Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, Jaro_747 napisał:

Właściwie jedyne, co miał do powiedzenia to straszenie, że to co oni "dali" opozycja ludziom zabierze.

A co ma powiedzieć figurant, po "expose" kaczorka? Jedynie uderzać w ten sam bębenek. Swoją drogą gołym okiem widać jak się swołocz panicznie boi utraty władzy i pierdli. I bardzo dobrze, i tak nic ich przed tym nie uratuje.

55 minut temu, Bobcat napisał:

Hiszpania czy obecnie Irlandia już pokazały fioletowym jakie jest ich miejsce w nowoczesnym społeczeństwie. U nas niedługo będzie to samo. Pierwsze symptomy już widać.'

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam wątpliwości co do słowa nie długo....Poziom zaczadzenia tego narodu przez KRK jest

powalający....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jacekm22
1 minutę temu, jacekm22 napisał:

Mam wątpliwości co do słowa nie długo....Poziom zaczadzenia tego narodu przez KRK powalający....

W Irlandii był taki sam. Nikt nie spodziewał się że to pójdzie tak łatwo i tak szybko.

46 minut temu, Jaro_747 napisał:

Słuchałem wystąpienia "Pinokia" Morawieckiego i muszę powiedzieć, że mocno mnie zastanowiło.

Czegoś tak totalnie defensywnego w wykonaniu czołowego funkcjonariusza reżimu dawno nie słyszałem.

Właściwie jedyne, co miał do powiedzenia to straszenie, że to co oni "dali" opozycja ludziom zabierze.

Już nawet nie próbuje przedstawiać jakichś perspektyw modernizacji gospodarki, tego słynnego "wyjścia z pułapki średniego rozwoju". Zero, null, nic. Zero gospodarki, zero rozwoju i innowacji.

Myśmy wam dali, oni chcą wam zabrać, cała głębia przekazu. Masakra, to ma być premier 40 milionowego kraju? Z ciepłej wody w kranie śmiali się debile, a teraz robią dokładnie to samo, a nawet mniej.

Oni nie zapewniają ciepłej wody, oni dają po 500, 1000 zł każdemu i mówią - sami to sobie załatwcie bo my nie potrafimy.

Nie zapominajmy że Morawiecki już wie że kryzys  gospodarczy puka do bram PL....

1 minutę temu, Bobcat napisał:

W Irlandii był taki sam. Nikt nie spodziewał się że to pójdzie tak łatwo i tak szybko.

Daj panie Boże...!!!  Bo bez uwolnienia Polski od opresji religijnej nie będzie tu wolności myśli, słowa, sumienia. Nie będzie demokracji......

Najlepsze gdy przeciw karcie LGBT Trzaskowskiego protestuje Nycz, sam umoczony w krycie pedofilów i zamiataniu spraw pod dywan, co jednoznacznie wynika z dokumentacji przekazanej papieżowi Franciszkowi.

18 minut temu, Bobcat napisał:

Kolejny głos:

Ukryta Zawartość

To do KRK który jest za tym zakazem nie dociera.....

Ukryta Zawartość

23 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Aha.

Wpada Kolega w straszne oscylacje emocjonalne, Kaczyński to mały, zakompleksiony psychopata, nic więcej.

Ale historia pokazuje że żeby narobić wielkich szkód wcale nie trzeba być ani demonem, ani geniuszem, wystarczy umieć manipulować ludźmi i trafić na swój czas.

Może Kolega ma rację. Ale z drugiej strony mało jest znaczących postaci w historii, o których nie można powiedzieć niczego dobrego mimo tego, że ich działalność oceniamy bardzo negatywnie. Dla mnie Kaczyński jest fenomenem - nie potrafię znaleźć niczego, co by o nim dobrze świadczyło. Z pewnością koledzy przywołają historie adoptowanego przez niego kota i pomaganie bezdomnym kotom - czytałem, że Kaczyński dawał pewnej starszej pani 1000 zł co miesiąc na zakup karmy. Przy jego możliwościach finansowych 1000 zł znaczy dla niego tyle, co dla mnie 1 grosz, więc specjalnie nie ma się czym chwalić. Zatem muszę się częściowo wycofać ze swojej oceny Kaczyńskiego - w całym swoim życiu zrobił on dwie dobre rzeczy - adoptował kota i dał parę groszy na dokarmianie kotów.  Mimo to cały czas uważam go za postać niezwykłą, za żyjącego odpowiednika głównego bohatera powieści "Karzeł" Lagerkvista. Obawiam się jednak , że motywy Kaczyńskiego, podobnie jak motywy Adolfa Hitlera nie zostaną nigdy poznane i dogłębnie  wyjaśnione. Wprawdzie obaj to psychopaci, ale ta dysfunkcja umysłu nie tłumaczy wszystkiego do końca

4 godziny temu, Lech36 napisał:

To chyba przykład z Korei Płn, ale w Polsce chyba też możliwy przy takie polityce rozwojowej jak obecnie.

Dopóki będzie w Polsce jeszcze trochę lasów, zawsze będzie można pobiadolić wzorem Zapomnianego Diabła ze spektaklu:

"- Jeszczem nic od rana w gębie nie miał, prócz szczypawki i zaskrońca".

?

2 minuty temu, Pasqual napisał:

otywy Kaczyńskiego, podobnie jak motywy Adolfa Hitlera nie zostaną nigdy poznane i dogłębnie  wyjaśnione. Wprawdzie obaj to psychopaci, ale ta dysfunkcja umysłu nie tłumaczy wszystkiego do końca

duzo sie mozna dowiedziec o takim w momencie ..konca takiego.Miejmy nadzieje.

24 minuty temu, Pasqual napisał:

Może Kolega ma rację. Ale z drugiej strony mało jest znaczących postaci w historii, o których nie można powiedzieć niczego dobrego mimo tego, że ich działalność oceniamy bardzo negatywnie. Dla mnie Kaczyński jest fenomenem - nie potrafię znaleźć niczego, co by o nim dobrze świadczyło. Z pewnością koledzy przywołają historie adoptowanego przez niego kota i pomaganie bezdomnym kotom - czytałem, że Kaczyński dawał pewnej starszej pani 1000 zł co miesiąc na zakup karmy. Przy jego możliwościach finansowych 1000 zł znaczy dla niego tyle, co dla mnie 1 grosz, więc specjalnie nie ma się czym chwalić. Zatem muszę się częściowo wycofać ze swojej oceny Kaczyńskiego - w całym swoim życiu zrobił on dwie dobre rzeczy - adoptował kota i dał parę groszy na dokarmianie kotów.  Mimo to cały czas uważam go za postać niezwykłą, za żyjącego odpowiednika głównego bohatera powieści "Karzeł" Lagerkvista. Obawiam się jednak , że motywy Kaczyńskiego, podobnie jak motywy Adolfa Hitlera nie zostaną nigdy poznane i dogłębnie  wyjaśnione. Wprawdzie obaj to psychopaci, ale ta dysfunkcja umysłu nie tłumaczy wszystkiego do końca

Ja mam jedną dobrą rzecz do powiedzenia o Kaczyńskim. Przez lata nie wpuszczał faszyzujących narodowców na swoje listy wyborcze. Owszem, romansował z nimi, ale do Sejmu nie weszli.

Do Sejmu wpuścił ich dopiero Kukiz i warto to pamiętać gdy się kryguje i pieprzy różne głupoty.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, asterix1 napisał:

Teraz Kaczyński poszedł dalej zatrudnił ich w rządzie

Jestem pewny że nie był to pomysł Kaczyńskiego tylko któregoś z pomniejszych geniuszy, może tatuś podpowiedział to Morawieckiemu, może panazbyszkowi ludzie to wymyślili?

Ale fakt pozostaje faktem - narodowcy w Sejmie to robota Kukiza. To on wpuścił ich na polityczne salony.

Jestem Europejczykiem.

nie tak do konca bo robia juz od dawna co chca na tych salonach  a to juz jest robota ziobry i morawieckiego.Jak ich nie było na tych salonach to tez robili co chcieli.Na ulicach.

Jaro, napisałeś coś pozytywnego o Jarosławie Kaczyńskim..muszę się napić..

9 minut temu, Jaro_747 napisał:

narodowcy

Narodowcy, narodowcom nie równi.

Cała nadzieja w Narodowcach.

Służby już się za nich wzięły, także spokojnie..

CIA..

Edytowane przez 747
1 minutę temu, 747 napisał:

Jaro, napisałeś coś pozytywnego o Jarosławie Kaczyński..muszę się napić..

Dobry pomysł.

Aż się wzruszyłem ;-).

Jestem Europejczykiem.

17 minut temu, asterix1 napisał:

Teraz Kaczyński poszedł dalej zatrudnił ich w rządzie

Niechybny znak, że wszystko robi dla poparcia, nie dla idei. Ideami karmił przez lata wyborców.  A teraz, gdy doszedł do władzy, rzucił też prawdziwą kiełbasę, aby TYLKO RZĄDZIĆ DALEJ.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

8 minut temu, 747 napisał:

.muszę się napić..

Ty pijesz?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

4 minuty temu, fox733 napisał:

Ty pijesz?

Tylko w przerwach między lotami:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

7 minut temu, zukzukzuk napisał:

Niechybny znak, że wszystko robi dla poparcia, nie dla idei. Ideami karmił przez lata wyborców.  A teraz, gdy doszedł do władzy, rzucił też prawdziwą kiełbasę, aby TYLKO RZĄDZIĆ DALEJ.

Dla mnie to raczej dowód na słabnącą pozycję Kaczyńskiego w PiS.

Wprawdzie nadal ma głos decydujący, ale coraz więcej do powiedzenia mają inni.

Przecież tam się aż kotłuje od gierek różnych koterii.

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Wprawdzie nadal ma głos decydujący, ale coraz więcej do powiedzenia mają inni.

Przecież tam się aż kotłuje od gierek różnych koterii.

I to być może. Uważam jednak, że na drugim planie.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Nie wierzę, że kaczor w tak istotnej rzeczy jak wejście do rządu brunatnego nie miał decydującego głosu.

2 godziny temu, fox733 napisał:

Ty pijesz

Tak często jak Jaro docenia drugiego Kaczyńskiego, co mnie trochę dziwi, gdyż ponoć nic więcej nie dał, ponadto co zapowiedział wcześniej.

22 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Nie wierzę, że kaczor w tak istotnej rzeczy jak wejście do rządu brunatnego nie miał decydującego głosu.

Zara, zara, weźcie się Koledzy jednocześnie i skupcie i rozluźnijcie. Rozluźnijcie i przestańcie myśleć, że Kaczyński jest Bogiem Wszechmogącym. To starszy facet który nigdy specjalnie nie dbał o siebie, nie to pokolenie. Biologia robi swoje a poza tym nie jest to facet pokroju Bartoszewskiego, on nie ma tej energii.

Jak taki Zbysio czy Mateuszek przyszedł z całą teczką problemów to mógł specjalnie umęczyć Prezesa a na sam koniec coś tam bąknął o Andruszkiewiczu,

To jest oczywiście teoria, ale na litość boską - nie róbcie z Kaczyńskiego człowieka z żelaza, giganta intelektu i demona zła, bo z takim podejściem to tylko się położyć i czekać na śmierć ;-). To zmęczony starszy facet który już nie ogarnia wszystkiego tak, jak pięć, czy nawet trzy lata temu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, 747 napisał:

Dulkiewicz kupiła wódkę w sklepie, zwolniono ochroniarza.

Dulkiewicz jest skończona.

Ochroniarz zaraz znajdzie zatrudnienie w jakiejś państwowej spółce.

A Dulkiewicz jest dopiero zaczęta ;-).

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, 747 napisał:

Dulkiewicz kupiła wódkę w sklepie, zwolniono ochroniarza.

Dulkiewicz jest skończona.

Zakupiona wódka prawdopodobnie jest skończona, czy Dulkiewicz to się zobaczy ? 

nagrywamy.com

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.