Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Geobbelsowska propaganda robiona przez matołków dla matołków. Dziękujemy za ten przekaz, ale z tm gdzieś raczej na wieś a nie tutaj.
PiS dostał mniej niż połowę z ogólnej liczby głosów, większość go odrzuciła. Podział mandatów wynika z rozdrobnienia opozycji.

Niech nie udają, że dostali 100%.

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

Gość glazior

(Konto usunięte)

Zawsze myślałem że stada plemników dążą do celu w ciemno, to badanie w szerszym że tak to ujmę w krajowym ujęciu przeczą tym faktom.To tzw. determinizm ...lewacki.?

Jak rozumiem te chamskie i bucowate odzywki mają służyć sprowokowaniu przeciwnika żeby potem z płaczem polecieć do moderacji z donosikiem. Nie z nami te numery.

Jestem Europejczykiem.

23 minuty temu, glazior napisał:

Rosjanie to karni i ..... jurni żołnierze.?

Nie od dziś wiadomo, kto broni "starego porządku" -lemingi, byli funkcjonariusze MBP, SB i ich pogrobowcy, oraz yntleygenci nominowani z nadania sowieckiego - po wyrżnięciu prawdziwej, Polskiej Inteligencji. 

Jednym słowem zacne towarzystwo.

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

W dniu 29.05.2019 o 15:09, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Trzeba namawiać do pójścia na wybory.Im mniejsza frekwencja tym lepiej dla PiS,im większa odwrotnie.Jeśli będzie w wyborach parlamentarnych na poziomie 55-60% to wynik KE będzie zdecydowanie lepszy.

No ciekawa obserwacja.  Frekwencja była chyba teraz rekordowa. Strach się bać, co będzie, gdy frekwencja będzie jeszcze większa

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

23 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jak rozumiem te chamskie i bucowate odzywki mają służyć sprowokowaniu przeciwnika żeby potem z płaczem polecieć do moderacji z donosikiem. Nie z nami te numery.

Potem będą się skarżyć że są ofiarami mowy nienawiści. O tym że sami zaczynają rozmowę w tym stylu już nie zauważają. Bo i po co?

40 minut temu, Jaro_747 napisał:

Geobbelsowska propaganda robiona przez matołków dla matołków. Dziękujemy za ten przekaz, ale z tym gdzieś raczej na wieś a nie tutaj.

A ten post już nie jest dla ciebie prowokacja.

Dlaczego jedne posty uważasz za chamskie i prowokacyjne a inne nie?

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Potem będą się skarżyć że są ofiarami mowy nienawiści. O tym że sami zaczynają rozmowę w tym stylu już nie zauważają. Bo i po co?

Przecież sam ciągle skarzysz albo straszysz, że będziesz skarżył. I nie trzeba cię obrażać, wystarczy, że uznasz coś za prowokacje.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość glazior

(Konto usunięte)
43 minuty temu, toptwenty napisał:

Podział mandatów <MNIEJ-moje dopowiedzenie> wynika z rozdrobnienia opozycji.

Kużwa cytat dnia .

43 minuty temu, toptwenty napisał:

Edytowane przez glazior
9 minut temu, bubusia napisał:

A ten post już nie jest dla ciebie prowokacja.

Dlaczego jedne posty uważasz za chamskie i prowokacyjne a inne nie?

Przecież sam ciągle skarzysz albo straszysz, że będziesz skarżył. I nie trzeba cię obrażać, wystarczy, że uznasz coś za prowokacje.

Dyskutujesz metodą rżnięcia głupa i udajesz że nie wiesz co to jest prowokacja. A tamto ostrzeżenie napisałem po Twojej (nazwijmy to delikatnie) amatorskiej psychoanalizie mojej osoby.

Większość za to była za KE?

Jak to jest,że nie wygrali.

Chyba jaki fałsz.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

12 minut temu, Bobcat napisał:

Dyskutujesz metodą rżnięcia głupa i udajesz że nie wiesz co to jest prowokacja. A tamto ostrzeżenie napisałem po Twojej (nazwijmy to delikatnie) amatorskiej psychoanalizie mojej osoby.

Myślisz, że Geobbelsa, matołków i wieśniaków nie można uznać za prowokacje. A może to zwykle chamstwo jest?

11 minut temu, Bobcat napisał:

"Nieważne jak ludzie głosują - ważne kto liczy głosy."

Józef Stalin

Czyli fałsz.

A dlaczego nie umiecie pilnować?

Edytowane przez bubusia

No cóż, oszukali ich przy liczeniu.

Tak też mozna.

Trochę przerąbane, bo zapewne następnym razem też policzą, i następnym, i nastepnym?

Druga strona, jak wiadomo, to barany i dopilnować nie umiejooo.

Co tu ku....zrobic, tylko lina.

?

Edytowane przez bubusia

Gość glazior

(Konto usunięte)

Tak na marginesie moją intencją nie było obrażanie ,stwierdziłem tylko fakt który jasno wynika z analizy dwóch map.Na waszym miejscu skupiłbym się na podważaniu prawdziwości mapki numer jeden a nie chamskiemu  obrażaniu  drugiej strony.

Jarku ani razu Ciebie nie zgłaszałem. Czy możesz to samo powiedzieć o Sobie ?

Napisz a może misiomor oczywiście za Twoją zgodą niech to sprawdzi.Ja taką zgodę  udzielam względem każdej tu piszącej osoby.

Edytowane przez glazior

Bardzo, w krzyzu.

Edytowane przez bubusia

9 minut temu, bubusia napisał:

dopilnować nie umiejooo.

Albo im się to uniemożliwia.

6 minut temu, glazior napisał:

prawdziwości mapki numer jeden

Do czego niby tam się ustosunkowywać?

2 godziny temu, matoole napisał:

Kolejny yntelygent, który mentalnie pozostał w przedszkolu - jesteś już 4 na liście przedszkola im.Wesołej Ludwiczki. Kumpli pewnie nadal przezywasz z nazwiska ?. Przy takim rozwoju pozostawanie w lemingowym świecie wydaje się być bezpieczne. Już cie nie winię Wojciechu -tak jak nie winię mojego chrześniaka za przebywanie w urojonym świecie

Ale,ale, nie odpowiedziałeś na pytanie Wojciechu - geny, czy wychowanie?

Kompleksy,kompleksy.W sumie słusznie...

Gość glazior

(Konto usunięte)

Środowiska LGBT szykują prowokację? Homoaktywiści zapowiadają marsz równości przed Jasną Górą w dniu pielgrzymki dzieci!

Marsz ma przejść ulicami Częstochowy w niedzielę 16 czerwca. Wygląda na to, że zarówno data jak i miejsce manifestacji, nie zostało wybrane przypadkowo. Marsz ma rozpocząć się i zakończyć w Alei Sienkiewicza - pod samym szczytem Jasnej Góry.

Tego samego dnia, 16 czerwca, na Jasną Górę przybędzie Pielgrzymka Podwórkowych Kółek Różańcowych. O 13:00 ma zostać odprawiona Msza Święta dla pielgrzymów. Jest to pielgrzymka dziecięca - na Jasnej Górze pod szczytem pojawią się dzieci z całej Polski, razem z opiekunami.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Ciekawe czy Pan Polityk Gal  tam będzie ?

dcb6db5ca46bad742325ce0b3c7c2915,860,0,0,0.jpg

Edytowane przez glazior
Godzinę temu, toptwenty napisał:

Podział mandatów wynika z rozdrobnienia opozycji.

"Koalicja Europejska to "jedyny przypadek w Europie”, w który opozycja zjednoczyła się przeciwko "populistycznemu rządowi"."

G.Schetyna

?

15 minut temu, glazior napisał:

Miejsca stacjonowania wojsk radzieckich .

Ówczesna doktryna wojenna przewidywała że Układ Warszawski będzie zaatakowany przez NATO z kierunku zachodniego, głównie z terenu RFN i Danii. Chyba więc oczywistym jest że stacjonujące na terenie Polski jednostki Armii Czerwonej zlokalizowane były  na północnym zachodzie, zachodzie i południowym zachodzie kraju. Co Cię tak dziwi? Twoim zdaniem gdzie miały być? Na wschodzie? I bronić nas przed Związkiem Radzieckim?

Gość glazior

(Konto usunięte)
17 minut temu, glazior napisał:

Środowiska LGBT szykują prowokac?

A zloty neofaszystów na Jasnej Górze to nie była prowokacja? Za pełną aprobatą gospodarzy?

Gość glazior

(Konto usunięte)

Przecież nie chodzi o to gdzie tylko kiedy.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

O patrzcie ,patrzcie Koalicja ma nowy pomysł na POSZERZENIE KOALICJI.?

Chcę werbować prezydentów dużych miast .?

Czyli tam gdzie już ma duże poparcie .

Co za genialne przemyślenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- Recepta jest prosta. Trzeba zmobilizować w większym stopniu nasz elektorat i zrobić wszystko, by nie mobilizować elektoratu rywali. Wydaje się, że wielu naszych wyborców sprzed pół roku uznało, że to jeszcze nie jest ta chwila. Że wybory europejskie nie są grą o wszystko - mówi Interii Grabiec.

Narzędziem w rękach Platformy do zmobilizowania tych, którzy nie poszli do wyborów, mają być samorządowcy. Wybory samorządowe pokazały, że część z nich cieszy się dużym poparciem. Takim, które mogłoby zapewnić koalicji doskonały wynik. Rozmiary wygranych w dużych miastach, jak np. Rafała Trzaskowskiego w Warszawie czy Hanny Zdanowskiej w Łodzi, były niespodzianką również wewnątrz Koalicji Obywatelskiej. Nic więc dziwnego, że dla PO samorządowcy są łakomym kąskiem, bo mogliby stać się lokomotywami list wyborczych.

- Poszukamy tych, którzy mają autorytet i poparcie społeczne. Niewątpliwie musimy sięgnąć po samorządowców, czyli osoby, które mają świeżo zweryfikowany mandat radnych, burmistrzów, prezydentów. Ich wsparcie - czy to przez bezpośredni udział w wyborach, czy pośredni - jest niezbędne - mówi nam Grabiec.

Czy samorządowcy zechcą zaryzykować? Wydaje się, że będzie to jedno z kluczowych pytań przed rozpoczęciem kampanii. Prezydentura to prestiż, większe pieniądze niż dieta posła, a także ciepła posada - wybory samorządowe odbywały się bowiem dopiero pół roku temu. Start w wyborach do parlamentu krajowego niesie natomiast ze sobą ryzyko.

Inna sprawa to kształt list wyborczych. Prezydenci dużych miast mogliby się zgodzić na start prawdopodobnie wyłącznie z silnej pozycji. Zresztą taki miałby być cel ich startu - mieliby "pociągnąć" całą listę. Problem w tym, że przy szerokiej koalicji znów trzeba będzie bardzo elastycznie układać listy. Tak, by znaleźć kompromisowe rozwiązanie dla polityków wielu opcji.

- W wyborach europejskich trudniej skonstruować listę, bo jest 10 miejsc i pięć partii, gdzie trzeba jeszcze dobrać społeczników i zastosować podział geograficzny. W wyborach parlamentarnych ten problem będzie mniejszy. Te wybory pozwalają zgłosić większą liczbę kandydatów, którzy są rzeczywiście liderami w swoich społecznościach. Będzie prowadzona praca polegająca na otworzeniu się poza środowiska czysto partyjne - zapowiada Grabiec.

Decydując się na taki ruch, ryzykowałaby też sama Platforma. W wyborach do PE przyciągnęła na swoje listy m.in. doświadczonych polityków SLD. Wydaje się, że tradycyjna część wyborców PO mogła przez to zostać "odstraszona". Może się też zdarzyć, że podobnie byłoby z samorządowcami, którzy mogliby nie być dostatecznie wiarygodni.

- Takie zaproszenie będzie oferowane, choć oczywiście rozumiemy, że z perspektywy samorządowców pół roku po wyborach samorządowych trudno będzie powiedzieć wyborcom, że zmienia się polityczne plany - nie ukrywa Grabiec.

- Sytuacja jest jednak szczególna. Może część samorządowców, zwłaszcza tych z wielokadencyjnym doświadczeniem, zechce nas wesprzeć w tym momencie. Ich pomoc byłaby nieoceniona - dodaje.

Tymczasem Platforma liczy się z tym, że samorządowcy mogą odmówić startu w wyborach. Jeśli tak się stanie, politycy centrali będą nalegać, by działacze regionalni mocniej zaangażowali się w kampanię. Prezydenci, nawet jeśli nie znaleźliby się na listach, mieliby być motorem napędowym kampanii w regionach. Spotykaliby się z wyborcami, a także towarzyszyli kandydatom ze słabszymi nazwiskami.

- Takie wsparcie byłoby dla nas bezcenne - nie ukrywa Grabiec.

Samorządowcy to tylko jeden z pomysłów PO. Po sukcesie Tomasza Frankowskiego i Janiny Ochojskiej Platforma chce też przyciągnąć na listy większą liczbę ludzi spoza polityki.

- Ich przykłady pokazują, że autorytety ogólnokrajowe i regionalne też muszą się znaleźć na naszych listach - podkreśla Grabiec.

Czytaj więcej na https://fakty.interia.pl/autor/lukasz-szpyrka/news-samorzadowcy-na-pomoc-platformie-obywatelskiej,nId,3018471#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Edytowane przez glazior
15 minut temu, glazior napisał:

Jezz jeżeli głosowałeś na Panią Łukacijewską to poczytaj sobie.

Ciekawa historia firmy Zelmer.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem kto to ta pani ale wiem kiedy zelmer opuścił giełdę.

Dlaczego miałem głosować na nią?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1 minutę temu, jezz napisał:

Dlaczego miałem głosować na nią?

Bo to nie ty decydujesz do jakiego  stada należysz. Powinieneś się już chyba do tego przyzwyczaić i czuć się z tym dobrze. ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.