Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, iro III napisał:

Czy temu "systemu" nie przeszkadza zasłonięcie/wyłączenie/degradacja prawie 2m2, zajebistych i profeską zalatujących, niewątpliwie zajebiście poprawiających akustykę "ustrojów akustycznych"?

A dla tył pomieszczenia nie wygląda źle. Reszty nie widać, ale jest przynajmniej dywan. A głośniki co tu jest normą na forum nie są wciśnięte w kąty.

42 minuty temu, Meloman napisał:

A dla tył pomieszczenia nie wygląda źle. Reszty nie widać, ale jest przynajmniej dywan. A głośniki co tu jest normą na forum nie są wciśnięte w kąty.

Bardzo ładne pomieszczenie, nie krytykować ;-). Czy listwa+kabel  coś w nim "pokażą"? Raczej nie, ale nigdy nic nie wiadomo. Recenzje i opisy na pewno będą pozytywne do entuzjastyczne ;-). 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Wpięcie tej listwy w system spowoduje, że spadnie kolejny koc... Tfu! Znaczy się ręcznik z tego TV.
?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

35 minut temu, hey napisał:

System za tyle kasy i ciągle jeszcze jest potrzeba szukania poprawy/wyeksponowania brzmienia listwą:)) ?

Nie potrzebuje, ale dopieszczanie jest zawsze wskazane ;-). 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

32 minuty temu, Lech36 napisał:

Nie potrzebuje, ale dopieszczanie jest zawsze wskazane ;-). 

To może żeby jeszcze bardziej dopieścić to odrazu 3, albo więcej tych listw w szereg połączyć;) 

Teraz, hey napisał:

To może żeby jeszcze bardziej dopieścić to odrazu 3, albo więcej tych listw w szereg połączyć;) 

Ciekawa koncepcja, co na to producent ;-)? Przypuszczam że poprze w całej rozciągłości ;-).

Mi sie system podoba, pokoj wyglada lepiej niz moj obecnie, wiec trudno krytykowac...chociaz...

2 godziny temu, hey napisał:

...to jest dobre ?

Wieza STEREO Technics :)

16 minutes ago, Meloman said:

No to Hi-Fi ?

Ojoj tego to ja nie wiem. W tym tygodniu  jeden z użytkowników  przypomniał mi  w innym wątku ze to flagowy model Marantza wart 35kzl(pm10).

• 1 miesiąc później...

Wczoraj odbyło się zgodnie z planem spotkanie w Bydgoszczy.

Ode mnie krótka fotorelacja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zbyszek3.jpg

zbyszek5.jpg

zbyszek6.jpg

zbyszek4.jpg

zbyszek8.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, jafi napisał:

Wczoraj odbyło się zgodnie z planem spotkanie w Bydgoszczy.

Ode mnie krótka fotorelacja:

Ukryta Zawartość

zbyszek3.jpg

zbyszek5.jpg

zbyszek6.jpg

zbyszek4.jpg

zbyszek8.jpg

Jak kable tellurium wypadly?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Huberto1984 napisał:

Jak kable tellurium wypadly?

Podłączaliśmy kolumnowe Tellurium Q w miejsce kolumnowych 6x9 Sulek Audio. Po paru nagraniach koledzy poprosili o podłączenie na powrót Sulek 6x9. Z Tellurium Q Silver Diamond dźwięk wydawał się rozfazowany - bałagan na scenie, trochę krzykliwy. Dało się zauważyć mniejsze wypełnienie. Poza tym scena "zawaliła się", spadła na podłogę.

Należy dodać, że oba komplety czyli Tellurium Q i Sulek kosztują podobne pieniądze (24 tys zł)

To samo dotyczyło sieciówki Tellurium Q Silver Diamond. Ale ona miała dużo trudniej, bo została wpięta po sieciówce Sulek 9x9.

Niedługo pograła.

Był w odwodzie jeszcze interkonekt Tellurium Q Silver Diamond, ale uczestnicy nie wyrazili ochoty, by go spróbować. 

Przez 7 godzin wspólnego słuchania mieliśmy co robić - chodzi o ilość zmian.

31 minut temu, Meloman napisał:

Czemu telewizor nie jest zasłonięty?

Co prawda nie utrwaliłem tego na zdjęciu, ale był od pewnego momentu zasłonięty. 

Chociaż ta zmiana nie całkiem podobała się dźwiękowo - była dyskutowana za plusy i minusy.

Ale padło też hasło "zdjąć telewizor". Pozostał ?

Z telewizorem związana była inna historia, ale o tym może później...

25 minut temu, jafi napisał:

Z Tellurium Q Silver Diamond dźwięk wydawał się rozfazowany - bałagan na scenie, trochę krzykliwy. Dało się zauważyć mniejsze wypełnienie. Poza tym scena "zawaliła się", spadła na podłogę.

To ten kabel za 24tys jest gorszy od mojego za stówę bo u mnie nie występuje rozfazowanie, nie ma krzyku i bałaganu na scenie która jest na swoim miejscu a nie na podłodze. 
Wygląda że ten mój kabel za stówę to ta sama półka co ten sulek. 

W dniu 28.12.2019 o 14:22, hey napisał:

System za tyle kasy i ciągle jeszcze jest potrzeba szukania poprawy/wyeksponowania brzmienia listwą:)) ?

Taki to system...

Godzinę temu, jafi napisał:

Tellurium Q Silver Diamond dźwięk wydawał się rozfazowany - bałagan na scenie, trochę krzykliwy. Dało się zauważyć mniejsze wypełnienie. Poza tym scena "zawaliła się", spadła na podłogę.

Sluchalem wiekszosci tellurium q w tym tego o ktorym piszesz i nie slyszalem nic podobnego. Na zwyklym silver nie ma czegos takiego a mialem go w domu kilkanascie tygodnii. Tak samo z black, ktorego mam obecnie gdzies w pudelku. 

Jakbym mial porownac to najbardziej ten opis (choc nie az tak krytycznie) mi pasuje do chord oddyssey za jakies 5% ceny tych testowanych kabli, ktory w zaleznosci od systemu tez moze sie sprawdzic. 

2 godziny temu, jafi napisał:

Z telewizorem związana była inna historia, ale o tym może później...

Wyświetlał podprogowe info ?

Więc testy nie wiarygodne ?

1 godzinę temu, hey napisał:

To ten kabel za 24tys jest gorszy od mojego za stówę bo u mnie nie występuje rozfazowanie, nie ma krzyku i bałaganu na scenie która jest na swoim miejscu a nie na podłodze. 

Grasz lekką muzę to unosi się w powietrzu ?

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

41 minut temu, Huberto1984 napisał:

Sluchalem wiekszosci tellurium q w tym tego o ktorym piszesz i nie slyszalem nic podobnego

Nie pożyczyłem kabli Tellurium Q z serii Silver Diamond na potrzeby spotkania. Mam je z rozliczenia za kable Sulek.

Poprzedni właściciel też z nich zrezygnował, choć były u niego kilka miesięcy.

Za to można je teraz taniej nabyć:)

Widoczny wyżej na zdjęciu odtwarzacz Ayon CD 3sx grał zamiennie z odtwarzaczem Marantz SA-10. 

W bezpośrednim porównaniu uczestnicy szybko wskazali na Marantza i on grał najdłużej.

Odtwarzacz Ayona wprowadzał do dźwięku odczuwalny bałagan i rozfazowanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.