Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Adalbert95 napisał:

Nie jest i nigdy nie był. Ma tylko obecnie większość w Sejmie, Senat już stracił. 

Twój idol Tusk chciał zdaje się zlikwidować senat a teraz to senat jest nasz ,hipokryzja czy głupota?   senat to se może ... ,Wiesz zresztą co może, a z ta większością to już drugi raz a potem będzie i trzeci bo ludzie nie chcą złodziei u władzy, za Tuska bida była a teraz to ciągle bida ma być i jakoś jej nie ma a wystarczyło nie kraść jak to trafnie Beata podsumowała. 

2 minuty temu, caleb66 napisał:

Beata podsumowała

z palcem w nosie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, caleb66 napisał:

ludzie nie chcą złodziei u władzy

Módl się głąbie by pisiarski ludek nie przejrzał na oczy, bo inaczej część pisorów wywiozą na taczkach, a resztę powywieszają na latarniach. a takich jak ty w smołę i pierze, bo tak się kiedyś z tymi pomniejszymi, co to ich nie było watro ani batożyć, ani wieszać.

31 minut temu, Adalbert95 napisał:

Módl się głąbie by pisiarski ludek nie przejrzał na oczy, bo inaczej część pisorów wywiozą na taczkach, a resztę powywieszają na latarniach. a takich jak ty w smołę i pierze, bo tak się kiedyś z tymi pomniejszymi, co to ich nie było watro ani batożyć, ani wieszać.

Zapomniałeś dodać że jeśli chcesz pomóc przejrzeć ludkowi pisiarskiemu na oczy wejdz na www.gestapo.pl  albo wyślij SMS o treści POMOC na numer .......

Jakaś przedświąteczna promocja na forum? Każdemu normalnemu przysługuje jeden nawiedzony PiSowiec?

Ja osobiście wolałbym nie korzystać.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Adalbert95 napisał:

5 godzin temu, Bobcat napisał:

Słownictwo menela spod monopolowego 24/7.

4 godziny temu, Bobcat napisał:

Klasyczny okaz lumpa, menela, żula i elementu.

4 godziny temu, Bobcat napisał:

Trzeba ci będzie załatwić urlop bezterminowy. Można (nawet  trzeba) mieć i prezentować swoje poglądy, ale dla lumpów tu nie powinno być miejsca.

??

W "Kawie na ławę" dziś fascynujące wystąpienie wieprza Wójcika.

Widać, że PiSowski reżim idzie na kolejną konfrontację. Po grzyba?

Podejrzewam że to chęć przykrycia afery Banasia i działanie uprzedzające w obliczu nadchodzących problemów gospodarczych i ekonomicznych.

Jest jeszcze możliwość, że Prezesowi już całkiem odbiło, ale jedno wytłumaczenie nie wyklucza drugiego. Jakieś inne pomysły?

Jestem Europejczykiem.

mnie zastanawia że opozycja nie podkreśla w rozmowach niezgodności z prawem Europejskim.

I nie akceptowanie  wyroku Sądu Najwyższego..

Op[ozycja powinna podkreślać brak uznania tegoż wyroku..

Jak chcą naprawiac sądy -wyroki tychże nie uznając..

Zamiast pokazywać Tweterowe wpisy Angilskiego konstytucjonalisty p[owinni natychmiast ściągnąć z Francji i Niemiec speca który by to konkretnie wyjaśnił..

Jak dla mnie to takie miałkie działanie ..

Bardzo konkretnie i jasno zamiary picunioków wyjąsniał Prof Matczak .

Na przykładach .

Edytowane przez dulon184

wydaje mi się, że PiS już tylko reaguje na kolejne wpadki. Nakręcił spiralę, której nie potrafi zatrzymać i zaczyna zdawać sobie z tego sprawę. Za wszelką cenę chcą jeszcze zapanować nad sytuacją i niestety (może i stety) popełniają jeszcze większe błędy.

Jeżeli chodzi o Banasia, to wydaje mi się, że sprawa powoli jest załatwiana. Ostatnia wypowiedź Kaczyńskiego odnośnie braku możliwości odwołania Banasia, wg mnie sugeruje dogadanie się tych dwóch panów. Dali sobie po gębie, pokazali co potrafią i razem musieli spuścić z tonu. Wydaje mi się, że NIK miało w zeszłym tygodniu opublikować nowe rewelacje, jakoś ich nie widzę.

4 minuty temu, dulon184 napisał:

mnie zastanawia że opozycja nie podkreśla w rozmowach niezgodności z prawem Europejskim.

I nie akceptowanie  wyroku Sądu Najwyższego..

Op[ozycja powinna podkreślać brak uznania tegoż wyroku..

Jak chcą naprawiac sądy -wyroki tychże nie uznając..

Zamiast pokazywać Tweterowe wpisy Angilskiego konstytucjonalisty p[owinni natychmiast ściągnąć z Francji i Niemiec speca który by to konkretnie wyjaśnił..

Jak dla mnie to takie miałkie działanie .

opozycja popełnia błąd za błędem. PiS daje im mnóstwo amunicji, której nie potrafią wykorzystać. Marazm po stronie opozycji jest zastraszający.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Gość

(Konto usunięte)

kasa z budżetu na pieprzenie głupot jest , jest

paru uratowanych od bidy przez sejmowe uposażenia też jest

to po co się wysilać , pis nauczył ich ,że każdy atak potrafi skierować przeciw nim to siedzą cicho albo mruczą pod nosem by tylko kaczorka nie rozsierdzić

cztery spokojne latka mają zapewnione, reszta ich nie obchodzi, bo i poco jak ichnie autorytety siedzą w komisjach łunijnych niech tam się wrednym pisem martwią ?

Banaś to jeden z najlepszych prezesów NIK miał zająć się przekretami z okresu rządów PO PSL nie wiem czemu TVN i paru popaprancow tak uwzielo sie na niego . To podejrzane 

Nie wiem skąd biorą się osobnicy tak tępi, że nie potrafią zrozumieć prostych rzeczy i podstawowych faktów. To podejrzane.

""Dziennik Gazeta Prawna" dotarł do nowych informacji w sprawie oświadczenia majątkowego Mariana Banasia, który nadal pozostaje na stanowisku szefa Najwyższej Izby Kontroli. Chodzi o ustalenia z kontroli przeprowadzonej przez CBA, które nie zostały dotychczas podane do wiadomości publicznej. Postępowanie obejmowało oświadczenia majątkowe złożone przez Banasia w latach 2015-2019. Po jego zakończeniu CBA poinformowało ogólnikowo, że szef NIK składał "nieprawdziwe oświadczenia majątkowe, zatajał faktyczny stan majątku i miał nieudokumentowane źródła dochodu". Prokuratura wszczęła śledztwo w tej sprawie, a sam Banaś zaprzeczał zarzutom.

Co CBA znalazło w oświadczeniu Banasia?

Zastrzeżenia CBA wzbudziło m.in. to, że szef NIK posiadał w domu gotówkę w wysokości 200 tysięcy złotych i nie potrafił przekonująco wyjaśnić jej pochodzenia - wynika z ustaleń "DGP". - Banaś nie potrafił się przekonująco wytłumaczyć z tych pieniędzy, a zeznania podatkowe i rachunki bankowe nie dały odpowiedzi - powiedział anonimowy informator dziennika, zbliżony do sprawy. Z nieoficjalnych informacji gazety wynika też, że pieniądze mogą pochodzić z czasu jego pracy w USA w latach 80. i 90.

Zastrzeżenia CBA miała też wzbudzić darowizna dla syna Banasia w wysokości blisko 2 milionów złotych, której szef NIK nie wpisał do oświadczenia majątkowego. Śledczych zainteresowała również nietypowa inwestycja Banasia, który ulokował ponad 60 tys. złotych w rzeźbie, na czym zarobił 10 tysięcy złotych - podał "DGP"."

Tym nierozgarniętym chciałbym wyjaśnić, że CBA od circa 4 lat kierowane jest przez najbardziej zaufanych ludzi Zbysia Ziobry, a nie przez dziennikarzy TVN czy polityków opozycji.

Jestem Europejczykiem.

@Jaro_747

Gdyby o zwykłego obywatela skarbówka odkryła przekręt na powiedzmy 20 złotych już by miał problemy.

Za 20 tysi to nie wiem czy by nie siedział.

Deficyt budżetowy ZUS będzie rósł w lawinowym tempie. W 2024 może wynieść 75 mld zł. 75 mld złotych to koszt ok. dwuletniego finansowania programu 500+. ZUS w przyszłym roku zanotuje rekordową dziurę budżetową, co Zakład sam przyznaje w swoich prognozach finansowych. Eksperci mówią jasno: albo pojawią się nowe podatki, albo państwo obetnie część nakładów na świadczenia socjalne.

To może koledzy PiS-owcy dokonają wyboru?

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

15 minut temu, osimar napisał:

To może koledzy PiS-owcy dokonają wyboru?

Będą w dalszym ciągu mylić się razem z Partią.

Po co PIS-owi unia europejska ? Tylko problemy . Nie pozwalają kacykowi chwycić narodu za ryj . To trzeba grać tak aby Polska została z unii wykluczona . Lepiej będzie . Skończy się emigracja zarobkowa - powstanie bezrobocie i naród będzie chodzic do roboty w kraju za gówniane pensyjki , będziemy palić ruskim węglem , gazem i ropą , chłopi znów zaczną produkcję rolną bo dopłat nie będzie a żreć trzeba , dorobkiewicze nie będą jeździć za granicę na wakacje tylko nad morze i Mazury , skończy się kupowanie zagranicznych aut i ,,ekskluzywnych" dóbr jak telewizor czy pralka bo cła importowe na to nie pozwolą , sądy będą wydawać decyzje korzystne dla zaprzyjaźnionej z PIS-em mafii , będą nowe pomniki dla władzy , kler się dorobi a królem Polski zostanie Jarosław Łokietek .

...there is no spoon...

Kilka cytatów z dzisiejszego biuletynu

"Za uszczelnienie VAT i program 500 plus chwali i bije brawo. "Jak się okazało, PiS udało się, a więc było to możliwe wcześniej. Wystarczyło mieć determinację" - mówi."

Prawo i Sprawiedliwość wprowadziło sporo zmian, które ułatwiły życie przedsiębiorcom i ma ministrów, którzy rozumieją biznes

To nie biznes prorokował, że wszystko się zawali. Jeśli już, to część polityków i mniej doświadczonych ekonomistów. Generalnie wybrzmiewały raczej emocje polityczne po wygranej PiS w 2015 roku niż racjonalne prognozy gospodarcze. Cały czas byłem w kontrze do takich ocen i mówiłem, że jeśli uda się uszczelnić system podatkowy – o tym, że na samym VAT-cie mafie okradają państwo na 40 mld zł rocznie mówił na spotkaniach z Polską Radą Biznesu minister finansów z PO – to budżet będzie stać na transfery socjalne, jak choćby 500 plus. Jak się okazało, PiS udało się, a więc było to możliwe wcześniej. Wystarczyło mieć determinację. Moim zdaniem po stronie ówczesnego ministerstwa finansów nie było wspomnianej determinacji, a może i chęci. My, jako biznes widzieliśmy, że gospodarka cały czas jest na fali. Kiedy po 2008 roku na całym świecie wzrost gospodarczy oscylował około zera, Polska rosła rokrocznie o kilka procent i ten trend trwa do dzisiaj.

. U nas słyszy się często, że patologiczne wielodzietne rodziny otrzymują pieniądze, które nie trafiają do ich dzieci zgodnie z przeznaczeniem. Zapewne w jakimś procencie tak się dzieje, ale zdecydowana większość pieniędzy z programu 500 plus jest dobrze spożytkowana.

Mogłem to zaobserwować w naszym ośrodku wczasowym na Mazurach, gdzie od dwóch lat zaczęły przyjeżdżać rodziny, często wielodzietne, które wcześniej nigdy nie były na wspólnych wakacjach z powodów finansowych. Jest to program słuszny i powinien być wprowadzony dużo wcześniej.

A w sprawie Banasia zrobiliśmy wszystko co było możliwe.?

To jest cała prawda o "polskim" węglu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, jezz napisał:

Kilka cytatów z dzisiejszego biuletynu

Stalinowska propaganda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

42 minuty temu, Meloman napisał:
44 minuty temu, jezz napisał:

Stalinowska propaganda

Myślę że stalinowski aparat propagandy, gdyby musiał działać w obecnych realiach, postarał by się o wiele bardziej i nie publikował takich oczywistych bredni jak robi to qrwizja i pozostałe służby.

Godzinę temu, arturp napisał:

Jarosław Łokietek

Kolanko.  Jarosław Kolanko.

12 minut temu, Zbig napisał:

Myślę że stalinowski aparat propagandy, gdyby musiał działać w obecnych realiach, postarał by się o wiele bardziej i nie publikował takich oczywistych bredni jak robi to qrwizja i pozostałe służby.

dzień dobry, widzę, że  forumowy intelektualista się wypowiedział. jeszcze jakiś  członek elity się wypowie na temat tej kurwizyjnej propagandy?:)

2 minuty temu, jezz napisał:

dzień dobry, widzę, że  forumowy intelektualista się wypowiedział. jeszcze jakiś  członek elity się wypowie na temat tej kurwizyjnej propagandy?:)

Lepiej zajmij się wrakiem.

5 minut temu, Zbig napisał:

Lepiej zajmij się wrakiem.

A to nie jest moje zajęcie. Wrakiem zajmuje się @toptwenty

Edytowane przez jezz

Także tak: pisowska prokuratura właśnie zatrzymała w sprawie SKOKu Wołomin (tak, tak, tego co to niby miał być od a do zet dowodem na samo zło platformy i Prezydenta Komorowskiego) ... małżonka wielokrotnej dziewicy Marty, niejakiego Macina D. (któremu przypomnijmy tylko łaska prezesa stryja pozwoliła wyjśc z pierdla, w którym zamieszkiwał i prawem kaduka uniknąć odpowiedzialności za wielomilionowe wałki na niepełnosprawnych, a świntej Marusi zatrzymać swoja działkę z tego wałka i uzyskac szybki i cichy rozwodzik). Wałki te przeprowadzał, kiedy jeszcze był pełnoprawnym i jedynie słusznym małzonkiem tejze Martusi, co pozwalał obojgu żyć na odpowiednim dla tak ważnych person poziomie. Ciekawe kiedy Marusie zawsze dziewicę wsadzą za współudział?

Godzinę temu, Meloman napisał:

Stalinowska propaganda.

32 minuty temu, Zbig napisał:

No to jeszcze jeden cytat z biuletynu.?

"Dalej idąc, PiS zrealizował postulaty biznesu związane z zasadami organizacji przetargów. Wcześniej było tylko jedno kryterium - najniższej ceny. To ta ekipa w której sprawami dotyczącymi przedsiębiorców zajmowali się ministrowie Jerzy Kwieciński i Jadwiga Emilewicz, która wprowadziła zmiany i dziś decyduje już nie tylko kryterium ceny. Dzięki tym zmianom większość zamówień publicznych kończy się ich realizacją, a nie zejściem z budowy wykonawców. Gdybym miał jednym zdaniem podsumować te cztery lata, to w moich firmach były bardzo dobre."

Nie mam żadnego interesu w tym, by się przymilać do kogokolwiek, to nie w moim stylu. Pytał pan o biznes, to powiedziałem panu jak to wygląda. Proszę porozmawiać z innymi przedsiębiorcami. Potwierdzą moje słowa. Gospodarka ma się dobrze. Pieniądze z programów społecznych napędzają też koniunkturę. Natomiast, to co się kompletnie nie udało, to stworzenie mechanizmów administracji przyjaznej przedsiębiorcom.

11 minut temu, trebliG napisał:

Także tak: pisowska prokuratura właśnie zatrzymała w sprawie SKOKu Wołomin (tak, tak, tego co to niby miał być od a do zet dowodem na samo zło platformy i Prezydenta Komorowskiego) ... małżonka wielokrotnej dziewicy Marty, niejakiego Macina D. (któremu przypomnijmy tylko łaska prezesa stryja pozwoliła wyjśc z pierdla, w którym zamieszkiwał i prawem kaduka uniknąć odpowiedzialności za wielomilionowe wałki na niepełnosprawnych, a świntej Marusi zatrzymać swoja działkę z tego wałka i uzyskac szybki i cichy rozwodzik). Wałki te przeprowadzał, kiedy jeszcze był pełnoprawnym i jedynie słusznym małzonkiem tejze Martusi, co pozwalał obojgu żyć na odpowiednim dla tak ważnych person poziomie. Ciekawe kiedy Marusie zawsze dziewicę wsadzą za współudział?

Ale ten dzisiejszy biuletyn przewidujący, to jeszcze jeden cytat?

"Nie rozumiem skąd w naszym kraju bierze się satysfakcja i poczucie sprawiedliwości z faktu, że ktoś został aresztowany. Może warto pomyśleć, że każdy osadzony kosztuje nas podatników ok 4 tys. zł miesięcznie. Słaba to satysfakcja przynajmniej dla mnie, wolałbym, aby pracował i naprawiał szkodę."

?

Edytowane przez jezz

Przykład ZSRR, pomoc ZSRR, przyjaźń ZSRR - to podwaliny i warunek naszego dobrobytu, towarzysze.

Tow. "Tomasz".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To wychodzi ze wszystkie indywidua przez lata lżące Komorowskiego, jakoby miał cokolwiek wspólnego z wałkami w wołomińskim SKOKu powinny w te pędy wpełzac pod stół i odszczekiwać kalumnie. Ale to wymagało by choćby krztyny honoru, a to u wyznawców religi pisowskiej raczej towar ostro deficytowy.

Słyszę jakichś PiSowskich gnojków którzy twierdzą, że jeżeli chodzi o sądy to Przyjebska wszystko zdecyduje a Unia niech się wypcha.

No to zobaczymy. Dostali debile pare razy po nosie i jak widać nic. No ale debil nie przyswaja odbytych lekcji, więc tu akurat zdziwienia nie ma.

Tyle, że bez zgody Prezesa raczej by z czymś takim nie wyskoczyli, więc zapowiada się ciekawie.

Jestem Europejczykiem.

10 minut temu, jezz napisał:

Słaba to satysfakcja przynajmniej dla mnie, wolałbym, aby pracował i naprawiał szkodę."

?

A tu się zgadzam. Gdyby zatrudnić więźniów do najprostszych, nie wymagających kwalifikacji prac, do których musimy teraz szukać wykonawców wśród emigrantów i uzaleznić od uczestnictwa w nich wszelkie przedterminowe zwolnienia i przepustki, skorzystali by zarówno osadzeni, jak i społeczeństwo.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.