Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wynika z powyższego tekstu - już niedużo braknie, aby z tego kraju zrobić kompletne WARIATKOWO.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

1 godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Zapomniałem dodać, że Mazurek powiedziała, iż będziemy "mile zaskoczeni". Dlatego czekam z niecierpliwością na wypowiedź JK. Jakieś typy, co powie?

Popełni na wizji seppuku?

Jestem Europejczykiem.

Errata:

Mazurek dzisiaj: Wiemy już o fakturach, ale pan "B" korzystał z nielegalnego oprogramowania więc uznaliśmy te faktury za bezprawne.

#jprd 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Popełni na wizji seppuku?

Szampany w Polsce wystrzelą wyżej, niż pył wulkaniczny z Wezuwiusza!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

4 godziny temu, Zbig napisał:

Biorąc po uwagę że średni przepływ w Wiśle to ok. 500 t/s mogą spokojnie wskoczyć wszyscy naraz.

Chodziło mi o smród :)

Godzinę temu, arkadowski napisał:

Dobra... ja ide po tabletki albo wódę... nie! Wezmę jedno i drugie, bo takiego odjazdu i w takiej  dawce bez leków i alko nie da się przyjąć!

E tam. Od kiedy pisiorki dorwały się do władzy odjazd trwa w najlepsze. Kłamią rano, w południe i wieczorem. Subtelna i właściwie zaniedbywalna różnica polega jedynie na tym, że mając taśmy możemy ich na tych kłamstwach w banalnie prosty sposób przyłapać. Przedtem łgali równie bezczelnie, tylko przyłapać było trudniej.

2 godziny temu, trebliG napisał:

to czego nowego się spodziewac

Fama niesie, że podobno powrócił pomysł samorozwiązania Sejmu i przyspieszonych wyborów parlamentarnych (razem z tymi do PE) jako jedyna w tej chwili możliwość ucieczki do przodu. Oczywiście pomysł jest nie do zrealizowania, bo opozycja się na to nie zgodzi. Narracja ma wyglądać podobno tak: my się tu poddajemy pod osąd wyborców, a ci którzy nas nie lubią nie chcą się pod ów osąd wyborców wystawić, bo my jesteśmy emanacja suwerena, dobra zmiana, etc, a oni to kradli, kradli i kradli, itd, czyli stara śpiewka.

12 minut temu, Adalbert95 napisał:

E tam. Od kiedy pisiorki dorwały się do władzy odjazd trwa w najlepsze. Kłamią rano, w południe i wieczorem. Subtelna i właściwie zaniedbywalna różnica polega jedynie na tym, że mając taśmy możemy ich na tych kłamstwach w banalnie prosty sposób przyłapać. Przedtem łgali równie bezczelnie, tylko przyłapać było trudniej.

Tylko to są tak prymitywne kłamstwa, że kierowane chyba jedynie do debili. Nikt normalny tego nie przyjmie.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

3 godziny temu, hi_aro napisał:

Wygrać nie znaczy rządzić. Zreszta sondaże, jak pokazują realia wyborów, są średnio szacowalne. Ważniejsze jest obudzenie tych uśpionych i zadowolonych z "ciepłej wody w kranie"...

Spokojnie! Wybory do PE to może być właśnie próba takiego budzenia wyborców. Pozwoli też na zweryfikowanie poparcia dla poszczególnych partii czy koalicji. Dlatego nie ma większego problemu z tym, że Biedroń startuje osobno bo w tych akurat wyborach nie ma to większego znaczenia a pozwoli zbadać realny poziom poparcia dla nowej partii.

Jestem Europejczykiem.

Falenta i afera podsluchowa??No to widzimy kto rozpieprzył to panstwo.ABW w rekach PICu 

Edytowane przez arkadowski
10 minut temu, toptwenty napisał:

Ktoś polubił GW? Brawo!

Tak trzymaj.

A tobie o co znów chodzi?

To ty nie miałeś prenumeraty.:)

Znów szukasz zaczepki?

Kolejny wybrakowany zięć w rodzinie,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, d-t-x napisał:

Chyba przydałaby się nam jakaś wojna. Żeby ci wszyscy żarliwi patrioci i obrońcy polskości mieli za co umrzeć.

Problem w tym że ci żarliwi patrioci schowają się za plecami ludzi gorszego sortu a ich przywódcy spieprzą na zachód Europy którego tak nie lubią. PiS powtarza schematy sprzed II wojny. Dobrze że otoczenie Polski jest bardziej cywilizowane i chwilowo nie wykazuje się agresją w stosunku do nas, ale to się może skończyć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

12 minut temu, jezz napisał:

Kolejny wybrakowany zięć w rodzinie,

Ukryta Zawartość

Tak trzymaj!

Xniwax już nie spi, może napisze coś mądrego?

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Sine Metu napisał:

Check out @KrzysztofBrejza’s Tweet:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2f947f97df2e2bce0635e9fa04ad58bc.jpg

Qrwa. Coraz jaśniej...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

32 minuty temu, toptwenty napisał:

Tak trzymaj!

To masz Stefana,

Ukryta Zawartość

Chyba koledzy nie będą bronić. 

A o tym też pisałem parę dni temu i jak hiphopowcy, cytując piosenkę, mogę napisać teraz, ja wiedziałem, że tak będzie.

Jestem prorokiem:)

Ukryta Zawartość

Masz top też i to. Miłego czytania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
9 minut temu, jezz napisał:

Ukryta Zawartość

I Ty im wierzysz ze sam tam z własnej inicjatywy tam poszedł ?

"W niedzielę wieczorem na ponad godzinę przed zajściem z Ogórek do demonstrujących podszedł dziennikarz i youtuber Mikołaj „Jaok” Janusz, od grudnia współpracownik „W tyle wizji” i „W tyle wizji extra” w TVP Info."

Ukryta Zawartość

24 minuty temu, asterix1 napisał:

Ty im wierzysz ze sam tam z własnej inicjatywy tam poszedł ?

A ty widzisz co ja napisałem?

Wiedziałem, że taki będzie przekaz.

Wcześniej też dokładnie o tym pisałem ale wy widzicie to co chce widzieć ale to nie mój problem.

7 minut temu, jezz napisał:

34 minuty temu, asterix1 napisał:

Ukryta Zawartość

zadałem Ci pytanie

35 minut temu, asterix1 napisał:

I Ty im wierzysz ze sam tam z własnej inicjatywy tam poszedł ?

i nie zagłębiam sie dalej w Twoje elaboraty nad wyższością prącia prezesa i jego kuzyna

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, jezz napisał:

jak TVP stwierdza to znaczy tylko tyle ze stwierdza.Znaczy ze miala zawrzec umowe o dzielo i wyslac go w umowy ramach .No ja jus nie moooogie.

29 minut temu, jezz napisał:

Wiedziałem, że taki będzie przekaz.

ty jak zwykle wiesz ale po fakcie.Dokladnie tak ja TVP.

Edytowane przez muls
43 minuty temu, jezz napisał:

To nie ma większego znaczenia. Na wojnie trzeba bardziej prosto i wyraziście okazywać,  że się wrogiem nie jest. 

Unikać możliwości interpretacji odwrotnej, bo zanim się człowiek wytłumaczy, zostanie zabity :)

4 godziny temu, Zbig napisał:

Taka duża rzeka ma ogromną zdolność samooczyszczania. :-)

Obawiam się, ze to może być bomba ekologiczna i nawet Wiosna nie pomoże. ;)

Teraz, muls napisał:

jest jeszcze przypadek zolnierza nierozgarnietego .I wtedy powyzsze nie działa.

Żołnierz ma wypełniać rozkazy a nie rozgarniać cokolwiek. Całe szkolenie i przygotowanie jest na to skierowane, by z każdego myślącego zrobić jednakowy, posłuszny automat.

Godzinę temu, asterix1 napisał:

nie zagłębiam sie dalej w Twoje elaboraty nad wyższością prącia prezesa i jego kuzyna

Nie będziemy tak się dalej bawić. Wskaż mi te elaboraty to potem może będzie mi się chciało odpowiadać na twoje pytania.

46 minut temu, muls napisał:

ty jak zwykle wiesz ale po fakcie.Dokladnie tak ja TVP.

Sprawdź sobie czy po fakcie bo mi się nie chce,  chyba, że post został ukryty, :)

11 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Kłamią rano, w południe i wieczorem

A w nocy? Nocą co?

Piszą, uchawalają i podpisują ustawy.

38 minut temu, jar1 napisał:

Unikać możliwości interpretacji odwrotnej, bo zanim się człowiek wytłumaczy, zostanie zabity :)

Niektórzy tu z interpretacji odwrotnej przechodzili chyba specjalne szkolenia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.