Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Adalbert95 napisał:

Ale już by siłę cytatów choć osłabić wy

Nie trzeba i nie musimy my.
Cytaty jako myśli nie wasze przeważnie słabe są i gdyby nie te cytaty można by Was brać poważniej, a tak nie da rady właśnie przez te cytaty.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1 minutę temu, jezz napisał:

Nie, przecież to wątek do obrzucania gnojem.:)

A to specjalność PiSiorów do których ponoć się Kolega nie zalicza.

Radzę zwrócić się do moderacji.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Przyczynek do tematu o którym rozmawialiśmy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Związek Przedsiębiorców i Pracodawców przeprowadził badania dotyczące zakazu handlu w niedziele. 
Super:)

Narusza ich wolność, to też super.)

Na zakazie handlu tracą przede wszystkim małe sklepy, które nie są w stanie poradzić sobie z agresywnymi promocjami największych sieci w piątki i soboty.

A jak zmienią ustawę to poradzą sobie w magiczny sposób.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
14 minut temu, xniwax napisał:

myśli nie wasze przeważnie słabe są i gdyby nie te cytaty można

dobre.Czyli CYTATY was klada.I ja to rozumiem bo jak polemizowac z faktem..Albo zdjeciem.Co innego pieprzyc o senece.

11 minut temu, jezz napisał:

ak zmienią ustawę to poradzą sobie w magiczny sposób.

czyli dzeezik jak zwykle jedyna rada eliminowac wielkie.Puscic z torbami albo zrobic wrogie przejecie i bedzie NASZE>

tutaj xynwax takie cós dla ciebie o senece.

pracownik TVP Mikołaj Janusz "Jaok" wsławił się podburzaniem protestujących bezpośrednio przed atakiem na Magdalenę Ogórek. Poza pracą w programie "W tyle wizji" jest też od lat redaktorem satyrycznego Pyta.pl. Teraz na Twitterze krąży jego wypowiedź sprzed lat o katastrofie smoleńskiej.

"Jaok" prowokował uczestniczki Kongresu Kobiet w Pałacu Kultury i Nauki. Zapytał o działalność Izabeli Jarugi-Nowackiej słowami "dlaczego przestała", gdy od dawna było wiadomo, że zginęła w katastrofie smoleńskiej. Gdy zwrócono mu uwagę, że Jaruga-Nowacka nie żyje, odpowiedział: "aaa, w Smoleńsku, tak, no dobrze".

mas cos do do- dania

Edytowane przez muls
45 minut temu, Jaro_747 napisał:

Tak sobie przypomniałem wątek Kusznierewicza i jego interesy z PiSem na których wyszedł jak Zabłocki na mydle.

mógł się pod koryto nie podczepiać. Widać miał chęć.

Niektórym polecam wieczorne "Czarno na białym". Będzie o Instytucie im. LK. Widziałem zajawkę. Kolejne rewelacje.Nie wiadomo - czy śmiać się, czy płakać? Prezes całkowicie odjechał i żyje sobie w Matrixie (za naszą kasę)... Aż dziw, że są tacy, którzy nadal chcą na to płacić. 

A tymczasem - narada u Prezesa trwa. Macierewicz, Szydło i Pinokio się zjawił też. Biegiem do krynicy uczciwości...

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

a tu xynawx nie podoba sie...... i bardzo dobze.Wyjasnji to tak pienknie jak umiesz.

w poniedziałkowych "Wiadomościach" ujawniono dane osobowe osób, które wzięły udział w sobotniej akcji wymierzonej w Magdalenę Ogórek. Jeden z protestujących dostaje teraz groźby śmierci, pobicia i gwałtu.

W poniedziałek dziennikarz "Rzeczpospolitej" Jacek Nizinkiewicz podał, że gościem jego programu będzie aktywista, który protestował w sobotę przed siedzibą telewizji publicznej.

Jednak po północy Nizinkiewicz poinformował, że jego gość odwołał wizytę. Powodem miała być agresja, która spotkała go po emisji "Wiadomości". W programie ujawniono jego dane osobowe. Jak podał dziennikarz, mężczyźnie grożono pobiciem, śmiercią i gwałtem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

A to specjalność PiSiorów do których ponoć się Kolega nie zalicza

Poczytaj kolegów z grupy EA.

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Radzę zwrócić się do moderacji.

Kolegi trzymają się żarty widzę.:)

18 minut temu, jezz napisał:

Związek Przedsiębiorców i Pracodawców przeprowadził badania dotyczące zakazu handlu w niedziele. 
Super:)

Narusza ich wolność, to też super.)

Na zakazie handlu tracą przede wszystkim małe sklepy, które nie są w stanie poradzić sobie z agresywnymi promocjami największych sieci w piątki i soboty.

A jak zmienią ustawę to poradzą sobie w magiczny sposób.

Już się wystarczająco ośmieszasz i błaźnisz swoimi "mądrościami" (inaczej). Nie wystarczy Ci?

Prezentujesz klasyczny tok rozumowania na zasadzie: "moje stanowisko w tej sprawie jest takie-to-a-takie, a jeśli fakty temu przeczą to tym gorzej dla faktów".

Edytowane przez Bobcat
13 minut temu, jezz napisał:

mógł się pod koryto nie podczepiać.

tylez e filozofie tu nie chodzi o kusznerowicza tylko ku..wa o pic.Filozofia idioty.Jak by nie było pieniedzy to by nie było zlodzieji.Czyli Kusznerewicz winny.

Edytowane przez muls
44 minuty temu, Adalbert95 napisał:

A, że to i trudne i wymagające wyjątkowych umiejętności,

Zupełnie jak czytanie Kodeksu Pracy.:) Co nie?

sluchaj geniuszu czytaj ten kodeks ale w miedzyczasie nie zawracaj d..y.Bo razem to wychodzi groch.

Edytowane przez muls
4 minuty temu, jar1 napisał:

Opozycja to pic :)

Ukryta Zawartość

Podobnie jak partia Biedronia.

5c5986dbe4f4f_p.jpg?1549373865

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Bobcat napisał:

moje stanowisko w tej sprawia jest takie-

A czy można mieć swoje stanowisko, bo tobie chyba ktoś zabrania je mieć.

U mnie na wsi mały sklep funkcjonuje znakomicie.:)

A jeśli sklepikarz chce np. sprzedawać w niedzielę masło po 9,90 gdy normalnie kosztuje poniżej 5 PLN to jego sprawa.

Chyba tu działa ta sama zasada co u polskiego rolnika, albo jest klęska urodzaju albo klęska nieurodzaju. Jakoś rzadko się słyszy o udanych zbiorach.

To co, w małych sklepach zadziała magia gdy wszyscy otworzą się w niedzielę a sieci zrezygnują z promocji, które dają im dodatkowe zyski.

No, chyba, ze PIS przy okazj PIS zabroni "agresywnych promocji"

Super.

29 minut temu, muls napisał:

sluchaj geniuszu czytaj ten kodeks ale w miedzyczasie nie zawracaj d..y.Bo razem to wychodzi groch.

To twoi kumple powinni je czytać. Pomyłka w adresie.

31 minut temu, muls napisał:

tylez e filozofie tu nie chodzi o kusznerowicza tylko ku..wa o pic.

A, czyli Kusznierewicz tak charytatywnie chciał to robić a oni go wyrolowali.

Ciekawą logikę prezentujesz.

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Tak debilnego wpisu to już dawno nie widziałem.

Rzuć okiem na wpisy kolegów z grupy. 

I na swoje.

20 minut temu, toptwenty napisał:

Toczysz pianę.

Nie żartuj.

Jesteście za ciency ale, trzeba przyznać bardzo się staracie.

Sfora w ataku pięknie wygląda.:)

Edytowane przez jezz

CBA nie stwierdziło podstaw do kontroli oświadczenia majątkowego posła Jarosława Kaczyńskiego - podała PAP.

Ernst Bejda stwierdził, że nie będzie denerwował swojego dobrodzieja ze spółki Srebrna.

Jestem Europejczykiem.

30 minut temu, Zyzol napisał:

Podobnie jak partia Biedronia.

Ukryta Zawartość

jesli chodzi o mnie to moze byc nawet myszka micki i obiecac colorado jesli oderwie tych glombow od koryt a ty znikniesz.

Ukryta Zawartość

20 minut temu, jezz napisał:

A czy można mieć swoje stanowisko, bo tobie chyba ktoś zabrania je mieć.

U mnie na wsi mały sklep funkcjonuje znakomicie.:)

A 15000 małych sklepów w kraju padło. 

Zdanie każdy może mieć, ale gdy przytacza się fakty które dowodzą że nie masz racji a Ty uważasz że to tym gorzej dla faktów - jest to (delikatnie mówiąc) niepoważne.

4 minuty temu, muls napisał:

jeezik reprezentujsz rzadki gatunek idioty ktory wie ze jest idiota ale chce udowodnic ze jest wiekszym.

Jego już nie ma co nawet komentować. Ważne, ze u niego na wsi sile w niedziele otwarty. Znaczy czuje się jak prawdziwy miastowy. Światowy człowiek znaczy, jaki butny przy tym. A jak przychodzi co do czego, to do moderacji pierwszy lata i straszy sądami. Znaczy nasz, swojski chłop. Głupi jak but, a przy tym jak trzeba i do sądu na sąsiada doniesie. 

Podatkow nie trzeba płacić od darowizny. Znaczy wystarczy zgłosić bo jak się nie zgłosi, to trzeba podatek od darowizny zapłacić. To mądrości Jezza i odpowiedz na moje stwierdzenie, ze podatki od darowizny najbliższych są idiotyczne. Czy coś więcej trzeba tłumaczyć? Przecież widac, słychać i czuć, ze to nasz chłop! A chłop jaki jest, kazdy widzi.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

ale u niego funkcjonuje na wsi do ktorej jedzie sie 150km do zrodla wody a 100km do sklepu..

Edytowane przez muls
1 minutę temu, Bobcat napisał:

A 15000 małych sklepów w kraju padło. 

Zdanie każdy może mieć, ale gdy przytacza się fakty które dowodzą że nie masz racji a Ty uważasz że to tym gorzej dla faktów - jest to (delikatnie mówiąc) niepoważne.

Jacku tylko nie u niego na wsi, a jak u niego nie padł, znaczy nigdzie nie padły. Taki ciasny umysł jak jego wieś. 

11 minut temu, arkadowski napisał:

arowizny zapłacić. To mądrości Jezza i odpowiedz na mo

przeciez wiadomo o co chodzi.Mnostwo osob nie wie i nie bedzie wiedzialo i takich NASZE fajne panstwo kosi .Idiotow ktorzy wierza w sens dziedziczenia..bezproblemowo.

Takie sa przepisy w tym k**ewskim kraju ze zanim cos zaczynasz to musisz zaczac od radcy prawnego.

Edytowane przez muls
12 minut temu, muls napisał:

jeezik reprezentujsz rzadki gatunek idioty ktory wie ze jest idiota ale chce udowodnic ze jest wiekszym.

O, widzę, że tobie wolno pisać bezkarnie o kimś, że jest idiotą. To dobrze, warto to wiedzieć.:)

Skoro wiadomo, że PIS to złodzieje to chyba ze złodziejami nie robi się interesów, no chyba, że u ciebie to norma, buraku.:)

Jesli mowa o Kusznerowiczu to pisz na berdyczow.A jeslii o idiotach to na  PICnik off.

2 minuty temu, jezz napisał:

O, widzę, że tobie wolno pisać bezkarnie o kimś, że jest idiotą. To dobrze, warto to wiedzieć.:)

Skoro wiadomo, że PIS to złodzieje to chyba ze złodziejami nie robi się interesów, no chyba, że u ciebie to norma, buraku.:)

16 minut temu, arkadowski napisał:

ego już nie ma co nawet komentować.

A ja wieczorem skomentuję twój wpis . Mam nadzieję, że nie zniknie bo bardzo on o tobie dobrze świadczy.

Pierwszym plusem afery Srebrnej jest to, że teraz już nikt nie może powiedzieć że nie wiedział, że PiS to oszuści i złodzieje. A przynajmniej ścisłe kierownictwo tej partii.

Jestem Europejczykiem.

17 minut temu, jezz napisał:

A ja wieczorem skomentuję twój wpis . Mam nadzieję, że nie zniknie bo bardzo on o tobie dobrze świadczy.

Wieczorem to Ty sobie weź oddech, bo Twoich "doświadczeń" o innych mam po dziurki w nosie. Zaczynasz być jak wrzód na pewnej części ciała. Zrozumiałeś?

33 minuty temu, muls napisał:

przeciez wiadomo o co chodzi.Mnostwo osob nie wie i nie bedzie wiedzialo i takich NASZE fajne panstwo kosi .Idiotow ktorzy wierza w sens dziedziczenia..bezproblemowo.

Takie sa przepisy w tym k**ewskim kraju ze zanim cos zaczynasz to musisz zaczac od radcy prawnego.

Problem polega na tym, że z powodu takich durnych przepisów utrzymujemy masę zbędnych urzedników. skoro ustawodawca przewiduje zwolnienie z podatku od darowizn osób najbliższych (tzw. "zerówka"), to po co latać do US i meldować takie rzeczy... a po to, by dac czasem prosty powód do kontroli. A nóż-widelec może ktoś za dużo odłożył i się podłoży darowizną?

Idiotyczny kraj i idiotyczne przepisy - wystarczyłoby całkowicie znieść obowiązek podatkowy w temacie darowizn od najbliższych i ustawą zniesiono by też obowiązek wypełniania w US zgłoszenia o takiej darowiźnie. Ale Jezz jak widąc chce być mądrzejszy i nie rozumie prostej rzeczy, ilość etatów w urzedach nie = jakości życia obywateli.

Tylko co on może wiedzieć, skoro jak sam pisze - mieszka na wsi. A tam co dzień tak samo.

Niestety chciał jak zawsze zabłysnąc i przy okazji w sposób chamski - pokazać mi, że nie ma podatku od darowizn. Pomylił się - bo jest i to od najbliższych. Ale by go otrzymac - należy ten fakt zgłosić do urzędu, który ma prawo skontrolować całą darowiznę wraz z uwaga... dochodami stron i ich najbliższych. I tego Jezz nie rozumie, że jest to ze strony Państwa Polskiego kretynizm. Dla niego podatek nie istnie i już.

Męczcie się Koledzy z nimi - ja sobie robię totalną pauzę i odpuszczam sobie udzielanie się jako Forumowicz w tym temacie. Tutaj i tak niektórych nie przekona się, że czarne jest czarne. Ot - w państwie PiS zyje się lepiej.

Tylko ja się pytam - skoro jest tak dobrze, dlaczego jest tak źle?

Serdeczności.

p.s.

Tobie Jezz proponuje jakąś tabletkę na wstrzymanie, bo pozwalasz sobie za dużo - zdecydowanie za dużo. to taka koleżeńska rada dobrego "wujka z dużych miast wielu"

Edytowane przez arkadowski

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

Pierwszym plusem afery Srebrnej jest to, że teraz już nikt nie może powiedzieć że nie wiedział, że PiS to oszuści i złodzieje. A przynajmniej ścisłe kierownictwo tej partii.

Jarek nie miej złudzeń:( My - dawno to wiedzieliśmy. A oni? Wiedzą i wierzą (chyba jeszcze mocniej - niestety) w uczciwość Prezesa i uwielbianej Partii, bo taki jest przekaz TVP i wszystkich polityków PiS.

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.