Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Na TVP pissmani będą mogli liczyć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podoba mi się określenie "dojna zmiana" :-). Bardzo trafne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Na TVP pissmani będą mogli liczyć:

Ukryta Zawartość

brak slow na takie coś....

w takich przypadkach jakoś nie widać pisolubnych .....

zadaję sobie pytanie gdzie są Ci co w październiku głosowali na tę tzw"Dobrą Zmianę"

post-20694-0-71862400-1458745561_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Informacje z frontu :-)

12718399_10154087719546683_4489845179861176999_n.jpg?oh=981415e83f0213ade2a03745d5b59e30&oe=578023B1

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Popatrzcie na te manipulacje:

Ukryta Zawartość

Oglądałem wczoraj w TVN. Stopień bezczelności kowboja Z. jest porażający.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Już wcześniej PiS robił takie numery. Wassermanówna powoływała się na jakąś opinię na temat TK. Autorka gdy się o tym dowiedziałą stwierdziła, że żeby tak tak zinterpretować (a właściwie przekręcić) jej wypowiedź trzeba być kompletnym prawniczym nieukiem.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Autorka gdy się o tym dowiedziałą stwierdziła, że żeby tak tak zinterpretować (a właściwie przekręcić) jej wypowiedź trzeba być kompletnym prawniczym nieukiem.

Albo świetnym propagandystom. Pani W. na taką wygląda. Jest do tego wyjątkowo bezczelna jak pan Z.

Wodzuś nasz najłaskawszy i najmędrszy raczył dać głos:

Ukryta Zawartość

„Chciałem wrócić się do przywódców wszystkich partii parlamentarnych, a także liczących się poza parlamentarnych o to, byśmy wspólnie postanowili, że w tej sytuacji, która ukształtowała się w Europie, i na Zachodzie i Wschodzie, ale także w Polsce, nie będziemy prowadzili – przynajmniej do momentu, w którym zakończy się wizyta Ojca Świętego w Polsce – ostrych walk politycznych. Nie będziemy wynosić naszych sporów na zewnątrz. Będziemy działali tak, jak działa się w sytuacji nadzwyczajnej. Mamy sytuację nadzwyczajną. Są zagrożenia na Zachodzie, jest agresywna polityka Rosji.

Są różnego rodzaju spory wewnętrzne, które przebiegają w sposób ostry i niepotrzebnie ostry. Ten apel wydaje się dzisiaj potrzebny. Wiem, że tego rodzaju sytuacja może być stworzona tylko w dialogu. Będę prosił marszałka Sejmu Marka Kuchcińskiego o to, aby zaraz po świętach zaprosił wszystkich przywódców partii na rozmowę. Na rozpoczęcie dialogu. Po to, by ten stan uspokojenia, przynajmniej na kilka miesięcy, uzyskać. On jest potrzebny Polsce”

No, jakbym samego pierwszego sekretarza KC nieboszczki partyji jedynie słusznej usłyszał, przed pierwszą wizytą Jana Pawła II w PRLu też kacykowie komuny apelowali o spokój i powagę, bo posrani ze strachu byli, żeby zagraniczni dziennikarze broń Boże na własne gały protestów Solidarności nie zobaczyli i dali sobie wcisnąć komuszą propagandę, że u nas wolność i demokracja panuje. Jakoś to bardzo podobnie teraz wygląda, chyba sam najświętszy prokurator stanu wojennego doradzał preziowi.

Ukryta Zawartość

Popatrzcie na te manipulacje:

Ukryta Zawartość

W jednym słowie pozwól że sie nie zgodzę ( nie bierz tego do siebie :) )

to nie jest "manipulacja " tylko ordynarne kłamstwo

Polacy powinni to mówić otwarcie, jeśli nie my to kto ?

Takich kwiatków coraz więcej się zbiera co dzień wklejamy tutaj przykłady tego co się dzieje w naszym kraju .....

my nie Węgrzy że po jakimś czasie przejdzie nam a wtedy będzie już za późno

i obudzimy się z konstytucja made in prezes

wypowiedz tego pana w innym wątku jest dla mnie bardzo cenna

post-20694-0-65675300-1458839129_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podała może ile ośmiorniczek można by zjeść u Sowy za ostatni wypad Dudy na narty ?

Jadłem te ośmiorniczki, u Sowy. 44 zł. Szału nie było.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Jadłem te ośmiorniczki, u Sowy. 44 zł. Szału nie było.

To chyba za ten wypad Dudy na narty to cały rok codziennie można by jeść te ośmiorniczki u Sowy. A takie święte oburzenie było na co to nasi politycy wydają państwowe pieniądze. Ciemnogrodem się łatwo manipuluje.

I filmu nie ma i marsz odwołali ;-) pewnie Tusek z Gajowym winni jak zwykle ;-)

marsz.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

"Deweloper spod Olsztyna może wylądować za kratkami na dwa lata. Za co? Zrobił banery wyśmiewające liderów PiS i postawił je na swojej posesji.

Policjanci wjechali na mój prywatny teren bez żadnego nakazu, o, tą drogą, cośmy nią przyjechali - mówi przedsiębiorca. - Mogę tędy jeździć ja i cztery inne osoby, wszędzie są znaki zakazu ze stosowną informacją. To były dwa nieoznakowane radiowozy, w każdym dwóch funkcjonariuszy w cywilu. Fugowałem, kiedy zaświecili mi odznakami przed nosem. Byli z olsztyńskiej komendy miejskiej. Z miejsca zaczęło się przesłuchanie, mieli gdzieś, że mi się dobra zaprawa na fugowanie zmarnuje - opowiada.

Rozmowa trwała godzinę. Poszło o cztery banery na kijkach, które Baca wbił na posesji przed swoim domem. Potem policjanci obejrzeli banery, mierzyli litery, opisywali zdjęcia, wszystko w gumowych rękawiczkach. Po kolejnej godzinie Baca usłyszał, że grożą mu dwa lata więzienia.

Prokurator Rejonowy Bartłomiej Gadecki: - Na razie dochodzenie zostało wszczęte. To, czy postawimy zarzuty, okaże się po analizie, oględzinach banerów i ich treści, bo równie dobrze sprawa może się skończyć umorzeniem. Zgłoszenie do policji wpłynęło z biura poselskiego PiS.

Baca: - Jeszcze powiem, co mnie zdziwiło. Po te moje dzieła nie przyjechali pierwsi lepsi funkcjonariusze. Dwóch z nich to komendanci. A jeden nawet był zainteresowany kupnem któregoś z tych moich domów."

Dobra Zmiana!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

""Polski rząd zwrócił się do zachodnich agencji Public Relations o poradę, jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi" - napisał wpływowy brytyjski dziennik "Financial Times".

"Nie mają pojęcia o budowaniu wizerunku"

Zdaniem dziennikarzy PiS próbuje w ten sposób "ratować reputację po oskarżeniach o łamanie konstytucji, podważanie demokracji i odstraszanie zagranicznych inwestorów". "Polska, kojarzona do tej pory z wielkim sukcesem, serią dyplomatycznych wpadek nowego rządu wzbudziła konsternację całej Europy" - ocenia "FT".

Warszawa miała wykorzystać pośredników, w tym międzynarodowe znajomości dyrektorów spółek skarbu państwa, żeby nieformalnie skontaktować się z londyńskimi firmami PR, które specjalizują się w globalnych kryzysach komunikacyjnych. Jak powiedzieli anonimowi rozmówcy gazety, rząd PiS miał w ciągu ostatnich kilku miesięcy kilkukrotnie starać się o taką pomocą, bo "niektórzy politycy są zaniepokojeni, że PiS przegrywa wojnę komunikacyjną".

- Nie mają pojęcia o budowaniu wizerunku, nie wiedzą, jak to działa. Nie mają żadnych doświadczeń - mówi jeden z rozmówców "FT".

PiS korzysta z przykładu Orbana

"Nowa polska administracja zmaga się z masowymi protestami, rosnącym zaniepokojeniem zagranicznych inwestorów i krytyką krajów sojuszniczych. Spin doktorzy z Londynu mają pomóc w naprawie nadszarpniętej reputacji" - czytamy w dzienniku.

"FT" przypomina, że podobne kroki podjął w 2011 roku premier Węgier Victor Orban. Krytykowany za granicą za podporządkowanie mediów ośrodkowi rządowemu, zwrócił się o pomoc do międzynarodowych agencji PR.

O "lepszy PR" apelował również wicepremier Mateusz Morawiecki podczas targów inwestycyjnych w Cannes. Mówił wtedy, że potrzebna jest "koordynacja i spójne, pozytywne przesłanie dla inwestorów za granicą".

Dziennik chciał porozmawiać na temat "odbudowy wizerunku" z rzecznikiem rządu PiS. Ten jednak odmówił komentarza w tej sprawie."

Najpierw narobili smrodu, a teraz PRu im się zachciewa. A kto za to zapłaci? Pan, pani...

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Nie tylko zapłacimy ale zapłacimy za działania nieskuteczne. Inwestorzy czy kapitał nie kierują się PRem, a rzeczywistymi faktami. PiS sobie może próbować zaklinać rzeczywistość z użyciem całego Londyńskiego sektora PR. To i tak psu na budę...

Wodzuś nasz najłaskawszy i najmędrszy raczył dać głos:

Ukryta Zawartość

Wodzuś liczy na to, że opozycja jest tak głupia jak on sądzi i posłucha. Nie posłucha, wręcz przeciwnie, a apel wodzusia, całkowicie zresztą słusznie odczyta jako objaw słabości i bezlitośnie wykorzysta.

Jeśli wodzuś jej na tyle durny, że zdecydował się w ogóle na to kuriozum to jego problem. A skoro już, że tak to nazwę wystawia dupę, to dostanie w nią solidnego kopa. Sam to robił przez ostatnie 8 lat, ale teraz liczy, że nikt o tym nie wie i nie pamięta? Coraz bardziej widać, że tak lansowany przez jego zwolenników "geniusz polityczny" to pic na wodę...

Ukryta Zawartość

Obama nie przyjmie Dudy.

Przecieki były kilka dni temu, a teraz mamy potwierdzenie. Poważna porażka PiS, ciekawe jak to wytłumaczą. W "Wiadomościach" pewnie o tym nie usłyszymy.

Jestem Europejczykiem.

W "Wiadomościach" pewnie o tym nie usłyszymy.

Usłyszymy. Sprostowanie "mylnych informacji pojawiających się w mediach", jakoby starał się kiedykolwiek o spotkanie z Obamą podczas tego pobytu w USA, co jest nieprawdą, albowiem w ogóle takowe nie było teraz planowane.

Powiedza, że prezydent Obama miał już dawno zaplanowaną partię golfa.

Jeżeli ktoś będzie pytał Amerykanów, to powiedzą, że spotkanie nie było planowane i tyle. Jeżeli chodzi o nasz rząd i Kancelarię Prezydenta, to pewnie powiedzą to samo.

Ale nie chodzi tylko o Amerykanów. Według oficjalnych zapowiedzi Duda spotka się w cztery oczy tylko z prezydentami Turcji, Ukrainy i Gruzji. Jak widać jakiejś kolejki nie ma, oprócz Turcji państwa niezbyt znaczące we współczesnym świecie.

Jednym słowem - Polityka PiS w ekspresowym tempie przesunęła nas do światowej trzeciej ligi.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Stało się, co było za komuny w stanie wojennym. Cieszyliśmy się, kiedy Rządowi coś się nie udało, a "biedny" Urban próbował wykręcić kota ogonem. Jego spotkania z dziennikarzami odbywały się we wtorki, a posiedzenia Rady Ministrów w środy (!).

Stało się, co było za komuny w stanie wojennym. Cieszyliśmy się, kiedy Rządowi coś się nie udało, a "biedny" Urban próbował wykręcić kota ogonem.

Bo ja wiem, czy się cieszę? Na razie są to jeszcze działania bardziej w sferze symbolicznej, buraki w gumofilcach dostaną po nosie i z tego można mieć satysfakcję.

Ale natychmiast rodzą się pytania - czy coś z tego zrozumieją i jakie wyciągną wnioski.

Jeżeli zrozumieją tyle, co do tej pory, czyli nic i wyciągną wnioski takie, jak do tej pory, czyli żadne, to przestaje to być problem wyłącznie paru nadętych PiSowskich bufonów i staje sie problemem Polski, i to poważnym.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Prezydent USA pokazał Polsce jej rzeczywiste znaczenie i miejsce w świecie. Widać, że USA traktują Polskę gorzej niż rezerwat indiański na własnym terytorium. Aby Polska zasłużyła na miano sojusznika musi podciągnąć swoją demokracje do poziomu Ukrainy, Arabii Saudyjskiej czy Egiptu. I napluł Polsce Murzyn w twarz. A Sikorski ostrzegał:

"Sikorski: - Wiesz, że polsko amerykański sojusz jest nic nie warty. Jest wręcz szkodliwy, bo stwarza Polsce fałszywe poczucie bezpieczeństwa.

Rostowski: - Dlaczego?

Sikorski: - Bullshit kompletny. Skonfliktujemy się z Rosją, Niemcami, będziemy uważali, że wszystko jest super, bo zrobiliśmy laskę Amerykanom. Frajerzy, kompletni frajerzy."

"Sikorski: - Problem w Polsce jest, że mamy bardzo płytka dumę i samoocenę.

Rostowski: - Taki sentymentalizm.

Sikorski: - Taka murzyńskość.

Rostowski: - Jak, jak?

Sikorski: - Murzyńskość."

Tym bardziej po ostatniej wizycie na byłym sowieckim lotniskowcu i serdecznych "łapkach" z Raulem.

Polska spadła w oczach black Kena i black Barbie do puli zdedemokratyzowanych krajów.

Generalnie 'nasze" tutaj oszołomki z zakodowanychkropek mogą być z siebie dumni, że dzięki ich działaniom na korytarzach i w kibelkach

wszelkich instytucji światowej i europejskiej demokracji sprowadzili Polskę i prezydenta Polski do miana mniej godnego do uścisku czarnej łapki niż choćby wymieniony Raul.

...buraki w gumofilcach ...z tego można mieć satysfakcję.

Zdecyduj się się w końcu albo zmień buty.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Prezydent USA pokazał Polsce jej rzeczywiste znaczenie i miejsce w świecie. Widać, że USA traktują Polskę gorzej niż rezerwat indiański na własnym terytorium. Aby Polska zasłużyła na miano sojusznika musi podciągnąć swoją demokracje do poziomu Ukrainy, Arabii Saudyjskiej czy Egiptu. I napluł Polsce Murzyn w twarz. A Sikorski ostrzegał:

"Sikorski: - Wiesz, że polsko amerykański sojusz jest nic nie warty. Jest wręcz szkodliwy, bo stwarza Polsce fałszywe poczucie bezpieczeństwa.

Rostowski: - Dlaczego?

Sikorski: - Bullshit kompletny. Skonfliktujemy się z Rosją, Niemcami, będziemy uważali, że wszystko jest super, bo zrobiliśmy laskę Amerykanom. Frajerzy, kompletni frajerzy."

"Sikorski: - Problem w Polsce jest, że mamy bardzo płytka dumę i samoocenę.

Rostowski: - Taki sentymentalizm.

Sikorski: - Taka murzyńskość.

Rostowski: - Jak, jak?

Sikorski: - Murzyńskość."

Dobrze wiesz że inaczej by sprawa się potoczyła jeśli miało być tak jak piszesz to już wcześniej mieli okazje podobnie uczynić a sadzać

długopisa prz jednym stole z Obama

(rozmowy tez były na osobności z resztą nie wiem po co )

wyraźny znak że nie tędy droga

i bardzo dobrze teraz tą kluchę trza przełknąć i to będzie bardzo ciężko a ile gimnastykowania będzie miała TVP-is....

życzenia te poniżej cały czas aktualne....

skąd tyle złości w Tobie ? To że Twojego idola olewają może byc tym rozgoryczeniem czy to że zamieniamy się miejscami z Kubą my jak tak dalej pójdzie bedziemy stali tam gdzie Kuba....

(to z Twojego idola )

Jaka przygotowywana teraz aktualna odpowiedz na Nowogrodzkiej jest

czy może na przemilczanie idziemy ,jeszcze nie dostałeś wskazówek ?

xniwax

skąd tyle złości w Tobie ? To że Twojego idola olewają może byc tym rozgoryczeniem czy to że zamieniamy się miejscami z Kubą

my jak tak dalej pójdzie będziemy stali tam gdzie Kuba....a Polska tam gdzie...

(to z Twojego idola )

Jaka przygotowywana teraz aktualna odpowiedz na Nowogrodzkiej jest

czy może na przemilczanie idziemy ,jeszcze nie dostałeś wskazówek ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.