Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
14 minut temu, hi_aro napisał:

@stench, nie kumam. Jakie jest stanowisko moderacji w takich sytuacjach. Przypomnę o wpisie @arkadowski o zerowej tolerancji na agresję fizyczną i języku nienawiści, w odniesieniu do gróźb skierowanych do moda. 

Napiszę jeszcze raz : nie czytam całego forum więc wielu rzeczy nie wyłapuję.

Jeśli pojawia się coś na co koniecznie trzeba zwrócić uwagę to w imieniu moderacji proszę o zgłoszenie.

O wpisie @arkadowskiego proszę rozmawiać z nim .

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Właśnie czytam, że rząd PiS przegrał przed TSUE w sporze z KE.

Ciekawe co teraz powie reżimowa propaganda.  Nie wątpię, że to samo zaraz powtórzą PiSowscy forumowi propagandziści, jakie głupie by nie było.

No i nie dowiedziałem się. Wiadomość dnia (a może i miesiąca) a tu cisza.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Czekają na wskazówki.

Widocznie wskazówki nie nadeszły. Mózgi reżimowej propagandy pewnie coś na dzisiaj przyszykują, np o sędziach TSUE którzy kradną kiełbasę.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Nie wiedzą co pisać. Nie wiedzą jakie jest ich zdanie w przedmiotowej sprawie. Czekają do rana na przekaz dnia i wytyczne z Nowogrodzkiej. Sami boją się wychylić. Tam bardzo łatwo podpaść.

Gość glazior

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Chwastem nie zbożem Twoje obrodziły pola.

Czy wiesz że takimi głupimi myślami obrażasz swojego Anioła Stróża ?

1 minutę temu, hi_aro napisał:

Poczekaj, zaraz Safjana zgrilują, jego córkę i wnuki...

IPN i niejaki Cenckiewicz znajdą papiery na Safjana i jego rodzinę. A jak nie znajdą - to je sfabrykują. Od tego są.

4 minuty temu, glazior napisał:

Chwastem nie zbożem Twoje obrodziły pola.

Czy wiesz że takimi głupimi myślami obrażasz swojego Anioła Stróża ?

A można prosić coś niegłupiego na temat? Dopiero byś wszystkich zaskoczył.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

Trochę offtopowo, ale jeśli ktoś chce przeczytać coś ciekawego to warto ten artykuł, czyli o Jałcie 2    

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

PIC wizja robi nadgodziny, aby odpowiedni przekaz dać... Powiedzą, że wygrali z TSUE bo wcześniej zmienili przepisy...Jednak nie wiem, jak będą tłumaczyć orzeczenie, że TRUE może kontrolować praworządność w krajach członkowskich. Przecież to zamach stanu i naruszenie polskiej niepodległości... POLEXIT w drodze.

2 minuty temu, stench napisał:

czyli o Jałcie 2   

No nie, to prezes i Macierewicz też maczali w tym palce... Trochę nie w temacie wątku. Generalnie już wcześniej wiedzieli, że takie wystąpienie członka dumy, może mieć miejsce. Jednak Gruzini buńczuczni są i wystarczył mały przekaz w necie aby rozpalić ulicę. Tylko teraz, komu na tym najbardziej zależało? Tylko Ruskim...można rozważyć dalsze działania zbrojne... 

6 minut temu, stench napisał:

Trochę offtopowo, ale jeśli ktoś chce przeczytać coś ciekawego to warto ten artykuł, czyli o Jałcie 2    

Ukryta Zawartość

Super, już o tym pisałem.

Ale artykuł jest rzeczywiście interesujący i warto do niego wrócić. Prosiłem nawet o komentarze, ale jakoś sobie nie przypominam :-(.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

34 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ale artykuł jest rzeczywiście interesujący i warto do niego wrócić. Prosiłem nawet o komentarze, ale jakoś sobie nie przypominam :-(.

Napisałem, ze nie będzie na krowę plus. Dodam jeszcze że na świnię tez nie będzie. ?

Na co będzie a na co nie, to zobaczymy.

Mnie obecna sytuacja przypomina partię brydża. PiS ma kartę na końcówkę ale blefuje i licytuje szlemika. A we wrześniu zalicytuje szlema.

Opozycja przeczuwa że coś jest nie tak, ale ma zagadkę czy skontrować i poczekać na wpadkę z dużą premią, czy licytować wyżej z obawy, że może w karcie jest jakiś szczęśliwy układ typu idą wszystkie impasy i nawet głupi tego szlema wygra.

Ja bym jednak radził skontrować i poczekać, bo jak opozycja wygra licytację i przyjdzie jej rozgrywać to może okazać się, że uratowała PiS od blamażu a sama może polec tak boleśnie, że długo się nie pozbiera. Nie chodzi o to, żeby wygrać partię, trzeba wygrać cały mecz.

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, jar1 napisał:

Napisałem, ze nie będzie na krowę plus. Dodam jeszcze że na świnię tez nie będzie. ?

A na tego kota będzie czy nie, bo dalej nie wiem czy mam adoptować czy zjeść??

Edytowane przez jezz

Dobry program?

Tylko dalej nie wiadomo co jeszcze a wakacje szybko minął.

"Nasze plakaty będą w każdej wiosce - zapowiada Sławomir Neumann,"

10 godzin temu, asterix1 napisał:

brawo

Fajny pojazd kupili ci galijski rycerzyku, taki z epoki. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

43 minuty temu, jezz napisał:

Dobry program?

Tylko dalej nie wiadomo co jeszcze a wakacje szybko minął.

"Nasze plakaty będą w każdej wiosce - zapowiada Sławomir Neumann,"

Fajny pojazd kupili ci galijski rycerzyku, taki z epoki. 

Ukryta Zawartość

Lepszy ten rydwan ni z wydanie 500 baniek za kolekcję Czartoryskich przez Glinskiego ...

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, asterix1 napisał:

Lepszy ten rydwan ni z wydanie 500 baniek za kolekcję Czartoryskich przez Glinskiego ...

No pewnie, będziesz miał czym jeździć.?

Może jest elektryczny, to wtedy i problem Lecha36 może być rozwiązany.

Edytowane przez jezz
8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Super, już o tym pisałem.

Ten artykul swietnie pasuje do teorii wspolpracy Trumpa z Putinem.  Niestety to tylko teoria. Wiadomo kto jej bedzie dawal wiare(latwo podciagnac pod Pis i jego wygrana - rzekomo dzieki Rosji). Wszyscy wierzacy w bezwarunkowa koniecznosc wspolpracy z EU beda przyklaskiwac.. A tu moze nie w temacie watku, ale interesujaca wspolpraca tym razem Merkel i Francuza, tez z Putinem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Widocznie wskazówki nie nadeszły.

Wskazówki z Nowogrodzkiej rankiem już były. Dera się wypowiedział.

Władze polskie podważają możliwość interweniowania TSUE w prawo, dotyczące sędziów (i innych dziedzin, zawartych w traktatach unijnych), ustanawiane przez PiS, nazywając to ingerencją. Zresztą - to tylko wyrok historyczny - stwierdził. Powoli zaczyna się...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

No pewnie, będziesz miał czym jeździć.
Może jest elektryczny, to wtedy i problem Lecha36 może być rozwiązany.
Id.. ta.

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

19 minut temu, toptwenty napisał:

Id.. ta.

Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka

Ty lepiej zajmij się swoimi teczkami bo niewiele masz do powiedzenia.

ps.

No i jak tam płaczki moderacyjne, 

Spoko język"dyskusji" czy nie.

Ja od pewnego moderatora za takie słówko coś tam dostałem więc może też popłaczecie troszkę nad kulturą wypowiedzi.?

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Wskazówki z Nowogrodzkiej rankiem już były.

No proszę, już jeden dostał.?

"Tuż po rekonstrukcji rządu stanowisko szefowej gabinetu politycznego Elżbiety Witek objęła była makijażystka Jarosława Kaczyńskiego. Informacja na temat zatrudnienia Natalii Grządziel na tym stanowisku pojawiła się na stronie MSWiA. "

Ukryta Zawartość

No to chłopaki, zatańczymy, co nie? ?

Ukryta Zawartość

18 minut temu, jar1 napisał:

Tuż po rekonstrukcji rządu stanowisko szefowej gabinetu politycznego Elżbiety Witek objęła była makijażystka Jarosława Kaczyńskiego. Informacja na temat zatrudnienia Natalii Grządziel na tym stanowisku pojawiła się na stronie MSWiA. "

Będą zmieniać malowanie radiowozów i chyba znowu umundurowanie to stylistka się nada.?

16 godzin temu, caleb66 napisał:

Ja nie zgłosiłem gdyż uważam że kapowanie to metoda ludzi maluczkich i zakompleksionych.

Tak, wiemy, wiemy. Nie kapujecie jak PiS za czasów, gdy był w opozycji. 

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Ukryta Zawartość

Ciekawe co na to ci, którzy przeprowadzali tutaj nagonkę na Bodnara.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Ukryta Zawartość

Ciekawe co na to ci, którzy przeprowadzali tutaj nagonkę na Bodnara.

Nic, czy ten pan jest wyrocznia, niech sobie myśli co chce, nic to nie zmienia.A jeśli chodzi o walkę polityczna, to przypieprzanie się do formy aresztowania jest właśnie jej elementem.Podobnie jak fakt eksponowania tej sprawy, jeżeli już mamy być obiektywni.

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Godzinę temu, bubusia napisał:

Nic, czy ten pan jest wyrocznia, niech sobie myśli co chce, nic to nie zmienia.A jeśli chodzi o walkę polityczna, to przypieprzanie się do formy aresztowania jest właśnie jej elementem.Podobnie jak fakt eksponowania tej sprawy, jeżeli już mamy być obiektywni.

Jak mamy być obiektywni to mamy do czynienia z chamską nagonką odgórnie sterowaną przez PiSowski reżim. Bo kto niby to "eksponuje"?

Bodnar powiedział swoje a politycy i reżimowe media trąbią o tym w kółko.

Jeżeli już mamy być obiektywni.

Jestem Europejczykiem.

36 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bodnar powiedział swoje a politycy i reżimowe media trąbią o tym w kółko.

Ale gdy senator PiS wypowiedział się w tym samym duchu reakcja tamtej strony jest:

1 godzinę temu, bubusia napisał:

czy ten pan jest wyrocznia, niech sobie myśli co chce, nic to nie zmienia.

Wyjątkowo wyrazisty przykład podwójnej etyki, podwójnych standardów i podwójnej skali ocen jakie obowiązują w tamtym środowisku.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.