Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość glazior

(Konto usunięte)
9 minut temu, Bobcat napisał:

Knajackim językiem z rynsztoka

No i co z tego.Niech zmieni zawód ,poczytaj jak piszecie o kaczorach rydzyku Macierewiczu albo

15 minut temu, dulon184 napisał:

Budyńu i kłamczuszku?

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

13 minut temu, seniortelefono napisał:

A jak sobie zrobią zdjęcie z Jagger'em to znaczy, że są gwiazdami rocka.

Ja pier...lę....

Ty piszesz  jak dzieciak o ludziach którzy dorwali się < tak Ci się wydaje> do koryta.

Ja pisałem o  politykach którzy  umiejętnie sprawują władze publiczną; działaniu rządu; zdolności mobilizowania członków zbiorowości do wspólnego wysiłku na rzecz celów społecznych i zyskiwania ich posłuchu dla decyzji władzy; umiejętności skutecznej realizacji wyznaczonych celów społecznych w podzielonym, zróżnicowanym społeczeństwie   w domenie krajowej jak i szerszej międzynarodowej..

Edytowane przez glazior
23 minuty temu, glazior napisał:

Znajdź polityków którzy ważą więcej na arenie światowej od tych na zdjęciach <po lewej stronie>.

Równorzędny jest Xi Jinping oraz "ten Pan poniżej".

Edytowane przez Bobcat
Gość glazior

(Konto usunięte)
22 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Głazior - ja cię nie czytuję. Ot - przebiegam oczami, coś tam nabazgrał lub wlepił.

A miano "Wzorca Chamstwa z Sevres" nie ja ci nadałem, lecz któryś z Kolegów.

Ja się z tą dla ciebie nazwą absolutnie zgadzam.

A! I nie pisz że nienawidzisz faszyzmu. Może antysemityzmu - też?

Od rozśmieszania to jest Raczkowski. Tobie to wcale nie wychodzi, wzorcu.

Ponawiam pytania .

Ty naprawdę nie wstydzisz się Swojego zachowania na audiostereo ?

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Równorzędny jest ten Xi Jinping oraz "ten Pan poniżej".

No to połowę świata mamy już z głowy.

Edytowane przez glazior
7 minut temu, glazior napisał:

No i co z tego.

To z tego że używając takiego języka wychodzisz na nieokrzesanego typa z dołów społecznych co jest nieprawdą. Tę samą myśl i taką samą dezaprobatę dla danego polityka można wyrazić w zacznie bardziej elegancki sposób,

Edytowane przez Bobcat
Gość glazior

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Tę samą myśl i taką samą dezaprobatę dla danego polityka można wyrazić w zacznie bardziej elegancki sposób

Znów źle trafiłeś.

Akurat tego nauczyłem się od was.Taka jest konwencja na audiostereo , sam ja zresztą propagujesz.

Zmień ją , to i ja będę pisał inaczej.

33 minuty temu, glazior napisał:

Oto dwa szybkie przykłady z ostatnich dni.

Jarku ośmieszasz się.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ODI1L3VfMS9jY18xYWY2ZS9wLzIwMTkvMDcvMjcvODI1LzU1MC8yMjkxODU3YzMxNmQ0YWQwODE5OTFmNzkwNmVlNTA0OS5qcGVn.jpeg

Zaczynam wierzyć, że to jednak nie robienie sobie żartów tylko zwyczajne niedostatki intelektualne (że tak to oględnie nazwę).

Szkoda, że nie dałeś zdjęcia jak Maliniak machał do pilota.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Używając gładkich słówek - słuchający ma możliwośc powiedzieć - nie zrozumiałem itp.

Jeżeli durniowi powiesz że jest durniem - tutaj nie ma już nic do nierozumienia ..

Edytowane przez dulon184
Gość glazior

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Zaczynam wierzyć, że to jednak nie robienie sobie żartów tylko zwyczajne niedostatki intelektualne (że tak to oględnie nazwę).

A ha.

Czyli to nie jest prawdziwe i poważne robienie polityki.

Tą prawdziwą robi się w restauracji sowa i przyjaciele bredząc o robieniu łaski .

NIE.

Prawdziwą robi się na Nowogrodzkiej..

Jakiś Ty człeku durnowaty .

Edytowane przez dulon184
Gość glazior

(Konto usunięte)
10 minut temu, dulon184 napisał:

Jeżeli durniowi powiesz że jest durniem - tutaj nie ma już nic do nierozumienia

Bob masz możliwość w praktyce zrealizować swoje hasła.

5 minut temu, dulon184 napisał:

Jakiś Ty człeku durnowaty .

Masz tu Bob w całej  okazałości przykład waszego typowego zachowania, ja nawijam już dwie strony o politykach a tu od razu  atak ad persona.

O.K

Nic tak łagodzi obyczajów jak zdjęcia pięknych kobiet.

15630505311d3a3fff9e90f37a15a1de260cc0b3729859c6a2dabd4890dd5b545be5d7b222.jpg

Edytowane przez glazior

Ukryta Zawartość

Coś się stało celebrytom? Zawiedli tym razem, lamentuje Gazeta Wyborcza

"Gazeta Wyborcza" oburzona, że celebryci nie potępiają zajść w Białymstoku!  - "Zło narasta!"; "Muzycy, aktorzy, sportowcy? Skąd bierze się to wasze milczenie?"  -  W środę, a więc kilka dni po konfrontacji pomiędzy środowiskami LGBT a kibicami w stolicy Podlasia, „Wyborcza”’ wyeksponowała artykuł Michała Nogasia pt. „Artyści, przemówcie! Zło narasta”.

Wariant uliczny nie działa, „zagranica” też nie chce upadku rządu Prawa i Sprawiedliwości, więc zrozpaczony publicysta z „Gazety Wyborczej” szuka winnych wśród celebrytów i narzeka, że ci nie chcą się włączyć w histerię po białostockim Marszu Równości.  -Dlaczego stanowiska na temat tego, co wydarzyło się w sobotę na Marszu Równości w Białymstoku, nie zajmą artyści, ci, których na Facebooku i Instagramie śledzą miliony? Muzycy, aktorzy, sportowcy? Skąd bierze się to milczenie? -  pyta Michał Nogaś.

- W kraju dzieją się rzeczy straszne. Atmosfera nienawiści podsycana przez polityków oraz hierarchów kościelnych narasta,  na powierzchnię wypełzło zło, które wymknęło się spod kontroli – pisze Nogaś w coraz bardziej złowieszczym tonie. Publicysta, podobnie jak inni dziennikarze „GW”, był pewien, że białostockie zajścia będą punktem zwrotnym w kampanii wyborczej. Nic z tego. Nie może więc pogodzić się z faktem, że sprawa prowokacji na Marszu Równości, nie przynosi oczekiwanych rezultatów.        -Przyglądając się z przerażeniem wydarzeniom w Białymstoku, nie mogłem przestać myśleć o tym, dlaczego nie zabiorą głosu publicznie, potępiając akty nienawiści słownej i fizycznej – wspólnie i w sposób zdecydowany – ci, którzy mają ogromny wpływ na tysiące, miliony Polaków  -  lamentuje.

Przyznam, że sam jestem zdziwiony. Poza nielicznymi głosami, niezawodnej Kingi Rusin, czy Moniki Olejnik, praktycznie cisza. Tyle zachodu i wszystko na nic. W dodatku opozycja wydaje się mocno podzielona w kwestii kolejnych "marszów poparcia" dla LGBT, tak "sponiewieranej" w  Białymstoku. Czy to kwestia złego doboru czasu prowokacji? Wiadomo, że są  wakacje i czas urlopowy, a świat celebrytów wyjątkowo ceni wygody, luksusy i święty wakacyjny spokój. Być może nawet do ciepłych krajów, gdzie wypoczywają, polskie problemy i rozterki "Wyborczej", tak łatwo nie docierają?

A może po prostu została przekroczona masa krytyczna i do niektórych zaczęło docierać po pierwsze, że gdyby prowokatorzy nie zjawili się celowo w Białymstoku, zakłócając spokój mieszkańcom, to do niczego by nie doszło, a po drugie, że rządy PiS nie były przypadkiem, partia cieszy się dużym poparciem wśród wyborców, co może skutkować powtórką w wyborach i czas zacząć oswajać się z nową rzeczywistością, żeby nie skończyć tak, jak Kamil D.?

No nie jest dobrze. Celebryty milcza. Trzeba do nich apelowac ,GW, zeby mowili to co nalezy mowic. Naprawde niedobrze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Glazior .

Nie chcesz aby ta kmówiono?  postępuj abyś powodu do takich ocen nie dawał.+Jawnie zaprzeczasz faktom oczywistym - to o tych ważacych wiele l w świecie .

Każdy kto ma otwarte ślipia widzi ż Twoi uważani w świeci takimiż w świeci nie są .

Toś albo .ślepy  , albo zwyczajnie głupi.

Chyba że   płacą Ci za takie durnoty..

I zastanowić jeno się trzeba czy aby napewno mam rację

Edytowane przez dulon184
17 minut temu, glazior napisał:

A ha.

Czyli to nie jest prawdziwe i poważne robienie polityki.

Tą prawdziwą robi się w restauracji sowa i przyjaciele bredząc o robieniu łaski .

No mówię - pajac.

Fotka to jest robienie polityki??? Dla nierozgarniętego elektoratu może tak.

Swego czasu pisałem o polityce unijnej wobec Polski i na odwrót i wyjaśniałem różne kwestie. Ty wklejasz fotki.

Super - można i tak, ale nie oczekuj że ktokolwiek potraktuje to poważnie. Fotka z Trumpem dowodem na pozycję międzynarodową Polski. Taaa... Przecież to była prezentacja handlowa, już nie pamiętasz?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

51 minut temu, Bobcat napisał:

Puste gesty i czcze, nic nieznaczące uprzejmości.

Ukryta Zawartość

2.thumb.jpg.91040bc5a51ffc4fe261bb4b8dd3a7bf.jpg

3.thumb.jpg.8ea00399b724d476c4afc7a517072bcb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

25 minut temu, glazior napisał:

Akurat tego nauczyłem się od was.Taka jest konwencja na audiostereo , sam ja zresztą propagujesz.

Nic nowego nie powiedziałeś. Typowo PiS-owskie odwracanie kota ogonem i mówienie "to wy a nie my".

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Liczyłem na to że Kolega jest inteligentny i nie trzeba więcej tłumaczyć. Przeliczyłem się, niestety a tym nieinteligentnym niczego nie warto tłumaczyć.

Myślałem, że kolega jest inteligentny i zrozumie, że niczego jeszcze nie wytłumaczył. Przeliczyłem się. Widzę, że brak inteligencji jest pewną przeszkodą w wytłumaczeniu. 

1 minutę temu, xniwax napisał:

Po raz kolejny pokazałeś że nie masz nic do powiedzenia. 

A słynnego zdjęcia gdy dla Budynia zabrakło w Białym Domu krzesła oraz biało-czerwonej flagi nie masz gdzieś przypadkiem?

10 minut temu, Jaro_747 napisał:

Fotka z Trumpem dowodem na pozycję międzynarodową Polski.

Z prezydentem Uzbekistanu Trump też ma fotkę.

Gość glazior

(Konto usunięte)
13 minut temu, Jaro_747 napisał:

No mówię - pajac.

Odpuść sobie te chamskie odzywki bardziej pasujące do foxa i bb .

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Fotka to jest robienie polityki??? Dla nierozgarniętego elektoratu może tak.

Swego czasu pisałem o polityce unijnej wobec Polski i na odwrót i wyjaśniałem różne kwestie. Ty wklejasz fotki.

Super - można i tak, ale nie oczekuj że ktokolwiek potraktuje to poważnie. Fotka z Trumpem dowodem na pozycję międzynarodową Polski. Taaa... Przecież to była prezentacja handlowa, już nie pamiętasz?

Jeżeli to nie tam - Waszyngton , i nie tu Warszawa robi się prawdziwą politykę to gdzie i kiedy.

Podaj przykład takowej za Rudego .

14 minut temu, dulon184 napisał:

Każdy kto ma otwarte ślipia widzi ż Twoi uważani w świeci takimiż w świeci nie są .

Toś albo .ślepy  , albo zwyczajnie głupi.

Chyba że   płacą Ci za takie durnoty..

I zastanowić jeno się trzeba czy aby napewno mam rację

Choćby z racji wielkości i zasobności nigdy nie będziemy równorzędnym partnerem dla krajów typu Rosja, USA,Chiny. Wie o tym każdy kucharz , każdy proboszcz a nawet mój pies .Nie wiem dlaczego akurat Ty masz problem ze zrozumieniem spraw oczywistych.

Edytowane przez glazior
10 minut temu, Bobcat napisał:

przypadkiem?

Dwóch prezydentów, dwóch Donaldów "o jednego za dużo"

Ukryta Zawartość

"kociokwik"

5.thumb.jpg.4fdd57349aef6b57f9cf9fd60a007d62.jpg6.thumb.jpg.72773af58a09f42e262d5c404b865737.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

40 minut temu, glazior napisał:

Ponawiam pytania .

Ty naprawdę nie wstydzisz się Swojego zachowania na audiostereo ?

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

No to połowę świata mamy już z głowy.

Jakież to dla was, pisiatych, typowe!

Przyłaziłeś na Forum, plułeś antysemicko, chwaląc jednocześnie różne faszystowskie szumowiny i ... dziesięć minut trwało - jak wylatywałeś z banem kilkudniowym. Przecież nie ja ci te bany ustawicznie wlepiałem.

Po czym - da capo.

I zejdź ze mnie, człowieku, i nie prowokuj mnie, bo nie mam przyjemności ci odpisywać.

2 minuty temu, xniwax napisał:

Dwóch prezydentów, dwóch Donaldów "o jednego za dużo"

Tak, Trumpa.

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Po czym - da capo.

Pracuje na kolejnego bana.

7 minut temu, Bobcat napisał:

Trumpa.

"Boski" palec "bunkiera" zaświadcza przeciw temu co wypisujesz głupio.

1 minutę temu, xniwax napisał:

"Boski" palec "bunkiera" zaświadcza przeciw temu co wypisujesz głupio.

Raczej twoja tendencyjna nadinterpretacja jest głupia.

1 minutę temu, glazior napisał:

Jesteś zwykłym kłamcą uciekającym od odpowiedzialności za swoje słowa.

Nic nie cytujesz  nie dla tego że zostało wywalone, ale dlatego że nic takiego na audiostereo nie padło.

Człowieku - w pracy jestem, choć pojęcie "praca" jest ci obce, wiem.

Autocytaty sam sobie znajdziesz.

A teraz: wyp... Proszę opuścić pomieszczenie 

1 minutę temu, glazior napisał:

Nic nie cytujesz  nie dla tego że zostało wywalone, ale dlatego że nic takiego na audiostereo nie padło.

Padło wielokrotnie. Zacytować nie można gdyż zostało wywalone. Więc nie on tutaj jest kłamcą.

13 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

dla was, pisiatych, typowe!

Ja tylko tak obok.
Co myślisz o propagowaniu sowietów przez bobcata tu na forum?

18 minut temu, jezz napisał:

Myślałem, że kolega jest inteligentny i zrozumie, że niczego jeszcze nie wytłumaczył.

O.K. niech tak będzie, niczego nie wytłumaczyłem. 
Tłumaczenie czegokolwiek fanom PiS to strata czasu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

10 minut temu, Bobcat napisał:

endencyjna nadinterpretacja

O to możesz co najwyżej oskarżać "Bunkiera" z Brukseli.

"Tusk był pytany, czy jego nazwisko było wymieniane na szczycie, wśród potencjalnych kandydatów na szefa KE.
D.Tusk: Nie
J-C Juncker: Na szczęście NIE"

Teraz, xniwax napisał:

Co myślisz o propagowaniu sowietów przez bobcata tu na forum?

Gdzie i kiedy propagowałem? 

Wskazywanie i przedstawianie dowodów że twoja strona sporu jest ich wiernymi, zdolnymi uczniami, kontynuatorami i naśladowcami,  że stosuje ich metody, ich narzędzia i warsztat pracy - nie jest propagowaniem. Jest ostrzeżeniem.

10 minut temu, Lech36 napisał:

Tłumaczenie czegokolwiek fanom PiS to strata czasu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.