Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Pogarda, kpiny, pycha, ironizowanie, wykpiwanie rozmówców, rozmowa w uwłaczającym dla drugiej strony stylu, uzurpacja oceniania wszystkiego i wszystkich z pozycji wyższości. Twoje klasyczne instrumentarium dyskusyjne.

A potem apele o kulturę dyskusji.

Hipokryzja.

Widze, ze znowu jestes na wczuciu, wyluzuj troche. Oderwij sie.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

26 minut temu, bubusia napisał:

Zaluje tylko, ze nie bylo nic o Smolensku. Ale mysle, ze da sie to nadrobic.

Już nadrabiam. Może kolega podać jakie koszty do tej pory wygenerowały komisje/zespoły smoleńskie PiS (te od Antoniego) mające na celu przekonanie "ciemnego luda" że w Smoleńsku był zamach i jakie są efekty prowadzonych przez nie "badań"? Czy zostały zakończone wszystkie ekshumacje zmierzające do wykrycia śladów zamachu?

Dobrze by było również powiedzieć coś na temat negocjacji z Niemcami w sprawie odszkodowań za II wojnę, które niedawno podnosiła propaganda PiS-owska. Może Polska realnie liczyć na te pieniądze? Realnie nie propagandowo.

Trzecie pytanie to czy B. Szydło zaczęła się uczyć języka angielskiego? Kto jest obecnie jej tłumaczem w rozmowach kuluarowych?

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Czy rzeczywiście PiSowcy wierzą w to, że PiSowski rząd jest mocarzem na politycznej mapie Europy i świata?

Oni nie muszą wierzyć, ważne że "ciemny lud" w to uwierzył. Po to zmasowana propaganda.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Czy rzeczywiście PiSowcy wierzą w to, że PiSowski rząd jest mocarzem na politycznej mapie Europy i świata?

W te opowieści gaziora o podmiotowości, utrąceniu Timmermansa, wpływach i znaczeniu?

Zawsze mam problem z rozróżnieniem czy sami wierzą w te opowieści, czy śmieją się z nich po kryjomu (jak np. Rysio Czarnecki) ale publicznie bredzą i kłamią w żywe oczy.

Jakim mocarzem. Kazda wladza bedzie mowila o sobie jak najlepiej. Naturalne.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, bubusia napisał:

Widze, ze znowu jestes na wczuciu, wyluzuj troche. Oderwij sie.

Wysoce merytoryczna odpowiedź. Jestem pod wrażeniem,

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Już nadrabiam. Może kolega podać jakie koszty do tej pory wygenerowały komisje/zespoły smoleńskie PiS (te od Antoniego) mające na celu przekonanie "ciemnego luda" że w Smoleńsku był zamach i jakie są efekty prowadzonych przez nie "badań"? Czy zostały zakończone wszystkie ekshumacje zmierzające do wykrycia śladów zamachu?

Dobrze by było również powiedzieć coś na temat negocjacji z Niemcami w sprawie odszkodowań za II wojnę, które niedawno podnosiła propaganda PiS-owska. Może Polska realnie liczyć na te pieniądze? Realnie nie propagandowo.

No dziekuje ci bardzo. Wiedzialem, ze moge na Ciebie liczyc. Ale o wojne i Beate nie prosilem.

Co do pytania, sorry ale Smolenskiem sie nie zajmuje, nie znam danych. Zawsze mozesz je opublikowac w ramach ciagniecia tematu. Takze bardzo prosze, jesli jest ochota.

2 minuty temu, bubusia napisał:

Ale nie każda władza jest aż tak oderwana od rzeczywistości i to co mówi nie jest aż tak dalekie od faktów i od realiów.

1 minutę temu, bubusia napisał:

Zawsze mozesz je opublikowac w ramach ciagniecia tematu. Takze bardzo prosze, jesli jest ochota.

Przykład wspomnianej pychy. Naprawdę wydaje Ci się że to Ty będziesz ustalał co kto ma tu pisać?

Godzinę temu, Bobcat napisał:

nasza strona nie posługuje się takim lumpen-językiem. Jako że po naszej stronie sporu nie ma menelstwa

Kto by pomyślał, dowcip dnia już o 10:30.

9 minut temu, bubusia napisał:

Ale o wojne i Beate nie prosilem.

Wiem, ale jako fan/przedstawiciel PiS powinieneś mieć jakieś informacje z pierwszej ręki w tych tematach. Czyżby przedstawiciele PiS chcieli rozmawiać tylko na tematy które są im wygodne pod względem propagandowym?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Tamto było w dużo lepszym stylu. Bardziej w białych rękawiczkach i wyższy profesjonalizm. Nie tak na bezczela, na chama i na rympał jak obecnie.

Masz rację, ale zauważ, że teraz język telewizji musi być bardzo prosty, aby ich elektorat to zrozumiał.

I nie jest to broń boże żadna ironia. 

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Lumpen-dyskutant objął dyżur przy klawiaturze.

Oto co chcą nam zafundować miłościwie panujący:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cóż tu Żakowski o smrodzie, syfie, paskudztwie i zagrożeniu środowiska gada, skoro już od lat śmieci, odpadki i ścierwo wszelakie jest do Polski zwożone z calutkiej kuli ziemskiej...

Z Nigerią włącznie.

Pod Zgierzem jest zakopany taki syfilis (kilkaset tysięcy beczek z "czymś", uj wi z czym, ale świeci) że trudno sobie nawet wyobrazić zagładę środowiska, a NIK gada, że "może sprawdzimy w liiipcuuu, a może we wrzeeeśniuuu. No. Kiedyś na pewno sprawdzimy."

Dranie i bandyci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy naprawdę oni myślą, że nie wybranie Timmiego to li wyłącznie zasługa PIS?

A poza tym - czy aby na pewno jest to ich wygrana?

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Pod Zgierzem jest zakopany taki syfilis (kilkaset tysięcy beczek z "czymś", uj wi z czym, ale świeci) że trudno sobie nawet wyobrazić zagładę środowiska, a NIK gada, że "może sprawdzimy w liiipcuuu, a może we wrzeeeśniuuu. No. Kiedyś na pewno sprawdzimy."

Ale to, że to tam się nie znalazło, to akurat nie wina obecnie rządzących.

Edytowane przez Meloman
8 minut temu, Meloman napisał:

nie wybranie Timmiego to li wyłącznie zasługa PIS?

Żadna zasługa. Od początku nie było zgody aby szefem Komisji był ktoś z frakcji socjalistów. Teraz tylko oficjalna propaganda u nas działa zgodnie z zasadą "przyczepiło się g..no do okrętu i mówi płyniemy".

32 minuty temu, bubusia napisał:

To wie nawet dziecko.

Ale pisałem przecież wyraźnie - pytam o PiSowską narrację o odzyskaniu podmiotowości i to, że jesteśmy bez mała języczkiem u wagi przy podejmowaniu wszelkich decyzji w Unii. Wystarczy przeczytać wpis gaziora żeby zrozumieć.

Jestem Europejczykiem.

Daj spokój, Jaro...

Wszytkie wiedzo, że oderwaliśmy się (wreszcie! po latach spędzonych na klęczkach!) od peletonu i gonimy czołówkę.

... Wenezuelę, Nigerię, Filipiny, Erytreę i Demokratyczną Republikę Konga. 

I dopiero wtedy, gdy przegonimy - będzie szczęście i wesele wieczne. Jak w Niebie.

No i dopiero wtedy te cholerne Szwaby, Żabojady i inne Kacapy się przekonają, jacyśmy so ważne i decydujence o wszytkim.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
14 minut temu, jezz napisał:

jak zabezpieczyć swój majątek  przed zabraniem strat.:)

Może odnieś pytanie do materii jakiej ma dotyczyć, bo jak zwykle oczekujesz odpowiedzi na pytanie z tzw....

Boisz się, że żona odejdzie od uzależnionego męża? Mateuszek już pokazał rozwiązanie...

8 minut temu, hi_aro napisał:

Może odnieś pytanie do materii jakiej ma dotyczyć, bo jak zwykle oczekujesz odpowiedzi na pytanie z tzw....

Zbyt długo się resetowałeś.

Pytanie dotyczy wywodów Lecha36 z wczoraj, więc po co robisz z siebie wiesz kogo.

10 minut temu, hi_aro napisał:

Boisz się, że żona odejdzie od uzależnionego męża? 

Nie boję się.

Jest przywiązana do kuchni.

2 minuty temu, jezz napisał:

Zbyt długo się resetowałeś.

Wspominałem wczoraj o PIC-owcu, który coś namieszał i był to oczywisty żart... Ale jakimś kosmicznym zrządzeniem, trafiłem, że na tej zmianie i tym urządzeniu był właśnie fundamentalista PIC... do tego antyszczepionkowiec,  w ogóle anty na wszystko jednocześnie znający się na wszystkim... skończyło się 8h awarią. 

W takich sytuacjach, zwykły reset na "Bocznicy" nie pomaga. Ale wiem, że stęskniłeś się wielce... 

Gość glazior

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Bobcat napisał:

Lumpen-dyskutant objął dyżur przy klawiaturze.

Oto przykład jak piszecie i prowokujecie ad persona.

Ja napisałem tekst o polityku < o którym można napisać wszystko ,a jak mu się nie podoba to niech zmieni zawód i przestanie być osobą publiczną> , WY-TY o mnie.

15 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tego nie napisał kostropaty. On tylko cytował.

Autorem tego czegoś jest Wzorzec Chamstwa z Sevres.

Zawsze gdy atakuje ostro osobę z forum < osobę nie szeroko rozumianą nacje>  robię to zmieniając znaczenie słów , w formie żartu , nigdy w formie dosłownej.Dwukrotnie wstydziłem się użycia pewnych słów -muls , wojciech - coś o popielnice ale też było to w w formie żartu.

A teraz prośba i pytanie.

Proszę znaleźć moje wypowiedzi obrażające imiennie forumowych kolegów a także propagujące faszyzm którego nienawidzę.Coś podobnego do tych skanów niżej

Zrzut ekranu (53).png

Zrzut ekranu (104).png

Zrzut ekranu (105).png

Zrzut ekranu (106).png

Zrzut ekranu (107).png

Zrzut ekranu (108).png

Zrzut ekranu (109).png

Zrzut ekranu (128).png

Edytowane przez glazior
20 minut temu, hi_aro napisał:

W takich sytuacjach, zwykły reset na "Bocznicy" nie pomaga. Ale wiem, że stęskniłeś się wielce... 

Bardzo. I wcale nie chodziło mi o reset na bocznicy. Już dało sìę zauważyć, że resetowałeś się w inny sposób.

To co, może ty wiesz o co chcodzi w tym problemie z zakresu inżynierii finansowej?

Tylko zdania muszą być proste, tak żebym zrozumiał.

3 minuty temu, glazior napisał:

Oto przykład jak piszecie i prowokujecie ad persona.

Ja napisałem tekst o polityku < o którym można napisać wszystko ,a jak mu się nie podoba to niech zmieni zawód i przestanie być osobą publiczną> , WY-TY o mnie.

Oj nie poznałeś się. To język miłości jest.?

Edytowane przez jezz
Gość glazior

(Konto usunięte)
15 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Tego nie napisał kostropaty. On tylko cytował.

Autorem tego czegoś jest Wzorzec Chamstwa z Sevres.

Zrzut ekranu (285).png

Zrzut ekranu (288).png

Godzinę temu, jezz napisał:

A czwarte pytanie, jak zabezpieczyć swój majątek  przed zabraniem strat.:)

Liczyłem na to że Kolega jest inteligentny i nie trzeba więcej tłumaczyć. Przeliczyłem się, niestety a tym nieinteligentnym niczego nie warto tłumaczyć.

Edytowane przez Lech36

Gość glazior

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

To wie nawet dziecko.

Ale pisałem przecież wyraźnie - pytam o PiSowską narrację o odzyskaniu podmiotowości i to, że jesteśmy bez mała języczkiem u wagi przy podejmowaniu wszelkich decyzji w Unii. Wystarczy przeczytać wpis gaziora żeby zrozumieć.

Oto dwa szybkie przykłady z ostatnich dni.

Jarku ośmieszasz się.

111083a9-2a5d-49be-bd64-fe531baeee17.jpg

ODI1L3VfMS9jY18xYWY2ZS9wLzIwMTkvMDcvMjcvODI1LzU1MC8yMjkxODU3YzMxNmQ0YWQwODE5OTFmNzkwNmVlNTA0OS5qcGVn.jpeg

Głazior - ja cię nie czytuję. Ot - przebiegam oczami, coś tam nabazgrał lub wlepił.

A miano "Wzorca Chamstwa z Sevres" nie ja ci nadałem, lecz któryś z Kolegów.

Ja się z tą dla ciebie nazwą absolutnie zgadzam.

A! I nie pisz że nienawidzisz faszyzmu. Może antysemityzmu - też?

Od rozśmieszania to jest Raczkowski. Tobie to wcale nie wychodzi, wzorcu.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Znajdź polityków którzy ważą więcej na arenie światowej od tych na zdjęciach <po lewej stronie>.

Wiem dla Ciebie numer jeden to ten Pan poniżej.Na to nie ma szans Jarku.

76c4900a-16c6-11e2-8a30-0025b511226e.jpeg

Edytowane przez glazior

Budyń i kłamczuszk?

Toż wstyd dla Polski za takich artystów..

Jeżeli dla Ciebie premier sądownie skazany za kłamstwa jest kimś to współczuję Ci ..

Budyniowaty łamie Konstytucję .

I Ty ich podziwiasz?

Straszne

Edytowane przez dulon184
Gość glazior

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Głazior - ja cię nie czytuję. Ot - przebiegam oczami, coś tam nabazgrał lub wlepił.

A miano "Wzorca Chamstwa z Sevres" nie ja ci nadałem, lecz któryś z Kolegów.

Ja się z tą dla ciebie nazwą absolutnie zgadzam.

A! I nie pisz że nienawidzisz faszyzmu. Może antysemityzmu - też?

Od rozśmieszania to jest Raczkowski. Tobie to wcale nie wychodzi, wzorcu.

Odnieś się w sposób merytoryczny do zadanych pytań.

36 minut temu, glazior napisał:

A teraz prośba i pytanie.

Proszę znaleźć moje wypowiedzi obrażające imiennie forumowych kolegów a także propagujące faszyzm którego nienawidzę.Coś podobnego do tych skanów niżej

A jak sobie zrobią zdjęcie z Jagger'em to znaczy, że są gwiazdami rocka.

Ja pier...lę....

37 minut temu, glazior napisał:

Ja napisałem tekst o polityku

Tak. Napisałeś o polityku. Knajackim językiem z rynsztoka. Wprowadziliście taką narrację do dyskursu publicznego a potem udajecie wielce nieszczęśliwych gdy ktoś zastosuje taką samą w stosunku do Was.

19 minut temu, glazior napisał:

Oto dwa szybkie przykłady z ostatnich dni.

Puste gesty i czcze, nic nieznaczące uprzejmości. A wy to łykacie jak indyk kluski i cieszycie się jakby wam ktoś w kieszeń nas..ł.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.