Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Mysza 13 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Polacy tak lubią"... skoro tak lubią, to dlaczego niby mieliby głosować za tym, czego nie lubią? Jak się komuś Polska nie podoba, to zamiast robić z Polski tandetną podróbę Europy, niech sam sobie do Europy wyjedzie. Spieszcie się, droga na zmywak w UK już niedługo będzie zamknięta.

Ukryta Zawartość

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

"Polacy tak lubią"... skoro tak lubią, to dlaczego niby mieliby głosować za tym, czego nie lubią? Jak się komuś Polska nie podoba, to zamiast robić z Polski tandetną podróbę Europy, niech sam sobie do Europy wyjedzie. Spieszcie się, droga na zmywak w UK już niedługo będzie zamknięta.

Jak rozumiem wyrażasz własne przemyślenia i własne doświadczenia.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, jar1 napisał:

Ale tu jest pisdraczki problem

Ukryta Zawartość

Jak widać PiS wygrał kolejne wybory, a cham nadal dumny ze swojego chamstwa. Zrozum chamie, że chamstwo nie wystarczy, aby wygrać z PiS. A bardziej od wygranej PiS martwi styl, w jakim konkurencja przegrała... o ile to stylem można nazwać.

Ukryta Zawartość

51 minut temu, jar1 napisał:

Pytanie jest też, co zrobi PiS bez Schetyny?

Tam jest głupków na pęczki.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Kto jest głupkiem to już wiemy:

"- W ciągu pierwszych 100 dni prac nowego parlamentu może nie udać się wdrożyć zapowiadanych pięciu kluczowych rządowych projektów - stwierdził w Radiu ZET szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Michał Dworczyk.

Dworczyk odniósł się do zapowiedzi prezesa PiS z poniedziałku, 7 października. - W ciągu pierwszych 100 dni zostaną uchwalone ustawy albo przygotowane programy rządowe dot. małego ZUS, 13. i 14. emerytury, pakietu kontrolnych badań profilaktycznych, budowy 100 obwodnic i planu dojścia do równych dopłat dla rolników - mówił wtedy Jarosław Kaczyński. Zestaw tych obietnic nazwano „piątką PiS” na pierwsze 100 dni nowego rządu.

- Chcieliśmy zapowiedzieć coś, co odnosi się do tej wartości, którą wnieśliśmy do polskiego życia publicznego i którą chcemy podtrzymywać. Tą wartością jest wiarygodność."

Taaa...

Jestem Europejczykiem.

Może być 102 dni, naród kocha to i wybaczy.

7 minut temu, Jacchusia napisał:

Tam jest głupków na pęczki.

Nasycenia głupkami w PiSie nikt nie przebija. Ale to właśnie na tym polega fenomen zwycięstwa PiS.

Wyborcy PiS czują, i w dużej części zdaja sobie też z tego sprawę i kalkulują, zę dzięki temu władzę łatwiej zmuszą, by im dawała więcej. Wystarczy, ze krzykną, że im się przecież należy...

Edytowane przez jar1
8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jak rozumiem wyrażasz własne przemyślenia... 

Nie jestem Tobą, aby bezmyślnie powtarzać przemyślenia czyjeś.

A nie po to się głosuje, żeby rządzili ci którzy ci zrobią lepiej ?;)

Od wczoraj będą się nazywać POrażka.

Cytat

Premier Mateusz Morawiecki uzyskał w okręgu nr 31 w Katowicach ponad 95 tys. głosów poparcia, a jego rywal z KO Borys Budka blisko 72 tys. głosów

Ukryta Zawartość

I żeby nie było wątpliwości!

Prezes nie przegrał, Prezes puszcza kobiety przodem.

Cytat

Kandydatka Koalicji Obywatelskiej na premiera wicemarszałek Sejmu Małgorzata Kidawa-Błońska otrzymała 223 186 głosów - wynika z danych opublikowanych na stronie PKW z 66,49 proc. komisji. Na drugim miejscu znajduje się prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński, na którego swój głos oddało 140 596 osób.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

A może Owsiak na prezydenta? 

13 minut temu, Jacchusia napisał:

Prezes nie przegrał, Prezes puszcza kobiety przodem.

Facetów też, nawet Komorowskiego ?

A i kota też by pewno puścił...

Edytowane przez jar1
Godzinę temu, jezz napisał:

Polskie problemy mam w Polsce. Tak, oczywiście, metody ciemnoty. 

Ok, to znaleźli jakieś rozwiązanie tych polskich problemów?

Nie sluchalem tego tak dokladnie, ale mysle ze to nie jest zadanie komentatora wiadomsci w ramach dziennika telewizyjnego od razu wychodzic z propozycjami co Polska powinna zrobic z wlasnymi problemami.

Polacy najpierw musza sami strawic i zrozumiec to, do czego kontynuacje aktualnej polityki prowadzi.

Dla obserwatorow z  zewnatrz to bardzo smutny obraz 

24 minuty temu, Jacchusia napisał:

A nie po to się głosuje, żeby rządzili ci którzy ci zrobią lepiej ?;)

Niestety, ilość prostytutek na rynku jest też ograniczona.  ?

"- Jestem zaskoczona zwycięstwem PiS-u."

Powiedziała znana profesor socjolog.?

Czy ktoś z obecnych na sali również jest zaskoczony?

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opinie Pani Profesor fascynują głównie PiSowców więc nie podejmuję się.

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Opinie Pani Profesor fascynują głównie PiSowców więc nie podejmuję się.

Z tego co pamiętam nie jest prawdą to co piszesz.

Patrząc na elektorat PiS to w tej chwili mamy pierwsza w Polsce partię nowego typu - ludowo-populistyczną i paternalistyczno-autorytarną. Prezes wzorował się na Orbanie i Erdoganie i trzeba mu przyznać, że na tym polu osiągnął niewątpliwy sukces. Ale też trzeba powiedzieć, że próba zmarginalizowania opozycji i ustawienia sceny politycznej po swojemu nie bardzo mu się powiodła.

Jestem Europejczykiem.

21 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ale też trzeba powiedzieć, że próba zmarginalizowania opozycji i ustawienia sceny politycznej po swojemu nie bardzo mu się powiodła.

"Ciemny lud" dał Prezesowi jeszcze 4 lata na dokończenie demolki. Prezes obiecał że ten czas właściwie wykorzysta. Szkoda tylko tych co kiedyś zginęli w różnych miejscach kraju za wolną Polskę. Nie warto było.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Szkoda tylko tych co kiedyś zginęli w różnych miejscach kraju za wolną Polskę.

Chyba lech36 jesteś przemęczony po nocy wyborczej.

5 minut temu, Lech36 napisał:

"Ciemny lud" dał Prezesowi jeszcze 4 lata na dokończenie demolki. Prezes obiecał że ten czas właściwie wykorzysta. Szkoda tylko tych co kiedyś zginęli w różnych miejscach kraju za wolną Polskę. Nie warto było.

Cztery lata.

Jednak warto pamiętać, że czas płynie równo dla wszystkich. Patrząc na kampanię jakoś trudno pozbyć się wrażenia, że PO ten minione cztery lata zmarnowała.

Pytanie czy zmarnuje nadchodzące,  czy sensownie je wykorzysta. W Sejmie pojawiły się partie zarówno z prawej jak i z lewej strony, PO już nie ma monopolu na bycie opozycją.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

Historia ma służyć Bobcatowi, wszystkie nieścisłości to szczegół, którym nie warto sobie zawracać głowy.

Raczej to Wasz IPN pisze historię na nowo i kreuje nowych bohaterów, którzy w tamtych czasach nie znaczyli nic.

19 minut temu, jezz napisał:

Chyba lech36 jesteś przemęczony po nocy wyborczej.

Obejrzałem rejestrację na BD trzech koncertów, fragmenty meczu w kopaną i wypiłem dwa piwa. Mord PiS-owców nie oglądałem, zbyt duża trauma po tym zostaje. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ostatnie podawane wyniki wyborcze pokazują, że PiS wygra głosami 42-44 % wyborców. Nie będzie więc co najmniej tylu posłów, aby samodzielnie odrzucać weto prezydenckie. Dlatego dla PiS bardzo ważne będą wybory prezydenckie i reelekcja Dudy. Na pewno zacznie wyciąganie się posłów z innych ugrupowa - głównie z KO-PO, PSL-K'15 czy Konfederacji. Jacyś niezadowoleni na pewno się znajdą. No i Sejm będzie mocno zróżnicowany, dużo bardziej niż ostatnio. Ciekawy będzie też ostateczny układ sił w Senacie.

A tak w ogóle tu siedzicie i ględzicie ciągle to samo. A tam w lesie po grzybach się chodzi - koźlarze, podgrzybki, zajączki, maślaki, gąski zielone i siwe, rydze czy opieńki niemal same do kosza wskakują. No i te 10 000 kroków i więcej ma swoje wymierne znaczenie. Mój rekord z soboty 5 bm. to ponad 20 000 kroków. ?

41 minut temu, Bobcat napisał:

Raczej to Wasz IPN pisze historię na nowo i kreuje nowych bohaterów, którzy w tamtych czasach nie znaczyli nic.

Spakowane walizki ? Chyba nie będziesz tu dalej życia marnowal ,ja w tym czasie mam zamiar jeszcze się wzbogacić tylko i wyłącznie waszym kosztem!! A historia ta prawdziwa sama się obroni ,już dziś wiadomo kim naprawde byli wasi bohaterowie ,nowe pokolenia będą się o tym uczyć w szkołach już Jarosław się o to postara a obietnic dotrzymuje .

28 minut temu, Zyzol napisał:

A tam w lesie po grzybach się chodzi - koźlarze, podgrzybki, zajączki, maślaki, gąski zielone i siwe, rydze czy opieńki niemal same do kosza wskakują. No i te 10 000 kroków i więcej ma swoje wymierne znaczenie. Mój rekord z soboty 5 bm. to ponad 20 000 kroków. ?

Ja to cały czas o tym piszę. 

i łysiczka lancetowata.?

15 minut temu, caleb66 napisał:

Spakowane walizki ? Chyba nie będziesz tu dalej życia marnowal ,ja w tym czasie mam zamiar jeszcze się wzbogacić tylko i wyłącznie waszym kosztem!! A historia ta prawdziwa sama się obroni ,już dziś wiadomo kim naprawde byli wasi bohaterowie ,nowe pokolenia będą się o tym uczyć w szkołach już Jarosław się o to postara a obietnic dotrzymuje .

Sporo PiSowskich złodziejów ostrzy sobie zęby na chapnięcie kasy rzutem na taśmę. Musisz się pospieszyć bo konkurencja spora.

Jestem Europejczykiem.

Albo remis (50/50), albo przewaga opozycji jednym głosem.

Jestem Europejczykiem.

Twarz "reformatora" systemu sprawiedliwości nie dała rady ?

"Stanisław Piotrowicz uzyskał niewiele ponad 10 tys. głosów, co jest dopiero dziewiątym wynikiem na liście PiS. "

prokuratorozaniec.jpg.77e7a7fbd24262752ba469ff86663812.jpg

40 minut temu, caleb66 napisał:

Nie Twoja sprawa PiS-owski błaźnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.