Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, zukzukzuk napisał:

Cały ciemny lud jest napalony? WOW:)

Idę o zakład, że sprawa Niesiołowskiego będzie maglowana przez najbliższe 2 tygodnie, potem umrze delikatnie przycichając. A na koniec sąd uniewinni Niesiołowskiego z zarzutu korupcyjnego. 

Chodzi o smród wokół jego osoby i zakrycie afery z Kaczyńskim. ludzie kochają obyczajowe sensacje, gdzie w tle polityk do tego z siwizną na głowie - puka panienki podstawiane przez biznesmenów.

Tylko Panowie - Niesiołowski żadnej pukanej nie obiecywał małżeństwa, nie opowiadał jej, że ma biodra by rodzić dzieci, nie bawił sie w moralizatora życia i nie pouczał innych o wartościach katolickich. Tak więc Niesiołowski zapewne pukał dla zdrowotności serducha, nie jak Pięta, który obiecywał stanowisko swojej pukanej i związane z tym luksusy.

Oczywiście obyczajowo patrząc - Niesiołowski zachował się po prostu jak szczeniak. Wyczuł szansę na radosne życie "stary człowiek i może". Więcej w tym zrobił krzywdy sobie (wizerunkowej) i swoim bliskim.

Ja pytam tylko jak to się ma do przekrętów Srebrnej, gdzie układ mafijny widac jak na dłoni! 

To tak, jakby porównywać mysz (Niesiołowski) do słonia (Kaczyński).

Umiar w ocenie afer i przyzwoitość w ocenianiu faktów. 

Dla mnie Niesiołowski od zawsze więcej gadał niż robił. Jak większość z polityków. Ale to nie jest afera zdolna przykryć mafijne układy ludzi Kaczyńskiego.

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

46 minut temu, zukzukzuk napisał:

Cały ciemny lud jest napalony? WOW:)

a poki co jest tak

"To niszczenie mojej rodziny". Niesiołowski twierdzi, że CBA spreparowało seksaferę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
3 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Ale, widać, że dużo mniej niż Ty. Na szczęście:)

Typowo, po pisowsku. Przytaczasz artykuły sprzed lat. A tamci to i tamto...

Teraz zajmujemy się BIEŻĄCYMI sprawami.

Mam wrażenie, że ktoś tu wgrał jakiś dziwny program.

Czyli uważasz, że afera z mięsem nie jest aktualna? A taka burzliwa dyskusja na ten temat na forum.

5 minut temu, zukzukzuk napisał:

Typowo, po pisowsku. Przytaczasz artykuły sprzed lat. A tamci to i tamto...

Czy wy wszystko muśicie upolityczniać? Taki program rozumiem:)

Ja o czym innym a wy swoje. Dziwne ale i piękne:).

1 minutę temu, jezz napisał:

Mam wrażenie, że ktoś tu wgrał jakiś dziwny program.

Czyli uważasz, że afera z mięsem nie jest aktualna? A taka burzliwa dyskusja na ten temat na forum.

Za aferę z miesem powinni wylecieć ludzie z PiS mn. minister rolnictwa.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

1 minutę temu, muls napisał:

Niesiołowski twierdzi, że CBA spreparowało seksaferę

Ale to było CBA za czasów jego kolegów.

ale tez byly minister rolnictwa Sawicki..natychmiast.No i Tusk.Tak to sie krenci u jeeza.

8 minut temu, arkadowski napisał:

Edytowane przez muls
Teraz, arkadowski napisał:

A za kolejną aferę z mięsem, albo za poprzednie afery z mięsem?

Ja tylko napisałem, ze to żadna nowość i dalej tak będzie.

Nic ponad to, nie widać tego wyraźnie?

7 minut temu, jezz napisał:

7 minut temu, jezz napisał:

no patrz to wtedy CBA dzialało jak trzeba .Zglos to slawusiowi.Wtedy tez była afera podsluchowa jak pamietam.Lipna ale afera zrobona przez sluzby.w jednym celu..Nie zamierzam byc adwokatem Niesiolowskiego zamierzam poczekac na fakty.

Edytowane przez muls
17 minut temu, jezz napisał:

Ja nic takiego nie pisałem więc nie rozumiem czemu mi zadajesz to pytanie. 

Napisałem JA, bo chcę poznać Twoją opinię na ten temat, bo być może w ten sposób poszerzę swoją wiedzę

Zrób to merytorycznie - najlepiej jak potrafisz.

4 minuty temu, arkadowski napisał:

To oczywiste.

Ale ten tu pisze, że zawsze tak było. Argument nie do odparcia.

Aktualnie, kiedy rządzi dobra zmiana,TAK nie ma być! 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

I za prlu też:

"Oskarżyciele wnieśli o trzy kary śmierci. Sąd Wojewódzki dla miasta Warszawy orzekł w wyroku wydanym 2 lutego 1965 jedną – wobec Stanisława Wawrzeckiego – która została wykonana 19 marca 1965 przez powieszenie w więzieniu na ulicy Rakowieckiej 37 w Warszawie (zobacz Sądzi Kryże – będą krzyże i mord sądowy). Czterech innych dyrektorów skazano na karę dożywotniego pozbawienia wolności, a pozostali podsądni zostali skazani na kary od 9 do 12 lat pozbawienia wolności. Orzeczono też przepadek mienia i wysokie grzywny. "

Ukryta Zawartość

Sędzią był R. Kryże, zresztą ojciec A. Kryże. 

"polski prawnik, sędzia skazujący działaczy opozycji demokratycznej w czasach PRL, sekretarz stanu i podsekretarz stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości w rządach Kazimierza Marcinkiewicza i Jarosława Kaczyńskiego "

Ukryta Zawartość

Kumpel Ziobry... jak można wnioskować.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1

ale minister nie wyleciał.Jak teraz.

.....................................................................................................................

no to jeszcze raz do polaczkow bog honor ojczyzna.Kawa na lawe.Juz prosciej sie nie da.Jak przeczytacie zrozumiecie fenomen motlochu i wyborcow PICu

Mieliśmy zarabiać miliony na polskiej technologii. "W tej chwili jest katastrofa"

Ukryta Zawartość

- W tej chwili jest katastrofa – ocenił w programie "Wstajesz i wiesz" na antenie TVN24 ekspert ds. grafenu dr Zygmunt Łuczyński, odnosząc się do problemów spółki Nano Carbon. - Specjaliści od grafenu, z profesorem Strupińskim na czele, są poza bramą instytutu. Zostali albo wyrzuceni, albo sami stracili poczucie, że mogą w tym miejscu pracować. Podstawowa aparatura jest zdewastowana i uszkodzona – wymieniał.

Według Zygmunta Łuszczyńskiego kłopoty wzięły się  "w dużej mierze z niekompetencji". - Nie da się kierować instytutem naukowym nie mając pojęcia o tematyce, którą się instytut zajmuje. To jest podstawowa sprawa – zaznaczył.

- W którymś momencie, wydaje mi się, że sporo ludzi uznało, że mogą to przejąć, że to jest taki świetny interes, a oni są w nim tak dobrzy, że mogą go przejąć – powiedział ekspert. - No i nie udało się, bo nie byli tacy dobrzy, ale właśnie byli bardzo słabi  - dodał.

Pytany o to, czy wynikało to z braki wiedzy merytorycznej, Łuszczyński powiedział: "w dużym stopniu". - Nazwałbym to pazernością. Jest coś wspaniałego, rozwijającego się na świecie, "no to dlaczego nie ja?"– ocenił.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

Chwilę temu Kolega Zyzol biadolił i narzekał na polską inteligencję. Ciach! Bęc! -  traf chciał, że takie cuś wpadło w me kaprawe oczy:

"Do tej pory wydawało nam się z mężem, że ta niszcząca Polskę fala, to tylko faszyzujące i populistyczne popłuczyny konserwatywnej polskiej inteligencji, ekshumujące trupa romantycznego paradygmatu, prostackiej pańskości i folwarcznej arogancji grupy antyintelektualistów, padających na kolana przed co bardziej skretyniałym biskupem.

Obecnie skłaniamy się jednak ku teorii, że oni są po prostu pierdolnięci".

(Ze specjalną dedykacją dla forumowego 'mędrca', przydupasa złodzieja Rydzyka i chwalcy bandytów spod znaku PiS - Sławka iks-ema).

Twoja na wieki kanalia - Jacek.

1 godzinę temu, jezz napisał:

Czyli uważasz, że afera z mięsem nie jest aktualna?

Ufff.

Cofnij się i przypomnij sobie, od jakiego mojego wpisu zaczęła się Twoja zaczepka...

W związku z tym, mam pytanie do moderacji. Czy można, zgodnie z Regulaminem wyłączyć z dyskusji osoby chore psychicznie? Pytam całkiem serio.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

1 godzinę temu, toptwenty napisał:

Napisałem JA, bo chcę poznać Twoją opinię na ten temat, bo być może w ten sposób poszerzę swoją wiedzę

Swoją opinię już wyraziłem na ten temat i nie będę się powtarzał.

Możesz sobie poszukać jak chcesz poszerzenia.

2 godziny temu, toptwenty napisał:

A merytorycznie odpowiedz na takie oto pytanie:

Skoro ten ,,kapiszon" świadczy o absolutnej uczciwości Prezesa i jest ,, laurką" dla jego wrodzonej uczciwości, to dlaczego "zbawiciel" grozi Wyborczej sądem?

Merytorycznie mi!

Bo on jest jak ten ze starego żydowskiego dowcipu co wypisał czek ale nie podpisał bo przez skromność chciał pozostać anonimowym ofiarodawcą.

1 godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Aktualnie, kiedy rządzi dobra zmiana,TAK nie ma być! 

Proszę o wskazanie gdzie tak napisałem. I niepotrzebnie krzyczysz bo to opodobno porządna knajpa.

Mam co do tego wątpliwości.

Edytowane przez jezz
16 minut temu, zukzukzuk napisał:

Ufff.

Cofnij się i przypomnij sobie, od jakiego mojego wpisu zaczęła się Twoja zaczepka...

W związku z tym, mam pytanie do moderacji. Czy można, zgodnie z Regulaminem wyłączyć z dyskusji osoby chore psychicznie? Pytam całkiem serio.

Chyba nic z tego nie będzie...

Przecież dopiero co Moderacja jednego takiego przywróciła 'do łask'.

:-)

20 minut temu, zukzukzuk napisał:

Twoja zaczepka..

Czyli rozumiem, ze taki wpis to jest zaczepka,

A tymczasem tak było, jest i będzie. To żadna nowość i super sensacja. To jest gruba kasa i znajdą się chętni żeby się na nią połaszczyć.

osoby chore psychicznie

W związku z tym, mam pytanie do moderacji.

Czy można tu normalnie dyskutować?

Edytowane przez jezz
30 minut temu, jezz napisał:

Czy można tu normalnie dyskutować?

W tym sęk. Z Tobą nie można, niestety... Dlatego pytałem.

2 godziny temu, jezz napisał:

Czyli uważasz, że afera z mięsem nie jest aktualna?

Najpierw twierdziłeś, że żadna to rewelacja (po moim pierwszym wpisie o  aferze i wyciągnięciu konsekwencji wobec Ardanowskiego).

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

To już wygląda rzeczywiście na jakąś psychozę. :)

Sorry, ale w swojej , własnej niechęci, do kogoś próbujesz na siłę zrobić z tego kogoś wroga publicznego i domagasz się jego forumowego  "unicestwienia."  Zupełnie nie rozumiem, moim zdaniem nie było żadnego ataku na ciebie tym razem. Zupełnie nic. Wyluzuj chłopie i ochłoń. Zrób sobie przerwę i nabierz dystansu. 

10 minut temu, jar1 napisał:

Wyluzuj chłopie i ochłoń. Zrób sobie przerwę i nabierz dystansu. 

Przeczytaj sobie jeszcze raz post powyżej.... Albo rybki, albo akwarium. ]

Tymczasem jezz p...y raz tak, a potem całkowicie odwrotnie.

Jeśli jednak jesteś przekonany o swojej diagnozie - wytłumacz mi powyższe. Może jezz ma tak skomplikowany tok myślenia, że nie można go zrozumieć (jakoś ze wszystkimi innymi nie mam najmniejszego kłopotu)?

Edytowane przez zukzukzuk

Ukryta Zawartość

"Europejskie Centrum Solidarności bez "Solidarności". Bogdan Borusewicz: nie dziwi mnie, że związek stoi dzisiaj tam, gdzie PiS"

A PiS dziś stoi tam gdzie stało ZOMO jak Polacy walczyli o wolność, no może z wyjątkami bo jednemu nie chciało się opuszczać łóżeczka ;-). 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Pierwszy powyżej.

Klient najpierw pisze, że  żadna to rewelacja (jak pisałem po raz pierwszy o aferze z mięsem i odpowiedzialności Ardanowskiego), a po kilku wpisach - ni z gruszki, ni z pietruszki wali tekstem - "czy uważam, że afera z mięsem nie jest aktualna?". Nie tylko ręce opadają...

13 minut temu, zukzukzuk napisał:

Pierwszy powyżej.

Klient najpierw pisze, że  żadna to rewelacja (jak pisałem po raz pierwszy o aferze z mięsem i odpowiedzialności Ardanowskiego), a po kilku wpisach - ni z gruszki, ni z pietruszki wali tekstem - "czy uważam, że afera z mięsem nie jest aktualna?". Nie tylko ręce opadają...

No i co? Bo dalej nie rozumiem, co tak cię wzburzyło?

Naprawdę, obserwuję tę dyskusje, i staram się z dystansem i w miarę obiektywnie oceniać. Podstawowa rzecz, to nie dopowiadać sobie czegoś, czego w nich nie ma i huzia na Józia...  Warto dla paru lajków? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.