanding versatility and interpretative talent. This album features also Zibba and Vittorio De Scalzi (New Trolls). In summer 2014, Andrea Celeste was also nominated for the “Targa Tenco” prize as “best performer”.

Thanks to her outstanding talent, since the beginning of her career she has performed in many concerts, taking part to many renowned European festivals and events, such as Milano Gospel Festival, Monte Carlo Jazz Festival (Monaco), Dima Jazz Festival (Constantine, Algeria), Ischia Jazz, and performing at Blue Note in Milan, Dizzy’s Club Coca Cola (New York, USA), Wabe (Berlin), and at the opening ceremony of Versace Home in Kiev (Ucraina), Milano Gospel Festival, Festival del Cinema di Roma, Lovere Jazz, Valbadia Jazz Festival. She shared the stage with famous artists such as Dado Moroni, Vittorio De Scalzi, Mario Biondi, Joe Locke, Cheryl Porter, Andrea Pozza, Mauro Grossi, Ares Tavolazzi, Riccardo Fioravanti, Paolo Zampini, Roberto Gatto, Rosario Bonaccorso.

Andrea Celeste's talent has been recognized on several occasions: she was awarded the “ Via Del Campo 2012” prize by Patrizia Tenco and the Gianni Tassio Association, and invited by the Minister Giorgia Meloni to the Festival TNT. She was also awarded by the Chief of the Staff to the Italian Army at Italian Army 152nd Anniversary celebrations.

Andrea Celeste has recently been to Provence to record some songs of her new upcoming album (releasing at the end of 2015) with the legendary sound engineer Al Schmitt.

Web Site:

www.andreaceleste.com

www.analogyrecords.org

andreacelestequartet-1.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

..dziś dostałem bilety

przepraszam za zamieszanie i niepotrzebne pouczenia pod adresem organizatora....

hotel zarezerwowany....jeszcze trza cuś kupić na nocne polaków rozmowy....pięciu chłopa to będzie o czym gadać:)

Jeden z kolegów niestety musiał zrezygnować z wyjazdu na AS takze gdyby ktoś z Krakowa lub okolic był chętny na podróż pendolino KRK-Wwa w sobotę rano zapraszam na PW.

----------------------------------------------------

Qurna ale Wam "zazdraszczam" że pojedziecie na AS ... ja niestety w tym roku nie dam rady, a tyle atrakcji się szykuje. Owocnych odsłuchów i konstruktywnych dyskusji życzę tym wszystkim, którzy zawitają do Wawki na AVS. pozdrawiam A

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

News:

Dystrybutor Accuphase, postanowił podbić stawkę, i razem z dystrybutorem Sennheisera, szykują taka niespodziankę:

Orpheusze będą grały z dzielonym odtwarzaczem CD/SACD Accuphase 900/901 oraz okablowaniem Siltech Trimple crown.

To nie tylko będą najdroższe słuchawki świata, ale najdroższy SYSTEM SŁUCHAWKOWY świata, którego cena przekroczy 400.000zł :)

Orpheusze: 120.000zł

Accuphase: 180.000zł

interkonekt Siltech: 80.000zł

sieciówka SIltech: 30tys zł.

Wiem, że ceny nie grają, ale to akurat powinno stanowić słuchawkowy absolut.

Na odsłuchy Orfeuszy będą miejscówki na konkretną godzinę do pobrania w sali 101 (Sennheiser). Każdy będzie mógł posłuchać przez 10-15 minut.

Można zabrać swoje płyty.

.... tegoroczne AS sprawia mi wyjątkową radość i nie chodzi tylko o sprzęt który zobaczę, usłyszę czy kupię...:)

..... zabieram po raz pierwszy syna (19 lat).....już 2 lata temu powiedział mi że nigdy nie kupi odtwarzacza CD

tylko dlatego że uwielbia brzmienie z czarnej płyty, ma już fajną kolekcję i do tego dwa gramofony...

a będzie miał w co oglądać i słuchać na AS .....kurcze już nie mogę się doczekać...;)

Qurna ale Wam "zazdraszczam" że pojedziecie na AS ... ja niestety w tym roku nie dam rady, a tyle atrakcji się szykuje. Owocnych odsłuchów i konstruktywnych dyskusji życzę tym wszystkim, którzy zawitają do Wawki na AVS. pozdrawiam A

Artur nie wymigasz się, wszystko zrobisz spokojnie po AS ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W kasie w Sobieskim po otwarciu wystawy.

Uwaga: w tym roku wejście do hotelu Sobieski będzie przez główne wejście do hotelu od Placu Zawiszy, a nie jak to miało miejsce przez ostatnie 18 lat - przez boczne od Grójeckiej.

Na odsłuchy Orfeuszy będą miejscówki na konkretną godzinę do pobrania

w sali 101 (Sennheiser). Każdy będzie mógł posłuchać przez 10-15 minut.

Jeden egzemplarz ? To się postarali !

Miejscówki kmioty rozbiorą w sekundę i tyle po nich i po całym słuchaniu.

15 min/osobę ? Max. 5 minut i to z zegarem szachowym przed oczami ! :)

a będą jakieś drogie kable ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Elberoth

Adamie, próbuję zrobić sobie "przewodnik" po wystawie czyli napisać gdzie pójdę. Jest to bardzo utrudnione. Nie ma plików JPG z planami wystawy, nie ma pliku PDF przewodnika do ściągnięcia.

Pozdrawiam

Włodek

Pliki z planami JPG możesz sobie ściągnąć ze strony (prawy + zapisz) i wydrukować. Inaczej sie nie da.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.