Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Ale gdy senator PiS wypowiedział się w tym samym duchu reakcja tamtej strony jest:

Obserwuje tego człowiek od dłuższego czasu ,zauważyłem ze jego opinie i słowa sa często inne niż reszty tego bałaganu...szacunek dla Niego ze idzie pod prąd Żoliborskiej satrapy

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Bodnar powiedział swoje a politycy i reżimowe media trąbią o tym w kółko.

Jeżeli już mamy być obiektywni.

No wlasnie, powiedzial to co powiedzial, zeby wywolac zadyme. Gdyby dokladnie to samo zrobila opcja do ktorej jest mu blizeji, i ktora po cichu wspiera, nawet by sie nie odezwal. A wy twierdzilibyscie, ze wszystko jest w nalezytym porzadku.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Podwójnych standardów ciąg dalszy.

Bob, jak sie nie ma nic do powiedzenia to sie milczy, a nie pieprzy to samo bez ladu i skladu.

A teraz napisz, ze to ja powinienem milczec, bo nie mam nic do powiedzenia.

A na koncu wyskocz z lusterkiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaczyna odpieprzac:

"Więcej demokracji wśród demokratów" - pikiety pod takimi hasłami zamierzają zorganizować w najbliższych dniach Obywatele RP. Odbędą się przed warszawskimi siedzibami partii PO, PSL i .Nowoczesnej. - Chcemy wiedzieć, jak partie demokratyczne chcą wygrać wybory - tłumaczą przedstawiciele organizacji.

Ukryta Zawartość

obraz.png

Odpowiedz jest prosta, nie zamierzaja, nie maja nic do zaoferowania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

15 minut temu, bubusia napisał:

Chcemy wiedzieć, jak partie demokratyczne chcą wygrać wybory - tłumaczą przedstawiciele organizacji.

Już odpowiadam,

Program plakat+,  plakat PO w każdej wsi.?

A temu jak sie poprzestawialo, teraz tlumaczy sie pomylka. Debil.

Polski poseł głosował na "tak" dla Rosji. "To techniczna pomyłka"

Rosja odzyskuje pełne prawo głosu w Zgromadzeniu Parlamentarnym Rady Europy, odebrane jej po aneksji Krymu. Za przyjęciem rezolucji w tej sprawie głosował również Krzysztof Mieszkowski z Nowoczesnej. Poseł tłumaczy się na Twitterze, że to "techniczna pomyłka". - To był wypadek przy pracy - mówi w rozmowie z Onetem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) obraz.thumb.png.64c8742b73e367404c981d456c0591fa.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

41 minut temu, bubusia napisał:

A teraz napisz, ze to ja powinienem milczec, bo nie mam nic do powiedzenia.

A na koncu wyskocz z lusterkiem.

Oto przykład chamstwa w wykonaniu autora płomiennych apeli o kulturę dyskusji na forum.

Od mówienia mi że mam milczeć jeśli zajdzie taka potrzeba jest Moderacja. Zrozumiano?

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Oto przykład chamstwa w wykonaniu autora płomiennych apeli o kulturę dyskusji na forum.

Co ci sie mocno przestawia. Wszedzie chamstwo widzisz.

Moze zglos do moderacji.

Edytowane przez bubusia

Teraz, bubusia napisał:

Co ci sie mocno w glowie przestawia. Wszedzie chamstwo widzisz.

Bynajmniej. Nie wszędzie. Wyłącznie u chamów.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Od mówienia mi że mam milczeć jeśli zajdzie taka potrzeba jest Moderacja. Zrozumiano?

Uwaga, jutro jeszcze większy upał. Co to się będzie działo w niektórych wpisach???

2 godziny temu, jezz napisał:

Uwaga, jutro jeszcze większy upał. Co to się będzie działo w niektórych wpisach???

To pewnie też zasługa " Dobrej Zmiany" , i zresztą nie jedyna . Proszę tylko przeczytać,  co mówią w TVPqurwizji: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

3 godziny temu, bubusia napisał:

No wlasnie, powiedzial to co powiedzial, zeby wywolac zadyme. Gdyby dokladnie to samo zrobila opcja do ktorej jest mu blizeji, i ktora po cichu wspiera, nawet by sie nie odezwal. A wy twierdzilibyscie, ze wszystko jest w nalezytym porzadku.

Trzeba być naprawdę kompletnym idiotą żeby stwierdzić, że Bodnar pragnął wywołać zadymę. To myślenie na poziomie wiejskiego głupka który cały świat mierzy miarą podwórkowych zagrywek.

Oczywiście ci którzy tym sterują wiejskimi głupkami nie są, ale z doświadczenia wiedzą, że takowych znajdzie się wystarczająco wielu, żeby temat podchwycić.

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

I odczep się teraz, bo jade cienrzarufko po polskiej drodze i zmieniam se pasy, swobodnie.

Nie, ja nie wysuwałem tezy, że na terenie UE nie łamie się swobód osobistych.

Trudno by było, mając na uwadze Polskę i Węgry.

Obserwujemy gwałtowny wzrost cen żywności. Akolici obecnego reżimu chórem odpowiadają że wina PiS jest w tym żadna, gdyż rząd nie ustala cen. Więc coś z dedykacją:

Ukryta Zawartość

Owszem, rząd nie ustala cen bezpośrednio. Ale wprowadzając coraz to nowe podatki i inne obciążenia typu podatkowego a także zwiększając wysokość już obowiązujących - powoduje wzrost kosztów produkcji, co w bezpośredni sposób przekłada się na ceny detaliczne.

Benzyna jest najdroższa od lat. Gdy poprzednio była tak droga - ropa naftowa była na rynkach światowych po 140 $ za baryłkę. Kaczyński jako ówczesny szef opozycji biegał z pomalowanym kanistrem aby pokazać że większą część finalnej ceny stanowią podatki i krzyczał że wystarczy wola polityczna aby ten stan rzeczy zmienić. Obecnie ropa naftowa ma na giełdach światowych połowę tamtej ceny,  u nas podatki stanowią jeszcze większą część ceny jednego litra, a Kaczyńskiego z kanistrem nie widać.

Ukryta Zawartość

A z nowości:

Bidulka pietrzak wypłakuje się publicznie, że już go nikt nie kocha :

Cytat

[...] Czołowy satyryk prawicy Jan Pietrzak udzielił wywiadu w związku ze swoimi 82. urodzinami. W rozmowie z portalem wpolityce.pl kabareciarz skarży się na samorządy, które "nie chcą wpuszczać" jego kabaretu. - Co to za wolna Polska, która nie wpuszcza Pietrzaka? Mówią: "Pietrzak? Nigdy!" - opowiada kabareciarz. [...]

źródło:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

30 minut temu, argus napisał:

Bidulka pietrzak wypłakuje się publicznie, że już go nikt nie kocha

Trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny. Pietrzak obecnie jest już tylko żałosny.

W dniu 23.06.2019 o 17:37, zukzukzuk napisał:

Ależ chrzanisz. Czyżbyś oglądał skróty w TVPiS?

Nie oglądam ich programów informacyjnych od kilkunastu lat. Nawet kiedy była jeszcze TVPObywatelska.

W dniu 23.06.2019 o 17:37, zukzukzuk napisał:

Sam mógł złożyć? W gaciach i na boso? Być może - jeszcze złoży, ale to nie będzie istotne dla władzy.

Przyjmij do wiadomości, że mógł. Nawet bez gaci. Dla władzy może to nie być istotne. Ale jest ono adresowane do wiadomości sądu i dla niego musi być. Tego nie zmieniła nawet ostatnia oprotestowana nowelizacji prawa. 

Poczytaj żartownisiu, w jaki sposób i w jakich okolicznościach się to robi i komu ono przysługuje.

W dniu 23.06.2019 o 18:30, Bobcat napisał:

Nie wypowiadaj się o kimś komu nie dorosłeś do pięt.

Nie wiem do czego dorósł xniwax. Wiem natomiast, że Bodnar nie dorósł do tego urzędu. Przypominam, że na Twitterze ocenił on  odejście Elizy Michalik z Superstacji jako on niezwykle ważny powód do refleksji nad stanem wolności mediów w Polsce. Dziennikarka ta typowe najemnik w swojej profesji była lub współpracowała z wieloma redakcjami. Była też wielokrotnie oskarżana o naruszenie praw autorskich.

W dniu 25.06.2019 o 00:51, stench napisał:

Trochę offtopowo, ale jeśli ktoś chce przeczytać coś ciekawego to warto ten artykuł, czyli o Jałcie 2    

Ukryta Zawartość

"Pierwszego dnia protestu lider bloku powiązanego z byłym prezydentem Michaiłem Saakaszwilim wezwał protestujących do szturmu na budynek parlamentu.

Ukryta Zawartość

No proszę znowu pojawia się Michaił Saakaszwili. Złośliwi (czyli nie tylko ja) twierdzą, że od dawna chodzi on na pasku zachodnich służb. Wyrzuciła go ze swego terytorium nawet Ukraina. Warto też przypomnieć, że w czasie sprawowania prezydentury stłumił 50 tysięczną demonstrację przeciwko jego rządom, którą potraktował bronią gładkolufową, armatkami wodnymi i gazami łzawiącymi. W wyniku tych pokojowych metod oficjalnie rannych zostało 500 osób. Do tego wprowadził stan wyjątkowy i pozbawił największą siłę opozycyjną własnych mediów. Jeżeli pojawia się jego nazwisko lub osoba - wojna lub inna rozróba jest pewna.

20 godzin temu, Bobcat napisał:

Ukryta Zawartość

Ciekawe co na to ci, którzy przeprowadzali tutaj nagonkę na Bodnara.

Nie widzę w tym nic ciekawego. Poprawność polityczna i nic więcej. W USA nie mówią Czarny lub Murzyn, tylko Afroamerykanin i wiadomo, że nie o Afrykanera chodzi. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zyzol
11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

To myślenie na poziomie wiejskiego głupka który cały świat mierzy miarą podwórkowych zagrywek.

Oczywiście ci którzy tym sterują wiejskimi głupkami nie są, ale z doświadczenia wiedzą, że takowych znajdzie się wystarczająco wielu, żeby temat podchwycić.

A to już wina PSL. Natomiast miastowi inteligenci wiedzą, że Platforma Obywatelska to partia epokowych kombinacji.

4 minuty temu, Zyzol napisał:

A to już wina PSL. Natomiast miastowi inteligenci wiedzą, że Platforma Obywatelska to partia epokowych kombinacji.

U obecnych władców Polski takich "epokowych kombinacji" Kolega nie dostrzega? 

59 minut temu, Bobcat napisał:

Trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny. Pietrzak obecnie jest już tylko żałosny.

Dokładnie, a ja kiedyś go szanowałem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

10 minut temu, Lech36 napisał:

U obecnych władców Polski takich "epokowych kombinacji" Kolega nie dostrzega? 

Oczywiście, że dostrzegam - np.:

Wspólne działanie z PO, aby w Polsce doprowadzić do realnego systemu dwupartyjnego, co obecnie skutkuje wszechwładzą PiS, bo PO totalnie przegrało polityczna konkurencję.

500+. Sztandarowa wręcz kombinacja, która pokazuje, że opłaca się inwestować nawet niewielkie i nie swoje pieniądze dobrze przemyślany interes. A także potwierdza starą prawdę indiańską, że żaden pieniądz nie śmierdzi, nawet kiedy są to tylko błyskotki.

I na koniec wyjaśnię wzburzonemu koledze, że nie miałem na myśli epokowych kombinacji finansowych, tylko intelektualne.

Pierwsze 20 minut, wszystko na temat, kto za(takim spojrzeniem), kto przeciw?

Ja jestem za.

Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.