Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Bobcat napisał:

Rozwiązania są dwa:

1. Albo znieść wymóg minimalnej frekwencji, niebranie udziału w referendum byłoby świadomą rezygnacją.

2. Albo wzorem Belgii wprowadzić obowiązek uczestnictwa i kary za odmowę udziału.

W tej chwili próg 50% jest w zasadzie zaporowy więc temat jest jak najbardziej do dyskusji.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, arkadowski napisał:

a Ty gównami wyskakujesz?!

jak zaczniesz wypieprzać wszyskie wpisy z atakiem personalnym na mnie to zacznę pisac normalnie

Teraz, slawek.xm napisał:

jak zaczniesz wypieprzać wszyskie wpisy z atakiem personalnym na mnie to zacznę pisac normalnie

Sławuś zgłaszaj je na panel - moderacja jest od tego, by reagować. Z przyjemnością sam pousuwam takie wpisy. Bylebyś gównem nie rzucał.

EOT.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

To nie prowokuj. Albo potem nie skamłaj.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Powtórzę pytanie bo Koledzy mają tendencję to wpieprzania motywów kościelnych do każdego wątku i pytanie zniknęło.

Odpowiem. Jaką reputację?

Wydaję się, że pytanie mogłoby brzmieć: czemu pisory nie zapłaciły tych paru głupich baniek, by ten Austriak trzymał mordę w kubeł i nie robił publicznego gnoju? I spróbuję odpowiedzieć. Nie zapłaciły, bo myślały, że są takie mocne i wszechwładne, że jakiś tam, pewnie potomek Hitlera (też z Austrii w końcu) to im może skoczyć i zagwizdać. A, że pisory jak wszyscy wiedzą głupie do niemożliwości, to się po raz kolejny przeliczyły i to bardzo boleśnie.

A tak z innej beczki...

Coś tam faszystowski śmieć Gregor Braun (kandydat na prezydenta Gdańska - buhahaha) gęga. Nawet szkoda czasu na czytanie tych pierdół.

Ale obejrzałem sobie dostępne w necie zdjęcia tego typa. I, wiecie co?

Jeszczem nie słyszał, aby ktoś sobie dobrał nazwisko do koloru zębów!

10 minut temu, Adalbert95 napisał:

Wydaję się, że pytanie mogłoby brzmieć: czemu pisory nie zapłaciły tych paru głupich baniek, by ten Austriak trzymał mordę w kubeł i nie robił publicznego gnoju? I spróbuję odpowiedzieć. Nie zapłaciły, bo myślały, że są takie mocne i wszechwładne, że jakiś tam, pewnie potomek Hitlera (też z Austrii w końcu) to im może skoczyć i zagwizdać. A, że pisory jak wszyscy wiedzą głupie do niemożliwości, to się po raz kolejny przeliczyły i to bardzo boleśnie.

Pewnie liczyli, że w razie czego pan Zbyszek załatwi temat w sądzie. Widocznie ich małe rozumki nie ogarniają, że jesteśmy w Unii i jak trzeba będzie Birgfellner pójdzie do sądu unijnego. Już nie mówiąc o tym, że kilka artykułów w międzynarodowej prasie załatwi temat mniejszych inwestorów zagranicznych którzy po prostu będą bali się lokować swoje pieniądze w tak dzikim kraju. Pójdą na Słowację czy do Orbana.

Jestem Europejczykiem.

15 minut temu, Jaro_747 napisał:
17 minut temu, Bobcat napisał:

Rozwiązania są dwa:

1. Albo znieść wymóg minimalnej frekwencji, niebranie udziału w referendum byłoby świadomą rezygnacją.

2. Albo wzorem Belgii wprowadzić obowiązek uczestnictwa i kary za odmowę udziału.

W tej chwili próg 50% jest w zasadzie zaporowy więc temat jest jak najbardziej do dyskusji.

Realne jest tylko pierwsze, choć szanse na to też niewielkie. Gdy padnie wniosek o nowelizację ustawy o referendach wszyscy będą doskonale wiedzieć o jakie przyszłe referendum chodzi. I taki projekt nie przejdzie, bo nikt oprócz Biedronia na tym (czyli referendum aborcyjnym) nie zyskuje. Przynajmniej na dziś. Żeby referendum się odbyło, a przedtem zmieniono progi partia Biedronia musiałaby być tak silna by bez niej nie można było rządzić - nie wiem z 30% głosów. Dopiero wtedy PO czy SLD - widząc, że nastroje społeczne stały się już wyraźnie antyklerykalne porzuci swoje dotychczasowe w tych kwestiach kunktatorstwo i pójdzie na otwarte zwarcie z KK. Ale na to się przynajmniej w najbliższej przyszłości nie zanosi. Może po 2023. W najbliższej kadencji, jeśli nie nastąpi coś nadzwyczajnego wedle mojej oceny nie.

Z tego co ja ogarniam, to Birgfellner poszedł z fakturami do Srebrnej bo Prezes akurat był w szpitalu. A tam towarzystwo z babą-zielarką na czele (jakżesz się ona nazywa?) pogoniło go mówiąc, że jest oszustem i próbuje ich naciągnąć. No to następne spotkania nagrywał. Aczkolwiek całkiem możliwe jest, że nagrywał już wcześniej ale woli trzymać asy w rękawie.

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Już nie mówiąc o tym, że kilka artykułów w międzynarodowej prasie załatwi temat mniejszych inwestorów zagranicznych którzy po prostu będą bali się lokować swoje pieniądze w tak dzikim kraju. Pójdą na Słowację czy do Orbana.

Do tego nie trzeba żadnej afery ze Srebrną. Inwestycje zagraniczne i tak i to już dawno poleciały na mordę, bo i bez najnowszej wpadki wszyscy inwestorzy wiedzą, że pod rządami puciunioków to jest dziki kraj. Co gorsze krajowe inwestycje też poleciały w dół że hej, bo i Polacy mający chęć inwestować wiedzą dokładnie to samo. Nawet lepiej niż zagraniczni wiedzą.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

nagrywał

Kto taśmami wojuje, od taśm ginie. Tylko pucinioki choć sami zmontowali to u Sowy jakoś tego nie wiedzieli...

W dniu 18.01.2009 o 22:11, Jaro_747 napisał:

Biedni wyznawcy PiS tacą spokój. Spójrzcie na listę zbanowanych w wątku nowego2. I niech ktoś mi wytłumaczy dlaczego tam trafiłem. Brak argumentów zastępujemy cenzurą? Zawsze twierdziłem, że PiSiorki to bolszewicy.

Autor cymbałów nie słucha. To cokolwiek wyźsza kultura.

Godzinę temu, arkadowski napisał:

I znów wychodzi jak słabo znasz własną wiarę. 

Paragraf 3 pkt. 837 Katechizm Kościoła Katolickiego:

"Do społeczności Kościoła wcieleni są w pełni ci, co mając Ducha Chrystusowego w całości przyjmują przepisy Kościoła i wszystkie ustanowione w nim środki zbawienia i w jego widzialnym organizmie pozostają w łączności z Chrystusem rządzącym Kościołem przez papieża i biskupów"

Oj Sławuś z Ciebie taka czarna owca, nie syn kościoła. Biblie znasz tyle o ile - wręcz wcale. Katechizm Ci obcy, historia kościoła - na bakier. Ty Sławuś po prostu pływasz jak wolny strzelec i przyjmujesz tyle, co Ci sie podoba. a co nie - odrzucasz i negujesz.

No proszę Cię... nie pójdziesz do nieba! Nie, że ja Ci to piszę - bo ja tam w niebo nie wierzę... Ale Katechizm wprost określa to, co napisałeś. Jakbys Sławuś miał problemy - ja chętnie podpowiem, gdzie znajdziesz odpowiednie ustawy mówiące o tym, co się dzieje z ludxmi odrzucającymi napominanie biskupów i ich nauki.

Sławuś Ty bój się Boga! Ja - czarna owca (co wynika nawet z awatara) kościoła pomogę Ci wrócić na łono wiary, na łono kościoła - Ty musisz zrozumieć, że grzeszysz i błądzisz strasznie!

No Sławuś Tyś dopiero co nas przekonywał, że nie ma zbawienia poza kościołem!* No jak to!

*To też Sławusia stwierdzenie niezgodne z Katechizmem, bo ten stwierdza zgoła co innego niz Sławuś prawił - ale to nie ten temat.

Arkady, masz tyle wspólnego z katolicyzmem, co ja z .. . Mojżesz mi to wytłumaczyć.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Powtórzę pytanie bo Koledzy mają tendencję to wpieprzania motywów kościelnych do każdego wątku i pytanie zniknęło.

Jeżeli zadałeś pytanie i nikt nie podjął tematu, to tylko Arkady moźe Ci pomóc.

Zbanuje wszystkich głuchych na pytania Twoje. 

15 minut temu, YunnanTEA napisał:

Mojżesz mi to wytłumaczyć.

Zapewne Mojżesz by i mógł. Ale niestety nie żyje, jak Kopernik. Tak więc trzymajmy się ściśle tematu.

A tak zapytam... cytat ze stycznia 2009 roku nie pomylił Ci się? Jakiś stan hibernacji przechodziłeś? 10 lat człowieku minęło, nie możesz tak aktualniej coś?

Panowie Koledzy mnie zastanawia jedno. Kaczyński i PiS krzyczeli, że te tasmy tylko pokazują uczciwość biednego posła - emeryta w życiu publicznym. Po kilku dniach okazuje się, że Tomaszewski (kuzyn tego od uczciwości) wyparł się zięcia (tego od dyktafonu) za nagrywanie uczciwości prezesa PiS.

Ja pierdziu... komu ta ściema?

Edytowane przez arkadowski

54 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Adalbercie drogi, zaiste, w błędzie jesteś, bo zawsze byłeś. Pytania twoje do głuchych niedotrą, choć czytać umieją. Ty zaś głuchy nie jesteś, lecz czytać nie potrafisz.

1 minutę temu, Adalbert95 napisał:

Ke?

Facet obudził się... średnia kilkadziesiąt postów na rok i wpada by wyznać wszystkim swoje mądrości. Znaczy nie w temacie - a jedynie o innych. I tak przy okazji mu się Mojżesz wspomniał. Zaiste byłoby to urocze, gdyby nie było idiotyczne.

6 minut temu, arkadowski napisał:

Zapewne Mojżesz by i mógł. Ale niestety nie żyje, jak Kopernik. Tak więc trzymajmy się ściśle tematu.

A tak zapytam... cytat ze stycznia 2009 roku nie pomylił Ci się? Jakiś stan hibernacji przechodziłeś? 10 lat człowieku minęło, nie możesz tak aktualniej coś?

A cóż to, 10lat raptem jest. Niektórzy wspominają 30lecie stołu "bez kantów". Masz pojęcie, źe do UE kandydować zamiarują? Co o tym Biblia mówi, znawco?

Teraz, Jaro_747 napisał:

What?

:) Z misji wrócił... kazali mu zawiązać buty i maszerować, to sobie chłop związał lewego z prawym i doszedł... po 10 latach do tego tematu. Jaki przy tym uparty Herbatnik! 

1 minutę temu, YunnanTEA napisał:

A cóż to, 10lat raptem jest. Niektórzy wspominają 30lecie stołu "bez kantów". Masz pojęcie, źe do UE kandydować zamiarują? Co o tym Biblia mówi, znawco?

Kolego Twoje wycieczki osobiste zaiste stają się jadalne, jak kocia sierść. Uważaj, bo mogą Ci się kłaczkiem odbić.

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

a co mnie obchodzi zdanie biskupa? trafiłeś  kula w płot

Że w płot, to wiem, nie musisz się tłumaczyć.

Fundację Ordo Iuris

"Jak czytamy w statucie Instytutu na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris, fundację tę powołała do życia inna fundacja: krakowski Instytut Edukacji Społecznej i Religijnej im Ks. Piotra Skargi. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Obie te instytucje (fundacje) nie mają nic wspólnego z KK.

A tak wygląda ostrzeżenie skierowane do wiernych Kurii Krakowskiej:

"„Stowarzyszenie Kultury Chrześcijańskiej im. Ks. Piotra Skargi” jest organizacją prywatną, założoną przez osoby świeckie, nie powiązaną instytucjonalnie z Kościołem i działającą na własną odpowiedzialność. Stowarzyszenie nie przedstawiło swego statutu do aprobaty władzy kościelnej, dlatego nie może być traktowane jako uznane przez Kościół stowarzyszenie wiernych (kan. 299 § 3).

W latach ubiegłych wszystkie Kurie Metropolitalne i Diecezjalne w Polsce otrzymały komunikaty w tej sprawie.

W komunikacie z dnia 17 grudnia 2001 r. Arcybiskup Krakowski, Kardynał Franciszek Macharski informował m.in., że „Stowarzyszenie Kultury Chrześcijańskiej im. Ks. Piotra Skargi nie posiada aprobaty Kurii Metropolitalnej w Krakowie, ponieważ się o nią nie zwracało, chcąc prowadzić działalność niezależnie od władzy kościelnej”. W piśmie z dnia 28 października 2002 r. ówczesny Biskup Pomocniczy Archidiecezji Krakowskiej, Ks. Bp Kazimierz Nycz powiadamiał, iż Stowarzyszenie oraz Instytut nie posiadają aprobaty Arcybiskupa Krakowskiego, a podejmowane przez nie inicjatywy religijne nie zostały uzgodnione z Kurią Metropolitalną w Krakowie."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, arkadowski napisał:

Facet obudził się... średnia kilkadziesiąt postów na rok i wpada by wyznać wszystkim swoje mądrości. Znaczy nie w temacie - a jedynie o innych. I tak przy okazji mu się Mojżesz wspomniał. Zaiste byłoby to urocze, gdyby nie było idiotyczne.

Nic ponad obelgi? Rynsztokiem jestes a nie źródłem wiedzy wszelakiej.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

O tym pisałem już od dawna.  Wybory to powinien być przywilej ale i obowiązek. Np. wyższe podatki dla tych, co nie głosują.

2 minuty temu, YunnanTEA napisał:

A jednak mu stanął kłaczek i go wywieźli. Dziękujemy za udział "merytoryczny" w tym temacie. Kolejne takie akcje i zawiśniesz na kolejne 10 lat gdzieś w czasoprzestrzeni poza Forum.

3 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Nic ponad obelgi? 

Nawet nie pojmuje znaczenie słowa "obelga"... interesujące.

Sławuś. Nie mogłeś ściągnąć kogoś bardziej zrównoważonego? "Herbatka" wpadł, i wypadł szybciej, niż wpadł - niczym wiatr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

6 minut temu, jar1 napisał:

O tym pisałem już od dawna.  Wybory to powinien być przywilej ale i obowiązek. Np. wyższe podatki dla tych, co nie głosują.

Coś w tym jest... tylko jak to prawnie ogarnąć? Chodzi o ustawy podatkowe.

16 minut temu, YunnanTEA napisał:

Przepraszam, ale gdzie niby ten rynsztok? Kolega chyba używa słów których znaczenia nie rozumie.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

odrobina wysiłku przy wyszukaniu jest dla Ciebie zbawienna

Tak popieram opinię Ordo Iuris!!!

I to by było na tyle, jeśli chodzi o idoli sławcia i jego koleżków typu Herbaciorz - idiota.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
3 minuty temu, jar1 napisał:

Wystarczy coś w postaci ulgi podatkowej dla tych, co zagłosowali.

Kiedyś o tym samym rozmawiałem ze znajomym i doszlismy do wniosku, że np. osoby nie korzystające z prawa wyborczego nie mogłyby sie ubiegać o np. wszelkiej maści subwencje/przywileje podatkowe itd.

Tylko kłóci się to z Konstytucją, a tutaj jak wiemy ustawą tego sie nie przeskoczy (równość wszystkich wobec prawa).

Takie rzeczy tylko w PiS.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.