Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Lech36 napisał:

Rodzice niepełnosprawnych nie mogą im nic odłożyć na konto bo szczodry dla sprawnych i dobrze sytuowanych PiS kluczy i lawiruje żeby ograniczyć tą pomoc do minimum a najlepiej do zera. Ci dobrze sytuowani biorący 500+ są dowodem na to że polskim państwem teraz rządzą nieroby i nieudacznicy.

Pisałem już. Twoje pretensje są źle adresowane. Teraz szukasz wyjścia awaryjnego.

8 minut temu, Lech36 napisał:

Ale mógł to być sabotaż czy z góry taką wersję wykluczasz? Wyjątkowo na rękę przed wyborami w wymiarze propagandowym była ta awaria dla PiS. 

Niczego nie wykluczam. Uważam tylko, że jest mniej prawdopodobny. Poza tym było to odniesienie, a nie moje nowe domniemanie o przyczynach obu awarii.

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Są raczej dowodem ułomności polskiego prawa zamówień publicznych które w najwyższej preferencji ma taniość. Przeważnie jest tak że tanio = tandetnie. Jeśli ktoś wybiera rozwiązanie nie najtańsze ale najlepsze, najbardziej trwałe, niezawodne - natychmiast ma na karku wszystkie możliwe służby które podejrzewają go o Bóg wie co i musi miesiącami udowadniać że nie jest wielbłądem. Tak było od zawsze.

Czajka i taniosc, najdrozsza w Europie, a moze i na calym globie, hehe

"Gdy 25 września 2007 r. warszawskie Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji ogłosiło wyniki przetargu na budowę oczyszczalni ścieków Czajka, okazało się, że wybrano ofertę Warbudu kosztującą 564 mln euro. To o 265 mln euro drożej niż w najtańszej ofercie, rzekomo nie do zaakceptowania z uwagi na błędy proceduralne. Zwycięska oferta przekraczała o 244 mln euro szacunkowy koszt budowy, który wynikał z analiz przeprowadzonych przez niezależnych ekspertów na zlecenie MPWiK. Jest to także projekt najdroższej oczyszczalni ścieków na świecie"

"Wybraliśmy najlepszego, a nie najtańszego oferenta"

– tłumaczyła prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz.

A teraz WARBUD na dzien dzisiejszy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kumacie cos, czy nadal pustka we lbach?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

14 minut temu, Zyzol napisał:

Uważam tylko, że jest mniej prawdopodobny.

Oczywiście, to może być po prostu awaria, ale wywołała głębokie podniecenie w PiS i szereg głupich komentarzy z ich strony. 

14 minut temu, Zyzol napisał:

Teraz szukasz wyjścia awaryjnego.

Jakiego wyjścia awaryjnego? Jak nazwać nieumiejętność przyznawania pomocy w taki sposób żeby trafiał tylko do tych co jej naprawdę potrzebują a nie rozdawać na lewo i prawo bo to może się opłacać w trwaniu przy korycie. I "ciemny lud" reaguje prawidłowo, poparcie wzrasta. Nie przeszkadzają "ciemnemu ludowi" kolejne afery wybuchające wokół PiS. Mogą Polską rządzić nawet przestępcy i kibole, wszystko jedno byle koryto było pełne, choć chwilowo.   

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

8 godzin temu, slawek.xm napisał:

na drugi raz uwierz na słowo

Słowo PiSowca??? Przecież to notoryczni kłamcy.

Dziś słyszałem Sasina jak kłamał w żywe oczy. No i co z tego? Elektorat jest do tego przyzwyczajony. kłamstwo to już nie problem, to nowa zasada - kłamiemy na bezczelnego, byleby nie mrugać.

Jestem Europejczykiem.

57 minut temu, Lech36 napisał:

Oczywiście, to może być po prostu awaria, ale wywołała głębokie podniecenie w PiS i szereg głupich komentarzy z ich strony. 

Wszystko wskazuje, że nie jest, a są to awarie. Awarie, które spadły PiS-owi, jak manna z nieba. I tym można wytłumaczyż to podniecenie w szeregach PiS-u. 

A w ogóle Trzaskowski zaczął źle. Teraz nałożył się na to spadek. Wszystko wskazuje, że wyjdzie na tej prezydenturze, jak Zabłocki na mydle. Przynajmniej na razie. 

57 minut temu, Lech36 napisał:

Jakiego wyjścia awaryjnego? Jak nazwać nieumiejętność przyznawania pomocy w taki sposób żeby trafiał tylko do tych co jej naprawdę potrzebują a nie rozdawać na lewo i prawo bo to może się opłacać w trwaniu przy korycie. I "ciemny lud" reaguje prawidłowo, poparcie wzrasta. Nie przeszkadzają "ciemnemu ludowi" kolejne afery wybuchające wokół PiS. Mogą Polską rządzić nawet przestępcy i kibole, wszystko jedno byle koryto było pełne, choć chwilowo. 

Ty nadal atakujesz "ciemnu lud". I nie widzisz żadnego usprawiedliwienia dla niego, chociaż w tym przypadku nie ponosi on najmniejszej winy za błędy rządzących. 

Ciekawi mnie, czy  jesteś objęty jakąś formą rozdawnictwa PiS i czy ją przyjmujesz? Z wielkim obrzydzeniem oczywiście.

Edytowane przez Zyzol
Godzinę temu, bubusia napisał:

Czajka i taniosc, najdrozsza w Europie, a moze i na calym globie, hehe

Oprócz zbudowania jakiegoś obiektu potrzebne są jeszcze pieniądze na jego bieżącą eksploatację, konserwację i utrzymanie sprawności technicznej. A tutaj pieniędzy brakuje gdyż reżim zrzuca na barki samorządów skutki finansowe swoich chorych pomysłów, patrz np. "reforma" oświaty.

29 minut temu, slawek.xm napisał:

nie pisowca tylko moje

Czyli PiS-owca.

Godzinę temu, bubusia napisał:

kumacie cos, czy nadal pustka we lbach?

Aby oceniać ewentualną pustkę w czyichś łbach trzeba najpierw nie mieć jej we własnym.

21 minut temu, Zyzol napisał:

Awarie, które spadły PiS-owi, jak manna z nieba. I tym można wytłumaczyż to podniecenie w szeregach PiS-u.

Dwie awarie jedna za drugą powinny być dokładnie zbadane pod względem sabotażu. Podniecenie PiS oczywiście zrozumiałe. To jedno z niewielu działań które im wychodzi (podniecenie).

25 minut temu, Zyzol napisał:

Ty nadal atakujesz "ciemnu lud". I nie widzisz żadnego usprawiedliwienia dla niego, chociaż w tym przypadku nie ponosi on najmniejszej winy za błędy rządzących. 

Zgada się nie ponosi, ale jest współwinny bo wybiera nieudaczników i leni do władzy. Pewnie dlatego Kurski nazwał wyborców PiS "ciemnym ludem". Wystarczy "ciemnemu ludowi" machnąć 500 przed nosem a już pójdzie za machającym jak szczury za fletem w słynnej bajce. Nie będzie patrzył na uczciwość tych których wybiera, mogą być przestępcy, kibole i młodzież wszechpolska.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Słyszę, że PiS rozpoczyna sondowanie jak to sprytnie zrzucić z sań Banasia.

Bardzo śmieszna sytuacja, nasi forumowi PiSowcy kolejny (który to już?) raz będą musieli wykręcać kota ogonem. Ale chyba się już do tego przyzwyczaili.

Nie wiem czemu, ale cały czas mnie to śmieszy. Z utęsknieniem czekam na miny Rysia Czarneckiego i Sasina jak zapewniają, że nic się nie stało, że to przez zaniedbania rządów Tuska i że kolejny raz PiSowski reżim jest przykładem kryształowej uczciwości.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Dwie awarie jedna za drugą powinny być dokładnie zbadane pod względem sabotażu.

A jak to sobie wyobrażasz, ktoś trotyl spuścił w kiblu?

A jak nie, to  to ten sabotaż musiał być zaplanowany kilka lat wcześniej i to tak perfekcyjnie, żeby rury rozszczelniły się tuż przed wyborami. No i ktoś musiał już wtedy przewidzieć, ze wybory wygra Trzaskowski.

Jest jeszcze inna wersja. HGW przewidywała, że kolejne wybory wygra w Wawie PIS i i wszystko robiła żeby to gówno wystrzeliło przed wyborami.

Którą wersję wybierasz?

Edytowane przez jezz

W Poznaniu w latach siedemdziesiątych pękło kilka rur z wodą pitną takich konkretnych, o średnicy 1m.

Był później kawał, że to sabotaż. Poznaniacy pracujący w czasie niemieckiej okupacji u Ceglorza (czyli w zakładach Cegielskiego) uskutecznili takie pogorszenie jakości swojej pracy, że rury zaczęły pękać już po 30 latach eksploatacji:-).

Jestem Europejczykiem.

31 minut temu, jezz napisał:

A jak to sobie wyobrażasz, ktoś trotyl spuścił w kiblu?

Od wyobrażania sobie są służby nie ja. Ja jestem od oceny czy służby zbadały precyzyjnie wszystkie możliwe warianty czy może na skutek wytycznych z góry coś puściły bokiem. Antoni katastrofę smoleńską przebadał wszerz i wzdłuż, nawet zupełnie absurdalne wątki i chyba badają to dalej dojąc kasę z tego dojnego państwa. Jak doić to na całego, jest okazja to jechane.

38 minut temu, jezz napisał:

Którą wersję wybierasz?

Zbadanie zamachu/dywersji. Sztucznej mgły i elektromagnesów nie muszą brać pod uwagę.

Pęknięcie tej rury spowodowało niemały zamęt. Był to jednak zamęt grubą kupą z nićmi szyty i wiemy, lep jakiej propagandy kryje się za tymi nićmi.

Dlatego też ta pęknięta rura zewrze jeszcze bardziej nasze szeregi.

To wszystko każe nam powiedzieć mocno i stanowczo - skrytorobcom wybuchowej kupy z nićmi mówimy NIE!!!

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

że to przez zaniedbania rządów Tuska

Bo to prawda.  Zaniedbano dorżnięcie watahy i stąd cały klops.

16 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

To wszystko każe nam powiedzieć mocno i stanowczo - skrytorobcom wybuchowej kupy z nićmi mówimy NIE!!!

Najgorsze że PiS próbuje stymulować zwiększenie produkcji "gówna" poprzez 500+, choć podobno producentów gówna na skutek tego rozdawnictwa jakoś nie chce przybywać ;-).

Edytowane przez Lech36

13 minut temu, Lech36 napisał:

Od wyobrażania sobie są służby nie ja.

Ale to ty tu od początku piszesz cos o zamachu. 

14 minut temu, Lech36 napisał:

Zbadanie zamachu/dywersji. Sztucznej mgły i elektromagnesów nie muszą brać pod uwagę.

Czyli trotyl w klozecie może być?

To coś z zupełnie innej rury,

W sondażu zapytaliśmy Polaków, który komitet ich zdaniem prowadzi najlepszą kampanię wyborczą.

57,1 proc. ankietowanych odpowiedziało, że Prawo i Sprawiedliwość. Reszta została daleko w tyle:

4,8 proc. badanych odparło, że najlepszą kampanię prowadzi Koalicja Obywatelska, 3,5 proc., że Lewica, tyle samo wskazało Polskie Stronnictwo Ludowe. Według 1,3 proc. badanych najlepszą kampanię ma Konfederacja. 25,2 proc. Polaków nie ma zdania w tej sprawie, a 4,6 ankietowanych odpowiedziało "żaden".

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Myślę, że pan Grzegorz jest jednym z ojców sukcesu PIS.

Ukryta Zawartość

Banaś miał się dzisiaj wybrać na urlop, co z jakichś zagadkowych powodów miało według PiS załatwić sprawę. Ale jednak się nie wybrał, poczeka do końca tygodnia.

Złośliwi twierdzą, że fizycznie nie daje rady z "archiwizowaniem" najciekawszych teczek a bracia K. nie bardzo mogą pomóc, bo wykrywacze metalu w NIK alergicznie reagują na ich złote łańcuchy, a bez bracia czują się nadzy.

Jestem Europejczykiem.

23 minuty temu, jezz napisał:

Czyli trotyl w klozecie może być?

W klozecie to może nie, ale na rurze ściekowej to kto wie? Grotołazi w czasie ostatniej akcji ratunkowej używali takich mikro ładunków. Wszystko wymaga zbadania. Dociekliwość PiS-owskich służb powinna być podobna do tej która była w przypadku Smoleńska. W końcu to była katastrofa na miarę Czernobyla jak powiedział jeden ze słynnych posłów z PiS. 

Edytowane przez Lech36

16 godzin temu, zukzukzuk napisał:

Długo nie trzeba było czekać..

No właśnie, długo nie trzeba było czekać żeby znowu coś ciekawego pojawiło się z dziedziny, na której dobrze się znasz, czyli mediów.

Coś  znowu z grządki uprawianej przez obiektywna trójkę,

"Wtorkowy wywiad z szefem NIK Marianem Banasiem w radiowej Trójce nie został wyemitowany na żywo. Został pocięty i zmontowany. Rzeczniczka Polskiego Radia wyjaśnia, że chodziło wyłącznie o techniczną korektę dźwięku."

Ciekawy kit wymyślili.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/trojka-wyemitowala-zmontowana-rozmowe-z-prezesem-nik-techniczna-korekta-by-zmiescic-sie-w-czasie

Edytowane przez jezz

Nie puścili na żywo, bo jeszcze by coś palnął.

Przeca w tvpie się przyznał, że odebrał telefon od nieznajomego złotegogangusa, ale rozmowy za to nie podtrzymał :-))

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

1 minutę temu, Lech36 napisał:

W klozecie to może nie, ale na rurze ściekowej to kto wie? Grotołazi w czasie ostatniej akcji ratunkowej używali takich mikro ładunków. Wszystko wymaga zbadania. Dociekliwość PiS-owskich służb powinna być podobna do tej która była w przypadku Smoleńska. W kocu to była katastrofa na miarę Czernobyla jak powiedział jeden ze słynnych posłów z PiS. 

No ale kto to zaplanował i jak. Założyli na rurach i potem je zalali betonem?

No i wracam do wcześniejszego pytania, HGW, która wiedziała, że PIS wygra wybory czy PIS, który wiedział, że przegra?

No i jak to odpalili?

Bardzo ciekawie piszesz.?

Szczera prawda. Wywiad zmontowali ze względów technicznych bo w trakcie rozmowy do Banasia dzwoniło mnóstwo osób ze swoimi problemami a on pochylał się nad każdym. Dusza nie człowiek ;-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

9 minut temu, jezz napisał:

No ale kto to zaplanował i jak.

To pytanie do służb albo np. eksperta od zamachów Antoniego.

9 minut temu, jezz napisał:

No i wracam do wcześniejszego pytania, HGW, która wiedziała, że PIS wygra wybory czy PIS, który wiedział, że przegra?

Np. PiS w celu przykrycia licznych swoich afer, zwłaszcza tych z ostatniej chwili. Wybory teraz są do parlamentu. HGW chyba nie ma z nimi nic wspólnego?
P.S. Jest już nowa uzupełniona lista PiS-afer. 

Edytowane przez Lech36

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Dwie awarie jedna za drugą powinny być dokładnie zbadane pod względem sabotażu. Podniecenie PiS oczywiście zrozumiałe. To jedno z niewielu działań które im wychodzi (podniecenie).

Zgoda. W Smoleńsku był zamach, a w Siekierkach sabotaż. ?

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Zgada się nie ponosi, ale jest współwinny bo wybiera nieudaczników i leni do władzy. Pewnie dlatego Kurski nazwał wyborców PiS "ciemnym ludem". Wystarczy "ciemnemu ludowi" machnąć 500 przed nosem a już pójdzie za machającym jak szczury za fletem w słynnej bajce. Nie będzie patrzył na uczciwość tych których wybiera, mogą być przestępcy, kibole i młodzież wszechpolska.

Rozpaczliwe teksty płodzisz, a rozpacz zaciemnia spojrzenie na rzeczywistość. Do władzy nie doszli raczej nieudacznicy i lenie, skoro po 4 latach rządów maja poparcie rzędu 40-45 procent i niemal pewność na dalsze samodzielne rządy. A tak o postawie "ciemnego ludu" wypowiada się socjolog Przemysław Sadura:

"I to jest ten tytułowy cynizm?
– Jedno ujęcie cynizmu to doprowadzony do skrajności pragmatyzm – robienie dowolnych rzeczy w celu osiągnięcia jakiejś korzyści czy utrzymania wygodnej dla siebie sytuacji. Kiedyś wyborcy tak myśleli o politykach, szczególnie na tak rozumiany cynizm narzekało się w kontekście formacji postkomunistycznych. Dziś jednak wyborcy coraz częściej sami taką postawę stosują i akceptują: wszystko ujdzie, bylebym ja na końcu coś z tego miał.

Z drugiej strony cynizm oznacza świadome robienie jednego i mówienie drugiego. Wiemy, że to, co robimy i mówimy, się nie pokrywa, ale cynizm pozwala – zamiast jakoś uzgodnić swoją postawę, zmienić zachowanie – po prostu z tym się pogodzić. Taki cynizm uniemożliwia krytykę. „Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?”. Badani przez nas Polacy zachowują się jednak racjonalnie – widzą i rozumieją, że „ich” partia nie jest uczciwa, ale mówią: no ale ze wszystkich nieuczciwych, załganych i złodziejskich partii głosowanie na tę mnie akurat się opłaca.

To oznacza akceptację dla nieuczciwości w polityce?
– Wyborcy, przynajmniej PiS, odróżniają korupcję „indywidualną” od „instytucjonalnej”. Co to znaczy? Jeśli ktoś dopuścił się korupcji, żeby wzbogacić się osobiście, wziąć do kieszeni, mówiąc najprościej – jest to niedopuszczalne i stanowi powód, żeby kogoś takiego ukarać lub wykluczyć z polityki. Ale jak długo partia czy poszczególni politycy stosują mechanizmy na pograniczu prawa czy wprost niezgodne z prawem, korupcyjne, na rzecz partii i na rzecz tego, żeby pewien program dla Polski był realizowany – to dobrze! W przypadku Platformy mamy rewers tego problemu; jej wyborcy mają świadomość, że afery i korupcja były problemami za czasów rządów Tuska i Kopacz, ale uważają je za niską cenę ewentualnego odsunięcia PiS od władzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gangster i zwyczajny przestępca Banaś czeka z pójściem na urlop, ja zaś czekam z utęsknieniem na obiecane przez niego (i innych baranów) - pozwy sądowe. Bo podobno kat już czeka na tych złoczyńców, którzy "Kryształa" oczerniać śmieli...

Popcorn mi się z szafek kuchennych wysypuje, a colą mi się już odbija, a i telewizor przenośny ze sobą taszczę, coby nie przegapić ni słóweńka z prawdomównych ust.

8 minut temu, Lech36 napisał:

W klozecie to może nie, ale na rurze ściekowej to kto wie? Grotołazi w czasie ostatniej akcji ratunkowej używali takich mikro ładunków. Wszystko wymaga zbadania. Dociekliwość PiS-owskich służb powinna być podobna do tej która była w przypadku Smoleńska. W końcu to była katastrofa na miarę Czernobyla jak powiedział jeden ze słynnych posłów z PiS. 

Nie wiem po co brniesz w nic nie wnoszącą dyskusję z członkami i akolitami PiS którzy w dyscyplinie rżnięcie głupa mają zaszczytne tytuły mistrzów świata i złote medale. 

Oczywiście że wątek sabotażu powinien również być zbadany. Nie chodzi o wybuchające kupy czy to, że przed laty HGW przewidziała wynik wyborów i zaplanowała kiedy to ma wydarzyć. Na tych, którzy w taki sposób próbują dyskutować nie należy w ogóle zwracać uwagi, tego ich uczą na odprawach dla funkcjonariuszy frontu propagandowego w PiS-owskich szkółkach hejtu. 

Na logikę: co za problem tu i teraz wysłać ekipę która to czy tamto uszkodzi? 

Uprzedzając stwierdzenie które z pewnością padnie (że skoro wiem co jest na szkoleniach PiS to z pewnością brałem w nich udział, więc również jestem PiS-owcem) odpowiadam: nie jestem, nie brałem udziału, ale mamy tam swoich kretów.

9 minut temu, Zyzol napisał:

Do władzy nie doszli raczej nieudacznicy i lenie, skoro po 4 latach rządów maja poparcie rzędu 40-45 procent

Właśnie doszli nieudacznicy i lenie. Dzięki poparciu nieudaczników i leni zwanych większością elektoratu.

9 minut temu, Zyzol napisał:

Zgoda. W Smoleńsku był zamach, a w Siekierkach sabotaż. 

To że w Smoleńsku nie było zamachu wiadomo już od ładnych kilku a nawet kilkunastu lat. "Czernobyl" w Warszawie to świeża sprawa. Proponuję na szefa zespołu parlamentarnego który zbada tą sprawę posła Suskiego. 

7 minut temu, Bobcat napisał:

Dzięki poparciu nieudaczników i leni zwanych większością elektoratu.

A czasem leniami nie są ci, którzy w czasie wyborów zostają w domu?

4 minuty temu, Lech36 napisał:

"Czernobyl" w Warszawie to świeża sprawa.

Może HGW zbyt szybko chciała rozliczyć inwestycje?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.