Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Lech36 napisał:

To po co takie intensywne działania propagandowe na wszystkich frontach w Polsce wychwalające "misiewiczów" z PiS ochoczo grabiących i "rozdupcających" ten kraj w celu przywrócenia komuny. Teraz jeszcze przymierzają się do "rozdupcenia" Unii. 

przesadzasz 

"Zdaniem Frasyniuka, podpisanie porozumienia z rządem przez oświatową Solidarność to "prawdziwy dramat" i "kompromitacja". Politykowi nie spodobały się także słowa marszałka Sejmu Stanisława Karczewskiego, który stwierdził, że on "pracuje dla idei" i nauczyciele też powinni to robić. Przypomniał, że dochody marszałka to 20 tys. zł miesięcznie, a młodego nauczyciela - zaledwie 2500 zł. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
7 minut temu, slawek.xm napisał:

przesadzasz 

Zauważyłem na forum od jakiegoś czasu gigantyczną mobilizację fanów PiS. Nawet osoby których nie podejrzewałem o sympatię dla działań przywracających komunę wykazują sympatię do tej formacji. Penie mają dość kapitalizmu, choć fakt że rozdawnictwo zniewala. Oczywiście dopóki jest co rozdawać.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

slawus jako ze jest przeciwny placeniu nauczycielom nam to zaraz skomentuje ..prawda slawus.Po kato

2 minuty temu, jar1 napisał:

rzypomniał, że dochody marszałka to 20 tys. zł miesięcznie, a młodego nauczyciela - zaledwie 2500 zł. "

licku.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

łem na forum od jakiegoś czasu gigantyczną mobilizację fanów PiS. Nawet osoby których nie podejrzewałem o sympatię do działań przywracających komunę wykazują sympatię do tej for

byc moze zastepy w przewidywaniu kleski wyszly na ulice.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Bobcat napisał:

Demokracja to nie tylko matematyczna większość. Jedną z fundamentalnych jej cech to jak są przestrzegane prawa mniejszości.

jak dotąd homosie radzili sobie w warunkach polskiej demokracji i nikt nie kwestionuje ich prawa do uprawiania seksu w sposób jaki uznaja za sobie właściwy 

natomiast próby deprawacji społeczeństwa w tym głownie dzieci będą spotykały się z ostra reakcja i sprzeciwem

skoro nie rozumiesz tego i nie podzielasz takiego poglądu to już Twój problem wybór itd

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

k dotąd homosie radzili sobie w warunkach polskiej demokracji i nikt nie kwestionuje ich prawa do uprawiania seksu w sposób jaki uznaja za sobie właściwy 

a skad to wiesz .Tylko dlatego ze ich nie widziales?

8 minut temu, muls napisał:

a w ktorym miejscu slawus dokladnie?

Kiedy napisałeś że slawuś jest mądry.

Ale to chyba akurat nie Ty napisałeś. 

.Taki deprawuje zawsze slawus.A teraz do pensji przejdz nauczycieli.

5 minut temu, slawek.xm napisał:

st próby deprawacji społeczeństwa w tym głownie dzieci będą spotykały się z ostra reakcja i sprzeciwem

nikt nie kwestionuje ich prawa do uprawiania seksu w sposób jaki uznaja za sobie właściwy 

powaznie...A co tobie do tego chlopie.Nikt cie nie pyta o zdanie tak jak nie pyta ktora to renka robisz.

Edytowane przez muls
9 minut temu, slawek.xm napisał:

ozumiesz tego i nie podzielasz takiego poglądu to już Twój problem wybór itd

bylo o demokracji i mniejszosci jeszcze   filozofie.Do rzeczy  a jak nie potrafisz to od rzeczy.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Lech36 napisał:

Nawet osoby których nie podejrzewałem o sympatię dla działań przywracających komunę wykazują sympatię do tej formacji. Penie mają dość kapitalizmu, choć fakt że rozdawnictwo zniewala. Oczywiście dopóki jest co rozdawać.

jesli o mnie chodzi to byłem jestem i będę przeciwnikiem komunizmu socjalizmu

zyłem w tym systemie , doswiadczyłem go na własnej skórze i wg mnie rządy pis nie maja zadnego zwiazku z komunizmem

wniosek że pis tworzy komunizm może wysnuć ktos kto nie doswiadczył takiego ustroju

6 minut temu, slawek.xm napisał:

estem i będę przeciwnikiem komunizmu socjalizmu

taa slawus a teraz jak sie nazywa ten komunizm...I czym sie rozni od tamtego?czy teraz lepiej jest bo mozna ublizac od homosi a wtedy dostawalo sie po mordzie?od milicjanta.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

, doswiadczyłem go na własnej skórze i wg mnie rządy pis nie maja zadnego zwiazku z

to blizej moze dlaczego?Bo wedlug ciebie to wedlug tego co czytam to ty nieswiadomy jestes.

Edytowane przez muls
11 minut temu, slawek.xm napisał:

skoro nie rozumiesz tego i nie podzielasz takiego poglądu to już Twój problem wybór itd

Ewidentnie nadużywasz słowa "problem" w każdym przypadku gdy ktoś ma inne poglądy od Twoich. 

Nie podzielam tego poglądu i nie jest to dla mnie żaden problem.

Natomiast pisząc coś o "ostrej'reakcji" przeceniasz się. Ta "ostra reakcja" coraz większej części społeczeństwa wisi.

slavek

Ja żyłem w komunizmie czyli go doświadczyłem.I poczynania PiS przypominają mi ten niechlubny okres.Oczywiście nie wprost bo czasy się zmieniły ale duch pozostał.W sensie instrumentalnego traktowania państwa i jego organów,praworządności.W stosunku do opozycji czy ogólnie ludzi o innych poglądach czy języku politycznej debaty.Jak słucham pisowców to mam wrażenie,że Gomułka zmartwychwstał.

ma wrazenie ze slawus nie podziela mojego i to jego problem .Natomiast na temat demokracji jak widac nie da rady...Demokracja to nie jest to co ksiendza lubiom najbardziej.

e

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

k słucham pisowców to mam wrażenie,że Gomułka zmartwychwstał.

nie rozni sie niczym oprocz stosunku do koscioła i rosji ale z ta rosja to jeszcze nic pewnego..Trzeba byc durniem niezwyklym zeby tego nie widziec .

Edytowane przez muls

Oni po prostu nie znają demokracji bo jej nigdy nie doświadczyli.A gdzie jej mogli doświadczyć?W seminarium ?

baaa na pewno tam troche  o tym było ale o takiej w watykanie,Jakies mniejszosci, jakies turki, swiadkowie jehowy? geje /To moze zyc..... ale w piwnicach.My som w wiekszosci i to my kochamy polske i boga a  wiec i bog kocha  nas .Mniejszosci won chiba ze sie dopasuja czyli przejdom na naszego boga lepszego/

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Oni po prostu nie znają demokracji bo jej nigdy nie doświadczyli.A gdzie jej mogli doświadczyć?W seminarium ?

Jesli piszesz o strukturach Koscioła Katolickiego to tym razem masz rację

struktury i zalezności sa od wieków feudalne poza wyborem samego papieża i nic z demokracja nie maja wspólnego i co najistotniejsze nie zmieni sie to nigdy

34 minuty temu, muls napisał:

Ale demokracja tworzy sie u ksiedza proboszcza na ambonie u organisty  a rozwijana jest potem w maglu.

I w takich gównach, jak Ziemkiewicz, Republika i inne tam - Rydzate szuje.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Jesli piszesz o strukturach Koscioła Katolickiego to tym razem masz rację

struktury i zalezności sa od wieków feudalne poza wyborem samego papieża i nic z demokracja nie maja wspólnego i co najistotniejsze nie zmieni sie to nigdy

Jasne, że się nie zmieni. Z braku czasu. Limit i cierpliwość ludzka się wyczerpała.

19 minut temu, slawek.xm napisał:

zyłem w tym systemie , doswiadczyłem go na własnej skórze i wg mnie rządy pis nie maja zadnego zwiazku z komunizmem

Poważnie nie widzisz związku, jestem w szoku. Cały system prawny wraca do ręcznego sterowania przez polityków a Ty nie widzisz związku. 

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

wniosek że pis tworzy komunizm może wysnuć ktos kto nie doswiadczył takiego ustroju

Doświadczyłem, nawet byłem członkiem Solidarności, tej prawdziwej a nie tej Dudowo-Prezesowej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

slavek

Ja żyłem w komunizmie czyli go doświadczyłem.I poczynania PiS przypominają mi ten niechlubny okres.Oczywiście nie wprost bo czasy się zmieniły ale duch pozostał.W sensie instrumentalnego traktowania państwa i jego organów,praworządności.W stosunku do opozycji czy ogólnie ludzi o innych poglądach czy języku politycznej debaty.Jak słucham pisowców to mam wrażenie,że Gomułka zmartwychwstał.

a pamietasz jak obecna opozycja traktowała pis gdy był opozycją?

a próby zawłaszczenia władzy sądowniczej przez po nie sa Ci znane?

a mowa nienawiści jest Twoim zdaniem tylko domeną pisu?

w sposobie sprawowania władzy pis nie dorasta do pięt pzpr

natomiast analogie zawsze mozna sobie znaleźć dopasować , ale czy jest to obiektywna ocena?

najwiekszą róznicę czyni sytuacja ekonomiczna realny liberalizm gospodarczy przy braku sterowania odgórnego procesami tej gospodarki

24 minuty temu, Bobcat napisał:

Natomiast pisząc coś o "ostrej'reakcji" przeceniasz się. Ta "ostra reakcja" coraz większej części społeczeństwa wisi.

i dobrze ,że nie sa za przyznawaniem jakichkolwiek praw homosiom , skoro im wisi nie są niebezpieczni

tym bardziej głos ludzi , którym zalezy na tradycyjnych wartosciach jest i bedzie bardziej dobitny

uświadamianie czym są i jak naprawdę wyglądaja "reformy" środowisk LGBT jest w tej chwili obowiązkiem kazdego   światłego obywatela

30 minut temu, slawek.xm napisał:

a pamietasz jak obecna opozycja traktowała pis gdy był opozycją?

Między innymi zapraszała J.Kaczyńskiego na posiedzenia Biura Bezpieczeństwa Narodowego, na które JK nigdy nie przychodził.

30 minut temu, slawek.xm napisał:

a próby zawłaszczenia władzy sądowniczej przez po nie sa Ci znane?

Mnie nie.

31 minut temu, slawek.xm napisał:

a mowa nienawiści jest Twoim zdaniem tylko domeną pisu?

Moim zdaniem - tak, tylko PiS;u.

Itd.

Edytowane przez toptwenty
Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, toptwenty napisał:

Mnie nie.

a taki mały przykładzik

"Będziemy starali się wpłynąć zarówno na policję jak i prokuraturę i, w ramach naszych możliwości, na sądy, aby przede wszystkim surowo i możliwie natychmiast karać tych, którzy używają przemocy" - powiedział dziś Donald Tusk na konferencji prasowej po posiedzeniu rządu, odnosząc się do niedzielnej bójki na plaży w Gdyni.

Nawet w PRL komuniści udawali, że sądy są niezawisłe, a prokuratura niezależna w swoim działaniu. Donald Tusk i partia rządząca najwyraźniej nie potrzebuje już takich pozorów.

Premier otwarcie przyznał dziś, że będzie próbował wpływać na policję, prokuraturę i sądy, by te surowo karały "pseudokibiców". Przypomnijmy, co na ten temat mówi Konstytucja RP:

Art. 173. Sądy i Trybunały są władzą odrębną i niezależną od innych władz.

Art. 178. Sędziowie w sprawowaniu swojego urzędu są niezawiśli i podlegają tylko Konstytucji oraz ustawom.

Oznacza to, że premier wprost zapowiedział, że będzie łamał ustawę zasadniczą.

Na konferencji prasowej dowiedzieliśmy się także od Donalda Tuska, że rząd przygotowuje brutalną rozprawę z kibicami. Bo właśnie słowa "brutalny" użył premier - i to w czasie, gdy po interwencjach policjantów giną ludzie, jak ostatnio w Gdańsku.

Jak powiedział premier, "na stadionach trzeba walczyć metodami skutecznymi, co czasami oznacza metody brutalne". "Kiedy policja używa metod twardych, czyli przymusu bezpośredniego, powinno to być także chronione w oczach opinii publicznej i akceptowane wtedy, kiedy jest to niezbędne” – dodał.

Tusk ogłosił również, że zwróci się do mediów i polityków o wsparcie dla tworzenia "atmosfery akceptacji dla działań policji także wtedy, kiedy te działania będą bardzo zdecydowane i brutalne". "My i tak będziemy to robić, ale będziemy skuteczniejsi, jeśli uzyskamy pomoc od mediów i innych instytucji” – podkreślił Tusk.

51 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

slavek

Jest jeszcze gorzej niż wtedy. Tak zdziczałego i podzielonego społeczeństwa nie było. Szkolnictwo było na niezłym poziomie. 

i, w ramach naszych możliwości, na sądy, a

cos takiego w sytuacji kiedy prokurator naczelny jest niezalezny polegało na tlumaczeniu a nie rozkazie.Nawet naczelny nie mial wplywu  slawus ,ty nie potrafisz nawet czytac prawidlowo  a  co dopiero myslec.Ty musisz czytac to komentujace go..no bo sam nie wymyslisz niczego.

nac

7 minut temu, slawek.xm napisał:

ak powiedział premier, "na stadionach trzeba walczyć metodami skutecznymi, co czasami oznacza metody brutalne". "Kiedy policja używa metod twardych, czyli przymusu bezpośredniego, powinno to

natomiast tu jest policja ata  podlega ministrowi a wiec premierowi.Czy ty slawus potrafisz zliczyc dwa do dwa?

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.