Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ach ci Włosi...

"

W maju 2016 roku Izba Deputowanych Włoch uchwaliła ustawę o związkach cywilnych osób tej samej płci. Na mocy ustawy o związkach partnerskich geje i lesbijki we Włoszech mogą korzystać z małżeńskich przywilejów takich, jak wspólnota majątkowa, dziedziczenie czy przejmowanie praw emerytalnych po zmarłym/ej małżonku/ce. Ustawa nie umożliwia im natomiast adoptowania dzieci[2].

Włoski parlament włączył „grupę osób pozostających w nieformalnym związku, powiązaną uczuciami”, do oficjalnej definicji rodziny w prawie. Nowa definicja daje konkubentom kilka praw np. dziedziczenie."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I co na to Matka Boska Zielna? 

Ukryta Zawartość

A propos Matki Boskiej Zielnej i rozmaitych pochodów we Włoszech.

Best-Pride-Parade-in-Italy.jpg

gay-pride-mondo-2018.jpg

napoli-gay-pride-naplesi-italy-shutterst

Jak widać nie samą Matką Boską ludzie żyją. I co, przeszkadza to komuś? Słyszał kto włoski episkopat szczujący na LGBT niczym naziści, tak jak u nas?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jak widać nie samą Matką Boską ludzie żyją..

Bravo ??

Po raz kolejny robisz z siebie forumowego pajaca i udowadniasz nam wszystkim Czym Żyje Jaro747   ?? ?

Nie, nie przeszkadza mi to wcale !!

W tym swoim Partyjnym Sanatorium dla Genitalnie Zafiksowanych Czubków - Róbta Co Chceta - tylko wieczorem grzecznie przyjmij pigułki i w Kaftan spać ??? 

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Słyszał kto włoski episkopat szczujący na LGBT niczym naziści, tak jak u nas?

A Słyszał kto polską parade LGBT NIE szczującą na KAtolików i NIE parodiującej mszy czy NIE promującej CipkoMaryjek..?

A Słyszał kto włoską parade równości szczującą na Watykan niczym Nazi..tak jak u nas ??

Nam nie musisz odpowiadać, sobie odpowiedz - wiecznie zakłamujący rzeczywistość anarchiczny rebeliancie..???

Negujący wszystko i wszystkich bez namysłu i pomysłu.

Każdym swoim wpisem tu udowadniasz UMYSŁOWE, sławne już na tym forum U P O Ś L E D Z E N i E

Całe twoje życie to smarowanie na Bocznicy Forum bo tylko wtedy i przez krótką chwilę czujesz chłopie Moc. 

Szkoda na ciebie czasu

Ukryta Zawartość

13 minut temu, toptwenty napisał:

Wow

I pomyśleć, ze dla kogoś sensacją może być artykuł z przed miesiąca i to co się działo w spólkach  SP. Masz kilka lat opóźnienia informacyjnego. Powinieneś to nadrobić.

Wow!

"Jak informuje "Gazeta Wyborcza", podwyżki są związane z tegoroczną suszą, która rozpoczęła się już w kwietniu. Obniżenie poziomu wód gruntowych wpływa na zmniejszenie plonów warzyw, które przez rok podrożały o 32,4 proc."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
ochrzszczonych

A nie oszczonych, jesteś pewien swojej pisowni?
"Kierownica obok kierownicy, pedał obok pedała."
"Cudowne dziecko dwóch pedałów."

I zastanawiam się czy zamiast rozciągać nie mogliby ścisnąć, bo na razie to w trakcie całej kadencji zdążyli tylko z zakupem samolotów dla "Kuchciński Travel".

Planują dokupienie jeszcze trzech Gulfstreamów G550 - tak im się spodobały. Oficjalnie niby że dla wojska do celów rozpoznawczych...
22 godziny temu, xniwax napisał:

Oddaj w te pędy wszystkie "plusy" co żeś wziął, bądź uczciwy, jak każdy były, obecny i przyszły czerwony zbawiciel świata.

Nie dostałem od tego rządu nic. Za to płacę na twoje "pińcet plusy".

3 godziny temu, jezz napisał:

Wow!

"Jak informuje "Gazeta Wyborcza", podwyżki są związane z tegoroczną suszą, która rozpoczęła się już w kwietniu. Obniżenie poziomu wód gruntowych wpływa na zmniejszenie plonów warzyw, które przez rok podrożały o 32,4 proc."

Ukryta Zawartość

Znacie? Znamy.

To poczytajcie.

Ukryta Zawartość

20 minut temu, zetempowiec napisał:

To masz szansę zrobić sobie małe 500+.

1 minutę temu, toptwenty napisał:

Znacie? Znamy.

To poczytajcie.

Ale ty chyba nie znałeś skoro takie wow w tobie wzbudziło.

15 godzin temu, cronus napisał:

No i gadam z tym 49 letnim Markusem spod Stuttgartu.. pytam o te ich „Słynną już Gościnność” ?

Proponuję mniej gadać a więcej jeździć po świecie ( na początek wystarczy Zachód), obserwować jak jest i nie pisać bzdur rodem z TVP.

3 godziny temu, zetempowiec napisał:

A coś dostał od TAMTEGO rządu..?

Tak na szybko licząc to Ty na 500+ płacisz od lat 4 czyli od 2016r a na SB-ckie Emerytury łożyliśmy jakieś 70 Lat = czyli 2 Pokolenia..

Ktoś ci to wypomina..?

5 minut temu, Seband napisał:

Proponuję mniej gadać a więcej jeździć po świecie ( na początek wystarczy Zachód), 

Czytaj do KOŃCA I ZE ZROZUMIENIEM ?

Ty „zachód” znasz oczywiście z TVN-u ?

1 godzinę temu, jacekm22 napisał:

Ex zomowiec Duda na czele Solidarności ....Nawet Bareja by tego nie wymyślił!

Schetyna chce obniżyć wiek emerytalny i rozszerzyć 500+ ..  Nawet Vega by tego nie wymyślił ?

Edytowane przez cronus

Zachód znam z autopsji, w niczym nie przypomina tego z propagandy TVP, bliższy jest temu co pokazuje Polsat czy TVN.

Nie tylko Ty po świecie jeździsz..

a różnica między nami choć 1 to podstawowa:

Ja z Tubylcami rozmawiam o tym jak żyją a ty na „zachodzie” tylko zapier...asz

Godzinę temu, cronus napisał:

Rząd który rozdaje to bardzo zły rząd, to rząd socjalistyczny w drodze do komuny. Na dobra trzeba sobie zapracować a nie czekać aż ktoś da, ale rozumiem że dawanie wyłącza myślenie. Tak trzymać, na pewno będzie dobrze.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 godzinę temu, cronus napisał:

Nie tylko Ty po świecie jeździsz..

a różnica między nami choć 1 to podstawowa:

Ja z Tubylcami rozmawiam o tym jak żyją a ty na „zachodzie” tylko zapier...asz

W duupie byłeś i zu waita

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

48 minut temu, Lech36 napisał:

Rząd który rozdaje to bardzo zły rząd, to rząd socjalistyczny w drodze do komuny...

Jasne.. rząd który rozdaje nieruchomości własnej Stolicy za 50 zł to bardzo Dobry Rząd ??

Rząd który pozwala na okradanie skarbu państwa i nie łata Vatowskich dziur to również Bardzo Dobry Rząd ????

5 godzin temu, zetempowiec napisał:

Nie dostałem od tego rządu nic...

Lech36 wytłumaczył ci czemu nic nie dostaniesz o tego czy innego Rządu..

Edytowane przez cronus
2 godziny temu, cronus napisał:

Tak na szybko licząc to Ty na 500+ płacisz od lat 4 czyli od 2016r a na SB-ckie Emerytury łożyliśmy jakieś 70 Lat = czyli 2 Pokolenia..

Ktoś ci to wypomina..?

Czytaj do KOŃCA I ZE ZROZUMIENIEM ?

Ty „zachód” znasz oczywiście z TVNu

A ty znad zmywaka ?

19 minut temu, cronus napisał:

Jasne.. rząd który rozdaje nieruchomości własnej Stolicy za 50 zł to bardzo Dobry Rząd

Rząd który rozdaje sobie kasę bez umiaru w którym prezesi spółek skarbu państwa zmieniają się jak rękawiczki pobierając gigantyczne odprawy, itd. jest oczywiście cool?

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

9 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A ty znad zmywaka ?

Nie musze tyrać poza Ojczyzną jak ty. Od razu widać gdzieś był o co robił ?

Edytowane przez cronus
Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Często się zastanawiam, co kieruje ludźmi, że są za pisem.

Jak często się zastanawiasz ned tym, co kieruje ludźmi ( z sobą włącznie) że są za kimkolwiek ? Kimkolwiek takim, kto będzie nim rządził i kierował....

Czy uważasz, że jesteś na tyle dorosły, że możesz z przekonaniem powiedzieć, że: jestem samodzielny ?

Jesteś samodzielny ?

Edytowane przez kazik-t

Piękny  i Nieporadny. 

Pis nic materialnego mi nie dał.. swoje 500++ oddałem bardziej potrzebującym.. dlaczego wole obecny Rząd choć zionie czosnkiem i onucą - Ty nie ogarniesz a przekonywać ciebie czy innych po kielichu tu bełkoczących bo Weekend sie kończy i trza swoje 2L osuszyć - nie zamierzam..

tyś tylko Piękny.. ? I to tylko wdg ciebie. 

Ja się z końmi kopał nie będę. W polemikę nie ma sensu z tym elektoratem wchodzić, bo powiedz kibolowi, że jego klub jest do d...y. Przecież oczy wydrapie...

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Ja się z końmi kopał nie będę. W polemikę nie ma sensu z tym elektoratem wchodzić, bo powiedz kibolowi, że jego klub jest do d...y. Przecież oczy wydrapie...

Czy jesteś samodzielny ?

Wyznawcy PiS to feudalne czworaki. Dobry Pan obatoży ale skapnie z ochłapów dworskiego stołu. One nie zdają sobie nawet sprawy, że Pan dzieli się tym, co one same (czworaki) wypracowały.  Pan jest od tego, by na niego pracować, bo taki jest porządek boski...

30 minut temu, kazik-t napisał:

Czy jesteś samodzielny ?

Jestem zdecydowanie bardziej samodzielny niż większość najważniejszych (według urzędu) osób w naszym państwie. Na ich tle jestem wzorem samodzielności. A jak patrzę na naszego prezydenta, to mam wrażenie, ze mam samodzielniejszą córkę. Ma 6lat...

1 godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Stefanie Cudnyj i Pięknyj..

Temat ten, że przypomnę ci „Pod butem i Knutem prezesa” stworzony został nie by polemizować z Prawy do Lewego tylko jak sama nazwa wskazuje by dać „opozycji” i takim jak ty miejsce do plucia jadem na obecnie panujących..

Wy tu jesteście Większością i oczywiście WY macie tu ZAWSZE rację..??

Ja jestem skromnym w ofensywie..

Zauważ jednak iż na tym forum brak podobnego tematu w którym PISiory używali by sobie tak OFICJALNIE po byłym Rządzie.. i raczej nie dlatego go brak bo rząd Tuska cacy był - bo Nie był..

To po prostu jest OFICJALNA Opozycyjna SPLUWACZKA  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.