Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem że bredniami nie na temat próbujesz odwrócić uwagę od problemu. Ale jak widzę mamy lekką zmianę frontu i przynajmniej "trzeba wyjaśnić". No to czekamy.

Od razu sprostowanie - w sprawie Kuchcińskiego to nie są wyłącznie domysły nie poparte żadnymi dowodami. Jeszcze raz zapytam - co usiłowali kupić agenci ABW skoro ponoś nie ma żadnych nagrań???

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Jeszcze raz zapytam - co usiłowali kupić agenci ABW???

Wina Tuska 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, toptwenty napisał:

między

W dziwnym miejscu umiejscawiasz zadry.
Nie każdy ma oko między nogami.
Chociaż patrząc na działania POKE-monówwiosną może tak być, ża mąją zadrę właśnie tam..

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

co usiłowali kupić agenci ABW skoro ponoś nie ma żadnych nagrań???

Czyste taśmy, przecież to oczywiste.
Tu na forum też są ludzie, którzy kupują czyste taśmy.
Takie hobby, nic w tym dziwnego.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Wy tu jakieś pierdoły opowiadacie, a babcia umiera w szpitalu.

A taki był dla was elokwentny i wykształcony a to zwykły komunistyczny szmaciarz.

Ciekawe co byście pomyśleli o człowieku który na pasach przejechał kogoś z waszej rodziny i uciekł z miejsca wypadku samochodem bez ważnych okresowych  badań i wysłał funfla aby tuszował sprawę.

Dość tych bredni !!!!!!!!

11 minut temu, glazior napisał:

Tobie i tobie podobnym zupełnie nie przeszkadzała agenturalna działalność Wałęsy , to że jego papiery leżały u stasi  i kgb. Wychwalaliście jego poczynania gdy był prezydentem ,jego głupie pomysły typu nato ,we bis, klaskaliście gdy niszczył osoby mu nieprzychylne a gdy wyszła sprawa jego agentury mówiliście że nic się nie stało , że wszystko jest o.k.

Sprawę Kucharza ze względu na dobro państwa trzeba wyjaśnić ale puki co są tylko domysły nie poparte żadnymi dowodami.Będzie fikoł - będziemy rozmawiać.

Teraz widzę tylko walkę polityczną.

Różności widzisz.

Ja natomiast widzę, jakie życie potrafi płatać figle.

Gdy jeden z Kolegów potknął się na ortografii, toś pół strony zajął, coby się nacieszyć tym faktem i powyśmiewać.

A teraz sam póki co, piszesz: "puki co"...

....

(mściwa menda ten Bezlitosny...)?

Gość glazior

(Konto usunięte)

No ale ja nie jestem wykształconym i z dużego miasta.

Jak ci do głowy przyszło porównywać mnie prostego człeka do takiego gościa jak argus  który 20 lat ....no dobrze dam se spokój.

Ech, wy pisdraczunie ?

"Prof. Jacek Rońda, przewodniczący Komitetu Naukowego Konferencji Smoleńskiej, w kwietniu 2013 r. w TVP1 po emisji filmów o katastrofie smoleńskiej powiedział m.in., że jego zdaniem piloci prezydenckiego samolotu nie zeszli poniżej wysokości 100 m; dodał, że swoją wiedzę opiera na dokumencie z Rosji.

Tymczasem w październiku tego samego roku w wywiadzie udzielonym TV Trwam Rońda przyznał, że w programie TVP1 nie mówił prawdy. Pytany, na jakiej podstawie twierdzi, że piloci nie zeszli poniżej 100 m, Rońda odpowiedział: "Oni niestety zeszli poniżej 100 metrów. Ja w wywiadzie (w TVP1) trochę zagrałem. (...) To był blef, na tym dokumencie nic nie było"."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
To, o tych pieniądzach - wiem. Dość dziwna to kołomyja.
Mnie raczej chodziło o to, czy wreszcie rozszyfrowano winnego tej "niewinnej stłuczki", z której Szydło ledwo uszła z życiem.
No i jak to naprawdę wyglądało.
Na chorą nie wyglądała

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1222932134460181&id=249404695146268&refsrc=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2Fplugins%2Fvideo.php&locale2=pl_PL&_rdr
Gość glazior

(Konto usunięte)

O patrzcie jacy ludzie garną się do polityki.

Jeden z działaczy młodzieżówki Wiosny Roberta Biedronia pożegnał się z partią w atmosferze skandalu. Odszedł sam, bo - jak mówi - nie mógł wytrzymać mobbingu panującego w strukturach tego ugrupowania. Młody chłopak wskazuje konkretne osoby, podaje też przykłady. Czy Robert Biedroń panuje nad sytuacją w swojej partii? Na razie skandal komentuje jego partner Krzysztof Śmiszek.

"Do tej pory działałem tylko w radiu studenckim w Lublinie i polityków spotykałem tylko po drugiej stronie mikrofonu. Wiosna to było moje pierwsze zetknięcie z polityka. W zeszłym roku, we wrześniu dołączyłem do młodzieżówki Wiosny i wkrótce potem zostałem koordynatorem lubelskiej młodzieżówki. Tydzień temu odszedłem. Nikomu nie życzę aby przeżył to co ja przeżyłem"

- rozpoczyna swoją opowieść Przemysław Stefaniak.

Dalej przedstawia szokujące szczegóły działalności partii Roberta Biedronia. Według niego, jedna z działaczek dopuszczała się mobbingu - poprzez atakowanie wulgarnymi słowami.

"Nie ukrywam, parę razy zdarzyło mi się płakać godzinami i nie przespać paru nocy. Ostatnimi czasy Monika P. - koordynatorka regionalna partii Wiosna na Lubelskie - w bardzo dosadny sposób zniechęcała mnie do działania wykorzystując do tego swoją pozycję. Na przykład atakując mnie w bardzo ostry sposób przy grupie obserwatorów, za rzeczy, za które nie byłem odpowiedzialny. Jechaliśmy tego dnia na pierwsze zbieranie podpisów. Monika zaatakowała mnie przy trzech osobach że ,,jakim cudem ona k...a nie wie, że pier...na dzieciarnia organizuje jakieś k...a malowanie tęczy". Tamtego dnia poczułem, że wszystko co robię, kompletnie nie ma sensu, bo wszystko jest na pokaz. Monika po wszystkim dodała, że ,,jak już k...a coś takiego robią, to chociaż ona ma być na zdjęciach". W prywatnych rozmowach o nas - młodzieżówce mówiła per „pier....na dzieciarnia”, bo nie realizowaliśmy targetów zbierania podpisów dla osób do europarlamentu. A poza tym przecież to wszystko jest „i tak na pokaz, więc po co my się k...a żalimy”."

- kontynuuje Stefaniak.

W końcu zrezygnował ze sprawowanej funkcji. Głównym powodem miało być zachowanie wspomnianej działaczki. "Nie wiem czy w partii dla ludzi powinny być osoby, które są przeciw ludziom" - napisał.

"Kiedy odbywałem w kawiarni rozmowę ze Zbigniewem B., weszła koordynatorka, spojrzała groźnie i mnie minęła. Później wzięła mnie na stronę i powiedziała, że ,,jak jeszcze raz k...a nie wstanę od razu żeby się przywitać to mnie rozk...wi". Jak sami wiecie, w praktyce sam od zera zacząłem działać i zbudowałem struktury młodzieżówki Wiosny w Lublinie, więc każdy kto mnie zna- powie, że nie okłamuje ludzi i nie jestem osobą, która pcha się na świecznik. Każde działanie Moniki było i jest podszyte tylko chęcią pokazania się, podlizywania się. Nie wiem czy w partii dla ludzi powinny być osoby, które są przeciw ludziom. Nie jestem osobą, która chcę wspinać się po trupach i wiem, że wy- moi znajomi- też to wiecie"

- podkreślił młody chłopak.

Ale najciekawsze jest to, jak potraktowano go, gdy zgłosił swój problem. Okazało się, że w Wiośnie... nie ma procedur dotyczących mobbingu.

"Kiedy zgłosiłem wspomniane sytuacje, sprawa została oddalona i na ten moment zamieciona pod dywan, a przejął ją (o ironio!) przyjaciel Moniki. Więc tak się załatwia teraz sprawy - oskarżać ma ją osoba, która jej broni. Dowiedziałem się też, że w Wiośnie nie ma procedur antymobbingowych

- zakończył.

Dziś w Polsat News do sprawy odniósł się Krzysztof Śmiszek, lider dolnośląsko-opolskiej listy Wiosny w wyborach do Parlamentu Europejskiego.

"Sprawa jest wyjaśniana. Bardzo poważnie traktujemy wszystkie takie wypowiedzi. Mam nadzieję, że szybko sprawę wyjaśnimy, Ta sprawa jest wyjaśniana za pomocą specjalnych procedur"

- dodał.

To ciekawe, gdyż młody działacz twierdzi, że usłyszał, iż... żadnych procedur nie ma. Tymczasem Śmiszek zapewnił, że działacz Wiosny, na którego powoływały się media, i który zarzucił swojemu ugrupowaniu, że w partii nie ma procedur antymobbingowych nie przyszedł do niego z prośbą o pomoc.

23 minuty temu, glazior napisał:

A taki był dla was elokwentny i wykształcony a to zwykły komunistyczny szmaciarz.

Ciekawe co byście pomyśleli o człowieku który na pasach przejechał kogoś z waszej rodziny i uciekł z miejsca wypadku samochodem bez ważnych okresowych  badań i wysłał funfla aby tuszował sprawę.

Dość tych bredni !!!!!!!!

Pisząc o organicznych zmianach w mózgu u wielbicieli PiSowskiego reżimu miałem rację, powyżej kolejne potwierdzenie.

W związku z tym czuję się zwolniony z dalszej dyskusji, teraz pałeczkę powinien przejąć lekarz, i to szybko bo stan pogarsza się błyskawicznie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

21 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

@glazior - to że jego papiery leżały u stasi  i kgb.

Nie tylko jego papiery leżały w kgb i u stasi.

Natomiast papierów prominentnych działaczy PiS'u tam byś nie znalazł. 

Zgadnij - dlaczego.

Edytowane przez toptwenty
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

A teraz tak na poważnie - zastanów się.
Gdyby te taśmy naprawdę istniały już dawno wisiałyby na stronie gazety wyborczej .

Na poważnie, to Kuchciński jest własnością tego kto go może tymi nagraniami szantażować.

Na razie Kuchciński jest grzeczny. Odstrzeli się go, gdy na śledztwie zacznie śpiewać.

Edytowane przez toptwenty
Gość glazior

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

W związku z tym czuję się zwolniony z dalszej dyskusji, teraz pałeczkę powinien przejąć lekarz, i to szybko bo stan pogarsza się błyskawicznie.

Na audiostereo czuje się jak w radzieckiej Rosji .Tam też przeciwników politycznych,myślicieli,naukowców, poetów ,homoseksualistów i żydów bez powodów,bez diagnozy wsadzano do szpitali psychiatrycznych.

Jarku nie idź tą drogą .

A czy ta dziewczyneczka,co to ją Kuchciński gwałcił, to gdzieś realnie, hmmm - namacalnie, istnieje?

Czy wywieziona w siną dal?

1 minutę temu, glazior napisał:

myślicieli,naukowców, poetów ,homoseksualistów i żydów

Przerost ambicji.

Choć podziwiam odwagę coming-outu.

Gość glazior

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Sine Metu napisał:

Na poważnie, to Kuchciński jest własnością tego kto go może tymi nagraniami szantażować.

Ło , ale głęboka myśl, trochę jej zajęło dotarcie do tylnej ściany mózgu .

Ale co oznacza porównanie pyskówki w "Audiostereo" do krwawego systemu zniewolenia w ZSRR.

Napoleon, do lekarza!

Teraz, glazior napisał:

Na audiostereo czuje się jak w radzieckiej Rosji .Tam też przeciwników politycznych,myślicieli,naukowców, poetów ,homoseksualistów i żydów bez powodów,bez diagnozy wsadzano do szpitali psychiatrycznych.

Jarku nie idź tą drogą .

Jesteś po prostu funkcjonalnym analfabetą, tzn. czytasz i piszesz, ale sensu tego nie rozumiesz. Dla ciebie tępienie homoseksualistów i homofobów to jak czytam to samo.

8 minut temu, toptwenty napisał:

Na razie Kuchciński jest grzeczny. Odstrzeli się go, gdy na śledztwie zacznie śpiewać.

Grzeczny to po drugie. On jest przysłowiowo wręcz tępy, jedyne co rozumie to żeby na wszelki wypadek siedzieć cicho i nie odzywać się.

Jestem Europejczykiem.

Gość glazior

(Konto usunięte)
22 minuty temu, Jaro_747 napisał:

esteś po prostu funkcjonalnym analfabetą, tzn. czytasz i piszesz, ale sensu tego nie rozumiesz. Dla ciebie tępienie homoseksualistów i homofobów to jak czytam to samo.

Masz może choć jedną niezdartą płytę ?

Zaraz tu zacznę pisać o intelektualnych dziwolągach,gwałcicielach mózgów,świniakach,tłukach, funflach popychadłach , jednostkach niedorozwiniętych.

Chcesz tego?

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Dobranoc.

Erotycznych snów wam życzę.

Edytowane przez glazior

tu wyraznie glaziorek przeszedł sam siebie ale mysle ze moze wiecej.

5 godzin temu, glazior napisał:

Chcesz tego?

alez abolutnie tak glaziorek bo z obsewacji wynika ze to twoj zywiol.Czekam na wiecej..a nawet na codziennie.

Edytowane przez muls
7 godzin temu, glazior napisał:

ktora babcia i w ktorym szpitalu glaziorek bo ta przesyla ci pozdrowienia i radzi zebys tez sam udal sie do szpitala ....najblizszego.A w szpitalu poczytasz sobie na spokojnie i wyslesz tez to karnowskim.Mozesz tez to sobie przyklejic na czolo jak jeszcze masz miejsce .

1brak ważnego badania technicznego nie oznacza automatycznie ani winy kierowcy, ani tego, że szkód nie pokryje jego polisa OC

2Liczba wyłączeń polis OC jest bardzo ograniczona

3Opuszczenie miejsca wypadku nie jest automatycznie ucieczką z miejsca wypadku

W ostatnim czasie było głośno o wypadku z udziałem byłego premiera Włodzimierza Cimoszewicza, który potrącił rowerzystkę na pasach, a następnie - według przekazanych przez niego informacji - zawiózł ją do szpitala, by zapewnić odpowiednią opiekę medyczną. Wokół tej sytuacji pojawiło się w mediach wiele niesprawdzonych informacji, które w wielu przypadkach wynikają z nieznajomości przepisów prawa. Wyjaśniamy zatem, jak powinniśmy postępować w przypadku wypadku lub kolizji oraz jakie zachowania mogą budzić wątpliwości policji i prokuratury. Trzeba pamiętać bowiem, że uczestnicy ruchu drogowego w takich przypadkach mają przewidziane prawem obowiązki.

Co grozi za to, że auto w chwili kolizji nie miało ważnego przeglądu?

Sam fakt, że samochód w chwili kolizji nie miał ważnych badań technicznych, nie grozi poważniejszymi konsekwencjami, oczywiście poza zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego (co i tak po kolizjach zwykle ma miejsce) i mandatem (od 20 do 500 zł). Wbrew dość powszechnej opinii, nie jest wcale tak, że brak „stempelka” w dowodzie rejestracyjnym oznacza, że np. przestają działać polisy ubezpieczeniowe, a za wszystkie szkody użytkownik pojazdu musi płacić z własnej kieszeni.

W przypadku obowiązkowego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej (OC) sprawa jest jasna – brak ważnych badań technicznych nie grozi tym, że polisa nie zadziała. Inaczej jest w przypadku ubezpieczeń zawieranych dobrowolnie, takich jak m.in. autocasco. Tu ubezpieczyciel ma większą swobodę w

Ukryta Zawartość

tak wiec panie glaziorek wal pan smialo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

wedlug ostatnich ustalen wtajemniczonych to klub gazety polskiej i rydzyka wyslal kobiecine  na przejscie zeby zalatwic Cimoszewicza.Miala zginac bohatersko glaziorek...... za sprawe..

Tusk powiedzial, dla pokemonow jest swiete. Madry zastanowilby sie, co moze innego powiedziec o swoich wrogach przed samymi wyborami. Glupi lyka bezkrytycznie.

I tak to dziala w kazda strone. Ale zaraz bedzie o pustoslowiach, rozmywaniach, jedynie slusznej racji.

Potem kilka glupawych wklejek, i kolejny dzionek na AS zaliczony.

Posty polecialy i kazdy happy.

Takze have fun..

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

11 godzin temu, glazior napisał:

A teraz tak na poważnie - zastanów się.

Gdyby te taśmy naprawdę istniały już dawno wisiałyby na stronie gazety wyborczej

Problem w tym, że prawdopodobnie te taśmy ma kto inny, daleko groźniejszy niż wyborcza...

nagrywamy.com

11 godzin temu, xniwax napisał:

W dziwnym miejscu umiejscawiasz zadry.
Nie każdy ma oko między nogami.
Chociaż patrząc na działania POKE-monówwiosną może tak być, ża mąją zadrę właśnie tam..

Czyste taśmy, przecież to oczywiste.
Tu na forum też są ludzie, którzy kupują czyste taśmy.
Takie hobby, nic w tym dziwnego.

Ludzie litości ....!!!!!   Choć tutaj używajcie prawidłowego określenia NAGRANIA a nie żadne TAŚMY....!!!!!

Edytowane przez jacekm22
1 godzinę temu, bubusia napisał:

Tusk powiedzial, dla pokemonow jest swiete. Madry zastanowilby sie, co moze innego powiedziec o swoich wrogach przed samymi wyborami. Glupi lyka bezkrytycznie.

I tak to dziala w kazda strone. Ale zaraz bedzie o pustoslowiach, rozmywaniach, jedynie slusznej racji.

Potem kilka glupawych wklejek, i kolejny dzionek na AS zaliczony.

Posty polecialy i kazdy happy.

Takze have fun..

Prezes  uważa inaczej, dla akolitów PiS jest to święte. Mądry zastanowiłby się dlaczego Tusk tak powiedział. Głupi akolita PiS potępia w czambuł tylko dlatego, że słowa te pochodzą od Tuska, a nie z Nowogrodzkiej.

Potem kilka głupawych wklejek pro-reżimowych w stylu późny Bierut, trochę szczeniackich odpysknięć się zamiast odpowiedzi i kolejny dzionek na AS zaliczony.

Posty poleciały i mocodawcy happy.

Także have fun.

Edytowane przez Bobcat
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.