Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, bubusia napisał:

Jak Kaczor powie, ze zaraz wszystko rozwiaze, to tez nie uwierze. Kumasz?

Uwierzysz, uwierzysz ;-). Przywódcom sekt zawsze członkowie wierzą.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 minut temu, Bobcat napisał:

Twoje anioły jak długo mogły zamiatały sprawy pod dywan.

Skoro wykpiwasz walkę z pedofilią to rozumiem że popierasz pedofilów? 

Rozumiesz co chcesz, widze. Ja kpie ze Schetyny, a ty dostrzegasz kpiny z pedofilii. No coz.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

A ty nie jestes przypadkiem czlonkiem sekty Schetyny. Tak latwo mu wierzysz.?

Zaraz po projekcji filmu Schetyna obiecuje rozwiazanie problemu. Mowi to przed wyborami. A one nie rozumieja dlaczego to mowi.

No coz.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Teraz, bubusia napisał:

Rozumiesz co chcesz, widze. Ja kpie ze Schetyny, a ty dostrzegasz kpiny z pedofilii. No coz.

Kpisz z polityka deklarującego walkę z pedofilią. To znaczy że ten element jego programu Tobie się nie podoba. Proste.

5 minut temu, Lech36 napisał:

Spróbował by nie uwierzyć.

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Kpisz z polityka deklarującego walkę z pedofilią. To znaczy że ten element jego programu Tobie się nie podoba. Proste.

A nie przyszlo do pustego lepka, ze moze po prostu wykorzystuje sytuace i dlatego to mowi.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

21 minut temu, Lech36 napisał:

Tylko debile mogą myśleć że Schetyna wszystko rozwiąże,

Hm. Jeżeli jest faktycznie jak piszesz, to i ja mam rację (o ucieczce z zakładu).

Bubusia>>>

Prośba. Pisz na temat. Lecz z sensem (przede wszystkim). Na razie, z Twoich wpisów wynika, że największym i jednym problemem dla Ciebie, jest zły termin pokazania dokumentu o pedofili w kościele (martwisz się bardzo o wynik wyborczy PiS-u?). Wznieś się ponad narrację reżimu i kościoła. Spróbuj... Na razie, żenująco bronisz przegranej sprawy - atakując, jak robi Twój reżim.

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

2 minuty temu, bubusia napisał:

A ty nie jestes przypadkiem czlonkiem sekty Schetyny. Tak latwo mu wierzysz.?

W ogóle nie słucham Schetyny, nie przepadam za nim, wierzę w to co się zdarza dobrego dookoła mnie co pobudza gospodarkę do działania. Umiem ocenić w perspektywie czasowej jakie działania służą Polsce a jakie służą tylko i wyłącznie PiS. Ciemnogród Prezesa nie jest w stanie pobudzić gospodarki do wydajnego i sprawnego działania, korzysta tylko z chwilowej koniunktury która ma za zadania umocnić odbudowę socjalistycznej wizji Prezesa dotyczącej Polski.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

4 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Hm. Jeżeli jest faktycznie jak piszesz, to i ja mam rację (o ucieczce z zakładu).

Bubusia>>>

Prośba. Pisz na temat. Lecz z sensem (przede wszystkim). Na razie, z Twoich wpisów wynika, że największym i jednym problemem dla Ciebie, jest zły termin pokazania dokumentu o pedofili w kościele (martwisz się bardzo o wyinik PiS-u?). Wznieś się ponad narrację reżimu i kościoła. Spróbuj...

To tez nie jest najfortunniejsze(ale jestem to w stanie zaakceptowac, moze nawet lepiej dla problemu), ale bardziej chodzi mi o obietnice Schetyny i bezrefleksyjne ich lykanie.

Edytowane przez bubusia

A nie przyszlo do pustego lepka, ze moze po prostu wykorzystuje sytuace i dlatego to mowi.

Nawet jeżeli mówi wykorzystując sytuację to mówi słusznie i ten punkt programu zasługuje na poparcie. Chyba że ktoś jest obrońcą pedofilów. A, to pardon.

2 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Myślisz że Prezes ze swoją polityką demoralizacji społeczeństwa rozdawnictwem bez pokrycia w pracy rozwiąże cokolwiek? ?

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Nawet jeżeli mówi wykorzystując sytuację to mówi słusznie i ten punkt programu zasługuje na poparcie. Chyba że ktoś jest obrońcą pedofilów. A, to pardon.

Jezeli wykorzystuje sytuacje, to nic nie chce rozwiazywac, a tylko mami, zeby na niego zaglosowac. Pomyslales o tym?

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Myślisz że Prezes ze swoją polityką demoralizacji społeczeństwa rozdawnictwem bez pokrycia w pracy rozwiąże cokolwiek? ?

A nie zauwazyles, ze PO tez juz chce rozdawac, patrz 500

16 minut temu, Bobcat napisał:

Twoje anioły jak długo mogły zamiatały sprawy pod dywan.

Skoro wykpiwasz walkę z pedofilią to rozumiem że popierasz pedofilów? 

Bupek nie. On pod dywan niczego nie zamiata. Nie jest od tego.

On po prostu zawzięcie tka ten dywan. I przyklepuje już zamiecione, by jeszcze trochę tam wlazło.

Taka to ci fucha.

6 minut temu, zukzukzuk napisał:

największym i jednym problemem dla Ciebie, jest zły termin pokazania dokumentu o pedofili w kościele

Zauważ że zdaniem strony KK żaden moment nie jest dobry na publiczną dysputę o ciemnych sprawach tej instytucji. Jest to świadoma strategia odkładania w nieskończoność czyli "na świętego nigdy".

3 minuty temu, bubusia napisał:

Pomyslales o tym?

Pomyślałem przede wszystkim o tym że sam siebie deklarujesz jako obrońca pedofilów. Gratulacje.

5 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Bupek nie. On pod dywan niczego nie zamiata. Nie jest od tego.

On po prostu zawzięcie tka ten dywan. I przyklepuje już zamiecione, by jeszcze trochę tam wlazło.

Taka to ci fucha.

Slowo pisanie nie trafia. To jeszcze raz:

To tez nie jest najfortunniejsze(ale jestem to w stanie zaakceptowac, moze nawet lepiej dla problemu), ale bardziej chodzi mi o obietnice Schetyny i bezrefleksyjne ich lykanie.

I tyle, ale coz, kazdy rozumie jak chce. Albo tak jak go zakodowano. Ty piszesz swoje, a oni komentuja swoje, pod swoja teze

I tyle w temacie.

Edytowane przez bubusia

14 minut temu, bubusia napisał:

To tez nie jest najfortunniejsze, ale bardziej chodzi mi o obietnice Schetyny.

I to lepsze, niż fałszywe "przepraszam" hierarchów kościoła.

Tymczasem sprawa ks. Jankowskiego jakoś przycichła. Przeszła jak wiele, wiele pedofilskich afer. A my biskupi? Nadal łaskowie podajemy rękę z pierścieniem do całowania przez ciemny lud. I tak trzymać. Tak ma być nadal, wg biskupów kościoła. Po prostu, boją się utraty wp;ływów na dusze (lecz o kasę głównie chodzi). Trzęsą portkami jak nigdy przedtem. Na ich szczęście, u nas była komuna. To ich uratowało. No i przy okazji przysporzyło szansy dla takich "okazów" jak Petz czy Jankowski.

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

6 minut temu, bubusia napisał:

A nie zauwazyles, ze PO tez juz chce rozdawac, patrz 500

Niestety takie zostały narzucone reguły gry. Dowodzi to realizmu politycznego PO.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Pomyślałem przede wszystkim o tym że sam siebie deklarujesz jako obrońca pedofilów. Gratulacje.

I to jest wlasnie skodowanie.

10 minut temu, Lech36 napisał:

Nie nie. Pisałem w kotekście tego. co napisałem o pewnym userze...

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Niestety takie zostały narzucone reguły gry. Dowodzi to realizmu politycznego PO.

?

Niezly jest, hehe

Lechu, mysle, ze PO jak bedzie rozdawac to wszystko rozwiaze. Taki realizm polityczny

?

PS Czy wy sie czytacie

Edytowane przez bubusia

I to jest wlasnie skodowanie.

Zawsze to lepsze niż zPiSienie jak u Ciebie.

Edytowane przez Bobcat
Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, traumeel napisał:

A co innego instytucja alergicznie reagująca na wszelką krytykę mogła powiedzieć, by się kompletnie nie pogrążyć?

Teoretycznie i praktycznie mogła wszystko ?

Przykładem moga byc reakcje na "Kler" czy gównoburzę Jażdźewskiego

Sekielski bardzo dobrze ukazał hermetyzację i zalezności wewnętrzne instytucji bez epatowania komentarzami i opiniami, zrobił film pokazujący smutną prawdę operując faktami i bardzo delikatnymi jak na materie tematu reakcjami emocjonalnymi

nawet dobijanie się ofiar do drzwi Dziwisza zostawia oglądającemu przestrzeń do właściwych komentarzy bo ofiary mówią tylko "nic nie zrobisz"

Episkopat nie spodziewał się tak wywazonego prawdziwego i głebokiego filmu

reakcja biskupa Polaka to potwierdza

Uwazaj Slawek, zaraz ktos napisze, ze wspierasz pedofilie.

14 minut temu, Bobcat napisał:
3 minuty temu, Bobcat napisał:

Oto pojawił się kolejny akolita i wazeliniarz reżimu który "nie głosował na PiS". Oni naprawdę mają ludzi za idiotów.

Nie napinaj się tak. To że podaję pewne argumenty w obronie Pisu w niektórych kwestiach to moja sprawa, a do tego mogę przedkładać innych przed nimi -  oczywiście nie to ścierwo lewackie i antypolskie których jesteś jak widać (niestety) zwolennikiem. Bełkot. Pajac. Wazeliniarz to jedyne Twoje argumenty w dyskusji. Jesteś strasznie obiektywny w ocenie, tak jak w temacie o TVP (może pokaż gości w TVN to się razem pośmiejemy) :) Więc bądź łaskaw zostawić te swoje mądrości dla siebie i kolegów z podobnymi przekonaniami anty reżimowymi. Skoro tak narzekasz na "reżim" to trzeba było iść na marsz niepodległości kilka lat temu, za rządów swoich ulubieńców, jakbyś dostał rykoszetem albo pałą to byś może trochę otrzeźwiał w swoim spojrzeniu na rzeczywistość.

26 minut temu, zukzukzuk napisał:

Paweł jest po prostu za (zdecydowanie) większymi złodziejami, kłamcami i krętaczami. Ludziom zrobili wodę z rozumu. Teraz bronią pedałów z kościoła i co rusz twierdzą, że to atak na kościół (nasz kochany reżim taką narrację wciska).

A jeszcze niedawno? Wywieszali plakaty w całym kraju, krzyczące o kaście złych sędziów, tylko dlatego., ze kilku podpadło pod paragraf, w tym jeden ukradł wiertarkę. 

Są przekonani, że durni ludzie, popierający przewrotne działania tej władzy, nie zrozumieją i nie porównają tych faktów. I niestety, często mają rację:(

Nie, Jacek. Ja widzę co się dzieje i nie śledzę polityki od wczoraj. Wiadomo że teraz ostra i nachalna propaganda idzie pełną gębą ale dotyczy to obu stron. Co do złodziei i krętaczy - to mam zupełnie odmienne zdanie, tego co zrobiło PO wraz z ich prezydentem, myślę że nic długo nie przebije. PIS jaki by nie był to są świętoszki w porównaniu do nich. W sprawie wybryków kościoła czy wielu innych kwestiach nie popieram opcji rządzącej. Ale jeszcze raz powtórzę - biorąc pod uwagę interes Polski to nie ma porównania do tego co było. Tylko PIS zwalczając opozycję - zaczął grać w tą samą chamską propagandową grę co oni i to jest strzał w stopę, już na tym traci. Oby korzyści spłynęły na inne opcje prawicowe, bo jak ponownie lewactwo dojdzie do władzy to będzie nieciekawie. 

6 minut temu, Bobcat napisał:

Bezczelnie kłamiesz powtarzając reżimowe kłamstwa. Były umowy, były faktury. Zdecyduje sąd. Jak nie polski to austriacki.

Ty oczywiście wiesz od razu czy były wszystkie faktury czy nie, ale jak pojawi się słowo PIS to od razu włącza się kontrolka - oszust. Z nagrań wynika co innego, ale rozstrzygnie sąd. Szkoda że z kolei za nagrania u Sowy Twoi partyjni ulubieńcy w znaczącej liczbie (nie tylko biedny jeden Kaczyński) nie zostali udupieni. Ale przecież można na szybko uchwalić ustawę która zapewni bezkarność :)  I do tego to człowiek który pokazał przestępców na tacy - został skazany... 

14 minut temu, Lech36 napisał:

Tylko debile mogą myśleć że Schetyna wszystko rozwiąże, Schetyna i inne ugrupowania nie zgadzające się z PiS są w stanie zabezpieczyć normalny cywilizowany i harmonijny rozwój Polski aż do momentu kiedy Polska będzie silna gospodarczo a nie tylko "silna" pustymi narodowymi hasłami. Hasła nie tworzą siły, siłę tworzy systematyczna, ciężka praca. Rozdawnictwo też nie tworzy siły tylko kolejne rzesze wałkoniów zależnych od datków państwa.

Ten rozwój za czasów PO-PSL to upadek wszystkiego i pogrążanie się,. Niezliczone afery, niszczenie i wyprzedawanie polskich firm za bezcen, kradzież majątku polskiego i wyłudzenia. Przy takim  "harmonicznym rozwoju" Polska szybciej upadnie niż dogoni zachód za rządów lewactwa. Zresztą widać co się działo ze wskaźnikami gospodarczymi dwukrotnie gdy Pis obejmował władzę. "Wystarczy nie kraść". Oczywiście dla was to przypadek, reżim miał po prostu dwa razy farta że obejmował władzę po PO którzy wypracowali im to wszystko, :)) Tak czy inaczej dzięki za post, ułatwił decyzję o trzymaniu się od tego wątku z daleka. Pokazał różnice - żadna siła nie jest w stanie przekona ani jednej ani drugiej strony.

Hehe to sobie zrób z Kaczyńskiego który opowiada coraz bardziej niestworzone pierdoły a tłuszcza podskakuje i klaszcze.

Przykładem dzisiejsze wystąpienie o którym pewnie jeszcze będziemy mówili. Na moje oko widać, że już ma początek (a może już nie początek) zmian sklerotycznych. No ale jak się ma ciemny elektorat to z czymś takim można rządzić do śmierci ;-).

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, slawek.xm napisał:

Teoretycznie i praktycznie mogła wszystko ?

Przykładem moga byc reakcje na "Kler" czy gównoburzę Jażdźewskiego

Sekielski bardzo dobrze ukazał hermetyzację i zalezności wewnętrzne instytucji bez epatowania komentarzami i opiniami, zrobił film pokazujący smutną prawdę operując faktami i bardzo delikatnymi jak na materie tematu reakcjami emocjonalnymi

nawet dobijanie się ofiar do drzwi Dziwisza zostawia oglądającemu przestrzeń do właściwych komentarzy bo ofiary mówią tylko "nic nie zrobisz"

Episkopat nie spodziewał się tak wywazonego prawdziwego i głebokiego filmu

reakcja biskupa Polaka to potwierdza

Możesz sprecyzować "gównoburzę"? To, że wypowiedź Jażdżewskiego mogła być przejaskrawiona, a wręcz momentami prowokująca - to norma, zwłaszcza w polityce. Rządzący są mistrzami w tej dziedzinie. Codziennie i bez przerwy wygłaszają podobne, a zazwyczaj większe "gównoburze".

Film Sekielskich, nie jest wyjątkowy na miarę Oscara. To również normalne, że prowokuje do pytań i przemyśleń. Taka jego rola. A oni? Udają zdzwionych  i zaskoczonych. Czym?

Jest i Kaczor:

Zapowiedział zmiany w Kodeksie karnym - zaostrzenie kar za czyny pedofilne. - Nie będzie "zawiasów", będą surowe kary, być może nawet do 30 lat więzienia! A szczególnie surowo karani będą ci, którym powierzono pieczę nad dziećmi. To dotyczy wszystkich, również księży. Ale też znanych celebrytów! - powiedział.

No i kto lepszy? Tylko mi nie kpic "z polityka deklarujacego walke z pedofilia"

autor cytatu, Bob

?

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
32 minuty temu, Bobcat napisał:

jak zwykle nic nie zrozumiałes

bubusia pokazuje jak z premedytacją Grzesiu wykorzystał film Sekielskiego do własnych politycznych celów natychmiast po premierze

a jest to o tyle karykaturalne ,ze do tej chwili Schetyna nigdy tematu walki z pedofilią nie podejmował

10 minut temu, bubusia napisał:

Uwazaj Slawek, zaraz ktos napisze, ze wspierasz pedofilie.

Ja napiszę, że facet coraz bardziej wygląda mi na członka tej korporacji zawodowej.

Jestem Europejczykiem.

Ja to nie rozumiem tej napierdzielanki, przecież tu nikt nie głosował na PiS ani na PO ?

To wygląda, jakby Papuasi toczyli wojnę domową o wyzwolenie Antarktydy ? 

8 minut temu, slawek.xm napisał:

jak zwykle nic nie zrozumiałes

bubusia pokazuje jak z premedytacją Grzesiu wykorzystał film Sekielskiego do własnych politycznych celów natychmiast po premierze

a jest to o tyle karykaturalne ,ze do tej chwili Schetyna nigdy tematu walki z pedofilią nie podejmował

Podejmowal, bronil, ze za surowe kary, ze wolnosc, ze kazdy ma prawo do obrony, itd itp.

GW tez kiedys bronilo pana Samsona, ile sie dalo, az sie juz nie dalo.

Zaraz ktos zacznie bronic jego dzieciecej terapii wibratorowej.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, bubusia napisał:

No i kto lepszy?

obydwaj i Schetyna i JK są durniami w tej kwestii

bo tak jak tusk przyznają ,że beda wpływac na niezawisłe sądy

w obecnej chwili jedyną propagandą , która przyniosłaby skutek wyborczy byłoby obiecanie uchwalenia ustawy ,że za pedofilię będzie chemiczna kastracja i dozywocie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.