Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, glazior napisał:

Pisałem o czasach a nie ludziach.

Czasy teraz są pogańskie i to za sprawą PiS. To dziwne, ale prawdziwe.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

18 minut temu, Lech36 napisał:

PiS-owcy muszą być elastyczni

No to mamy ujawnionego  pisowca, jadł bobra,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja też ponawiam pytanie, a co z żubrami, bo taki jeden wystarczy na całą zimę.

Ukryta Zawartość

Teraz, jezz napisał:

A ja też ponawiam pytanie, a co z żubrami, bo taki jeden wystarczy na całą zimę.

Indianie jedli bizony a to bliski brat żubra. I wystarczy na całą zimę. Ciekawe ile żubrów jest w Polsce?  Na ile zim wystarczy?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Indianie jedli bizony a to bliski brat żubra. I wystarczy na całą zimę. Ciekawe ile żubrów jest w Polsce?  Na ile zim wystarczy?

A to spoko, jedli bizony Indianie to dlatego wszyscy martwią się tylko o bobry, jednak jestem skłonny założyć się o orle pióro, że Indianie jedli też bobry.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Ciekawe ile żubrów jest w Polsce?  Na ile zim wystarczy?

A co mnie to obchodzi, mamy kapitalizm i każdy martwi się o swojego żubra a nie czeka na mannę z nieba?

1 minutę temu, jezz napisał:

A to spoko, jedli bizony Indianie to dlatego wszyscy martwią się tylko o bobry, jednak jestem skłonny założyć się o orle pióro, że Indianie jedli też bobry.

Jedzmy zatem bobry :-). Super. Oczywiście Żubry też możemy jeść, ja wczoraj "zjadłem" chyba dwa albo trzy, to znaczy wypiłem ;-).

ja wczoraj "zjadłem" chyba dwa albo trzy, to znaczy wypiłem ;-).

Myślę, że picie żubra jest bardziej szkodliwe niż jedzenie bobra?

5 minut temu, jezz napisał:

A co mnie to obchodzi, mamy kapitalizm i każdy martwi się o swojego żubra a nie czeka na mannę z nieba?

Kapitalizm nie obowiązuje w socjalizmie Prezesa. Nie wiedziałeś o tym?

Teraz, Lech36 napisał:

Kapitalizm nie obowiązuje w socjalizmie Prezesa. Nie wiedziałeś o tym?

Nie, nie dostałem jeszcze przekazu z Nowogrodzkiej ale widzę, ze ty już masz.

Teraz, jezz napisał:

Myślę, że picie żubra jest bardziej szkodliwe niż jedzenie bobra?

Możliwe, nie przeszkadza mi to.

Teraz, jezz napisał:

Nie, nie dostałem jeszcze przekazu z Nowogrodzkiej ale widzę, ze ty już masz.

Musisz pytać Nowogrodzką, może się coś wyjaśni.

Teraz, jezz napisał:

Szanuję twój gust ale go nie podzielam?

To gust mojej żony ja preferuję bardziej wymyślne frakcje niż piwo, ale piwem też nie gardzę, nawet Żubrem. 

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Musisz pytać Nowogrodzką, może się coś wyjaśni.

W sumie co mnie to obchodzi, dziś jest wknd i nie pracuję, ważne żeby dosłali przed poniedziałkiem bo mam wtedy pierwszą zmianę.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

nie gardzę, nawet Żubrem. 

Ja żubrem gardzę, dobrze, że jest demokracja i prawo wyboru:)

1 minutę temu, jezz napisał:

W sumie co mnie to obchodzi, dziś jest wknd i nie pracuję, ważne żeby dosłali przed poniedziałkiem bo mam wtedy pierwszą zmianę.

Czyli czekamy na wytyczne?

Czyli czekamy na wytyczne?

Oczywiście, przecież nie wolno mi mieć własnego zdania.

8 minut temu, Lech36 napisał:

nie gardzę,

Ale fajnym bobrem nie pogardzę?

"Gdy Grzegorz Schetyna nawoływał w sobotę do walki z kłamstwem i manipulacją, jeden z najważniejszych w strukturze PO polityków w tym samym czasie publikował fejkowe mapki wskazujące, że wyborcy PiS to bijący żony alkoholicy. "

14 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Trzeba być naprawdę poszkodowanym na umyśle, 

?

Wolę. zacytować żeby arbiter elegantiarum nie miał powodów do uwag?

To też urocze, 

"Gdy lider PO na Radzie Krajowej mówił o potrzebie "rozmowy z każdym", na sali zasłonięto kotary, by nie było widać transparentu z ulicy: "Platformo, ocknij się"."

Edytowane przez jezz
1 godzinę temu, jezz napisał:

Oczywiście, przecież nie wolno mi mieć własnego zdania.

Fanom PiS raczej nie wolo, ale nie wiem na co Prezes Wam pozwala.

28 minut temu, Bobcat napisał:

Nastąpiła dobra zmiana. Cen żywności:

Ukryta Zawartość

Dałem "polubienie", ale oczywiście tego wzrostu cen nie toleruję. Toleruje go ciemnogród w końcu wzrosty cen stymulowane przez "dyrekcję" sekty (Prezesa) są uzasadnione dobrem ogółu.

Ukryta Zawartość

Sa wszedzie, ofensywa cala para, filmy, firmy, wszedzie LGBT. Niedlugo film bez watku gejowskiego bedzie uznany za dyskryminacje. Koncerny wszelkiej masci tez juz podlaczone.:

Z okazji premiery serialu "Opowieści z San Francisco" Netflix udostępnił w sieci specjalną zapowiedź, w której wystąpił Mirosław Zbrojewicz. Jest tam odniesienie do "Bonding" i innych seriali Netfliksa, których występują wątki bohaterów z grupy LGBT+. Pod koniec materiału na ekranie widać hasło "Parada równości, która się nie kończy. Tutaj możesz być kimkolwiek chcesz". Netflix będzie miał też swoją strefę w Miasteczku Równości pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie.

Takze nie ma wyjscia, chcesz byc modern i cool, to maszerowac w Wawie. I to wszystko pod butem i knutem. W pelnym rezimie.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Dałem "polubienie", ale oczywiście tego wzrostu cen nie toleruję. Toleruje go ciemnogród w końcu wzrosty cen stymulowane przez "dyrekcję" sekty (Prezesa) są uzasadnione dobrem ogółu.

Może sobie poczytaj jasnogrodzianinie,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
Godzinę temu, Lech36 napisał:

Dałem "polubienie", ale oczywiście tego wzrostu cen nie toleruję

I płacisz stare, niższe ceny?

W związku z gwałtownym wzrostem cen pietruszki przy następnych wyborach PiS pewnie obieca każdemu choć po pęczku.

44 minuty temu, bubusia napisał:

Takze nie ma wyjscia, chcesz byc modern i cool, to maszerowac w Wawie. 

Czasy się zmieniają. Warto przyjąć to do wiadomości. Kijem Wisły nie da rady zawrócić.

Może sobie poczytaj jasnogrodzianinie,

Jasnogrodzianin i jego żona chodzą co dzień do sklepu i widzą. Ciekawe kiedy wzrost cen zobaczy ciemnogród i nie o pietruszkę tu chodzi, bez niej można się obejść.

1 godzinę temu, toptwenty napisał:

I płacisz stare, niższe ceny?

Ależ skąd, płacę nowe coraz wyższe ale cóż rozdawnictwo ma swoje zasady. Ci którzy pracują zrzucają się na tych którym pracować się nie chce. Nie piszę tu o tych co pracować nie mogą z różnych niezależnych od nich przyczyn i wsparcie im się należy.

Na nic towarzyszu, na nic nie pozwala.

Towarzysze to podwładni Prezesa, ja podwładnym Prezesa nie jestem.

Edytowane przez Lech36

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Takze nie ma wyjscia, chcesz byc modern i cool, to maszerowac w Wawie. I to wszystko pod butem i knutem. W pelnym rezimie.

Na paradzie byli przedstawiciele wielu ambasad,  w tym ambasadorzy. pis nie mógł więc parady zakazać ani napuścić na manifestantów bojówek pisowskich. Oto cała tajemnica "tolerancji pisowskiej"

Tak sobie to tłumaczysz. Jakoś trzeba.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

5 godzin temu, Lech36 napisał:

Czasy teraz są pogańskie i to za sprawą PiS. To dziwne, ale prawdziwe.

Coś w tym jest trafnego.

Biorąc pod lupę Janusza Bieszka i tzw. "turbosłowian" od przedstarożytnej "Lechii" zdziwiła mnie ich nachalność i pozytywna reakcja na pogańskie poganianie.

Pamiętam tymczasem że ongiś WMON wydało pięknie książkę "Szymona Starowolskiego wojownicy sarmaccy".

Dziwo to było za swą piękność no ale zrozumiałe, bo wydawca od wojowania.

Teraz to już niemal hipnoza. Zwłaszcza niejaki Paweł Szydłowski w tym celuje.

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Nastąpiła dobra zmiana. Cen żywności:

Ukryta Zawartość

Zmyłka - czereśnie w realu drożej wyceniają.

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.