Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

ci ci byli to ci z gazety twojej .A tak na marginesie  Ty nie masz ojca?bo tez to i owo o nim slyszalem

Edytowane przez muls
2 minuty temu, toptwenty napisał:

Wyczuwam w tych słowach Antka Policmajstera.

Nie, to był Ziobro, niszczarka i afera PZU. Daaawno. Ale było. 

nagrywamy.com

Ok.

Antek chyba mówił, że dowodem na wybuch trotylu jest brak śladów trotylu (czy coś w tym rodzaju). Pewnie zapożyczył od zera.

Edytowane przez toptwenty
27 minut temu, xniwax napisał:

Zioberek na bank. Ten co szybciej gada niż myśli.

Gdyby Ziobro miał gadać dopiero po pomyśleniu - milczałby do śmierci.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
44 minuty temu, xniwax napisał:

Nie przejechał ale był potrącił najeżdżając.
Jak myślisz, babcia powinna być wdzięczna?

Nie, nie powinna. Ale robienie wielkiej hucpy z małego i niegroźnego zdarzenia drogowego zawinionego przez polityka opozycji przy jednoczesnym przymykaniu oka i tuszowaniu o wiele poważniejszych przestępstw w wykonaniu przedstawicieli obozu rządzącego pokazuje prawdziwe oblicze aktualnego reżimu.

5 minut temu, Bobcat napisał:

Ale robienie 

5 minut temu, Bobcat napisał:

z małego reżimu.

A dajże Ty spokój i przestań krotochwilić.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Godzinę temu, xniwax napisał:

Póki co tylko w wyobraźni tych co niby dali i tych co niby chcieli kopać i lać fundamenty, oczywiście także tych co w to wierzą i tych co w to nie wierzą. 

I właśnie takimi wpisami obnażasz swoje prawdziwe oblicze akolity PiS.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

akolity PiS.

W którym miejscu? Jeśli nawet to czemu nie skoro Ty jesteś akolitą POKEmonów wiosną, a jesienią pewnie jeszcze kogoś innego. Ja np. przerzucę się już teraz  z pisiu na Piskukizkonfederatów tak dla jaj, których akolici Wiosny i POKE-monów nie mają.

Edytowane przez xniwax

1 minutę temu, xniwax napisał:

A dajże Ty spokój i przestań krotochwilić.

Manipulujesz moimi wpisami. Na to też jest paragraf Regulaminu.

Godzinę temu, xniwax napisał:

Póki co tylko w wyobraźni tych co niby dali i tych co niby chcieli kopać i lać fundamenty, oczywiście także tych co w to wierzą i tych co w to nie wierzą. 

Tutaj. Powtórka "wyjaśnień" reżimu.

16 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

milczałby do śmierci.

Milczenie może i jest złotem... ale nie cenniejszym niż złoto srebrnikiem.

12 minut temu, Bobcat napisał:

Tutaj.

Problem w tym Twój, że żeś tyci z tego nawet nie zrozumiał, zawsze możesz sobie to podstawić pod różne zjawiska i zdarzenia szczególnie w polskiej polityce. Problemem Twoim jest zero jedynkowe ukierunkowane za ciebie myślenie.
Nie przejmuj się, przejdzie Wiosna jesienią i zmieni to niezmiennie nic nie zmieniając.

A wiesz Ty chociaż, gdzie tkwi problem?

27 minut temu, Bobcat napisał:

oblicze aktualnego reżimu.

Zawsze będzie inne od poprzedniego i następnego.

16 minut temu, xniwax napisał:

Problem w tym Twój, że żeś tyci z tego nawet nie zrozumiał, zawsze możesz sobie to podstawić pod różne zjawiska i zdarzenia szczególnie w polskiej polityce. Problemem Twoim jest zero jedynkowe ukierunkowane za ciebie myślenie.
Nie przejmuj się, przejdzie Wiosna jesienią i zmieni to niezmiennie nic nie zmieniając.

A wiesz Ty chociaż, gdzie tkwi problem?

Całą Twoją wypowiedź można podsumować ulubionym powiedzeniem mojego znajomego Amerykanina: how to say nothing with a lot of words.

Inne Twoje wypowiedzi również.

a tu tego tresciwe omowienie.

E KWESTIA ŚWIATOPOGLADU.
Jestesmy zniewoleni przez mafie watykańska.
Nie jesteśmy od 100 lat niepodlegli - po 1918 konkordat i po 1989 - konkordat.
Jestesmy kolonia Watykanu. VAT = Vatykan Tax !

Jak się wyzwolić po 1000 lat Królów franczyzowych ?
…………………………………
Kto opowie nasza tragiczną historię ? Luther Martin pomógł Europie się wyzwolić . Polska została w łapach Watykanu, Chodzi tylko o kasę ! Musimy ich utrzymywać, Tych starych no i młodych przebierańców. Bóg to jedno , a oddawanie im 50 % PKB to zbrodnia przeciwko Polakom.
Na nauke matematyki , chemii i fizyki nie ma kasy, Na nic kasy nie ma.Naród opanowany przez mafie rzymska jest ogłupiały i szalony w swojej niewiedzy, Radio Maryja ogłupia ale Wolna Europa nam o tym nie powie. Układ sił = ekumenizm.Warunki pokoju z 1648 roku nie pozwalają aby rozpowszechniać protestantyzm.
Niemieccy protestanci to lewacy ?

a tutaj jak zawsze celny Piotr Kanikowski

A co jeśli „tęczowa Maryjka” to prawdziwszy obraz Matki Zbawiciela niż portret smutnej reginy z berłem i koroną Polski?

Dzięki św. Mateuszowi ewangeliście wiemy, że świątobliwi Żydzi mówili o Jezusie: “To żarłok i pijak, przyjaciel poborców i grzeszników”. Ich reakcja na miłość bardzo przypomina oburzenie niektórych katolików na papieża Franciszka, gdy myje nogi muzułmanom, klęka przed afrykańskimi watażkami prosząc o pokój w Sudanie Południowym a podczas telewizyjnego show pociesza geja: „Nie ma znaczenia, kim jesteś i jak żyjesz – nie tracisz swojej godności”.

Miesiąc temu w moje ręce wpadło stanowisko Rady Katolików Świeckich przy Biskupie Legnickim w sprawie wprowadzonej przez władze Warszawy Karty praw osób homoseksualnych. Zdumiało mnie wówczas, jakim cudem w inicjatywie na rzecz tolerancji i szacunku do człowieka dopatrzono się działań „antyludzkich, antykatolickich i bluźnierczych”. To samo zdumienie odczuwam teraz, gdy tęczowa aureola na obrazie Matki Boskiej Częstochowskiej obraża uczucia religijne Polaków do tego stopnia, że policja decyduje się o szóstej rano wejść do mieszkania kobiety, która tak widzi Maryję.

Chciałbym przypomnieć moim braciom katolikom, że Jezus przystawał z celnikami i prostytutkami. Przedstawiciela pogardzanych, nieczystych rytualnie samarytan postawił prawowiernym Żydom za wzór miłości. Najmocniej kochał grzeszników. Zadrwił z posłusznych prawu, gdy chcieli ukamienować kobietę pochwyconą na cudzołóstwie. Nigdy nikogo nie potępił ani nie odtrącił. Wybaczył swym oprawcom, a łotra zabrał prosto z krzyża do nieba. Po zmartwychwstaniu, nieludzko tęsknił za Piotrem, który się Go wyparł. Przychodził jeść z uczniami, choć zawiedli w godzinie próby i mimo licznych cudów wątpili w jego obietnice. Naprawdę uważacie, że Matka kogoś tak niesamowitego może być zła o kilka radosnych pasków w swojej aureoli?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

a 9 maja nowa ksiazka Piatka  morawiecki i jego tajemnice i znowu bedziemy czekali na sady.Bo pamietamy co stary morawiecki gadał o rosji podczas pobytu na bialorusi.Cos to sie wszytko znowu laczy w calosc w rosji i z falenta..

czego się dowiedziałeś?
Mateusz Morawiecki jest powiązany z organizatorami afery taśmowej z 2014 r., czyli z tak zwaną mafią sołncewską (rosyjską organizacją przestępczą stworzoną przez kremlowskie służby, która działa też w Polsce i na Zachodzie). W latach 80. ojciec premiera, założyciel podziemnej Solidarności Walczącej, chroniony był przez komunistyczną Służbę Bezpieczeństwa.
Zajmowało się nim m.in. tak zwane Biuro Studiów SB, elitarna jednostka, której celem było rozbijanie opozycji. Biuro Studiów lansowało pseudoopozycyjne ugrupowania i niby-podziemnych liderów. Ściśle współpracowało z Moskwą.

Zdajesz sobie sprawę, że dla sceptycznego obserwatora brzmi to tak, jakbyś wszędzie widział powiązania z Kremlem?

rudno ich nie widzieć tam, gdzie ojciec nawołuje do przyjaźni z putinowską Rosją, a syn chce z nią handlować. Ale rozumiem twoje zastrzeżenie, bo w miarę badania sprawy sam zacząłem się podejrzewać o nadmierną podejrzliwość. Gdy trafiałem na kolejne szokujące fakty, na każdym kroku zadawałem sobie pytanie: czy czegoś nie wyolbrzymiam?

Ale rzeczywistość okazała się gorsza niż podejrzenia. Fakty, które przedstawiam w książce "Morawiecki i jego tajemnice", mówią same za siebie. Każdy może samodzielnie wyciągnąć wnioski.

Kiedy był ten moment, gdy zrozumiałeś, że coś jest na rzeczy?

Wątpliwości znikły, gdy odkryłem piąte z kolei powiązanie między Morawieckimi a najbogatszym oligarchą sołncewskiej mafii Michaiłem Fridmanem. Gdy okazało się, że firma GetBack, za którą Kornel Morawiecki wstawiał się u swego syna, premiera Mateusza Morawieckiego, jest powiązana z Fridmanem na co najmniej dwa sposoby.

Ucieszyłeś się, że miałeś nosa?

Ogarnęło mnie ciężkie przygnębienie. Przecież to sprawa większa i ważniejsza niż moje dziennikarskie ambicje czy sympatie polityczne. Chodzi o premiera Rzeczypospolitej Polskiej. Jak również o jego ojca, posła i marszałka seniora naszego Sejmu, lidera legendarnej Solidarności Walczącej, z którą nie ja jeden sympatyzowałem jako nastolatek.

Przerażające jest to, że Mateusz Morawiecki został premierem właśnie dzięki rosyjskiej interwencji, jaką była afera taśmowa z 2014. Jej organizatorem był importer rosyjskiego węgla Marek Falenta - klient i dłużnik syberyjskiej kopalni kontrolowanej przez ludzi Putina, kolega polskich przedstawicieli sołncewskiej mafii. W mojej książce przedstawiam twarde dowody na to, że istniała relacja między Falentą a Mateuszem Morawieckim.

Przecież sam Morawiecki junior też został nagrany, gdy chwali niemal niewolniczą pracę za miskę ryżu jako koło zamachowe gospodarki.

Niedługo potem ostrzeżono go, że był nagrywany. Morawiecki sam to przyznał, gdy zeznawał przed funkcjonariuszami polskiego kontrwywiadu w sprawie afery taśmowej. Tak się składa, że ostrzeżenie przyszło od osoby zamieszanej w organizację afery. Czyżby jej organizatorzy mieli szczególne względy dla Mateusza Morawieckiego?

Nie tylko oni. Zauważ, że kompromitujące nagranie Morawieckiego wyszło na jaw dopiero w 2018 roku, gdy dokopali się do niego dziennikarze Onetu i TVN24. Mimo, że już w 2014 roku taśmy trafiły w ręce pracowników "Wprost" i "Do Rzeczy". Oni jednak dziwnym trafem nie pisnęli ani słowa o Morawieckim. Chętnie kompromitowali innych notabli z otoczenia Donalda Tuska, ale Mateusza Morawieckiego oszczędzili.

Czyżby już wtedy wiedzieli, że za rok Morawiecki z doradcy Tuska stanie się faworytem Kaczyńskiego i zajmie eksponowaną funkcję w rządzie? A może takiej kariery dla Morawieckiego spodziewał się ktoś, kto dozował taśmy redaktorom obu tygodników? Czyżby dlatego ten ktoś nie podsunął im nagrań przyszłego premiera do publikacji?

Nie za daleko się posuwasz we wnioskowaniu?

A nie widzisz nic ciekawego w tym, że „Wprost” i „Do Rzeczy” należą do firmy PMPG SA, która do 2006 roku nazywała się Arksteel i była kontrolowana przez wschodnioukraińską postsowiecką korporację Związek Przemysłowy Donbasu? Nie zastanawia Cię to, że w 2006 r. korporację tę zaczął przejmować oligarcha sołncewskiej mafii Aliszer Usmanow, dobry znajomy polskich organizatorów afery taśmowej?

Tak się składa, że w tym samym czasie firma Arksteel nagle trafiła do rąk polskiego przedsiębiorcy Michała L., niedawno aresztowanego w związku z podejrzeniem o przynależność do zorganizowanej grupy przestępczej. Pod skrzydłami pana L. firma zmieniła nazwę (na PMPG) i branżę (z konserwowo-mięsnej na medialną). A jej tygodniki i portale zaczęły publikować materiały prokremlowskie. Nieraz przeklejane z serwisu Russia Today, który jest tubą propagandową Putina.

Afera taśmowa była zemstą Kremla na Polsce za poparcie dla najechanej Ukrainy. W efekcie władza przeszła z rąk Platformy wprost w ręce PiS - antyeuropejskiej partii, która zwalcza zachodnie wartości. Jej przedstawiciele zachwycają się wschodnimi tyranami i ich polityką.

Marszałek Senatu Stanisław Karczewski stwierdził, że białoruski dyktator Aleksander Łukaszenka to "ciepły człowiek".•fot. facebook.com/stanislawkarczewski / fotomontaż

Na przykład?

Pamiętasz, jak marszałek Senatu Stanisław Karczewski rozpływał się nad białoruskim dyktatorem Aleksandrem Łukaszenką, jaki to ciepły człowiek?

Jesienią 2016 r. również Mateusz Morawiecki otworzył swe serce dla Łukaszenki i Putina. Jako wicepremier Rzeczypospolitej Polskiej odwiedził Białoruś. Rozmawiał tam z Łukaszenką o tym, jak omijać sankcje utrudniające handel z Rosją po jej napaści na Ukrainę.

Znaczy to, że Morawiecki sprzeniewierzył się polityce Unii Europejskiej, która chciała ukarać Kreml za tę napaść. Morawiecki szedł na rękę Putinowi i Łukaszence, co oznacza działanie na szkodę polskiego interesu narodowego oraz zachodnich i ukraińskich sojuszników.

Jest jeszcze europoseł PiS Ryszard Czarnecki, od dziesięcioleci bliski sojusznik Morawieckiego. Bardzo sprawny w udawaniu prostaczka, czym nieraz budzi śmiech internautów. Ale kiedy my się śmiejemy, Czarnecki pracuje dla Ilhama Alijewa – postsowieckiego dyktatora Azerbejdżanu i przyjaciela Putina.

Za kolaborację z Alijewem Ryszard Czarnecki został oficjalnie ukarany przez Parlament Europejski, czego polskie media niemal nie zauważyły. Dodajmy, że wiceministrem cyfryzacji w rządzie Morawieckiego został pupil jego ojca, Adam Andruszkiewicz - nacjonalista zakochany w postsowieckim Wschodzie, przez ekspertów określany jako "pośrednie narzędzie Rosji".

Europoseł PiS Ryszard Czarnecki.•fot. Kuba Atys / Agencja Gazeta

Dodajmy też, że Mateusz Morawiecki wspierał ruch Kukiz’15, który wprowadził do sejmu Andruszkiewicza i innych antyzachodnich posłów popierających PiS i realizujących politykę Kremla. Posłowie ci zwalczają Unię Europejską i narażają Polskę na epidemie, bo szerzą tworzoną w Moskwie propagandę antyszczepionkową. Z listy Kukiza wszedł do Sejmu ojciec premiera, Kornel Morawiecki, który otwarcie nawołuje do przyjaźni z Putinem.

Niestety, o całej tej sytuacji niewiele się u nas mówi. Prokremlowskie wyskoki Morawieckiego seniora na chwilę tylko przyciągnęły uwagę opinii publicznej. Rozmowy jego syna z Łukaszenką nie przyciągnęły jej w ogóle. Mam wrażenie, że wolimy się rozpraszać, zajmujemy się drobiazgami i szczegółami. Być może całokształt jest zbyt straszny i dlatego większość z nas nie chce o nim myśleć.

A całokształt jest taki, że coraz szybciej zmierzamy w kierunku Kremla. Teraz dochodzi kolejny element układanki: Konfederacja Korwin-Mikkego, który – jak Kornel Morawiecki - publicznie chwali Putina. Jeden z liderów Konfederacji, agresywny antysemita Grzegorz Braun, otwarcie utrzymuje stosunki z Leonidem Swiridowem, rosyjskim "dziennikarzem" wydalonym z Polski za sprawą podejrzenia o szpiegostwo.

Konfederacja KORWiN Braun Liroy Narodowcy startuje w wyborach do Parlamentu Europejskiego.•fot. Dawid Zuchowicz / Agencja Gazeta

Od czasu twojej książki o Macierewiczu mówi się o tym całkiem sporo. Opozycja ostrzega też, że PiS wyprowadza Polskę z Unii.

To bardzo słuszne ostrzeżenia, ale co z nich dotąd wynikło? Niestety, podawane przeze mnie fakty często są wykorzystywane do walki partyjnej albo frakcyjnej. A przecież nie chodzi o to, kto kogo zaorze w telewizji lub zdobędzie więcej w sondażu.

Jako dziennikarz mam obowiązek pokazywać prawdę opinii publicznej. Jako obywatel zaś jestem przerażony tym, że po krótkim epizodzie europejskim znowu pozwalamy Kremlowi kolonizować nasz kraj. Mamy wielowiekową historię rosyjskiej dominacji i infiltracji. Z takim doświadczeniem powinniśmy być lepiej przygotowani i skuteczniej się bronić. A mimo to Putin wygrywa wojnę w Polsce bez jednego wystrzału.

Zaraz: twierdzisz, że Morawieccy i kilku innych prominentnych polityków PiS to agenci Putina? Masz na to jakieś dowody?

Nie róbmy skrótów myślowych. Twierdzę, że polityka Prawa i Sprawiedliwości jest na rękę Moskwie. Twierdzę, że liczne powiązania najważniejszych polityków PiS z Kremlem muszą mieć związek z antyzachodnią, prokremlowską działalnością ich partii. Natomiast jeśli pytasz, czy przyłapałem któregoś z panów Morawieckich na przyjmowaniu od Putina walizki pełnej rubli, to nie, nie przyłapałem. To się tak nie odbywa.

Bardzo istotne są koneksje obu Morawieckich ze służbami specjalnymi kremlowskiego imperium. Koneksje te trwają już od lat 80., od czasów Solidarności Walczącej, która znajdowała się pod lupą Biura Studiów SB i Stasi, policji politycznej komunistycznych Niemiec Wschodnich. Niektórzy działacze Solidarności Walczącej byli chronieni przez Biuro Studiów SB. Esbecy wiedzieli, gdzie ukrywa się Morawiecki senior, a mimo to przez lata pozwalali mu działać w podziemiu.

Krańcowo niepokojące jest również to, że Kornel Morawiecki - mimo ostrzeżeń ze strony innych opozycjonistów - wspierał agentów podstawionych przez komunistyczną Służbę Bezpieczeństwa. Umożliwiał im przenikanie zarówno do Solidarności Walczącej, jak i do NSZZ "Solidarność", czyli największej organizacji opozycyjnej.

Może nie wierzył w ich agenturalne powiązania?

Może. Tylko dlaczego w takim razie już w wolnej Polsce, gdy tworzył stowarzyszenie weteranów Solidarności Walczącej, sprzeciwił się objęciu ich lustracją?

Premier Mateusz Morawiecki i przywódca PiS poseł Jarosław Kaczyński.•fot. Dawid Zuchowicz / Agencja Gazeta

Jak do tego wszystkiego ma się Jarosław Kaczyński, przywódca PiS? Przecież nie może o tym nie wiedzieć.

Myślę, że wszedłby w układ z samym diabłem, żeby tylko panować w Polsce i gnębić tych, którzy dawniej niewystarczająco go poważali lub wręcz się z niego śmiali. Może łudzi się, że jest w stanie rozgrywać Putina? A może mu wszystko jedno, póki to on siedzi na polskim tronie? Tak czy inaczej, efekt jest ten sam.

PiS cały czas mówi, że nie chce polexitu. Z okazji Święta 3 Maja padło wiele ciepłych słów o Europie.

Będzie więcej tych ciepłych słów - z ust polityków PiS, albo pracowników TVP. Ale nieważne, co mówią. Ważne są czyny. Na nich powinniśmy się koncentrować.

Środowisko Morawieckich i politycy PiS uważają się za patriotów.

Ukryta Zawartość

W...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
5 godzin temu, muls napisał:

[...]Andrzej Zybertowicz, socjolog i doradca prezydenta Andrzeja Dudy, nie otrzyma profesorskiego tytułu. Jak poinformował filozof prof. Tadeusz Gadacz, Centralna Komisja ds. Stopni i Tytułów odmówiła Zybertowiczowi w tej sprawie.

Ukryta Zawartość

No i nareszcie przyhamowali conieco pislamskiego szczuja. Czas najwyższy.

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, muls napisał:

a tutaj dupa jas  bedzie musial dalej pieprzyc u dudusia swoje farmazony.Jest niewatpliwie teraz rozedrgany

Andrzej Zybertowicz, socjolog i doradca prezydenta Andrzeja Dudy, nie otrzyma profesorskiego tytułu. Jak poinformował filozof prof. Tadeusz Gadacz, Centralna Komisja ds. Stopni i Tytułów odmówiła Zybertowiczowi w tej sprawie.

Ukryta Zawartość

To oznacza, że jeszcze będą musieli w tej Centralnej Komisji wymienić wszystkich na swoich. Wtedy będzie dobrze. ?

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Ktoś nie zachował czujności.

Zbliżają się wybory wraca temat Smoleńska.Morawiecki bredzi coś o zwrocie wraku i ponownych badaniach polskich ekspertów.

W takim razie rodzi się pytanie co PiS zrobił w tej sprawie przez całą swą kadencję?Czemu teraz się obudzili ?

I jeszcze jedna kwestia.Morawiecki ( urzędując premier) nie schodzi z ekranów TV.Codziennie można śledzić jego bredzenia na niezliczonych konferencjach prasowych.To kiedy on pracuje?Kiedy kieruje rządem?Dlaczego pracując za pieniądze podatników nie wywiązuje się ze swoich obowiązków ?Czemu zajmuje się kampanią wyborczą partii rządzącej ?

Walce o koryto podporządkowane jest wszystko. Nie ma innej wizji, ani starań o cokolwiek innego.

A jeszcze tragiczniej przedstawiają się powiązania, na przykład o jakich pisze Piątek w swoich książkach, co sugerowałoby drugie dno tej sytuacji. 

Czyżby rzeczywiście żyjemy w czasach drugiej Targowicy?  Przecież nie da się wszystkiego wytłumaczyć ludzką głupotą i zwykłą zachłannością. I ilość taśm kompromitujących polityków jest ogromna. Kto jest dysponentem i kto szantażuje? 

Kolejna afera o taśmach z domu publicznego dla prominentnych polityków też jest wielce zagadkowa...

O tym, chyba, mówił Tusk.

"

Chińczycy korzystają z systemu monitorowania terenów publicznych. Kamery są wyposażone w system rozpoznawania twarzy i sprawdzają każdy ruch obywateli. Wszystkie dane są analizowane przez algorytmy.

W przypadku wykrycia nieprawidłowego zachowania, takiego jak chociażby wyrzucenie papierka na chodnik, AI wylicza karę. Jest nią utrata punktów w rankingu oceny publicznej. W przeciągu niecałego roku ukarano już 23 miliony obywateli Chin. 17,5 miliona osób otrzymało zakaz możliwości zakupu biletów lotniczych. Kolejne 5,5 miliona nie może kupić biletu na pociąg."

Teraz kupiła go Australia...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A dziś w pałacu taka scenka:

- No chodź, Andrzejku, przytul się. No co? Nie dali profesury, nie dali... Co? No, tak. Jak powiedzieli? Żeś niegodny tego tytułu dupek? Co? Aha - żeś zwyczajne pośmiewisko i kawał śmiecia... Mój ty biedaku. Agata! Dajże jakąś chustkę, bo mi całą koszulę obślinił!  Co? Nie chlip i nie smarkaj mi pod pachę. Naprawdę? Tak ludzie uważają? Żeś agent GRU... Noooo, co tam... Trochę racji mają. Że jak? Że mało Putin płaci... No, wiem, wiem... Antek też tak twierdzi. Dam ci podwyżkę. Tak, od jutra. Panie Franku!!! Po co pan te drzwi oliwi, do cholery ciężkiej? Nie skrzypią, tylko z Zybertowiczem gadam. Z Zybertowiczem!!! To on tak trzeszczy. No już, bądź mężczyzną. Tak. To taki w spodniach. No już, uspokoić się natychmiast! Że co? Dobrze. Jutro ich wyprdolę z roboty. Jak? Oczywiście, że z wilczym biletem. Hę? No wiem, tak powiadają. No ale przecież nikt uczciwy i przyzwoity nie chciał tej funkcji wziąć. Wiem, że za plecami cię wytykają palcami, żeś zdrajca, no ale wszystkich z domu nie wywalę. No już, przestań się mazgaić. Dla mnie jesteś najlepszy. Tak, prawie równy mnie.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
zmiana interpunkcji ?

a ten caly rozedrgany co przechodzi na prezydenta i ten tez zaczyna drgac

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

kają palcami, żeś zdrajca, no ale wszystkich z domu nie wywalę. No już, przestań się mazgaić. Dla mnie jesteś najlepszy. Tak, prawie równy mnie.

37 minut temu, jar1 napisał:

Teraz kupiła go Australia... 

z tym jest jak z nozem.Mozna kroic mozna zabic.Wiadomo jednak ze chetnych bedzie wiecej zeby zabic.

Edytowane przez muls
Gość glazior

(Konto usunięte)
12 godzin temu, argus napisał:

conieco

???

12 godzin temu, argus napisał:

No i nareszcie przyhamowali conieco pislamskiego szczuja. Czas najwyższy.

Taki wasz Kandydat Cimoszewicz to przynim  intelektualne zero . ?

Edytowane przez glazior
9 minut temu, glazior napisał:

Taki wasz Kandydat Cimoszewicz to przynim  intelektualne zero .

A Zybertowicz to wartości ujemne. Jak widać komisja dokonująca kwalifikacji była tego samego zdania. A przy pan Z.  to etyczne łajno. 

To również polecam do poczytania:

Ukryta Zawartość

P.S. "przy nim" pisze się oddzielnie.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.