Skocz do zawartości
IGNORED

Einstein na prywatce.

plustek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

To zaczy ze tylko wkurzam ludzi i fajnej a moze i konkretnej dysputy nie bedzie ? No bo czytajac wiekszosc postow odnosi sie wrazenie,ze wielu forumowiczow mialo i slyszalo juz, przynajmniej, bardzo wiele.Ja sadze ze slyszalem i mialem jeszcze bardzo niewiele,poniewaz wiekszosc nazw i zestawien czesto tu wymienianych jest mi kompletnie obca.W kazdym razie jesli kogos moimi tematami i pytaniami wkurzam ,to oswiadczam,ze nie jest i nie bylo to moim zamiarem.Ja poprostu chcialem o audio pogawedzic i przy okazji sie czegos dowiedziec.Pozdrawiam Kolegow a wkurzonych przepraszam. Co do gramofonu, to bedzie ciezko z przesiadka,poniewaz wiekszosc moich zbiorow to CD.Ale owszem sluchalem z integra Einsteina,tyle ze na malutkich AudiomachinachCRM Compact Reference Monitor - bylem poruszony scena,dynamika,szybkoscia.

Nikogo nie wkurzasz i nie masz za co przepraszać,ja chętnie poczytam Twoje audioprzygody a stwierdzenie Stasia o śmietnikowym hi fi innych userów miej w nosie,już tu taki jeden mądrala coś bredził o szrotowej lidze. Nie przejmuj się i maszeruj dalej,czekam na wnioski:))

Nikogo nie wkurzasz i nie masz za co przepraszać,ja chętnie poczytam Twoje audioprzygody a stwierdzenie Stasia o śmietnikowym hi fi innych userów miej w nosie,już tu taki jeden mądrala coś bredził o szrotowej lidze. Nie przejmuj się i maszeruj dalej,czekam na wnioski:))

No to troche dodales mi otuchy.Ale na temat: wlasnie od dobrej polgodzinki siedze i slucham Thomas Siffling Trio - taka momentami saikodeliczna wersja jazzu, ale sporo od sprzetu wymaga i musze stwierdzic, ze Meitner z Einsteinem daje rade.Moze i niektorzy uwazaja go za szrot,ale ja bym go nie dyskwalifikowal.No i znowu powoli przepraszam sie z Duettami - ze one to wszystko oddaja! A tak naprawde,to Panowie poki co uwazam, ze : czapki z glow przed Einsteinem - w najnowszym wcieleniu oczywiscie.Trza by kupic bestie,tylko ta cena....Nie wiem jak wy,ale ja respekt przed zona mam...pzdr.

P.S.Idzcie koniecznie do Sobieskiego i posluchajcie - moze byc spore zaskoczenie.

Ale to jest wątek sponsorowany, tak? Że sprzęt jednego dystrybutora za tonę kasy i właściciel niby się nie zna na audio? I "idźcie na audioszoł" na koniec. Ten Einstein to kto ma w dyst?

????

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ale to jest wątek sponsorowany, tak? Że sprzęt jednego dystrybutora za tonę kasy i właściciel niby się nie zna na audio? I "idźcie na audioszoł" na koniec. Ten Einstein to kto ma w dyst?

Sponsorowany? Chłop ma sprzęt w domu,wkleił zdjęcia o co chodzi? W ten sposób można sprowadzić do parteru każdy wątek,choć z drugiej strony to nie wiadomo,czy jest jeszcze do czego sprowadzać...

Lepszy zapewne jest niesponsorowany wątek o Lampizatorze,w którym trwa wojna od 69 stron.

Witam,panowie - spokojnie.Sprzet jest zagraniczny,mieszkanie tez.A jedyny sponsoring to ewentualnie odpuszczenie grzechow przez zone,jak kupie ten sprzet.O Sobieskim wspomnialem,bo wiem ze w naszym kraju ciezko takiego sprzetu posluchac,a i zestawienie z glosnikami amerykanskimi - firmy nie wymieniam,bo boje sie o posadzenie o double sponsoring - uwazam za bardzo pasujace do elektroniki.Zreszta info jest na stronie producenta.Uznalem,ze jak sami posluchacie,to moje amatorskie wypociny na temat Einsteina moga byc bardziej wiarygodne.Ot i cala historia.Pozdrawiam i slucham dalej,bo jest super.P.S. badzcie tacy mili i oswieccie mnie : co to jest RCM ? Mam sie obrazic,czy poczekac chwilke...?

No to troche dodales mi otuchy.Ale na temat: wlasnie od dobrej polgodzinki siedze i slucham Thomas Siffling Trio - taka momentami saikodeliczna wersja jazzu, ale sporo od sprzetu wymaga i musze stwierdzic, ze Meitner z Einsteinem daje rade.Moze i niektorzy uwazaja go za szrot,ale ja bym go nie dyskwalifikowal.No i znowu powoli przepraszam sie z Duettami - ze one to wszystko oddaja! A tak naprawde,to Panowie poki co uwazam, ze : czapki z glow przed Einsteinem - w najnowszym wcieleniu oczywiscie.Trza by kupic bestie,tylko ta cena....Nie wiem jak wy,ale ja respekt przed zona mam...pzdr.

P.S.Idzcie koniecznie do Sobieskiego i posluchajcie - moze byc spore zaskoczenie.

Co ty chcesz od tych wilsonow,masz zawodowe monitory:)

Co ty chcesz od tych wilsonow,masz zawodowe monitory:)

Witam,rzeczywiście są bardzo dobre, dlatego je parę lat temu kupiłem i nigdy nie żałowałem tej decyzji. Ale szukamy ideału a Einstein jak słyszę aktualnie, ma większe możliwości niż Duette. Jeśli więc elektronikę kupię, to następnym krokiem naprzód są inne głośniki. Ale podkreślam - Duette są znakomite, tyle że można jeszcze lepiej no i pogoń trwa. Pzdr

Ja tu widzę sprzęt przynajmniej od 3 różnych dystrybutorów. Nie popadajmy w paranoję ;)

+1

10x wolę poczytać opinie ludzi którzy czegoś faktycznie posłuchali, niż brednie na podstawie filmów z youtube (!). A niestety takie mamy ostatnio standardy na forum.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Plustek, witamy w realnym swiecie:( tzw hajenda.

Witam i dziekuje za cieple przyjecie, bo wlasnie zdecydowalem ze Einstein zostaje.O k....co ja zonie powiem - no ale to juz sprawa drugorzedna - ofiary w audiomaniactwie to rzecz nieunikniona.Teraz slucham i slucham a juz pewnie niedlugo mnie nogi zaswierzbia i zaczne biegac za glosnikami.Pzdr.

P.S. a swoja droga,to zeby nie bylo tak rozowo,to skok zmiany glosnosci na pilocie i to pomimo zastosowania "ogranicznika" na preampie jest za duzy i czasem przeszkadza.Podobno cos mozna poradzic,ale to moze pare dni potrwac - bede pisac co z tego wyszlo.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Witam i dziekuje za cieple przyjecie, bo wlasnie zdecydowalem ze Einstein zostaje.O k....co ja zonie powiem - no ale to juz sprawa drugorzedna - ofiary w audiomaniactwie to rzecz nieunikniona.Teraz slucham i slucham a juz pewnie niedlugo mnie nogi zaswierzbia i zaczne biegac za glosnikami.Pzdr.

P.S. a swoja droga,to zeby nie bylo tak rozowo,to skok zmiany glosnosci na pilocie i to pomimo zastosowania "ogranicznika" na preampie jest za duzy i czasem przeszkadza.Podobno cos mozna poradzic,ale to moze pare dni potrwac - bede pisac co z tego wyszlo.

Gratulacje! Ciesz się Chłopie dobrym graniem:)

Torebkę jej kup :)

Gratulacje !

Einstein + Blumenhofer to dla nie najlepszy dźwięk w Monachium 2015.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Torebkę jej kup :)

Gratulacje !

Einstein + Blumenhofer to dla nie najlepszy dźwięk w Monachium 2015.

No chyba na torebke sie nie nie chwyci,bo cos o Malediwach przebakuje...na buty tez nie idzie.

Napisz mi prosze cos o Blumenhoferze.No i dziekuje ,jestem na takim "haju",ze "endu" nie widze pzdr.

Mówię serio. Potwornie drogo, niewygodna podróż z wieloma przesiadkami, na lotnisku zabiorą wam wszystkie alkohole(mają z tego niezły biznes) bo tam przecież jest islam!! Ale w hotelu wszystko możesz kupić tylko ceny razy...6-10 względem normalnych cen. Obsługa też średnio przyjazna. Woda owszem fajna, ale pod wodą dużo kamieni i lepiej kąpać się w trampkach. Dużo lepsza i połowę tańsza jest Tajlandia.

Ja Malediwy bardzo dobrze wspominam. Raj dla nurków (mnóstwo wraków w atolach). Zrobiłem tam stopień PADI Wreck diver. Podróż prawie 24h (to tyle samo co np. do Las Vegas) - ale zawsze można zrobić stop w Dubaju, i w ten sposób podróż podzielić na dwa.

Pogoda, widoki - niezapomniane.

Tak więc polecam - najpierw Einstein, potem Malediwy (w tej kolejności ;).

Może do nurkowania to tak, ale na normalny urlop to nie warto. Pogoda oczywiście super ale w tego typu miejscach pogoda zawsze jest super. Lepiej spędzony czas na plażach Tajlandii kosztuje połowę mniej.

Wy tu o plazach a moje zaskorniaki po zaplaceniu Einsteina to tez "plaza".No to sie do roboty ostro biore,bo cos czuje,ze polowica nie odpusci.Ale czuje sie podbudowany,ze o moim wyborze elektroniki wyrazacie sie z aprobata.Czyli ze ze sluchem u mnie mimo uplywu dziesiecioleci jeszcze nie tak zle.pzdr.A swoja droga to cene tez o pare tysiaczkow zbilem.

Prawidłowo !

Witam, a jak widac na zalaczonym zdjeciu: takie dwa dingsiki (nie pytajcie mnie jak sie to fachowo nazywa,bo ja muzykosluchacz a nie inzynier jestem), zamontowane mam na koncowce mocy - dostarczone inclusive przez producenta - skutecznie zwiekszaja precyzje regulacji glosnosci.Niestety jesli robie to pilotem to skok jest i tak za duzy.Mimo wszystko moje Duette i tak sie ciesza.Zapewnienie producenta: dingsiki nie sa w torze dzwieku i nie maja zadnego wplywu na jakosc powyzszego.Mnie tez sie tak wydaje,ale ciekaw jestem, co Wy na to?Pzdr.

A gdzie te kabelki ida, o te ukosne wyjscia Ci chodzi?

Nie chodzi mi o kabelki - te sa od glosnikow a ukosnie do suba, natomiast o ten powiedzmy srebrno-czarny trzpien na lewo od wyjscia glosnikowego - ma napis neutral,czy podobnie - jeszcze sie nie doczytalem dokladnie,bo malo miejsca z tylu.Zreszta sa naturalnie w sumie dwa, tzn po jednym na kanal i maja dedykowane wejscia symetryczne,normalnie zamkniete zmyslna gumowa klapka.Pzdr.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.