Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Lencoman napisał:

Naoglądałeś  się za dużo tevałenu i nabileś sobie łeb marzeniami o separatyzmie. Mam nadzięje,że jak ty i tobie podobni zamarzą o wariancie katalońskim,to Panstwo Polskie zachowa się tak samo profesjonalnie jak Centralny Rząd Hiszpanii a Ciebie jeszcze długo potem będzie bolał tyłek w areszcie. To tyle tematem twoich separatystycznych ciągot. Teraz o faktch i wbij je sobie do łba,bo teraz marnie manipulujesz. Na Westerplatte byl syf,co przyznała już dawno nawet tak lotna miłośniczka vaginy na kiju jak dulkiewicz,chodzi o to drobny ściemniaczu,że Ty swoją podróż w to miejsce odbyłeś jak już je posprzątano. Ogarniasz,czy musisz to mieć napisane po niemiecku?

DOSTAŁEM KOLEJNEGO BANA TYM RAZEM DO 7 LIPCA

jeszcze chwila i pierwszym będziesz którego zgłoszę.... i wtedy będziesz musiał zmienić te swoje logo co poniżej nabazgrałeś....

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Tak się mazałeś na całe forum że dostałeś bana, a tu proszę - moderacja ulitowała się nad płaczliwą PiSowską sierotką i całe męczeństwo i martyrologiczną legendę szlag trafił.

Może być?

A co?nie zdążyłeś jeszcze skutecznie donieść dżambo?

2 minuty temu, asterix1 napisał:

DOSTAŁEM KOLEJNEGO BANA TYM RAZEM DO 7 LIPCA

jeszcze chwila i pierwszym będziesz którego zgłoszę.... i wtedy będziesz musiał zmienić te swoje logo co poniżej nabazgrałeś....

Czyli fakty cię przerosły asterix. Śmiało,twój donos na mnie niczego w postrzeganiu twoich manipulacji nie zmieni. Jedyne co zyskasz,to możliwość klamania bez korekty podczas mojej nieobecności. Wal śmiało!jak wrócę to cię poprawię.

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

4 minuty temu, Lencoman napisał:

Czyli fakty cię przerosły asterix. Śmiało,twój donos na mnie niczego w postrzeganiu twoich manipulacji nie zmieni. Jedyne co zyskasz,to możliwość klamania bez korekty podczas mojej nieobecności. Wal śmiało!jak wrócę to cię poprawię.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

13 minut temu, Lencoman napisał:

Zdążyłem się przyzwyczaić do faktu, że są użytkownicy lubiący robić z siebie idiotę. Ale żeby tak ostentacyjnie??? Tym razem naprawdę mi zaimponowałeś, ale widzę wpływy Prezesa Kaczyńskiego.

Najpierw zaczepiał kolegów na podwórku a jak doczekał się reakcji to zaczynał beczeć wniebogłosy i leciał ze skargą do mamusi.

Ty tfurczo zmodyfikowałeś metodę Prezesa - nie doczekałeś się reakcji a już płaczesz. Nie proś mnie o kontakt z moderacją bo nie będę im byle czym głowy zawracał.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Szkoda na Ciebie śliny dżambo,bo o tym że donosisz,to szumią nawet drzewa,które tak nieudolnie opisujesz.

2 minuty temu, Lencoman napisał:

Szkoda na Ciebie śliny dżambo,bo o tym że donosisz,to szumią nawet drzewa,które tak nieudolnie opisujesz.

Oszust i kłamca. Typowy PiSowiec. EOT.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, jar1 napisał:

Wiceminister Andrzej Stanisławek zapytany o pomysł na rozwiązanie tej sytuacji stwierdził, że młodzież może wyjechać za granicę i tam znaleźć szkołę. "

To duże lepsze niż rady premiera Cimoszewicza lub prezydenta Komorowskiego. Ale ciemnego ludu to i tak nie ruszy

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

2 minuty temu, Less napisał:

To duże lepsze niż rady premiera Cimoszewicza lub prezydenta Komorowskiego. Ale ciemnego ludu to i tak nie ruszy

Zdaje się, ze minister już wybrał sobie San Escobar. Nie myślałem, ze tak szybko mój wpis zadziała ?

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Oszust i kłamca. Typowy PiSowiec. EOT.

Hehe. Żal mi cię chłopie,chyba najbardziej dlatego,że ty sobie z tym wszystkim musisz radzić sam łgarzu.

2 minuty temu, Less napisał:

Oczywiście że to dobra rada. A w czym lepsza od rady Cimoszewicza żeby się ubezpieczać? Pamiętam histerię która się wtedy rozpętała ale jako ktoś kto się ubezpiecza nie mogłem jej pojąć. Bo niby co - ja jako człowiek przezorny i ubezpieczający się jestem jakiś nienormalny? Tak by wynikało z medialnej nagonki.

Jestem Europejczykiem.

Zaczyna brakować leków. Na cukrzycę, nadciśnienie, astmę, tarczycę, onkologicznych. Lista braków liczy już 500 specyfików, sytuacja pogarsza się z dnia na dzień. 

Tak zwana "dobra zmiana" postępuje.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

A po co społeczeństwu chore niedołęgi. To jest nowy program Eutanazja+. Nasza Władza wie, co robi.

2 godziny temu, jar1 napisał:

"Kilkanaście tysięcy uczniów w Polsce nie dostało się do wybranego liceum. Jedną z przyczyn jest kumulacja roczników. Wiceminister Andrzej Stanisławek zapytany o pomysł na rozwiązanie tej sytuacji stwierdził, że młodzież może wyjechać za granicę i tam znaleźć szkołę. "

Ukryta Zawartość

Może by tak sam pan minister wyjechał za granicę, najlepiej do San Escobar.

Na razie podał się do dymisji.

Czyli - ciul, ale z resztkami honoru.

Ukryta Zawartość

@Lech36 jeśli atakowany za to, że (zupełnie słusznie) pyta z upodobaniem gdzie jest ten milion polskich samochodów elektrycznych zapowiadanych przez Morawieckiego.

No to może z innej beczki. W kwietniu 2018 Pinokio obiecał, że w ciągu jednego roku wybudowanych zostanie 60000 mieszkań socjalnych. Od tamtego okresu do dziś wybudowano niespełna 900. 

Ciekawe byłoby przeczytać komentarz akolitów reżimu.

5 minut temu, dulon184 napisał:

Będą płacić za umieranie?

Nieboszczyk+ ?

7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Na razie podał się do dymisji.

Może mu dali propozycję nie do odrzucenia: albo się pan "dobrowolnie" podaje do dymisji, albo zostanie wyp.....lony z hukiem?

Edytowane przez Bobcat
45 minut temu, asterix1 napisał:

Ukryta Zawartość

To chwilowy stan, czy stały efekt przemiany w coś?

13 minut temu, dulon184 napisał:

Będą płacić za umieranie?

Jaki masz pomysł na rozwiązanie problemu, jako oberstrażnik w obozach dla pisowców?

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ixik. Akurat Ty byłbys pod moim specjalnym nadzorem .

Wrócił bys prawy i sprawiedliwy . Ogólnie ukmując.

Chyba.

Piszesz jak "czarny ze złamanym krzyżem w paru miejscach".

Edytowane przez xniwax

2 minuty temu, dulon184 napisał:

Ixik. Akurat Ty byłbys pod moim specjalnym nadzorem .

Wrócił bys prawy i sprawiedliwy . Ogólnie ukmując.

Chyba.

O karwasz widzę,że ciężkie hufce przybyły. Dżambo masz yntelektualne wsparcie,jakoś sobie poradzisz jak pójdę nalać bourbona?

Ciewym czy bylibyście aż tak zatawardziali w pogladach pod konkretną presją .

Cierpliwym . Zaczejamy na rozwój sytuacji .Politycznej..

Jak widać tera w Polsce wcale nie trydno o zmianę postawy.

Ci cisi sa siła , nie krzykacze.

Edytowane przez dulon184
Teraz, dulon184 napisał:

Ciewym czy bylibyście aż tak zatawardziali w pogladach pod konkretną presją

Hehehehe twoją?

8 minut temu, dulon184 napisał:

zatawardziali w pogladach pod konkretną presją

Już wiemy jaki ty możesz być miętki bez presji, a zarazem twardy z batem wobec przyszłych swoich podopiecznych.

9 minut temu, dulon184 napisał:

Ciewym czy bylibyście aż tak zatawardziali w pogladach pod konkretną presją .

Cierpliwym . Zaczejamy na rozwój sytuacji .Politycznej..

Jak widać tera w Polsce wcale nie trydno o zmianę postawy.

Ci cisi sa siła , nie krzykacze.

Nie pij,albo nie pisz.

24 minuty temu, Bobcat napisał:

@Lech36 jeśli atakowany za to, że (zupełnie słusznie) pyta z upodobaniem gdzie jest ten milion polskich samochodów elektrycznych zapowiadanych przez Morawieckiego.

No to może z innej beczki. W kwietniu 2018 Pinokio obiecał, że w ciągu jednego roku wybudowanych zostanie 60000 mieszkań socjalnych. Od tamtego okresu do dziś wybudowano niespełna 900. 

Ciekawe byłoby przeczytać komentarz akolitów reżimu.

(...)

Komentarza od akolitów reżimu jak na razie nie ma i zapewne nie będzie. Sam będę musiał coś napisać bo oni tylko o pierdołach potrafią.

Jestem Europejczykiem.

50 minut temu, Bobcat napisał:

Zaczyna brakować leków. Na cukrzycę, nadciśnienie, astmę, tarczycę, onkologicznych. Lista braków liczy już 500 specyfików, sytuacja pogarsza się z dnia na dzień. 

to jedno,  jeszcze lepsza jest nowelizacja Kodeksu Karnego  - nie wiem na czym w końcu stanęło, ale pierwotna wersja spowodowałaby tysiące ofiar (bez złej woli personelu medycznego - w pracy muszą przestrzegać zaleceń pracodawcy i stosować się do zasad zawodowych) . Pomysł iście szatański... 

Edytowane przez Pasqual
9 minut temu, Pasqual napisał:

ale pierwotna wersja spowodowałaby tysiące ofiar

Mianowicie?

52 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie wierzę, kazano mu. Zbyt niebezpieczne były jego "własne" słowa dla wyborów. 

Dostanie wysoka odprawę, by nie mędził i po problemie. 

Edytowane przez jar1
Godzinę temu, Bobcat napisał:

Zaczyna brakować leków. Na cukrzycę, nadciśnienie, astmę, tarczycę, onkologicznych.

Ależ z ciebie manipulant.

"- Historia tych braków leków jest dosyć długa. Już w 2012 roku, kiedy wprowadzono ustawę refundacyjną, ceny leków w Polsce dosyć mocno spadły. Pojawiła się różnica między cenami urzędowymi leków w Polsce i za granicą. W rezultacie bardzo łakomym kąskiem stała się sprzedaż leków właśnie za granicę, a nie do polskich aptek, polskich pacjentów - mówił w rozmowie z TVN24 Łukasz Waligórski.

- W rezultacie bardzo wielu tych leków ratujących życie, leków na astmę, leków przeciwzakrzepowych po prostu w Polsce brakuje. Nie ma ich w polskich aptekach, nie ma ich w hurtowniach - powiedział.

Łukasz Waligórski wskazał też na inną przyczynę niedoboru leków w Polsce. - Okazuje się, że większość producentów dostarczających leki na polski rynek korzysta z substancji czynnych, które są wytwarzane w Chinach. W Chinach ograniczono ostatnio liczbę fabryk produkujących te API, czyli Active Pharmaceutical Ingredient, co sprawiło, że nie ma po prostu z czego tych leków wytwarzać. Pojawiają się długie przerwy w dostawach i te przerwy są bardzo odczuwalne dla aptek i dla pacjentów - wyjaśniał."

Reszta artykułu to już farmazony tych, którzy rozgrywają fakt wybiórczo przed wyborami mimo, że od czasu początków kryzysu w 2012 nic z tym nie robili, oczywiście jest problem i oczywistym jest też fakt, że hieny z POKO będą to wykorzystywać dla swoich celów, wyborczych celów, oczywiste jest też to, że wcale nie martwi ich sam problem.

Edytowane przez xniwax

No cos Ty.

To picunioki w swojej genialności problemu nie naprawili?Przez 4 lata.

Co więc w temacie robili?.

Zapomniałm .

premie sobie dawali.

Edytowane przez dulon184
28 minut temu, xniwax napisał:

Reszta artykułu to już farmazony tych, którzy rozgrywają fakt wybiórczo przed wyborami mimo, że od czasu początków kryzysu w 2012 nic z tym nie robili, oczywiście jest problem i oczywistym jest też fakt, że hieny z POKO będą to wykorzystywać dla swoich celów, wyborczych celów, oczywiste jest też to, że wcale nie martwi ich sam problem

Zgodnie z oczekiwaniem oto mamy komentarz akolity reżimu. I również zgodnie z oczekiwaniem utrzymane w stylu propagandy czasów Gomułki. 

Winni są wszyscy dookoła. Tylko nie obecna władza. A opozycja w niecny sposób wykorzystuje to w celach wyborczych zamiast tę władzę wychwalać. 

Tak złej sytuacji na rynku leków nie było nigdy od 2012 roku.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.