Skocz do zawartości
IGNORED

Hajend czyli nieustanna konfrontacja prawdziwie słyszących ze słyszącymi inaczej

stary audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę pamiętać, że Yamaha nie rozpoczęła produkcji zespołów głośnikowych, mając jako bazę przemiany polityczne w Europie Środkowo-Wschodniej po 1989 roku..

Chyba wyrażam się dość jasno.

Właśnie niezbyt jasno i przede wszystkim nie na temat wątku.

747 jest prawdziwym fachowcem

Kolega, tak jak przewidywałem, pozyskał już od mojej osoby wszelkie odpowiedzi, przygotowałem spory tekst, lecz skasowałem treść, po dokonaniu podglądu kolejnych postów, proszę zaniechać dalszej konwersacji ze mną, jest bezcelowa.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

człowiek, który posiada rozeznanie w temacie, miałby tego świadomość i nie brnąłby głębiej.

Jak rozumiem ze stasiopem macie rozeznanie w temacie recenzowania sprzętu ze zdjęć :) lepiej idz powklejaj zdjecia huyni to ci wychodzi

Czyli monolog ?

Nie jestesmy godni ze Zdjęciowym Góró rozmawiac. Gdy osiagniemy poziom opisania bzdur moze łaskawie 747 do nas sie odezwie :)))

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Chyba wyrażam się dość jasno.

Zdecydowanie nie.

proszę zaniechać dalszej konwersacji ze mną, jest bezcelowa.

Całkowicie się zgadzam.

niezbyt jasno

Bardzo jasny jest w swoich celach i dążeniach jest Kolega, proszę pisać do podobnie wyrazistych, konkretnych i zdeterminowanych, będą zachwyceni treściami.

fachofcó

Kolejny diabełek, więcej Was mamusia nie miała..?

Kolego Bartoszu moze niech kolega wroci na ziemie i zobaczy na czym slucha...Yamaha nie jest moze zla, ale czy to High-end to ja watpie...;)

Nie jestesmy godni ze Zdjęciowym Góró rozmawiac.

Uważaj z tym Góró. Są tutaj puryści językowi z dyskusyjnym poczuciem humoru. Mogą twój żart wziąć na poważnie.
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Uważaj z tym Góró. Są tutaj puryści językowi z dyskusyjnym poczuciem humoru. Mogą twój żart wziąć na poważnie.

A co mnie obchodzi zdanie innych? Jak nie załapią to ich sprawa

Kolega, tak jak przewidywałem, pozyskał już od mojej osoby wszelkie odpowiedzi, przygotowałem spory tekst, lecz skasowałem treść, po dokonaniu podglądu kolejnych postów, proszę zaniechać dalszej konwersacji ze mną, jest bezcelowa.

a gdzie słynne ŻEGNAM?

przywrócenie wpisu i cofnięcie karnych punktów.

Kolego, to jest forum w kraju postkomunistycznym, proszę zacząć też czytać !

Liczą się układy, picie wódki etc..

Tu koncern Yamahy, ich inżynierowie, zaplecze, to jest mały pikuś, dla rodzimych rodzinnych interesów, kupują głośniki, zamawiają obudowę, jeszcze tylko wkrętak, własny sklep, reklama i już, są najlepsi pod słońcem...

To nie jest żenada, jeszcze nie wymyślono określenia, wszystkie zbyt płytkie są..

Yamaha

Yamaha jest kopalnią wiedzy inżynieryjnej, nie tylko ona, to pewien symbol ogólniejszego zjawiska, adresowany z tamtych miejsc.

W zespole głośników uzyskanie spójności przy podziale pasma jest w ogóle fizycznie nie możliwe, jest tylko kwestia jak bardzo potrafimy się do tego zbliżyć, mając membrany z jednorodnego materiału, które pracują w miarę optymalnie w każdy zakresie, jesteśmy kolejny krok bliżej.

Proszę zakupić kilkadziesiąt zespołów głośnikowych i słuchać ich całymi dekadami, daje to rozumienie, co jest czym w przetwarzaniu elektroakustycznym.

Za ten wpis otrzymałem 3 punkty kary...Skopiowałem sobie "uzasadnienie" ale chciałbym Was prosić, abyście ze swojej perspektywy przeanalizowali,gdzie zaatakowałem moderację?bo właśnie za taki czyn otrzymałem mandat. Jeśli nasuną się Wam jakieś refleksję,proszę o informację. Nigdy nie naruszyłem żadnego punktu regulaminu ,więc takie działanie oznacza cenzurę a ta w naszym kraju jest zabroniona. W związku z tym proszę o przywrócenie wpisu i cofnięcie karnych punktów.

Opisywanie faktów nie jest atakiem na kogokolwiek.

Ależ oczywiście, że jest to atak na moderację. Zasadny czy nie to już inna sprawa ale jest. Poza tym wiele razy łamałeś regulamin forum np pisząc nie na temat.

Mnie wiele razy przyznawano punkty karne po setkach donosów Skurzewskiego i nigdy mi żadnych nie anulowano. Dlatego jak najbardziej słusznie tym razem punkty dostał sam donosiciel. I absolutnie nigdy nie powinno się ich jemu anulować.

ts_yamahans09.jpgTo jest przykład działania ludzkiego geniuszu.

Kto poprawi ten głośnik, w tych wymiarach, w tym budżecie ?

Nikt.

Bo kto i czym?

Ja, bele czym!

Choćby zmieniając czołówkę kolumn i dając taką jaką ma kolega neomamut w swych kolumnach :-)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Więc tak.

Materiałem który firma Yamaha na swojej stronie podaje, że jest użyty na membranę jest ZYLON.

O zylonie tu:

http://materialyinzynierskie.pl/wlokna-zylon-dwukrotnie-wytrzymalsze-niz-kevlar/

Proszę zwrócić uwagę na fragment o ich wrażliwości na promieniowanie uV i co z niego wynika.

Ciekawy jest także fragment o kamizelkach i ich gwarancji.

Ponadto nie umniejszając wiedzy japońskich konstruktorów zwrotnica jest wykonana na NIEMIECKICH komponentach MUNDORF.

Zastosowanie pułapek nie jest niczym niezwykłym.

Liczy się je po pomiarze głośników dość szybko.

Znam europejskie konstrukcje z 9-cioma pułapkami na basie i z 7-dmioma na środku.

Kolumny dostępne w sprzedaży od lipca 2016.

mając membrany które pracują w miarę optymalnie w każdy zakresie, jesteśmy kolejny krok bliżej.

Skoro tak jest po co więc pułapki.

Coś mi się w Twoim rozumowaniu nie zgadza.

Wracając do meritum:

- Kto ma decydować o tym kto dobrze słyszy i na podstawie jakich kryteriów ?

- Na koncertach muzyki klasycznej staram się siadać z tyłu sali – czy to znaczy, że dobrze słyszę ?

- Byłem na ponad 500 koncertach muzyki klasycznej , czy to oznacza, że dobrze słyszę ? A może trzeba zaliczyć 1000 koncertów aby być dobrze słyszącym ?

- Głośna muzyka rockowa, a szczególnie nadmiar basu powodują u mnie odruch wymiotny , czy to oznacza, że jestem dobrze słyszącym ?

- Mam 47 lat i ledwo słyszę 15kHz, czy to oznacza, że jestem źle słyszącym ?

- Po skończeniu 50 lat już prawie nikt nie słyszy powyżej 12kHz, czyli domyślnie wszystkie osoby w wieku powyżej 50 lat powinny być zakwalifikowane jako źle słyszący , może w ogóle odebrać im prawo pisania na audiostereo ?

TUX

Z kevlaru produkowane są kaski, hełmy ochronne, trampoliny, wewnętrzne powłoki nart, rakiety tenisowe, kajaki, części pancerzy lotniskowców, obuwie, odzież, używany jest przy produkcji rowerów, kabli światłowodowych... (źródło: wikipedia).

Z drewna też tylko w obu przypadkach często bez sensu!

Nikt tej kolumny nie słuchał ale wielu już wie ,że nie ma po prostu lepszej na naszej planecie.

Skąd taka pewność ?

Ano wystarczy spojrzeć na zdjęcie i hopsala już wszystko wiadomo.

Po co posłuchać na żywo ? Tylko dyletanci i osobniki niedorozwinięte umysłowo najpierw posłuchają tego co ew. zamierzają zakupić.

Prawdziwi szpece i fachury zerkną na zdjęcie , posłuchają na youtube i postawią diagnozę jak rasowy lekarz.

To już k**wa na prawdę przestało być śmieszne a moderacja zamiast zrobić w końcu porządek z tymi idiotyzmami nie robi nic.

Robert (Palton) mam do Ciebie prośbę abyś zamiast prowadzić prywatną krucjatę przeciwko Piotrkowi zająłbyś się może trollami i wypisywanymi przez nich fantasmogoriami na tym forum ?!

Tutaj ew. można dopytać o szczegóły na temat tej kolumny :

http://wrozkakarolina.com/

Jarek po jakich stronach Ty ganiasz ?to nie te wróżki co szukasz ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

...

ts_yamahans09.jpg

To jest przykład działania ludzkiego geniuszu.

...

miejmy nadzieję, że Yamaha osiągnie większy sukces dzięki tym kolumnom niż przy próbie powrotu do hiend elektroniką z serii 2000 i 3000.

----------------------------------------------------

Wracając do meritum:

- Kto ma decydować o tym kto dobrze słyszy i na podstawie jakich kryteriów ?

- Na koncertach muzyki klasycznej staram się siadać z tyłu sali – czy to znaczy, że dobrze słyszę ?

- Byłem na ponad 500 koncertach muzyki klasycznej , czy to oznacza, że dobrze słyszę ? A może trzeba zaliczyć 1000 koncertów aby być dobrze słyszącym ?

- Głośna muzyka rockowa, a szczególnie nadmiar basu powodują u mnie odruch wymiotny , czy to oznacza, że jestem dobrze słyszącym ?

- Mam 47 lat i ledwo słyszę 15kHz, czy to oznacza, że jestem źle słyszącym ?

- Po skończeniu 50 lat już prawie nikt nie słyszy powyżej 12kHz, czyli domyślnie wszystkie osoby w wieku powyżej 50 lat powinny być zakwalifikowane jako źle słyszący , może w ogóle odebrać im prawo pisania na audiostereo ?

TUX

Hmmm... krótko mówiąc nie słyszysz.

Wracając do meritum:

Cały czas jesteśmy na poziomie meritum, jedni słyszą kolumnę przygotowaną przez koncern jako nic specjalnego, natomiast wykonaną w garażu, jako rewelacje, być może referencję, to jest samo sedno tu rozpatrywanych właściwości.

Do tego zespół głośnikowy, pochodzący z koncernu posiada prestiżowych poprzedników, rozpowszechnionych na całym świecie, traktowanych z estymą, natomiast wykonany amatorsko, dopiero co powstał, jeszcze nie wysechł dobrze lakier na obudowie, lecz już pewnie "miażdży wszystko".

Yamaha

Produkcja Yamahy w naszym biednym kraju jest niewłaściwie rozumiana, mamy zbyt niskie zarobki, co jest powodem nieuzasadnionych roszczeń jakości od seryjnych urządzeń.

Sprzęt dla młodzieży, do tego uniwersalny, tylko tym jest, spodziewanie się po nim cudów jest nieuzasadnione, wynika z błędu, jednak i tak sobie radzi, bynajmniej może być traktowany jako rozsądne odniesienie.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Ależ ta wypowiedź jest naszpikowana konkretami :)

Produkcja Yamahy w naszym biednym kraju jest niewłaściwie rozumiana, mamy zbyt niskie zarobki, co jest powodem nieuzasadnionych roszczeń jakości od seryjnych urządzeń.

Czyli abstrahując od jakiejkolwiek firmy, stawiamy dwa urządzenia obok siebie, porównujemy wnikliwie, bez pośpiechu w wielu konfiguracjach i słyszymy, że tańszy gra lepiej to znaczy nie rozumiemy przesłania droższego.

Czy tak?

Ja akurat rozumiem :)

Ależ ta wypowiedź jest naszpikowana konkretami :)

Jego wypowiedź jest właśnie do bólu konkretna. Nasz garaż po prostu bije na łeb i szyję laboratoria Yamaha. Poza tym Japończycy inaczej podobno słyszą dlatego muszą mieć laboratoria, nam wystarczy garaż, pakamerka, stół do kuchni dla klecenia kabelków.

Hmmm... krótko mówiąc nie słyszysz.

Rozumiem ,ze slyszysz duzo wiecej niz 15khz,tylko nie wiem co tam mozna jeszcze uslyszec w muzyce.
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ależ oczywiście, że jest to atak na moderację. Zasadny czy nie to już inna sprawa ale jest. Poza tym wiele razy łamałeś regulamin forum np pisząc nie na temat.

Mnie wiele razy przyznawano punkty karne po setkach donosów Skurzewskiego i nigdy mi żadnych nie anulowano. Dlatego jak najbardziej słusznie tym razem punkty dostał sam donosiciel. I absolutnie nigdy nie powinno się ich jemu anulować.

Nie mam zamiaru mieć wyrzutów sumienia ,że tak cię uwieram,musisz z tym żyć. Na punkty zapracowałeś sobie sam swoimi chamskimi wpisami a o palmę pierszeństwa w pisaniu nie na temat nie musisz się martwić,nikt na tym forum nie jest w stani spłodzić takiej góry nikomu nie potrzebnych do szczęścia i pisanych bez związku z tematem postów. Czuj się liderem. Z tym twoim "ależ oczywiście"

możesz sobie pogwizdać,opisywanie faktów nie jest atakiem na nikogo,choć rozumiem,że nie jesteś w stanie tego pojąć. Dalsza rozmowa z tobą jest dla mnie stratą czasu,co nie oznacza,że nie będę reagował,jak zaczniesz obsikiwać moje terytorium,zrozumiano?

P.S.

"po setkach donosów" no tym to powinien zająć się lakarz,zapytaj o poradę.

Cały czas jesteśmy na poziomie meritum,

Akurat Ty 747 nigdy nie trzymałeś się na poziomie meritum. W sprawach związanych z techniką to w ogóle trudno u Ciebie o jakikolwiek poziom. Co najwyżej jest to poziom kabaretu:

"....sam Bóg mnie natchnął tajemną wiedzą z przyszłości, stąd brak błędów w proroctwach jej dotyczących, które czasami przedstawiam Szanownemu Gronu Forum.."

TUX

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.