Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, jezz napisał:

Niektórzy tu z interpretacji odwrotnej przechodzili chyba specjalne szkolenia.

Próby porozumienia powinny dotyczyć obu stron ;) 

10 minut temu, jezz napisał:

iektórzy tu z interpretacji odwrotnej przechodzili chyba specjalne szkolenia.

aaa znowu niezrozumiane biedactwo placze tym bardziej ze tylko potwierdził fakt szkolenia.

Edytowane przez muls
2 godziny temu, jezz napisał:

Niektórzy tu z interpretacji odwrotnej przechodzili chyba specjalne szkolenia.

Prowadziła firma dr Marka Kochana.

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, jezz napisał:

Wiedziałem, że taki będzie przekaz.

Coś podobnego...

To w punktach:

1. TVP pod rządami Kurskiego nie dała się poznać jako krynica prawdy, więc można mieć przynajmniej pewne wątpliwości, że i teraz z prawdą się mijają.

2. Ten tam joak jest współpracownikiem TVP (nie istotne co tam sobie robi w necie), więcej jest przedstawiany jako dziennikarz TVP.

3. Nie ma żadnych wątpliwości, że prowokował demonstrantów.

4. Czy prowokował w imieniu TVP czy swoim własnym nie zmienia to w żaden sposób p.2.

5. Ze owa prowokacja czy w imieniu TVP czy tego tam, jest minimum poza wszelkimi standardami dziennikarskimi należałoby się spodziewać, ze TVP mająca ponoć tak wysokie standardy zawodowe i moralne, natychmiast współpracę z tym tam zerwie i się od jego nagannych praktyk odetnie.

6. Czy TVP zerwała współpracę, odcięła się i potępiła najdelikatniej to ujmując nieetyczne praktyki swojego współpracownika/pracownika?

7. Skoro nie zaszedł p.6 to należy mieć przynajmniej wątpliwości, że TVP w swoim oświadczeniu najzwyczajniej mija się z prawdą. Że praktyka mijania się z prawdą w TVP od 3 lat nie jest wyjątkiem, a regułą, to stwierdzenie: wątpliwości należy zastąpić stwierdzeniem: bardzo mocno uzasadnione wątpliwości.

Masz coś jeszcze do dodania w kwestii tego co widzimy, a czego nie?

Edytowane przez Adalbert95

W internetach ludzie piszą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Może coś na ten temat już było, ale tak mnie to rozbawiło że nie mogę się powstrzymać.

"2016 roku, czyli już gdy Kazimierz Kujda kierował Narodowym Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, pod auspicjami tej instytucji zorganizowano spotkanie pt. "Lustracja jako zabezpieczenie państwa przed obcą agenturą".

Gdy ta informacja pojawiła się w 2016 roku media zwracały uwagę raczej na to, że NFOŚiGW wydaje pieniądze niezwiązane ze swoją działalnością. Teraz wydarzenie z 21 listopada 2016 roku zyskała zupełnie inny wymiar, bo okazało się, że konferencję o szkodliwości agentury zorganizował TW "Ryszard".

Co jak co, ale PiS jest lepszy od każdego kabaretu.

Jestem Europejczykiem.

Bo to państwo już nawet nie jest teoretyczne. To jest Polska #jacięniemoge

Woda ktoś powiedział cenny dar natury... oj cenny, za chwilę może być bardzo cenny! Z 8% na 23% podatku i możemy popłynąć w kosztach. Cieszy tylko fakt, że dzięki PiS banki na przełomie roku staniały do 1 złotówki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez arkadowski

Czytam o tej aferze z wieżowcem i zastanawiam się, jakie może być prawdziwe tło tej historii, bo nie wierzę, żeby kwota 1.3 mld złotych przyprawiała kaczkę o ból głowy.  Moim zdaniem kaczyńskiego nagrał ktoś na polecenie bardzo mocno ustawionego pisowca, bo bez takiego poparcia nagranie prezesa byłoby wyrokiem na nagrywającego. Przypuszczam,  że otoczenie prezesa zorientowało się, że  stan zdrowia wodza nie jest najlepszy i w ten sposób usiłuje go skłonić do wykorzystania prawdziwych "oszczędności"; prawdopodobnie konta w rozmaitych rajach podatkowych  są tak zabezpieczone, że tylko żywy kaczyński może  pobrać pieniądze.  Jak umrze to  pieniądze przepadną. 

Edytowane przez Pasqual
1 minutę temu, Pasqual napisał:

Czytam o tej aferze z wieżowcem i zastanawiam się, jakie może być prawdziwe tło tej historii, bo nie wierzę, żeby kwota 1.3 mld złotych przyprawiała kaczkę o ból głowy.  Moim zdaniem kaczyńskiego nagrał ktoś na polecenie bardzo mocno ustawionego pisowca, bo bez takiego poparcia nagranie prezesa byłoby wyrokiem na nagrywającego. Przypuszczam,  że otoczenie prezesa zorientowało się, że  stan zdrowia wodza nie jest najlepszy i w ten sposób usiłuje go skłonić do wykorzystania prawdziwych "oszczędności" kaczora; prawdopodobnie konta w rozmaitych rajach podatkowych  są tak zabezpieczone, że tylko żywy kaczyński może  pobrać pieniądze.  Jak umrze to  pieniądze przepadną. 

To już daleko idące i moim zdaniem nieprawdziwe wnioski.

Facet nagrywał Kaczyńskiego, bo wiedział zapewne o braku słowności prezesa wszystkich lepszych Wolaków.

A wieżowce miały być swoistym hołdem dla Kaczyńskich. Pomników 190 metrowych nie stawia się w normalnym świecie, więc szwindel z DuckTower miał być takim krokiem ku uczczeniu Kaczyńskich. 2 wieże 190 metrów a na samym szczcie Wolska jaśnie pana Kaczyńskiego.

Jestem ciekaw kto i kiedy spłaciłby te 1.3 mld złotych!

54 minuty temu, Pasqual napisał:

Przypuszczam,  że otoczenie prezesa zorientowało się, że  stan zdrowia wodza nie jest najlepszy i w ten sposób usiłuje go skłonić do wykorzystania prawdziwych "oszczędności"; prawdopodobnie konta w rozmaitych rajach podatkowych  są tak zabezpieczone, że tylko żywy kaczyński może  pobrać pieniądze.  Jak umrze to  pieniądze przepadną. 

Trochę jak bym oglądał "Wilk z Wall Street"... Ciekawe czy takie same imprezy uskuteczniają na nowogrodzkiej :)

Godzinę temu, Pasqual napisał:

Jak umrze to  pieniądze przepadną. 

A pani Gossowa to pies?

Na pewno ma upoważnienie na wypadek.

2 godziny temu, Adalbert95 napisał:

Masz coś jeszcze do dodania w kwestii tego co widzimy, a czego nie?

A czy ty wiesz co to jest przekaz do właściwego odbiorcy?

Mam wrażenie, że nie, bo strasznie się w tym poście napociłeś bez związku z tym co ja pisałem. Parę dni temu pisałem.:)

Ale brawio.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Może coś na ten temat już było,

Było:)

Edytowane przez jezz

Żołnierz

Ukryta Zawartość

...i generał.

czarny Michnik.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

3 minuty temu, xniwax napisał:

Żołnierz

Ukryta Zawartość

...i generał.

czarny Michnik.jpg

Ale przepraszam... to ma niby być smieszne, czy wkład Twój w merytoryczną dyskusję?

Co te zdjęcia przedstawiają odnośnie poruszanego tematu? Michnik został nagrany? A może to Michnik chciał oponad MILIARD kredytu? A może to Michnik nie zapłacił faktury? Nie? No to może Michnik planował wybudować wieżowce na działce do niego jak się okazuje nie należące? 

Proponuję trzymać się tematu i merytorycznie, bo ostatnio coś z tym krucho po drugiej stronie lustra.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, arkadowski napisał:

to ma niby być smieszne

Nie, to nie jest śmieszne, chyba że śmieszy kogoś.

Edytowane przez xniwax

Teraz, xniwax napisał:

Nie to nie jest śmieszne, chyba że śmieszy kogoś.

Przeczytaj raz jeszcze siebie i zobacz co wstawiłeś w tym temacie. I niech to posłuży za komentarz, bo dalszy jest zbędny.

trzymać się tematu

Uważasz, że to nie jest w temacie "człowieka z brodą"?

po drugiej stronie lustra.

Nie ma drugiej strony lustra, Wszyscy są po tej samej.
Wszystko zależy tylko od tego przed jakim lustrem się stoi.

bo dalszy jest zbędny.

To nie komentuj.

4 minuty temu, xniwax napisał:

Uważasz, że to nie jest w temacie "człowieka z brodą"?

Nie ma drugiej strony lustra, Wszyscy są po tej samej.
Wszystko zależy tylko od tego przed jakim lustrem się stoi.

Jak masz sadzić takie głupie posty oderwane od tematu - może podyskutujmy o księdzu pedofilu z Zakopanego?

Czy to też za trudny temat? Jak sądzę bardzo niewygodny. Oj sypie się coraz szybciej coś ten świat katolicko-pisowski, przedstawiany jako ostoja prawdy, bozi i honoru. 

Edytowane przez arkadowski

A może to Michnik nie zapłacił faktury?

Tego nie wiemy. Może jakiejś nie zapłacił. Możliwe, że stąd jego ciągła frustracja.
Może to tylko sumienie go gryzie za ostatnie 30 lat. 

1 godzinę temu, arkadowski napisał:

Cieszy tylko fakt, że dzięki PiS banki na przełomie roku staniały do 1 złotówki.

Naprawdę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

może podyskutujmy o księdzu pedofilu z Zakopanego?

O czym tu dyskutować?
Jeśli winny, należy go zamknąć tam, gdzie się takich ludzi zamyka.
Masz z tym problem?

Poza tym masz już wątek w temacie anty katolickim i anty klerykalnym.

Edytowane przez xniwax

14 minut temu, jezz napisał:

A czy ty wiesz co to jest przekaz do właściwego odbiorcy?

Nie ma właściwych i niewłaściwych odbiorców. Są tylko tacy którzy bezrefeksyjnie i bezrozumnie wierzą w to co piszą i tacy którzy przy czytaniu kierują się własną oceną i rozumem. Tych pierwszych tu oprócz kilku nie ma. Jak chcesz coś przekazać swoim kolegom w pisie, a sorry nie w pisie, a bardzo nielubiących obecnej opozycji, to pisz do nich bezpośrednio, najlepiej na priv, bo my tu generalnie nie jesteśmy zupełnie zainteresowanymi twoimi wysoce sprofilowanymi przekazami. Chyba, że odpowiada ci pozycja dziada przemawiającego do obrazu - a to proszę...

22 minuty temu, jezz napisał:

bo strasznie się w tym poście napociłeś bez związku z tym co ja pisałem. Parę dni temu pisałem.:)

Ale brawio.

W przeciwieństwie do ciebie napisanie tych paru zdań przychodzi mi bardzo łatwo i zupełnie nie muszę w to wkładać wysiłku. Żadnego. Moja odpowiedź tyczyła wpisu sprzed bodaj 7 godzin, więc ta twoja pseudo sofistyka z dniami, jak zwykle zresztą psu na budę. Nie odwdzięczę się też owym brawo, bo nie ma czym się zachwycać. Powiedziałbym nawet, że wręcz przeciwnie. Ale staraj się bardziej, dużo bardziej, może kiedyś w końcu na oklaski zasłużysz...

15 minut temu, arkadowski napisał:

czy wkład Twój w merytoryczną dyskusję?

Czy w jego przypadku kiedykolwiek był takowy?

3 minuty temu, Adalbert95 napisał:

my tu generalnie nie jesteśmy zupełnie zainteresowanym

Pana zainteresowania zupełnie mnie nie interesują.:)

6 minut temu, Adalbert95 napisał:

Moja odpowiedź tyczyła wpisu sprzed bodaj 7 godzin, 

A mój wpis dotyczył mojego wpisu sprzed bodaj 5 dni. :) widocznie moja pamięć lepsza.

Widzę jednak, że wy bez personalnych przepychanek nie dajecie rady.

2 minuty temu, jezz napisał:

wy bez personalnych przepychanek nie dajecie rady.

Doprawdy? Ty chyba autentycznie uważasz, ze to forum, choćby ten wątek, kręci się wokół tego co napiszesz. Otóż się nie kręci.

Istotą każdej listy duskusyjnej jest dyskusja. O sprawach, nie piszących. Odnosniki do piszących to tylko margines pojawiający się tylko wtedy gdy uczestnicy dyskusji wypisują głupoty. Nie wypisuj głupot - nikt nie bedzie się zajmował twoją osobą, ty nie bedziesz musziął zajmować się innymi. Tym bardziej, że podobno personalnych przepychanek tak nienawidzisz. Proste to jak budowa cepa - wystarczy się stosować.

Według iksika szwindlom Prezesa winny jest Michnik.

Typowa PiSowska logika.

31 minut temu, jezz napisał:

Naprawdę?

Ukryta Zawartość

Ale do tego potrzebne było aresztowanie Chrzanowskiego.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

39 minut temu, Jaro_747 napisał:

Według iksika szwindlom Prezesa winny jest Michnik.

To znaczy, że dochodzimy już do bandy. Już tylko diabeł został. Jest coś jeszcze gorszego by przykryć to śmierdzące łajno pisowskiej-prawicowej zbieraniny opartej na i zorganizowanej przez służby bezpieczeństwa PRL? 

Przytulsko towarzyszy z PZPR ciąg dalszy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.