Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Sine Metu napisał:

Szydło w dwa lata wydała 167 tys zł na makijaż - PiS ma inne priorytety niż nauka języków.

Jeśli faktycznie tyle wydała, to samo nasuwa się pytanie. Ile musiała zarabać?

Skoro tak, to dotychczas zmuszona była pożyczać, będąc na marnej posadzie premiera czy ministra w Polsce.

Teraz wszystko jasne:) Wiadomo dlaczego kandydowała do europarlamentu. Każdy przecież chce pięknie wyglądać, a nie wszystkch natura obdarzyła...

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

23 minuty temu, Sine Metu napisał:

PiS wypominał Tuskowi wydanie, na przestrzeni siedmiu lat, 100 tys zł na naukę angielskiego.

Szydło w dwa lata wydała 167 tys zł na makijaż - PiS ma inne priorytety niż nauka języków.

Jej sie należało ......k**wa mac

12 minut temu, zukzukzuk napisał:

Jeśli faktycznie tyle wydała, to samo nasuwa się pytanie. Ile musiała zarabać?

Nie wydała przecież swoich pieniędzy. Ja, Ty, wszyscy zapłacili za jej makijaż.

Jakby się ktoś pytał dlaczego w kasie miejskiej brakuje pieniędzy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

9 minut temu, seniortelefono napisał:

Nie wydała przecież swoich pieniędzy. Ja, Ty, wszyscy zapłacili za jej makijaż.

A ja niemądry - jej żałowałem... Teraz, przynajmniej będzie ją stać na szereg innych "widzimisię".

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Kolega jezz po prostu nawrócił się i chce propagować program Koalicji. Chwała mu za jego zaangażowanie ;-).

Może przestań pieprzyć i napisz coś z sensem.

3 godziny temu, jezz napisał:

A widać już bądź słychać jakiś program koalicji?

A jaki program ma PiS, oprócz okradania i zabezpieczenia swoich interesów?

W nawiązaniu do mojego poprzedniego wpisu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Sine Metu napisał:

Szydło w dwa lata wydała 167 tys zł na makijaż

Wcale bym się nie zdziwił, ale jak piszesz takie rzeczy, to warto podać wiarygodne źródło, bo bez niego to można mówić o manipulacji.

8 minut temu, soundchaser napisał:

A jaki program ma PiS, oprócz okradania i zabezpieczenia swoich interesów?

Ten program mnie nie interesuje ale jak chce się wygrać wybory to chyba warto jednak coś przedstawić wyborcom. 

Godzinę temu, Sine Metu napisał:

PiS wypominał Tuskowi wydanie, na przestrzeni siedmiu lat, 100 tys zł na naukę angielskiego.

Z drugiej strony - Tusk mógł sam zapłacić za lekcje A branie państwowych pieniędzy przez polityka tej rangi przy pełnej świadomości, jak żyją Polacy jest jednak nie fair.  Co do Szydło - chciałbym zobaczyć jej zdjęcie bez makijażu, bo jeżeli wszystkie jej zdjęcia pokazywane w sieci poprzedzone były żmudną pracę makijażystki to obejrzenie jej fotografii bez makijażu może być super przeżyciem dla miłośników wszelkich horrorów

4 minuty temu, jezz napisał:

Ten program mnie nie interesuje ale jak chce się wygrać wybory to chyba warto jednak coś przedstawić wyborcom. 

Zgadza się. Najważniejsze to umiejętnie oszukiwać i obiecywać niemożliwe, albo obiecywać coś, co można zrealizować za pieniądze podatników. Reszta się nie liczy.

Edytowane przez soundchaser

A, czyli wygramy bez programu tylko dlatego, że jesteśmy koalicją stojącą po jasnej stronie mocy, ok, powodzenia.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Wcale bym się nie zdziwił, ale jak piszesz takie rzeczy, to warto podać wiarygodne źródło, bo bez niego to można mówić o manipulacji.
Rok temu było o tym głośno, nie śpij.
29 minut temu, jezz napisał:

Może przestań pieprzyć i napisz coś z sensem.

Jak miło że w końcu jest z kim kulturalnie podyskutować ;-).

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Sine Metu napisał:
17 minut temu, soundchaser napisał:

Rok temu było o tym głośno, nie śpij.

To daj link jakiś. Kto to napisał, czy nie kłamał, sprawdziłeś jaka była prawda?
A w ogóle masz możliwość sprawdzenia tego co jest prawdą, czy tylko lubisz wstawiać memy pod publiczkę, które nie są wiarygodne?
Jeśli chociaż śmieszne, to OK, ale Ty wstawiasz wszystko co popadnie, na oślep.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jak miło że w końcu jest z kim kulturalnie podyskutować ;-).

Nie ma problemu, dostosowuję się do ciebie.

Jest jedno ale, ty nie dyskutujesz.

Skoro nic nie wiesz o programie to ja mam coś. Myślę, że sporą częśc elektoratu przyciągnął tym do siebie. 

Kiedyś już chcieli tylko chęć im odeszła.

"Platforma Obywatelska chce likwidacji abonamentu radiowo-telewizyjnego i Rady Mediów Narodowych, a także obecnych spółek publicznego radia i telewizji. TVP i Polskie Radio byłyby finansowane z budżetu państwa, a spółki mediów publicznych zostałyby połączone w holding. Takie propozycje mają być przedstawione na lipcowej konwencji programowej partii."

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/abonament-rtv-i-rada-mediow-narodowych-do-likwidacji-tvp-i-polskie-radio-polaczyc-w-holding-planuje-platforma-obywatelska

Edytowane przez jezz

"Najwyższa Izba Kontroli sprawdziła wydatki Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w okresie kiedy funkcję premiera pełniła Beata Szydło. Co wynika z kontroli? Nieuzasadnione wydatki na wizaż, gigantyczne koszty podróży służbowymi limuzynami i nagrody dla swoich.

Jak informuje "Fakt" kontrola NIK wykazała, że w ubiegłym roku Kancelaria Premiera wydała z publicznych pieniędzy 168 tys.zł. Usługi miały być zlecane przez telefon. „Na potwierdzenie wykonania usług przedstawiono jedynie kalendarz wydarzeń, w których brała udział Prezes Rady Ministrów zawierający listę 117 zdarzeń” – wskazują kontrolerzy.

Co zwraca szczególną uwagę w wydatkach Kancelarii Prezesa Rady Ministrów? NIK zwraca uwagę na znaczący wzrost wydatków na transport. Koszty przejazdów rządowymi limuzynami w 2017 r. wzrosły blisko o 2,2 mln zł. Problem jednak w tym, że liczba przejechanych kilometrów była niższa o prawie 130 tys. km. Jak zauważa NIK, średni koszt świadczenia usługi transportu samochodowego przez Centrum Obsługi Administracji Rządowej na terenie Warszawy wyniósł w ubiegłym roku prawie 28 zł za kilometr i był ponad siedmiokrotnie wyższy niż usługi świadczone na rzecz Kancelarii przez korporację taksówkową.

To jednak nie wszystko co zwróciło uwagę kontrolerów. Okazuje się, że 917 tys. zł, które miały być przeznaczone na premie w ministerstwach i urzędach wojewódzkich trafiły do 17 osób zatrudnionych w KPRM.

Posłanka Platformy Obywatelskiej Izabela Leszczyna, która nagłośniła sprawę wskazuje także na inne wydatki. – W dniach 11-13 grudnia 2017 r. za pojedynczą usługę wizażu zapłacono 49 tys zł., chociaż NIK wyceniła ją na 1 tys zł – podkreśla."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ja pier**lę... niemowlę? 

"- Kiedyś przewijałem dziecko, wierzgało, nerwy puściły, dałem klapsa… - wyznał poseł PiS Tadeusz Cymański w programie "Tłit". Według polityka, uderzenie dziecka jest wpisane w bycie ojcem."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie skończyłem oglądać wywiad z prof. Strzęboszem...

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, jar1 napisał:

Ja pier**lę... niemowlę? 

Powiedział," jak dałem "klapsa" od radu mogłem, przewinąć bobasa".

Jak to mówił, ironizował w sposób typowy, ciągle powtarzając, 'jestem przeciwny agresji wobec dzieci"  i "wychowałem pięcioro"...

Ukryta Zawartość

Czy panowie powyzej prowadza jakas dzialanosc polegajaca na wynajmowaniu apartamentow nad morzem?

Czy chca po prostu ponownie zwrocic na siebie uwage i troche sie polansowac?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ja też zaprzestaje obsługiwać zdeklarowanych zwolenników PIS. Przed przystąpieniem do prac, będę rozdawał ankietę z kilkoma pytaniami kontrolnymi... bo te fanboje będą się pewnie ukrywać.

5 minut temu, hi_aro napisał:

Ja też zaprzestaje obsługiwać zdeklarowanych zwolenników PIS. Przed przystąpieniem do prac, będę rozdawał ankietę z kilkoma pytaniami kontrolnymi... bo te fanboje będą się pewnie ukrywać.

Jak juz nie bedziesz mial klientow to ci przejdzie. Zobaczysz.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, bubusia napisał:

Jak juz nie bedziesz mial klientow to ci przejdzie. Zobaczysz.

Na PiS-iarstwie świat się nie kończy (choć PiS-iarstwu tak się wydaje). Nie będzie tych klientów to będą inni. Po takiej deklaracji w większej ilości niż zazwyczaj.

10 godzin temu, Sine Metu napisał:

PiS ma inne priorytety niż nauka języków.

Każdą kasę wydadzą na wspieranie nauki religii i wody geotermalne ojca biznesmena.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.