Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, bubusia napisał:

Wg mnie to jest prawda. No chyba, ze uwazasz, ze aborcje popieraja ci ktorym udalo sie nie narodzic. Moze masz jakies info. w tym wzgledzie. Nie wiem. Mozesz zawsze wiedziec cos wiecej ode mnie.

Uważaj co chcesz. Tylko nie narzucaj swoich poglądów innym.

3 minuty temu, bubusia napisał:

, ze uwazasz, ze aborcje popieraja ci ktorym udalo sie nie narodzic.

no chiba pierwszy raz zglosze do moderacji ....ktory bedzie dyskutował z logika.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Uważaj co chcesz. Tylko nie narzucaj swoich poglądów innym.

Nic nie narzucam, wyrazam jedynie swoje zdanie.

2 minuty temu, muls napisał:

no chiba pierwszy raz zglosze do moderacji ....ktory bedzie dyskutował z logika.

Przeczytaj moze kontekst, i sprawdz czy to nie byla czaszem ironia, mulsik

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

1 minutę temu, muls napisał:

aa ironia bubusia.No tak ty jako humanista czystej klasy....Tyle ze to ironia z dupy wzienta.

Dobrze, niech i tak bedzie. A teraz wrocmy juz do tematow glownych, i nie atakujmy sie ad personam. Moze tak byc mulsik?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

no to bubusia walnji jakons ironia

osoby sprzątające Senat są zatrudnione poprzez outsourcing - a więc firmę zewnętrzną wyłonioną w 2018 roku w drodze przetargu. Wśród kryteriów znalazło się m.in. zatrudnienie na umowach o pracę (zgodnie z art. 29. prawa zamówień publicznych) i minimum 10 pracowników. Tymczasem pracę wykonuje osiem osób, a połowa z nich jest zatrudniona na umowach śmieciowych, mimo że pracują jak na etacie: w stałym miejscu i w wyznaczonych porach, pod nadzorem.

Zarobki? Płaca minimalna - 2250 zł brutto, czyli 1634 zł na rękę. To pieniądze, za które nie da się utrzymać w Warszawie.

- Będziemy domagać się zatrudnienia ich bezpośrednio. I refleksji nad zachowaniem senatorów, którzy nie reagują na sytuację codziennie mijanych przez siebie pań sprzątających - mówi Marcelina Zawisza, członkini zarządu krajowego Partii Razem.

W piątek komitet Lewica Razem zorganizował konferencję w tej sprawie. Senatorom wręczono prezenty: zmiotki.

Sprzątający Senat pracują dla idei?

Nie tylko umowy i zarobki budzą wątpliwości. Zatrudnione panie mają słyszeć od nadzorcy wulgarne słowa, mają też być źle traktowane przez samych senatorów, m.in. zakazano im jeździć windą z senatorami.

elyta musi mie swoje towarzystwo

Polska zabiera zarabiającym najmniej, żeby potem dawać i bogatym, i biednym

Marszałek Senatu Stanisław Karczewski powiedział we wtorek: "Ja pracowałem dla idei, pracuję dla idei i będę pracował dla idei".

- W jego przypadku oznacza to prawie 20 tys. zł miesięcznie. Tymczasem pod jego nosem zewnętrzna firma sprzątająca zatrudnia na umowach śmieciowych za najniższą krajową, czyli kwotę, która nie starczy na czynsz, jedzenie, ubrania, bilet komunikacji publicznej czy leki - komentuje Zawisza.

Łamanie prawa w Senacie

Zdaniem Lewicy Razem Senat, jako jedna z najważniejszych instytucji publicznych w naszym kraju, powinien świecić przykładem w kwestiach zatrudniania i zarobków dla wykonujących ciężkie prace osób sprzątających, i nie godzić się na łamanie prawa - bo to daje zielone światło innym pracodawcom, że prawo można traktować wyrywkowo i instrumentalnie.

Tym bardziej że senatorom zwracano już uwagę na sytuację osób sprzątających Senat - bezskutecznie - mimo że w leżącym po sąsiedzku Sejmie cały personel sprzątający jest zatrudniony zgodnie z przepisami, czyli na umowach o pracę, a wynagrodzenia są wyższe. 

Lewica Razem złożyła w piątek w kancelarii Senatu podpisany przez Marcelinę Zawiszę, Adriana Zandberga i Katarzynę Dudę - autorkę książki  "Kiedyś tu było życie teraz jest tylko bieda", w której opisała pracę personelu sprzątającego w Senacie - wniosek o bezpośrednie zatrudnienie osób sprzątających przez Senat RP. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Zbig napisał:

No co z tego zostało po 4 latach rządów PiS.  Kompletnie nic. Weź się nie ośmieszaj

masz krótka pamięc , i zapewne zechcesz dopuścic do koryta poprzednia ekipę

zrób tak jesli chcesz , ale nie miej później pretensji do nikogo ,że znów przy korycie sa świnie dla których nie liczy sie nic innego poza własnymi interesami

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

c , i zapewne zechcesz dopuścic do koryta poprzednia ekipę

slawus zapewne nie wiesz nawet jak tamto koryto był malenkie przy tym .Ale pytanie skad ty to mozesz wiedziec??

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

c , i zapewne zechcesz dopuścic do koryta poprzednia ekipę

slawus zapewne nie wiesz nawet jak tamto koryto było malenkie przy tym .Ale pytanie skad ty to mozesz wiedziec??Wiec zachodzi pytanie dlaczego zabierasz glos.

Edytowane przez muls
3 minuty temu, muls napisał:

no to bubusia walnji jakons ironia

osoby sprzątające Senat są zatrudnione poprzez outsourcing - a więc firmę zewnętrzną wyłonioną w 2018 roku w drodze przetargu. Wśród kryteriów znalazło się m.in. zatrudnienie na umowach o pracę (zgodnie z art. 29. prawa zamówień publicznych) i minimum 10 pracowników. Tymczasem pracę wykonuje osiem osób, a połowa z nich jest zatrudniona na umowach śmieciowych, mimo że pracują jak na etacie: w stałym miejscu i w wyznaczonych porach, pod nadzorem.

Zarobki? Płaca minimalna - 2250 zł brutto, czyli 1634 zł na rękę. To pieniądze, za które nie da się utrzymać w Warszawie.

- Będziemy domagać się zatrudnienia ich bezpośrednio. I refleksji nad zachowaniem senatorów, którzy nie reagują na sytuację codziennie mijanych przez siebie pań sprzątających - mówi Marcelina Zawisza, członkini zarządu krajowego Partii Razem.

W piątek komitet Lewica Razem zorganizował konferencję w tej sprawie. Senatorom wręczono prezenty: zmiotki.

Sprzątający Senat pracują dla idei?

Nie tylko umowy i zarobki budzą wątpliwości. Zatrudnione panie mają słyszeć od nadzorcy wulgarne słowa, mają też być źle traktowane przez samych senatorów, m.in. zakazano im jeździć windą z senatorami.

elyta musi mie swoje towarzystwo

Polska zabiera zarabiającym najmniej, żeby potem dawać i bogatym, i biednym

Marszałek Senatu Stanisław Karczewski powiedział we wtorek: "Ja pracowałem dla idei, pracuję dla idei i będę pracował dla idei".

- W jego przypadku oznacza to prawie 20 tys. zł miesięcznie. Tymczasem pod jego nosem zewnętrzna firma sprzątająca zatrudnia na umowach śmieciowych za najniższą krajową, czyli kwotę, która nie starczy na czynsz, jedzenie, ubrania, bilet komunikacji publicznej czy leki - komentuje Zawisza.

Łamanie prawa w Senacie

Zdaniem Lewicy Razem Senat, jako jedna z najważniejszych instytucji publicznych w naszym kraju, powinien świecić przykładem w kwestiach zatrudniania i zarobków dla wykonujących ciężkie prace osób sprzątających, i nie godzić się na łamanie prawa - bo to daje zielone światło innym pracodawcom, że prawo można traktować wyrywkowo i instrumentalnie.

Tym bardziej że senatorom zwracano już uwagę na sytuację osób sprzątających Senat - bezskutecznie - mimo że w leżącym po sąsiedzku Sejmie cały personel sprzątający jest zatrudniony zgodnie z przepisami, czyli na umowach o pracę, a wynagrodzenia są wyższe. 

Lewica Razem złożyła w piątek w kancelarii Senatu podpisany przez Marcelinę Zawiszę, Adriana Zandberga i Katarzynę Dudę - autorkę książki  "Kiedyś tu było życie teraz jest tylko bieda", w której opisała pracę personelu sprzątającego w Senacie - wniosek o bezpośrednie zatrudnienie osób sprzątających przez Senat RP. 

J

Jezeli chcesz, zebym sie wypowiedzial, to skondensuj to, podaj zrodlo, i zakoncz swoja opinia.

W wolnym czasie na pewno odpowiem.

2 minuty temu, muls napisał:

slawus zapewne nie wiesz nawet jak tamto koryto było malenkie przy tym .Ale pytanie skad ty to mozesz wiedziec??Wiec zachodzi pytanie dlaczego zabierasz glos.

Ty naprawde nie potrafisz inaczej dyskutowac?

Robi sie to smieszne

?

bo wiem ze ty wiesz o czym nie wiesz jeszcze.

3 minuty temu, bubusia napisał:

Ty naprawde nie potrafisz inaczej dyskutowac?

jesli slawus napisal ze tamte koryta itd..To moze napisze ile te koryta, jakie i jak sie to ma  do.WTEDY dopiero to bedzie dyskusja bubusia.Musi wiedziec ile tamte koryta ile te koryta ile na glowe ile na syna etc.Łapiesz humanisto?

Edytowane przez muls

Dobrze, juz dobrze, niech tak bedzie.

Bijecie się do upadłego. Wiele treści ad personam, mało merytorycznych argumentów. Każdy zgłasza na każdego i niestety ma rację. Wpierw był pomysł wyrzucić co bardziej krewkich dyskutantów - ale poszłoby na zielona trawkę sporo osób. Skoro nie rozumiecie tego, że zabawki nie są od bicia się po głowach - należy zabrać zabawki wszystkim.

Ilość zgłoszeń jakie dostaje moderacja przekracza zdrowy rozsądek. Ogłaszam więc odpoczynek na najbliższe kilka godzin. Jak czegoś nie zrozumiecie - tematy zaczną być zamykane na dłużej. Skończy się tym, że sami doprowadzicie do likwidacji miejsc, w których tak ochoczo okładacie się po głowach.

Ostrzegałem, że zapałkami nie należy bawić się w składzie materiałów łatwopalnych.

Do 22:00 macie czas na refleksję nad tym, co robicie na Forum i po co tutaj jesteście.

Edytowane przez arkadowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Temat otwieram zgodnie z zapowiedzią. Panowie napiszę tylko tyle - ilość Waszych wzajemnych ataków na siebie i przy okazji zgłoszeń stała się nie do zaakceptowania przez moderację. Mamy dwie możliwości - wyrzucać z tematów na Bocznicy co bardziej krewkich uczestników lub zamykać tematy zapalne na coraz dłuższy czas. Wybór należy do Was. Jeśli obecna pauza w postaci 6 godzinnego zamknięcia nic nie dała, następnym będzie 12 godzinny brak dostępu. Jeśli to nic nie da - bez żadnych ostrzeżeń posypią się bany dla każdego, kto zacznie personalną zaczepkę. 

Jak wiecie - nie jestem wrogiem żadnego z Was, ale czymś niedopuszczalnym jest ciągłe czytanie tych wszystkich inwektyw, jakie rzucacie przeciwko sobie. 

Więcej postów moderacyjnych z przypomnieniem i prośbami nie będzie. Następnym razem bez ostrzeżenia zostanie zamknięty temat na 12 godzin, a jeśli i to nie pomoże - zaczniecie po kolei mieć blokowany dostęp do tematów na Bocznicy. 

Od teraz - zero tolerancji wobec ataków na innych i wzajemnego chamstwa.

Mod.

Aże teraz strach napisać, że się z Interlokutorem nie zgadzam...

Kocham Was, Sławku i bubuniu! Jesteście wspaniali i najmędrsi. A bystrzy jacy!  A PiS to organizacja, o której istnieniu, działaniu i - tak po prostu - budowaniu Polski na nowo i ogłaszaniu swych najznakomitszych i jakże odkrywczych sukcesów w świecie - śnię po nocach. Mokre mam te sny. Już na chusteczki nie wyrabiam, toteż przystopujcie z osiągnięciami, proszę najuprzejmiej.

A już (skoro o tym mowa) - Jarosław Kaczyński, przywódca i jedyny - JEDYNY!!! - też mi się śni.

Mam nowe sznurowadła, nieużywane. Oddam za autograf, który to podpisik moje wnuki kiedyś odziedziczą. I dzięki temu - wreszcie zdadzą do następnej klasy. Bo wiadomo - wzorem dziadka - to muszą być straszne buce. Jak wszyscy, którzy niegdyś wątpili w mądrość, moc i potęgę takiego na przykład - Suskiego.

Może tak być?

Będę się stosował do zaleceń.

Jacek.

7 godzin temu, bubusia napisał:

Dobrze, juz dobrze, niech tak bedzie.

No, właśnie. Jestem ZA.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Tykotek się żre z Ożyrkiem.

Jacenty i Ty przeciwko mnie? 

A tak na poważnie - nikt nie każe kochać nazwijmy "drugą stronę" odwiecznego konfliktu. Ale powściągliwość formy wypowiedzi, gdzie nie padają słowa zrównujące innych z napiszmy to ogólnikowo wskazującymi w obrzydliwy sposób, że są chorymi ludźmi na głowę czy przestępcami. A doszło do tego, że niektórzy porównywani są do pedofilii na Forum AS. Jest granica tego, co wolno i tego, czego nie wolno. 

I na tym poprzestańmy Brutusie... znaczy Jacku dopytywanie, czy to już miłość czy może kochanie.

Przecież wiesz, że 'iś bin żame contra tła'. Ale, gdy jeden z Kolegów sugeruje, że mój światopogląd jest niesłuszny i "nieprawidłowy" i (w domyśle, między wierszami) - trzeba go wyprostować, zaś drugi - cosik o moich Rodzicach gęga, żebym się cieszył, że mówię i piszę tylko dlatego, że mnie nie wyskrobali...

Akurat - ciekawostka: moja Mama prawie całą ciążę przeleżała w szpitalu, przedtem roniwszy kilkakrotnie. Ażem się wreszcie jakoś wydostał?.

Wiesz, że nie zgłaszam. Ale czasem taaaaki!  gul skacze, że musisz w końcu bucowi rzec, że buc.

Pozdrawiam ślicznie i wracam do przesłuchiwania zawartości pudła kaset, które to pudło odkryłem podczas remontu (mojego, nareszcie - szewc bez butów chodził) mieszkania.

Bru...  Jacek ?.

....

A konflikt między Polakami nie jest "odwieczny". Nawet za komuny tak haniebnej nienawiści nie widziałeś.

Nie do rozwiązania przez kilka następnych pokoleń. 

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Tykot przyniósł muchę.
5 godzin temu, arkadowski napisał:

Jacenty i Ty przeciwko mnie? 

A tak na poważnie - nikt nie każe kochać nazwijmy "drugą stronę" odwiecznego konfliktu. Ale powściągliwość formy wypowiedzi, gdzie nie padają słowa zrównujące innych z napiszmy to ogólnikowo wskazującymi w obrzydliwy sposób, że są chorymi ludźmi na głowę czy przestępcami. A doszło do tego, że niektórzy porównywani są do pedofilii na Forum AS. Jest granica tego, co wolno i tego, czego nie wolno. 

I na tym poprzestańmy Brutusie... znaczy Jacku dopytywanie, czy to już miłość czy może kochanie.

Otoz to, nikt nie kaze sie tutaj kochac. Co do bolu odnosnie sugestii, warto by bylo tez pomyslec, czy nasze sugestie nie dotykaja innych - wezmy chociazby sugestie, a nawet nie sugestie, tylko jasno sprecywane walenie w twarz, ze wierzacy, a juz na pewno katolicy, to generalnie ciemnota, a nawet idioci. Utozsamianie kazdego, kto inaczej mysli, z nadajnikiem Nowogrodzkiej, tez nie jest chyba odpowiednim zachowaniem. Takze zanim zarzucimy sugestie jednej ze stron(gybysmy poslugiwali sie tylko sugestia nie byloby takiego burdelu), moze pomyslmy o sobie samym. Jest jeszcze kwestia ciaglych atakow ad personam. Jezeli moderacja wprowadza zasade nie atakowania sie personalnego, to moze jednak sie trzymajmy. Kilka prostych regul, i na pewno burdelu by nie bylo.

To tyle, ode mnie. A teraz do pracy:)

4 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A konflikt między Polakami nie jest "odwieczny". Nawet za komuny tak haniebnej nienawiści nie widziałeś.

Nie do rozwiązania przez kilka następnych pokoleń. 

Ten konflikt jest napedzany przez obydwie strony. Pasuje obydwu stronom i dlatego tak sie intensyfikuje. Obydwie strony wychowuja sobie rzesze oddanych zwolennikow, ktore na smierc i zycie gotowe sa bronic ich przkonan.

Co do milosci, rowniez kocham kolege BN. Co wiecej, kocham tez innych:)

Edytowane przez bubusia

14 godzin temu, bubusia napisał:

Czy wprowadzanie odrobiny kultury, to jest dla ciebie niszczenie i usuwanie?

Myślisz że PiS wprowadził do stadniny w Janowie odrobinę kultury "rozdupcając" ją? Kultura PiS-owców i ich fanów jest tylko na pokaz propagandowy, najczęściej tylko przed wyborami i to nie zawsze umieją wciągnąć na dłużej słomę do butów.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

14 minut temu, Lech36 napisał:

Myślisz że PiS wprowadził do stadniny w Janowie odrobinę kultury "rozdupcając" ją? Kultura PiS-owców i ich fanów jest tylko na pokaz propagandowy, najczęściej tylko przed wyborami i to nie zawsze umieją wciągnąć na dłużej słomę do butów.

A myslisz, ze moja uwaga odnosila sie do stadniny?

Czy moze do naszego forum, watku?

Mozesz odpowiedziec?

14 minut temu, Lech36 napisał:

Kultura PiS-owców i ich fanów jest tylko na pokaz propagandowy, najczęściej tylko przed wyborami i to nie zawsze umieją wciągnąć na dłużej słomę do butów.

Stawiasz tezę, którą przypisać można każdej ze stron.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

4 minuty temu, xniwax napisał:

Stawiasz tezę, którą przypisać można każdej ze stron.

Do tego stawia teze, ktora nie ma nic wspolnego z cytatem do ktorego sie odnosi.

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, bubusia napisał:

Czy moze do naszego forum, watku?

Wiem, ale tu czy tam PiS i jego fani zachowują wewnętrznie takie same pokłady kultury. Jak już nie trzeba jej na pokaz prezentować toto ta "kultura" przeważnie wychodzi tak jak u posłanki Pawłowicz. Oczywiście na czas propagandowy można takie osoby chwilowo usunąć z oczu suwerena. Na naszym folwarku jest moderacja i PiS propagandyści też mają hamulec kulturalny.  

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Wiem, ale tu czy tam PiS i jego fani zachowują wewnętrznie takie same pokłady kultury. Jak już nie trzeba jej na pokaz prezentować toto ta "kultura" przeważnie wychodzi tak jak u posłanki Pawłowicz. Oczywiście na czas propagandowy można takie osoby chwilowo usunąć z oczu suwerena. Na naszym folwarku jest moderacja i PiS propagandyści też mają hamulec kulturalny.  

Pamietaj, ze na naszym forum inni propagandysci tez maja hamulec, juz maja.

4 minuty temu, bubusia napisał:

Pamietaj, ze na naszym forum inni propagandysci tez maja hamulec, juz maja.

Rozumiem że jak hamulce przestaną działać to poziom kultury będzie taki jak np. u w/w posłanki Pawłowicz? 

7 minut temu, Lech36 napisał:

Rozumiem że jak hamulce przestaną działać to poziom kultury będzie taki jak np. u w/w posłanki Pawłowicz? 

Obawiam sie, ze gorszy. Niektorzy, nie majac hamulcow, nie potrafia dyskutowac. Niestety.

Ale spoko, przeciez mamy hamulce.

Edytowane przez bubusia

My tu gadu-gadu o osobistych atakach, a pan senator z PiS zapowiada "czystkę etniczno-polityczną", a jego koledzy z partii w zasadzie się z nim zgadzają. To przestaje być śmieszna. Gdyby np. w Niemczech jakiś polityk z Bundesratu pozwolił sobie na taką wypowiedź, to nie przetrwałby w głównym nurcie polityki więcej niż jeden dzień. To jest miara naszego upadku cywilizacyjnego.   

To prawda.I prawdą jest również to,że za ten podział Polaków oraz  stan wzajemnej nienawiści w 90% odpowiada jedna strona.Wina nie jest równo rozłożona i okresowe bratania się (np. przed świętami) tego nie zmienią.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.