Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, Lech36 napisał:

Chyba żaden PiS-owiec nie musi, Prezes da na godne życie.

Musisz tylko ty .

39 minut temu, bubusia napisał:

Lechu co ty masz za pracę, że całymi dniami możesz pozwolić sobie na klepanie tych samych frazesów na AS?

I to dzień w dzień.

To musi być bardzo ważna robota.

Czytając wpisy Lech36 można odnieść wrażenie, że tylko dzięki niej budżet się jeszcze nie zawalił.

Gość glazior

(Konto usunięte)
42 minuty temu, Bobcat napisał:

Lumpen - narracja a la PiS. 

Wycie i zgrzytanie zębów nic tu nie pomoże.

Nie żebym był pamiętliwy , ale Świniaka trzeba ubić przy pierwszej nadarzającej się okazji.

Tego też.

Gujusz Levandowstadt.jpg

Edytowane przez glazior
9 minut temu, jezz napisał:

Musisz tylko ty .

Wiem, muszę. Ludzi którzy biorą pieniądze za nic uważam za szkodników demoralizujących społeczeństwo a ludzi którzy umieją nie zapłacić za wykonaną dla nich pracę uważam za bandytów. Tylko ludzie niezdolni do pracy np. niepełnosprawni mogą brać pieniądze za nic nie robienie, ale na nich akurat rząd chce oszczędzić, to taki nowy wymiar we współczesnej Europie. Za to gęby pełne patriotycznego nadęcia pod publiczkę, bo jak przyjdzie co do czego to kończy się tak jak w przypadku Antoniego w Smoleńsku, patriotyczną ucieczką w obawie o swoje futerko.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

33 minuty temu, glazior napisał:

Świniaka trzeba ubić przy pierwszej nadarzającej się okazji.

Przykład wycia zgrzytania zębów.

40 minut temu, glazior napisał:

Wycie i zgrzytanie zębów nic tu nie pomoże.

Nie żebym był pamiętliwy , ale Świniaka trzeba ubić przy pierwszej nadarzającej się okazji.

Tego też.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Glazior, jesteś piękny ! 

Nie za ciężko harujesz w tej ubojni?

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Wiem, muszę. Ludzi którzy biorą pieniądze za nic uważam za szkodników demoralizujących społeczeństwo a ludzi którzy umieją nie zapłacić za wykonaną dla nich pracę uważam za bandytów. Tylko ludzie niezdolni do pracy np. niepełnosprawni mogą brać pieniądze za nic nie robienie, ale na nich akurat rząd chce oszczędzić, to taki nowy wymiar we współczesnej Europie. Za to gęby pełne patriotycznego nadęcia pod publiczkę, bo jak przyjdzie co do czego to kończy się tak jak w przypadku Antoniego w Smoleńsku, patriotyczną ucieczką w obawie o swoje futerko.

PiS potrzebuje tych, którzy na niego będą głosować, a jeszcze bardziej jak największej demoralizacji społeczeństwa, bo wybory można przecież łatwo sfałszować. Pieniądze otrzymane bez pracy wydaje się bardzo łatwo; przypomnij sobie, jak  na studiach prosto wydawało się  stypendium (naukowe albo socjalne przyznane komuś, kto doskonale mógłby się tez tego obejść)?   - ja np. nie miałem żadnych wyrzutów sumienia kupując za całe stypendium płyty choć dobrze wiedziałem, że powinienem kupić sobie coś do ubrania. Część z  obdarowanych przez Prezesa stanie się dzięki temu przestępcami, bo rozbudzą w sobie apetyt, którego nie będą w stanie zaspokoić - będą  bardzo potrzebni naszym władcom  do utrzymywania w strachu normalnych i myślących obywateli. Reszta, czyli jak sądzę 70 % beneficjentów łaskawości kaczora (bo zakładam, że 20 % z pozostałych 90 % rzeczywiście tych pieniędzy potrzebuje i wyda je rozsądnie; dokładam do tego wspomniane  hipotetyczne 10 procent łobuzów i bandziorów, którzy będą całkiem na dnie) nauczy się, że pieniądze się dostaje, a nie zarabia i tego, że praca się nie liczy. To jest dokładne odwrócenie etyki protestanckiej, która doprowadziła do rozkwitu kraje zachodnie. Dzięki temu Polska pozostanie zawsze władana przez Kościół Katolicki, a społeczeństwo łatwe do kierowania prostymi środkami - może nie aż tak jak w Korei Północnej, ale  coś w tym kierunku.

Teza Maxa Webera (fragment z Wikipedii):  

"W publikacji Weber wysunął argument, że kapitalizm rozwinął się na zachodzie i północy Europy, gdyż znalazł tam sprzyjające warunki stworzone przez kompatybilne poglądy wyznań protestanckich (a zwłaszcza kalwinizmu). Według Webera, etos protestantyzmu popiera prywatną przedsiębiorczość w stopniu znacznie większym niż katolicyzm lub jakiekolwiek inne religie, które przypisują mniejszą bądź wręcz negatywną wartość dobrom materialnym. W kulturach, w których dominowały religie inne niż protestantyzm, społeczne poparcie dla handlu i rozwoju gospodarki jest więc mniejsze, a ludzie trudniący się handlem cieszą się znacznie mniejszym prestiżem społecznym. Specyficznie, protestantyzm sprzyja następującym zwyczajom, które z kolei sprzyjają kapitalizmowi:

ciężka praca, która jest czynnością na chwałę Boga,

dążenie do nieustannego powiększania majątku (kapitału), czyli moralny nakaz dążenia do bogactwa,

majątek (bogactwo) nie powinny być konsumowane – ascetyczny styl życia i związana z nim redukcja wydatków pieniężnych do niezbędnego minimum,

zachowania ułatwiające zaufanie w kontaktach gospodarczych, takich jak: pracowitość, rzetelność, dotrzymywanie zobowiązań, uczciwość w transakcjach handlowych.

Protestantyzm równocześnie potępia lenistwo i bezczynność jako grzech, tym samym bogactwo nie zwalnia od obowiązku pracy."

Społeczeństwo, w którym będą przeważały postawy odwrotne od wymienionych wyżej będzie bardzo biedne i potulne, bo ludzie będą się  bać protestować - zazwyczaj rewolucje wywołują ludzie całkiem dobrze zabezpieczeni na przyszłość, a prawdziwi biedacy siedzą cicho . Wszyscy przypisują pisowi krótkowzroczność - ja się z tym całkiem nie zgadzam i sądzę, że konsekwentnie realizuje on dalekosiężny i wyjątkowo podły plan zniszczenia. 

Edytowane przez Pasqual
2 godziny temu, Bobcat napisał:

Lumpen - narracja a la PiS. 

Teraz nie żadnych lumpów. Są tylko obywatele RP i Rzecznik (ich) Praw Obywatelskich.

Gość glazior

(Konto usunięte)

No i co ryżate , nie ma już 27 do 1 ?

Świniak miał nas gnębić pięć lat za doznane zniewagi , a tu teraz na dzień dobry  szefowa KE będzie miała u nas dług , a każdy polityk z władz uni racjonalnie myślący o karierze  dwa razy się zastanowi zanim zaatakuje nasz kraj.?

Mając w pamięci, co znaczą październiki w naszej historii apeluje do wszystkich o wzięcie udziału  w wyborach.?

Oj , ale będzie masakra na jesieni,Jezu ale będzie masakra.

Edytowane przez glazior

Jesteś na jakichś prochach?Czy to kolejna faza choroby dwubiegunowej ?

A władze UE nie atakują "naszego kraju" ale konkretne posunięcia pisowskiego rządu.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Dziękuję Ci, Panie, że moją ręką pokarał Lewaków, i przysięgam na wszystko, co ma moc nade mną, że drogi do domu nie zaślepię i po ziemię wrócę. Żeby kości nasze nie szukali się po świecie. A na całe Lewackie plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Katolików, nie doświadczaj, bo my się swoich poglądów trzymamy.

5 minut temu, seniortelefono napisał:

Miał rację Jaro - pisiorki trzymają poziom.

Miałem racje pisząc że zgrzyta w waszych głowach mechanika cnoty.

Edytowane przez glazior

Walić lewaków, tak jest ! 

"

Przyłębska jest córką Wolfganga Żmudzińskiego, nestora polskich notariuszy i wieloletniego członka PZPR. Tak jak on skończyła prawo na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu.

Do Socjalistycznego Związku Studentów Polskich Przyłębska, wtedy jeszcze Żmudzińska, zapisała się na pierwszym roku studiów, prawdopodobnie w 1978 r. (dokumenty nie podają dokładnej daty).

Od czasów szkolnych Przyłębska regularnie wyjeżdżała do swej ciotki, siostry ojca, która mieszkała na stałe w Berlinie Zachodnim (podczas zimnej wojny wolnej części Berlina, otoczonej przez terytorium Niemiec Wschodnich). Dlatego regularnie składała podania o paszport.

W dokumentach paszportowych składanych podczas studiów kilkakrotnie wpisywała, że działa w Radzie Wydziałowej SZSP na Wydziale Prawa i Administracji poznańskiego uniwersytetu.

Dziś w oficjalnym życiorysie opublikowanym na stronie TK Przyłębska pomija ten fakt. Przyznaje się tylko do działalności w antykomunistycznym Niezależnym Zrzeszeniu Studentów, które powstało na fali strajków robotniczych z sierpnia 1980 r. i zostało zdelegalizowane pod koniec 1981 r. po wprowadzeniu stanu wojennego...

...

Jeszcze na studiach Żmudzińska wyszła za mąż za Andrzeja Przyłębskiego, wtedy studenta filozofii, a dziś ambasadora Polski w Niemczech. Przyłębski działał w innej komunistycznej młodzieżówce — był członkiem Związku Socjalistycznej Młodzieży Polskiej. Wedle dokumentów IPN deklarował wówczas, że jest ateistą i zwolennikiem marksizmu.

Po ambasadorskiej nominacji Przyłębski miał jednak poważniejsze kłopoty z IPN. Jak opisywaliśmy w Onecie, Przyłębski został zarejestrowany przez SB jako tajny współpracownik o pseudonimie identycznym z imieniem teścia - "Wolfgang". Ambasador zaprzeczał, że donosił komunistycznej bezpiece. Twierdził, że co prawda własnoręcznie napisał zobowiązanie do współpracy ("Kierując się patriotycznym obowiązkiem i chcąc przyczynić się w miarę moich możliwości do utrzymania ładu i porządku w PRL i triumfu prawdy, wyrażam zgodę na udzielanie pomocy Służbie Bezpieczeństwa") "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 minut temu, jar1 napisał:

Ukryta Zawartość

Całe zastępy "dzielnych" i "zasłużonych" ludzi lepi się do PiS i Prezesa.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość glazior

(Konto usunięte)

"łyski ma, łyski ma, łyski ma... któż bez Ciebie sobie w życiu radę da... jesteś miła chociaż żrąca ale dobra i pachnąca ja bez Ciebie nie potrafię dłużej żyć... "

Na pal będziem wbijać wrogów Polski,lepiej świniak uważaj bo skończysz na rożnie.

Edytowane przez glazior
4 minuty temu, Lech36 napisał:

Całe zastępy "dzielnych" i "zasłużonych" ludzi lepi się do PiS i Prezesa.

Oni walczą ze sobą, czyli lewactwem ?

Czy w Polsce jest jeszcze jaka prawica? 

54 minuty temu, glazior napisał:

Oj , ale będzie masakra na jesieni,Jezu ale będzie masakra.

Pozostań w swojej krainie marzeń dziecino.

37 minut temu, glazior napisał:

No i co ryżate , nie ma już 27 do 1 ?

Świniak miał nas gnębić pięć lat za doznane zniewagi , a tu teraz na dzień dobry  szefowa KE będzie miała u nas dług , a każdy polityk z władz uni racjonalnie myślący o karierze  dwa razy się zastanowi zanim zaatakuje nasz kraj.

Skończyłem czytać relację z procesu negocjacji wybory szefowej KE. Z harmonogramem zwrotów akcji, personaliami, kto z kim rozmawiał, co planował i kogo popierał. No cóż, Grupa Wyszehradzka błąka się tam ledwie gdzieś na marginesie a o Morawieckim nawet się nie wspomina.

Miałem nawet coś na ten temat, ale nadziałem się na ten wpis i przeszło mi. Tak celnego podsumowania dawno tu nie widziałem. Podsumowania PiSowskiej bufonady, mitomanii, kompletnej nieznajomości realiów polityki europejskiej.

Oczywiście można wierzyć w siłę sprawczą Mateuszka-kłamczuszka, ale ludzie wierzą też w krasnoludki i latającego Potwora Spaghetti. Wolno im.

P.S.

Najbardziej rozbawił mnie ten dług wdzięczności Ursuli von der Leyen wobec PiS. Kto to wymyślił? Bo nie gazior przecież, on tylko przepisuje.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

o Morawieckim nawet się nie wspomina.

Tam się liczą decydenci. A nie marionetki.

43 minuty temu, glazior napisał:

Tylko się nie pomyl i nas, Katolików, nie doświadczaj, bo my się swoich poglądów trzymamy.

Nie lubicie tylko niepełnosprawnych, myślicie że ten na górze tego nie widzi? Na pewno was nagrodzi, ale możecie mieć nadzieję, może on też nie lubi niepełnosprawnych.

45 minut temu, glazior napisał:

A na całe Lewackie plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie.

Na PiS? Lewactwo to głównie w PiS.

Przetrwalim jedną żydokomunę to ta druga też popłynie z szambem. 

I żadne modły tego nie zmienią, bo pietruszka już po 20 zł ?

Gość glazior

(Konto usunięte)
11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Skończyłem czytać relację z procesu negocjacji wybory szefowej KE. Z harmonogramem zwrotów akcji, personaliami, kto z kim rozmawiał, co planował i kogo popierał. No cóż, Grupa Wyszehradzka błąka się tam ledwie gdzieś na marginesie a o Morawieckim nawet się nie wspomina.

Miałem nawet coś na ten temat, ale nadziałem się na ten wpis i przeszło mi. Tak celnego podsumowania dawno tu nie widziałem. Podsumowania PiSowskiej bufonady, mitomanii, kompletnej nieznajomości realiów polityki europejskiej.

Oczywiście można wierzyć w siłę sprawczą Mateuszka-kłamczuszka, ale ludzie wierzą też w krasnoludki i latającego Potwora Spaghetti. Wolno im.

P.S.

Najbardziej rozbawił mnie ten dług wdzięczności Ursuli von der Leyen wobec PiS. Kto to wymyślił? Bo nie gazior przecież, on tylko przepisuje.

Ja pi***le  ale z Ciebie bufon chyba płci męskiej mam nadzieje że nie obraziłem?

Taka ameba nie jest w stanie mnie obrazić.

P.S.

Już widzę od kogo gazior ściągnął swoje "przemyślenia" - od samego Rysia Czarneckiego, etatowego pajaca reżimu.

Jestem Europejczykiem.

Gość glazior

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

od kogo gazior ściągnął swoje "przemyślenia" - od samego Rysia Czarneckiego, etatowego pajaca reżimu.

Poproszę o cytat ale na pewno się zwiniesz.

1 minutę temu, glazior napisał:

Poproszę o cytat ale na pewno się zwiniesz.

Sam nie potrafisz sobie znaleźć?

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.